Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

30+9 σκάνδαλα και εγκλήματα που θυμάμαι όταν οι νταβατζήδες μου πουλάνε Γιωργάκη !!!

Τα εγκλήματα του Πασόκ που δεν πρέπει να ξεχνάμε!

1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )
2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)
3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.
5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης..
7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρoύνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.
8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.
9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.
10. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.
11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.
12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).
13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.
14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.

17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως 'όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη'.

22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

23. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

24. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.

25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.

29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά….. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν πασόκ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το πασόκ».

31. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

32. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

33. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοδη και όχι σε υπουργούς του.

34. Ναυάγιο ‘Σαμίνα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η Μίνοαν λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

35. Για τέσσερα κακουργήματα άσκηθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

37.Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

38. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται... Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : ...το πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

[Είναι και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν θέλω να το σαρανταρίσω. Μου κάθεται καλύτερα το 30+9.]

«Το πασόκ είναι εδώ»….

Σας παρακαλώ μπορείτε να πάτε πιο πέρα,

γιατί με ενοχλείτε;

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός δικέ μου.
Μπράβο σου που έκατσες και μας θύμισες τόσα και τόσα που έκαμε το Πασόκ, τη "χρυσή" υποτίθεται οχταετία Σημίτη και χαράς στην όρεξή σου να το κάμεις.
Εγώ προσπαθώ να το κάμω δυό βδομάδες τώρα και δεν τα κατάφερα, λόγω έλλειψης χρόνου.
Σ' ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Βασίλη επιμένω στο ότι τα κείμενά σου πρέπει να είναι πολύ μικρότερα. Θα το κάμω μικρότερο αυτό το κείμενο και στο στείλω στο e-mail.
Γιάννης από Πέραμα.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γεγονός ότι το κείμενο είναι κάπως μακροσκελές, αλλά δεν φταίει ο exastal για αυτό. Είναι προφανές ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ΠΑΣΟΚ και τα επιτεύγματά του.
Σας ευχαριστώ που μου θυμήσατε όλες αυτές τις κορυφαίες στιγμες της πολιτικής του χθες, γιατί οφείλω να ομολογίσω ότι ως γνήσια Ελληνίδα τείνω να ξεχνώ εύκολα.
Υ.Γ.
Πολύ καλό το blog σας, και δεν αναφέρομαι μόνο στα πολιτικά posts που παραθέτετε.

Ανώνυμος είπε...

μόνο 39 είναι τα εγκλήματα του Σημίτη; Βάλε κι' άλλα άνθρωπέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Mon ami Exastal,
Comment ca va?Comment se passent les toutes dernieres heures que tu es au gouvernement,servant de port-parole du pouvoir le plus incompetent apres 1974? Hmmm laisse moi deviner.Tu te sens comme un morrituri qui nous salue?LOL
Comme tu l'as bien apercu,tes efforts acharnes n'ont pas reussi et t'es pres a t'y mettre.INCONSOLABLE ,TETE DE GUEULE DE BOIS,je souhaite que tu passes cette periode-la avec patience(en as-tu?Je m'en doute) et courage.La fin est proche,les jours a venir en font moi et 45% de la population sourire et se rejouir de notre avenir ,CAR L'ESPERANCE SUBSTITUERA LE PRECAIRE,LA CAPACITE REMPLACERA LA VISCOSITE ET SURTOUT LA VISION TOUT COMME LA PERSPECTIVE REMPLACERONT L'HALLUCINATION ET L'INACTION RESPECTIVEMENT

Amicalement,

'Compassion du dernier moment,le presume "menace asymétrique ",selon la preference de N.D.'

Παπουτσάκης είπε...

και του χρόνου καθηγητά!
άντε άλλα τέσσερα χρονάκια ακόμα γιατί δεν έχετε μάθει ότι δημοκρατικός είναι όποιος σέβεται το σύνταγμα και όχι όποιος νομίζει ότι κάνει επανάσταση επειδή δέρνει αστυνόμους!
Τη συμπάθειά μου και περαστικά!
όσο για τη χειρότερη κυβέρνηση που νομίζεις ότι έχουμε επειδή το είπε η διάνοια ο Γιωργάκης και συ το πίστεψες και το προπαγανδίζεις σε όλο το χωριό αν διβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις ποιός ήταν άχρηστος και ανίκανος και πάτε να ρίξετε αλλού τις ευθύνες. Γνωστοί άγνωστοι ανευθυνουπεύθυνοι!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΑΣΟΚ:

1.ΤΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ, ΑΦΙΛΟ, ΑΠΑΤΡΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ
2.ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΜΙΝΕΪΚΟ-ΤΣΑΝΤ ΣΤΟΚΟ ΓΙΟ ΤΟΥ
3.ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΜΑΓΚΥ
4.ΤΗ ΜΙΜΗ (ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ)
5.ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟ ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ-ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ-ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΛΟΥΜΟΥΣΟΚΟΤΟΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
6.ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΟΡΥΞΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
7.ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ
8.ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
9.ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ 500 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ
10.ΤΟΝ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
11.ΤΟΝ ΖΑΡΑΚΙΑ ΞΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
12.ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΗΤΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡΣ
13.ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑ
14.ΤΟΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ
15.ΤΟΝ ΜΙΖΑΔΟΡΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ
16.ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ
17.ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΜΕΓΛΥΦΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ
18.ΤΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ «ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ»
19.ΤΟ GEORGE HALLAG, TO ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΑΦΑΡΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΒΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ
20.ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ TOY ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ (70 ΕΚ US$ ΕΔΙΝΕ Ο ΠΤΩΧΟΣ – 100 ΕΚ US$ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ Η ΜΑΓΚΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΤΗΣ)
21.ΤΟ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΡΑΤΗΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
22.ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΛΕΟ-ΛΙΓΟΥΡΗ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΝΤΑΚΟΤΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
23.ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΛΟΓΩ ΜΙΖΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΤΑΡΟΥΝ
24.ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΛΑΟΥΣ ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΓΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΙΓΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚ. ΕΥΡΩ
25.ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
26.ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
27.ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
28.ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 82 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ
29.ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΤΣΑΝΤ-ΜΙΝΕΪΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ
30.ΤΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΤΣΑΝΤ-ΜΙΝΕΪΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

stefanos είπε...

Φίλε μου, είναι οι ίδιοι "Νταβατζήδες" που πριν 6-7 χρόνια μας πουλούσανε το μοντελάκι του Κωστάκη: δηλαδή, φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Ο καλοκάγαθος μπούλης, με τη στομφώδη ομιλία και τα κοστουμάκια και τα πάχητα ενός κανονικού μεσοαστού...
(κόντεψα ακόμη κι εγώ να την πατήσω... ΦΑΝΤΑΣΟΥ)!
Τουλάχιστον ο Γιωργάκης είχε το θάρρος να τους πει ΟΧΙ...
Γι' αυτό άλλωστε ΕΘΝΟΣ και ΝΕΑ τον είχαν κομμένο και τώρα κάτω από το βάρος των πολιτικών μετασχηματισμών που πραγματοποιούνται στο εκλογικό σώμα και την κοινή γνώμη αλλάζουν ελαφρώς την τακτική τους...
Από το Πάτερ Ημών που μας παρουσιάζεις δεν λείπουν οι αλήθειες, όμως ο ορκισμένος εχθρός της διαφθοράς και του κακού ΠΑΣΟΚ τι έκανε?
Έγινε κάμπια εξεταστική επιτροπή και δεν το πήραμε είδηση?
Όχι βέβαια!
Και αυτό όχι επειδή λυπήθηκε τους ΠΑΣΟΚους...
ΟΧΙΙΙΙΙΙ βέβαια!
Έγινε από σκοπιμότητα, γιατί η καλοδιατηρημένη φήμη που κρατά κάποιον μακροχρόνια δέσμιο είναι πολύ προτιμότερη από την «μια-και-έξω» τιμωρία! Και επιπλέον μια καθαρή λύση αποτελεί εμπόδιο στο να κάνει κανείς κι εσύ τα ιδία με τον προκάτοχο του!
Αραδιάζεις εδώ 30+9 σκάνδαλα όπως τα λες, ξεχνάς όμως τις μεγαλειώδεις επιδόσεις της ΝΔ... η οποία μέσα σε 4 χρόνια ξεπέρασε την 20ετια ΠΑΣΟΚ...
Φοβερό ρεκόρ μα την πιστή μου...
(Αν έχεις τις όποιες ενστάσεις δεν θα αργήσω να ανταποκριθώ και να παραθέσω τα σκάνδαλα της ΝΔ, που φαίνεται ότι σου διαφεύγουν).
Τώρα για το τι γενικά πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα...
Θυμάμαι σαν όνειρο τους όρους: παληο-κομμούνι, συνοδοιπόρε, μίασμα, κλπ.
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου δίπλωνε στα τέσσερα και έβαζε στη μασχάλη του την εφημερίδα τα ΝΕΑ μην και τον ‘δουν οι χαφιέδες ή κανένας μπάτσος (για τέτοια δεξιά δημοκρατία μιλάμε).
Στο στρατό ήμασταν όλοι φακελωμένοι (τα περιβόητα FILLERS που συμπλήρωνα στο 6ο Ε. Γ. και για τα οποία όταν ρωτούσαμε τι είναι, μας απαντούσαν: η περιέργεια βλάπτει).
Αυτά άλλαξε το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικά η περίοδος 1981-85 ήταν μια ευλογία για τη φτωχολογιά και το Δημοκρατικό κόσμο: μια αλησμόνητη εποχή δημοκρατίας, ουσιαστικού τερματισμού του εμφυλίου, κοινωνικών ευκαιριών, αναδιανομής του εισοδήματος, δημοσιάς υγειάς, κλπ.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παπουτσάκης είπε...

Στέφανε
τα σκάνδαλα του Πασόκ επί εικοσαετίας, δεν είναι 30+9 αλλά 143, χωρίς να υπολογίζω σκάνδαλα τα μη-πόλεμος, εοκ και νάτο, τη βίλα της Δήμητρας(εγώ τους ηγέτες τους θέλω να μένουν σε βίλες και όχι σε τρώγλες) και άλλα πολλά που θα εκπλαγείς, έτσι και στα αναφέρω. Δεν θα ήταν φρόνιμο να στα αραδιάσω τώρα μια και παίζουμε με μήνες και χρόνια!
....................
έπειτα θα ήταν αστείο να συγχέεις και ταυτίζεις τη Δεξιά καιτον Καραμανλή με το βασιλικό παρακράτος και να αναφέρεσαι σε διώξεις από τη Δεξιά. Διώξεις τότε έκαμεκαι το Πασόκ σε κάτι διορισμούς που έπρεπε να εγκρίνονται από τοπικές και κομματάρχες. Τα τρύπια ΑΣΕΠ ήρθαν πολύ αργότερα και φυσικά δεν ίσχυσαν ποτέ οιδιαγωνισμοί και όλα τα αντικειμενικά που έφερναν οι καλέςόντως προθέσεις του Πεπονή.
......................
την προσφορά του Καραμανλή στον τόπο και στη δημοκρατία είναι μικροπρεπες να προσπαθείς να τηναποδομείς με φανταριλίκια και "ΝΕΑ"!!!!!
ακόμα καιτο ΚΚΕ την αναγνώρισε!!!
Μόνο το Πασόκ από μικροκομματισμό τηναρνείται γιατί έτσι ευνοείται η απαρχαιωμένη ρητορική του.
Φυσικά και το Πασόκ έχει δώσει στον τόπο και αυτή είναι η συνέχεια και η έννοια της δημοκρατίας. Όχι το μίσος πάντως και τα ΜΜΕ.
Συνεχίζω άλλη φορά γιατί τώρα έχει πολύ δουλειά.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είσαι εσύ exastal αλλά ένας αναγνώστης του DentNEWS έκανε ως σχόλιο το post αυτό στο δικό μου για τα 45 Σκάνδαλα της ΝΔ (http://dentnews.net/2008/09/19/45skandala/)

Πάντως να ξέρεις πως το δημοσίευσα σαν post και έβαλα και ως πηγή και το link σου.


Μπράβο πάντως ! :)

Παπουτσάκης είπε...

Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ: αμαρτωλές ιερές μπίζνες Πασόκ με τη Μονή Τοπλού (μπόχα και δυσωδία)

ή πως παρέδωσαν 26.000 στρέμματα στη μονή Τοπλού
(Κύριε ελέησον! Δικά τους ήταν;)
Οι φίλοι και τα μέλη του Πασόκ, από την μπλογκόσφαιρα μέχρι τους νταβατζήδες ασχολούνται παθιασμένα τελευταία με το Άγιον Όρος και τα χωράφια του. Όχι βέβαια από θρησκευτική ευλάβεια αλλά διότι βρήκαν ευκαιρία να βυσσοδομήσουν κατά της Κυβέρνησης και έτσι θεωρούν θα σκεπαστούν και θα ξεχαστούν ανάλογα ή και χειρότερα «σκάνδαλα Πασόκ». Δεν αντέχουν να κοιτάξουν προς τα κάτω στο χάρτη της Ελλάδας(δεν τους συμφέρει) και ιδιαίτερα στο Λασίθι (του Καρχιμάκη) όπου το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε 26.000 στρέμματα στη Μονή Τοπλού, απεμπολώντας κάθε δικαίωμα του Δημοσίου επί διεκδικούμενων εκτάσεων. ……σας θυμίζει τίποτα; Οι παρθένες του Πασόκ που στην πραγματικότητα είναι πολύτεκνες «αλλά παραπλανήθηκαν» ουρλιάζουν με αρχηγό τον Καρχιμάκη(!!!) γι’ αυτά ακριβώς τα δικαιώματα του δημοσίου που οι ίδιοι εκχώρησαν αμαχητί!
Από το 1985 υπήρχε σε εξέλιξη δικαστική διεκδίκηση από μέρους της μονής στη θέση «Κάβο Σίδερο». Το 1991 εμφανίζονται δύο Άγγλοι οι οποίοι «προθυμοποιούνται» να αναλάβουν την αξιοιποίηση της περιουσίας της Μονής. Η Μονή μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» υπογράφει 2 συμβάσεις με τους Άγγλους για εκποίηση της μοναστικής περιουσίας, συμπεριλαμβάνοντας και τις διακδικούμενες από το Δημόσιο περιοχές. Οι συμβάσεις κρίνονται άκυρες και η Νομαρχία δεν εγκρίνει άδεια.
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνετε και το 1998, μετά από επτά χρόνια, αφού πρώτα η Μονή είχε υπογράψει προσύμφωνο με τους Άγγλους (που είχαν γίνει τότε Κοινοπραξία) για παραχώρηση της έκτασης για 80 χρόνια.
Τον Ιανουάριο του 1997 το Δημόσιο κερδίζει τα διεκδικούμενα χωράφια με απόφαση του Εφετείου Κρήτης και με δεύτερη απόφαση το Εφετείο υποχρεώνει το μοναστήρι να επιστρέψει στο κράτος 128 εκατ. δρχ. αλήθεια είχε γίνει καθόλου θόρυβος τότε για μια ανάλογη περίπτωση όπως τη σημερινή στο Βατοπέδι; Όχι βέβαια γιατί είχαμε «σοσιαληστική κυβέρνηση των νταβατζήδων».
Το Σεπτέμβριο του 1997 ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Δρυς (ξαναπαίζει αυτός μπάλα και στο Βατοπέδι! Είχε κάμει προπόνηση στη μονή Τοπλού!) με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» δηλώνει ότι ακόμα και αν τα δικαστήρια αναγνωρίσουν κυριότητα του Δημοσίου στα διεκδικούμενα χωράφια, η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να την εκποιήσει προς το Ίδρυμα ή τους επενδυτές.
Τον Ιούλιο του 1998 , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χαρ. Αλαμάνος, εγκρίνει τη διάθεση της έκτασης στην Αγγλική Κοινοπραξία Loyalward. Έξι μέρες μετά παραχωρείται από τη Μονή οι εκτάσεις για ογδόντα χρόνια στους Άγγλους. Τον Σεπτέμβριο του 1998 ο τότε νομάρχης Λασιθίου Γιάννης Παπατσάκωνας εκδίδει την άδεια μεταβίβασης της έκτασης από τη Μονή στο Ίδρυμα, χωρίς τις κατά τον νόμο αναγκαίες γνωμοδοτήσεις. Το Νοέμβριο του 1998 αποφαίνεται και ο Άρειος Πάγος υπέρ του μοναστηριού, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις. Τον Ιούνιο του 1999 (ακόμα μας κυβερνά Πασόκ, νομίζω) το Εφετείο Κρήτης (απόφαση 330/99) αναγνωρίζει την κυριότητα του Μοναστηριού στο σύνολο της έκτασης. Το Δημόσιο ασκεί νέα αναίρεση, αλλά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Νοέμβριος 1999) γνωμοδοτεί κατά της αναίρεσης και το Δημόσιο παραιτείται. Η απόφαση του Εφετείου καθίσταται αμετάκλητη.
Το Σεπτέμβριο του 1999 η Loyalward εισήχθη στην εξωχρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου με μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο ……. τη Μονή Τοπλού!!!
Σας λένε τίποτα τα παραπάνω θαυμαστά και εκκλησιαστικά έργα Πασόκ! άραγε ο Καρχιμάκης θα κάμει επερώτηση στη βουλή για τις ιερές μπίζνες του κόμματός του και μάλιστα στην εκλογική του περιφέρεια όπου τα «πάντα περνάνε από το χέρι του;»
Απάντηση:όχι βέβαια. Τα έχει κάμει ήδη γαργάρα. Οι ιερές μπίζνες του «κινήματος» είναι «δημοκρατικές» και εγκεκριμένες από τους λαοπρόβλητες «αγωνιστές» της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».-
[Πλήρες χρονολόγιο της εκχώρησης εκτάσεων του Κάβο Σίδερο στη Μονή Τοπλού υπάρχει στη "Νέα Κρήτη" και θα τα βρείτε σε σχόλιο του post]

Παπουτσάκης είπε...

Ποιος σκότωσε τον Ιγκόρ Κλίμοφ? ...... [παράπλευρες απώλειες στο σκάνδαλο Πασόκ με τους TOR-M1]

Γύρω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνωστίζονται πάντα προμηθευτές όπλων, φορείς εξοπλιστικών προγραμμάτων, τεράστια διεθνή συμφέροντα, ντόπιοι "αντιπρόσωποι" μεσσάζοντες και «διαχειριστές» προμηθειών. Επί Πασόκ, οι υπερκοστολογήσεις, οι προκαταβολές έως 90% και οι «υπόγειες» συμβάσεις με επαχθείς όρους εις βάρος του Δημοσίου, ήταν κανόνας και καθεστώς! Ο έλεγχος και η νομιμότητα ήταν από ανύπαρκτες έως αδιανόητες διότι κανένας δεν τολμούσε να αντιπαρατεθεί στο «νόμο των ισχυρών» και του «παρακράτους» που πλάκωνε τα πάντα και είχε στόχο το εύκολο δημόσιο χρήμα.
Το σκάνδαλο των TOR-M1, των ρωσικών αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων, μικρού βεληνεκούς, ξεκινά επί Τσοχατζόπουλου και με γενικό διευθυντή εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο. Τα TOR-M1 εξαγοράστηκαν έναντι του ποσού των 474 εκατομμυρίων δολλαρίων. Ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος κατήγγειλε στις 20 Οκτωβρίου 2003, ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκατομμυρίων $.
Στο σημερινό μας post δεν μας απασχολούν οι μίζες και οι λοιπές συμφωνίες που αφορούν τους TOR-M1 αλλά μόνον τα αντισταθμιστικά οφέλη των 73 εκατομμυρίων. Ο γενικός διευθυντής του ρωσικού ομίλου «Αντέι» (η οποία κατασκευάζει και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300), Ιγκόρ Κλίμοφ, διαβεβαίωνε ότι τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον διευθυντή της εταιρείας Βαρόμπιεφ, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες:μία του Μαυροβουνίου, μία της Μόσχας και στην “Chase Manhattan Bank” της Νέας Υόρκης, μέσω offshore εταιρειών με έδρα τα νησιά Κέϋμαν. Και μόνον αυτή η διαπίστωση προκάλεσε την επέμβαση της ρώσικης δικαιοσύνης με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Βαρόμπιεφ, που ήταν και επικεφαλής των ελληνορωσικών συνομιλιών για τα αντισταθμιστικά οφέλη!
Έπειτα από προσωπική εντολή του τότε προέδρου Πούτιν για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο Ιγκόρ Κλίμοφ, που έχαιρε της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου Πούτιν, τέθηκε επικεφαλής για τη διερεύνηση του θέματος. Σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίστηκε ότι τα χρήματα είχαν εκταμιευθεί και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε το Μάιο του 2003, αντιπροσωπεία της εταιρείας «Αντέι» με επικεφαλής τον Ιγκόρ Κλίμοφ να επισκεφτεί την Ελλάδα προς πλήρη διερεύνηση της εκταμίευσης των 73 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κλίμοφ παρέμεινε τέσσερις μέρες στην Ελλάδα και το Υπουργείο τον παρέπεμψε στην «Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων» με σκοπό ουσιαστικά να παρεμποδιστεί η έρευνα.
Έπειτα από είκοσι μέρες το υπουργείο στέλνει τον τότε γραμματέα Εξοπλισμών ΥΠΕΘΑ Σπύρο Τραυλό (επί Παπαντωνίου) στη Μόσχα με σκοπό να δοθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Το ραντεβού δόθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Έλληνας γραμματέας, πολύ κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, το πρωί της 6ης Ιουνίου 2003. Μισή ώρα πριν το ραντεβού ο Ιγκόρ Κλίμοφ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δολοφόνοι προσπάθησαν να αρπάξουν τον χαρτοφύλακα που κρατούσε στα χέρια του, που όπως αποδείχτηκε αφορούσε τα ελληνικά αντισταθμιστικά οφέλη!) και το ίδιο απόγευμα δολοφονήθηκε και ο στενός συνεργάτης του Κλίμοφ, Σεργκέι Σίτσκο, γνώστης όλων των ερευνών του ομίλου «Αντέι» και εμπορικός διευθυντής του εργοστασίου «RATEL»!!!!!
Οι ρωσικές αρχές, έπειτα από τη σύληψη, ενός εκ των δραστών, απέδωσαν τις δολοφονίες στον πόλεμο για τον έλεγχο των πετρελαίων της Αγ. Πετρούπολης, αφήνοντας όμως πολλά κενά και αναπάντητα ερωτηματικά στην υπόθεση.

……………………………………………………………

Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο, τώρα επί Καραμανλή και με υπουργό το Μεϊμαράκη. Σκεφτείτε τι θα διέδιδαν τα διάφορα καλοπληρωμένα golden παπαγαλάκια της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" που εκτός των άλλων έχουν και ειδικότητα στην παραπληροφόρηση και στην υπερβολική παραποίηση της πραγματικότητας. Eπί "σοσιαλισμού", απλά δεν ακούστηκε τίποτα! Τα πάντα παρέμεναν εν κρυπτώ και υπό τον πλήρη έλεγχο του "πράσινου παρακράτους"!
O Γιώργος Ζορμπάς (που χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από τα πράσινα παπαγαλάκια) ενώ βρίσκονταν στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι «δολοφονήθηκαν και άνθρωποι στη Μόσχα στο πλαίσιο μιας ανώμαλης συμβατικής εξέλιξης της υπόθεσης»!

http://exastal.blogspot.com/2008/10/tor-m1.html

Ηλιας Κ. είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ??????????????
ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ {ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΙΦΗΣΑΝ ΚΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΙΦΗΣΑΜΕ[ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΥΣΟΥΝ?????????
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΨΙΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΤΗΜΑΡΙΘΜΟΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.!!!!

Παπουτσάκης είπε...

σκανδαλάρα Πασόκ στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας βλέπει η Κομισιόν.

[δεν το είπαν τα κανάλια]

Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες για έρευνα σε βάθος σχετικά με την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» έναντι του «ασήμαντου» ποσού των 11 εκατ. €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408 εκατ. €. Δηλαδή τριάντα πέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής που τελικά ξεπουλήθηκαν με τις γνωστές μεθόδους Πασόκ και με συνοπτικές διαδικασίες.


Πρόκειται επίσης να ερευνηθεί αν η πώληση συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση, αφού στην Κομισιόν ελήφθησαν καταγγελίες βάσει των οποίων, από το 2003 η Ελλάδα είχε χορηγήσει παράνομες ενισχύσεις στη μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Τους δώσανε δηλαδή τα λεφτά για ν’ αγοράσουν την «Κασσάνδρα»!!! Ωραίο κόλπο! Πασόκ είστε;


Το «σκάνδαλο της Κασσάνδρας» περιπλέκεται ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι ξεπουλήθηκαν μεν σε τιμή πολύ κατώτερη της αξίας τους αλλά και χωρίς ανοικτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών. Τα πάντα δείχνουν ότι παίχτηκε χοντρό παιχνίδι, αδιαφανές και κάτω απ’ το τραπέζι.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΟΙ 140 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Τότε βέβαια τα ΠΑΣΟΚάκια που διαφεντεύουν τα ΜΜΕ & Διαπλοκής ήταν στη μάσα. Τα επεισόδια του 1995 με αυτά που γίνονται αυτό το Δεκέμβρη, μοιάζουν σε πολλά και διαφέρουν επίσης σε πολλά.

Το 1995 τα επεισόδια έγιναν στον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ σήμερα ξεκίνησαν από τον θάνατο του Αλέξανδρου. Οι ομοιότητες είναι ότι και τότε συμμετείχαν πάρα μα πάρα πολλοί ανήλικοι. Όπως θα ακούσετε και στο βίντεο, που είναι από το δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, κατά την εκκένωση του Πολυτεχνείου-με Πρύτανη τον "δημοκράτη" Μαρκάτο, που μόνο στα...4 δεν κάθισε στον υπουργό Δημ. Τάξης, τον περιβόητο Σήφη Βαληράκη, χρειάστηκαν 20 ΚΛΟΎΒΕΣ των ΜΑΤ για να μεταφέρουν τους 472 ανθρώπους που βρέθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο, και που από αυτούς, οι 140 ήταν ανήλικοι.

Βέβαια, το 1995 ο Τσίπρας ήταν ακόμη 20 ετών, τα ΜΜΕ ήταν μπουκωμένα από τη μάσα, ο Λαζόπουλος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ως κολλητός της Μιμής, αντιπολίτευση ήταν ο...Έβερτ, οπότε ποιος να μιλήσει για εξέγερση των νέων "που δεν τους ακούμε κι έχουν να μας πουν πολλά" κι άλλα τέτοια;

Τα υπόλοιπα, δείτε τα στο παρακάτω βίντεο

Στο δεύτερο βίντεο απολαύστε τον τότε υπουργό Δημ. Τάξης, Σήφη Βαλυράκη, να εξηγεί πως για 1η φορά επί "δημοκρατίας" ήρθε το πανεπιστημιακό άσυλο στο Πολυτεχνείο, και πως ουσιαστικά αγνόησε ακόμη και τη Σύγκλητο, για να επέμβει.


Αυτά αφιερωμένα κυρίως στα 18χρονα και 20χρονα ΠΑΣΟΚακια των Πανεπιστημίων που νομίζουν ότι στη χώρα υπάρχει Χούντα και η Δεξιά είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

Αγοράστε και κάνα καθρέφτη, αγόρια!
αναδημοσίευση από το "δεξί εξτρέμ"

Παπουτσάκης είπε...

ας θυμηθούμε τις σχέσεις Πασόκ και ελεύθερης ραδιοφωνίας.....
Στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις της Ελεύθερης ραδιοφωνίας, και το "δημοκρατικό κράτος" δεν έκανε άλλη δουλειά απο το να ασχολείται με τα ραδιογωνιόμετρα και τις διώξεις των ραδιοερασσιτεχνών, ωστε να στέλνουν στα δικαστήρια οι "ειδικές δυνάμεις" της ΕΛ.ΑΣ. πιτσιρικάδες με σταθμούς των 5 watt...
Έτσι, για να μην βγαίνουν σήμερα και μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την ελεύθερη ραδιοφωνία και Τηλεόραση το 1989... Όταν θα έπρεπε να είχε απελευθερώσει τα ερτζιανά απο το 1981...



Ασύλληπτα δημοκρατική ήταν και η τοποθέτηση του έτερου αείμνηστου υφυπουργού Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μαρούδα, ο οποίος, την εποχή που άρχισε να «σκάει μύτη» η ελεύθερη ραδιοφωνία-τηλεόραση απειλούσε ότι «θα καταρρίψει τον δορυφόρο» που θα τολμούσε να εκπέμψει ελληνικό πρόγραμμα.
Παράλληλα τα ραδιογωνιόμετρα του Υπουργείου δεν είχαν αφήσει ουτε έναν "εγκληματία ραδιοερασσιτέχνη", και τα δικαστήρια είχαν πολύ δουλειά... Παρακάτω πάρτε ένα ελάχιστο δείγμα:
21/12/83: Στον αέρα και η ομάδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ». Ο «ανταρτοπόλεμος» μόλις είχε αρχίσει. Μισή ώρα μετά την έναρξη ο εισαγγελέας παρεμβαίνει. Οι τσιλιαδόροι ξέρουν καλά τη δουλειά τους, οι «παράνομοι» μαζί με τον πομπό γίνονται καπνός. Συλλαμβάνεται μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
30/01/84: Στις 10 το πρωί η φωνή των φοιτητών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ βγαίνει στον αέρα, για λιγότερο από μία ώρα αφού τα ραδιογωνιόμετρα του υπουργείου τους εντοπίζουν.
16/02/84: Τυφλός «ραδιοπειρατής» καταδικάζεται σε 25 μέρες φυλάκιση από το Β' Τριμελές Εφετείο. Ο Γιάννης Οικονομίδης είπε στο δικαστήριο: «Δεν έκανα διαφημίσεις και δεν εμπόδιζα τις επικοινωνίες, έδινα διέξοδο στην επιθυμία μου να γνωρίζω πολλούς φίλους. Παρέες δεν έχω, δεν βλέπω και δεν απολαμβάνω τίποτα. Με το σταθμό έβλεπα τον κόσμο».

ολόκληρο το άρθρο:
http://exastal.blogspot.com/2008/12/blog-post_1756.html

Ανώνυμος είπε...

«ΠΑΣΟΚ Review: Scandals»

Για να θυμούνται οι παλιοί και να τα βλέπουν οι νέοι [Σημίτης]

1. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

2. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

3. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας - δημιουργία νεόπτωχης τάξης.

4. H "συμφωνία της Μαδρίτης" που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή των Ιμίων, μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί αποδεικνύοντας την ανικανότητα του «συντρόφου» Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.

5. Συναίνεση Κώστα Σημίτη – Γιώργου Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας -Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής (βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής των συνόρων στην γειτονιά μας.

6. Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις € από την κυβέρνηση του συντρόφου Κώστα Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν τα «μεσάζοντες», οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

7. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 λογαριασμοί αυτού του είδους, από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν περισσότεροι από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του ΠΑΣΟΚ).

8. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

9. Το τεράστιο φαγοπότι με τα υπερπροβαλλόμενα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε ακόμα βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους "νταβατζήδες" τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους.

10. Στα δημόσια έργα κατασκευάζονταν δρόμοι καρμανιόλες, αλλά παράλληλα φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει ως υπερεργολαβία.

11. Εθνικό Κτηματολόγιο: φαγώθηκαν αμέτρητα δις επι υπουργίας του "συντρόφου" Λαλιώτη, ενώ παράλληλα πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ για την μη πραγματοποίηση του έργου.

12. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

13. Βιομηχανία παρανόμων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Οι συντρόφοι του κινήματος υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.

14. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

15. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

16. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer. Αξίζει να θυμάται φυσικά κανείς και την μετέπειτα δήλωση της κ. Βεντουράκη περι "λαουτζίκου" (Με τον λαουτζίκο θα ασχολούμαστε?).

17. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα "αναδιανομές πλούτου", "δικαιότερα συστήματα φορολόγησης" και "φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα", από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση φορολογίας που έχει γίνει ποτε απο την ίδρυση του ΝεοΕλληνικού κράτους, κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

18. Αγροτικό Ζήτημα: τις δύο τελευταίες δεκαετίες χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις αυτές όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες "αναδιαρθρώσεις της υπαίθρου" δεν έγιναν ποτέ, αφού το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων απορροφήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν τα δικαιούνταν -απλά ήταν μέλη της "κλαδικής"-, ενω και όσοι πραγματικά τα δικαιούνταν παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ' άπειρον (με αποτέλεσμα να φαγώνονται τα κονδύλια στα μπουζούκια αντί να επενδύονται στην ανάπτυξη της υπαίθρου) ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται (χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής εν σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

19. Προμήθειες στα νοσοκομεία (Το μεγάλο φαγοπότι) : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

20. Ολυμπιακή αεροπορία: τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση του "συντρόφου" Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το "σχέδιο εξυγίανσης" από το 1994 έως το 2002.

21. ΑΣΕΠ: κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες "αποκαταστατικές διατάξεις" του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται και μάλιστα με Σταλινικά ποσοστά, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκατομμύριο "πράσινα" παιδιά… Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ».

22. Το φιάσκο της οδούς Νιόβης στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

23. Διαφθορά: το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7%-10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια "κέρδισε" η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικανικής κυβέρνησης) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στον Σημίτη και στον Χρυσοχοΐδη και όχι στους υπουργούς του.

24. Ναυάγιο "Εξπρές Σάμινα" και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο "σύντροφος" Σημίτης και κυρίως ο τότε υπουργός ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι ενίσχυσαν και υποστήριξαν την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα των τότε πράσινων νομοθετικών πλαισίων (Νόμοι εφαρμογής του τριτοκοσμικού Καμποτάζκτλ που στην ουσία θεσμοθετούν τα μονοπώλια) ήταν οι Μινωϊκές Γραμμές να λειτουργούν ανεξέλεγκτα (απο την θέση του μονοπωλιακού γίγαντα) και χωρίς να υποβάλλονται πραγματικά στους προβλεπόμενους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο αναξιόπλοο.
Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο "φιλοδώρημα". Και φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που ο (υπουργός Ναυτιλίας τότε) Χρήστος Παπουτσής πρόβαλλε στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων παρέα με τον Σφηνιά.

25. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

26. Ληστρικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του κινήματος για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

27. Το 2001 το κίνημα για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 «τράμπες». Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

28. Η λεηλασία των ταμείων από το ΠΑΣΟΚ. (Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται…)
Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις χρηματιστηριακή", σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκατομμύρια €.
Συνολικά χάθηκαν από τα "σαϊνια" του κινήματος πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο την περίοδο 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

29. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ: το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.

30. Εκποίηση 20 τόνων χρυσού απο την τράπεζα της Ελλάδος: Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ουτε κολυμπηθρόξυλο απο τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, ενω παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας χτυπούσαν παγκόσμιο πρωταθλητισμό, τα οικονομολογικά σαϊνια της κυβέρνησης Σημίτη σοφίστηκαν νέες πατέντες!* Τον Αυγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιρακ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, (όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπο κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και lechman να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Αλφα γύρω στα 7(!) ευρώ), ο "σύντροφος" Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος.
Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα "χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες", -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- "ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)", ... έτσι αποφάσισε να "αναβαθμίσει" ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι... εμπορεύσιμες (!)
"...Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 - 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία..."
*Αυτοί οι κύριοι σήμερα, βγαίνουν και μιλάνε για "διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας" και "σκάνδαλα με ομόλογα"!

31. Σκάνδαλο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο "Mr. Φρουτάκιας", που έπαιζε σαν μανιακός παράνομο τζόγο στο μαγαζί ενός γνωστού τοκογλύφου των Πατρών, την ίδια στιγμή που ήταν Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής καταπολέμησης του παράνομου τζόγου!!! Δηλαδή για να το εμπεδώσετε: εκείνον που η Βουλή είχε επιφορτίσει να είναι Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που υποτίθεται πως θα διερευνούσε και θα καταπολεμούσε το φαινόμενο του παράνομου τζόγου στην πατρίδα μας, ξημεροβραδιαζόταν να παίζει φρουτάκια στο μαγαζί ενός γνωστού τοκογλύφου, ενώ όταν τον έπιασαν στα πράσα, προσπάθησε να κάνει αλισβερίσι μα τους δημοσιογράφους για να μη βγουν οι πομπές του στον αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Η «μαύρη» σελίδα της ελληνικής διπλωματίας .
Με οδυνηρό τρόπο επανέρχεται στην επικαιρότητα μια «μαύρη» σελίδα της ελληνικής διπλωματίας που, πέραν όλων των άλλων, πλήγωσε βαριά το ελληνικό φιλότιμο.
Πριν ένα δεκαπενθήμερο, ως γνωστόν, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, και ζητά την συμβολική αποζημίωση από το ελληνικό κράτος για την παράδοσή του στην Τουρκία το 1999!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην αγωγή του, ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1998 και τον Γενάρη του 1999, αφού είχε πάρει έμμεσες παραπλανητικές διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα του δοθεί πολιτικό άσυλο.

Στη συνέχεια, αναφέρει, παραπλανήθηκε επανειλημμένα από τους εκπροσώπους της ότι δήθεν μεριμνούν για να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε άλλες χώρες και ότι εν τέλει, σε συνεργασία με ….άλλες χώρες…, τον παρέδωσε στην Τουρκία.

Επικαλείται ότι «η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές και το εσωτερικό της δίκαιο, αρνούμενη να τηρήσει τη νομοθεσία για το πολιτικό άσυλο, να του επιτρέψει πρόσβαση σε δικαστήριο και κυρίως επειδή τον εξέθεσε σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του, με την παράδοσή του στην Τουρκία, όπου στερήθηκε την ελευθερία του, καταδικάστηκε σε θάνατο και έκτοτε υφίσταται το βασανιστήριο της απομόνωσης».

Η νέα αυτή εξέλιξη δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα με σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις και θέτει βέβαια κρίσιμα ερωτήματα που μας αφορούν όλους και όχι μόνο τον ιστορικό του μέλλοντος.

Ποιους εξυπηρετεί η αγωγή Οτσαλάν; Η απροσδόκητη αγωγή Οτσαλάν δεν μπορεί να έγινε τυχαία κι αυτό προβληματίζει, αφού φαίνεται ότι πίσω από αυτήν την ενέργεια υπάρχει βαθύ παρασκήνιο που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Για ποιους λόγους, άραγε, επέλεξε τούτη τη χρονική συγκυρία ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ να προχωρήσει στην κατάθεση μιας τέτοιας συμβολικής, βασικά, αγωγής;

Στην κατάσταση όπου βρίσκεται είναι άραγε αποκλειστικά δικής του εμπνεύσεως η πρωτοβουλία, ή μήπως πιέστηκε από τους «φύλακές» του και πού αποσκοπεί;

Τι επιδιώκουν, πού στοχεύουν και τι πραγματικά θέλουν όσοι βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια ;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι οι μόνοι που τελικά βγαίνουν κερδισμένοι από όλη αυτή την ιστορία είναι οι Τούρκοι.

Ποιος αμφιβάλλει, άλλωστε, ότι ο έγκλειστος του Ίμραλι, και μάλιστα σε συνθήκες απάνθρωπης απομόνωσης και μεταχείρισης α λα «Εξπρές του μεσονυκτίου», αποτελεί έρμαιο και υπό προϋποθέσεις ενεργούμενο του τουρκικού καθεστώτος;

Όλοι θυμόμαστε τι δήλωνε υπό την επήρεια του... σωφρονισμού των κουκουλοφόρων τις πρώτες ώρες της σύλληψής του.

Είναι επομένως ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε θέση να αξιολογήσει τις συνέπειες της ενέργειάς του ευρισκόμενος στο μαύρο σκοτάδι από πλευράς επικοινωνίας και ενημέρωσης ;

Μια τέτοια κίνηση κάθε άλλο παρά διευκολύνει την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Κούρδων και Ελλάδας, που διαταράχθηκαν από την παράδοση του Οτσαλάν ουσιαστικά στην Τουρκία.
Δεν πρέπει πάντως να ξεχνά κανείς ότι, πριν, η Ελλάδα αποτελούσε το μοναδικό σχεδόν στήριγμα και σημείο αναφοράς των Κούρδων στον εθνικοαπελευθερωτικό τους αγώνα.

Σημειώνω ότι πριν από λίγο καιρό είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ομάδα Κούρδων δημάρχων από την ευρύτερη περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, οι οποίοι συναντήθηκαν με αρκετούς Έλληνες πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρυσοχοΐδης από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα λόγω των διαταραγμένων από τότε σχέσεων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι για τους χειρισμούς της δραματικής εκείνης περιόδου υπόλογο στα μάτια των Κούρδων είναι το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει βέβαια και μια δεύτερη διαφορετική άποψη για την σκοπιμότητα της αγωγής.

Σύμφωνα με αυτή η δικαστική έκβαση της αγωγής, το πιθανότερο, είναι ότι θα απορριφθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη νομική στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.
Μια απόρριψη όμως που θα μπορούσε ενδεχομένως να ερμηνευθεί και ως συγχωροχάρτι για εκείνους που φέρουν αποδεδειγμένα τεράστιες ευθύνες για την παράδοση Οτσαλάν στους Τούρκους.

Τι από τα δύο συμβαίνει λοιπόν; Αποσκοπεί στη μη αποκατάσταση των σχέσεων μας με τους Κούρδους ή κάποιοι πέραν του Ατλαντικού επιδιώκουν το συγχωροχάρτι γι` αυτή την υπόθεση , ορισμένων πολιτικών ενόψει ....2009 και 2010.

Κατά τη γνώμη μου η παροιμία … «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» απεικονίζει πλήρως την «κατευθυνόμενη» αγωγή !

Πηγή: «to paron»
http://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_19.html

Ανώνυμος είπε...

«ΠΑΣΟΚ Review: 1981-2004 Potpourri»

Πριν περάσουμε σε ειδικότερα θέματα τις επόμενες μέρες πάρτε σήμερα ένα ποτ πουρί από τα κατορθώματα της 25ετίας ΠΑΣΟΚ. Απ' όλα έχει ο μπαξές, από βαθύ ΠΑΣΟΚ μέχρι εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ...

A. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ...
►ΠΑΣΟΚ, Ελευθερίες, κατακτήσεις και... Κοινωνική απελευθέρωση"
Για να προβάλει δείγματα "ελευθερίας" στην Ελληνική κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας το 1981 προχώρησε στην κατάργηση της μοιχείας ως λόγου διαζυγίου. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, προβλήθηκε κατά κόρον από το κίνημα ως επίτευγμα, κοινωνική κατάκτηση, ελευθερία, κοινωνική απελευθέρωση (αυτοί οι όροι χρησιμοποιήθηκαν ευρέως, και χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα από το ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή το να διαπράττει κάποιος/α παντρεμένος/η μοιχεία χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο του... διαζυγίου αποτελεί σύμφωνα με το κίνημα "κοινωνική κατάκτηση","ελευθερία" και "κοινωνική απελευθέρωση".
Τα σχόλια δικά σας.

►Η προδοσία ενός λαού - ΙΜΙΑ 31η Ιανουαρίου 1996
Τούρκοι δημοσιογράφοι αποβιβάζονται τις βραχονησίδες Ίμια και υψώνουν την τουρκική σημαία. Ενώ ελληνικό ελικόπτερο συντρίβεται μαζί με τρεις Έλληνες αξιωματικούς και το ηθικό του στρατεύματος από τα πυρά Τούρκων κομάντος που βρίσκονται κοντά - ή πάνω - στην βραχονησίδα, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αποσύρει τον Ελληνικό Στόλο από το Αιγαίο, υποστέλλει την Ελληνική Σημαία από το νησί, και ευχαριστεί δημοσίως τον πρόεδρο Κλίντον. Από εκείνη την ημέρα η Ελλάς βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και το Αιγαίο σε όλο του το πλάτος - σχεδόν μέχρι την Εύβοια - μια απέραντη γκρίζα ζώνη.

►ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-300 - Δεκέμβριος 1998
Η τουρκική κυβέρνηση απειλεί την Κύπρο να μην εγκαταστήσει τους ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στη Λευκωσία. Ο κ. Σημίτης αναγκάζει τον πρόεδρο της Κύπρου, κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές. Οι πύραυλοι αντί να ενισχύσουν την άμυνα του Κυπριακού Ελληνισμού, οδηγούνται προς αποθήκευση στην 115 Π.Μ. στην Κρήτη .

►Προδοσία ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ - Φεβρουάριος 1999
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτης των Κούρδων που μάχονται τον τουρκικό στρατό, παραδίδεται από την Ελληνική Κυβέρνηση και αφού απομακρύνεται από την χώρα παραδίδεται από την πρεσβεία μας στην Κένυα στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάς προδίδει ένα φίλο και σύμμαχο σε μία εχθρική χώρα. Η κυβέρνηση του κ.Σημίτη με τον τότε υπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο προδίδει τον αγώνα ενός ολοκλήρου έθνους...

►ΠΑΣΟΚ και "δολοφονικά τυχαίες συμπτώσεις 1"
Η δολοφονία του βουλευτή Ευρυτανίας της Ν.Δ. Παύλου Μπακογιάννη από την 17Ν, έγινε στις 26/9/1989, 1 (MIA) ημέρα πριν καταθέσει στο ειδικό δικαστήριο σχετικά με την εμπλοκή του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά! Μα τι τυχαία σύμπτωση κι αυτή ε;
Δεν υπονοώ τίποτα, απλά προβάλω τα ιστορικά δεδομένα της εποχής!

►ΠΑΣΟΚ και "δολοφονικά τυχαίες συμπτώσεις 2"
Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της αποχώρησής του από την Ένωση Κέντρου/Νέες Δυνάμεις. Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των Αμερικανών και πως όσο αυτός ζούσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός.
Το απίστευτο μέγεθος της συνεχούς προσπάθειας παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας από τους "πράσινους μυθοπλάστες", αποτυπώνεται στο ότι σήμερα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμυθιάζουν τον κόσμο και ειδικότερα τις νέες γενιές, υποστηρίζοντας ότι ο Παναγούλης αποτελεί "ηρωικό στέλεχος του... ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς", δολοφονημένο από την "δεξιά"! Και διαβάζουμε από την Βικιπαίδεια:"Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.), καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίαζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974".

►ΠΑΣΟΚ και συγκαλύψεις μεγαλοαπατεώνων με ΝΟΜΟ - "Κουτσονόμος"
Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος"που, για όσους θυμούνται, είχε ΠΟΥΛΗΣΕΙ ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Που ακούστηκε αυτό το πράγμα να έχουμε δημοκρατία και να πωλούνται οι νόμοι στο Κοινοβούλιο δύο εκατομμύρια δολάρια. Την περίοδο του Σκανδάλου Κοσκωτά (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".

►ΠΑΣΟΚ και "εξοπλισμοί ενόπλων δυνάμεων"
Για την άμυνα της πατρίδος μας και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους μας, η κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διακρίθηκαν στα εξοπλιστικά σκάνδαλα τόσο στην αγορά προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE (το αλησμόνητο σκάνδαλο, στο οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε υπεύθυνο για την αγορά των αεροσκαφών τον κ. Λούβαρη, τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός) όσο και προβληματικών υποβρυχίων. Τα αλησμόνητα σκάνδαλα της ΕΒΟ και των F-16, τους ρωσικούς πυραύλους τους οποίους η Ελλάδα αγόραζε 3 φορές ακριβότερα απ' ότι άλλες χώρες...Και τι να πρωτοαναφέρει κανείς εδώ... Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ' ότι η Τουρκία (2 δίς δρχ), ή τα 4 προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750.000.000.000 δρχ (750 δίς/ πενταπλάσια τιμή του πραγματικού κόστους)!

►ΠΑΣΟΚ, "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και οι ΒΙΛΕΣ των "σοσιαλιστών" εκπροσώπων του λαού"
Να μην ξεχνάμε βέβαια και την φιλολαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ, το οποίο εφάρμοσε το λεγόμενο "Πόθεν Έσχες" για κάποιον πολίτη ο οποίος αγόραζε ένα Fiat Panda 750cc, αλλά ποτέ δεν τόλμησε να το εφαρμόσει για τα στελέχη του, πόσο μάλλον για τον πρόεδρό του και την αγορά της περιβόητης Βίλας Λουμίδη στην Εκάλη, η οποία κόστισε 1.500.000.000 δρχ για την αγορά και 700.000.000 δρχ για την ανοικοδόμηση, σύνολο 2,2 ΔΙΣ δρχ (αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της τότε εποχής), το "δώρο" του Ανδρέα Παπανδρέου προς την νέα του σύζυγο Δήμητρα Λιάνη!

►ΠΑΣΟΚ και "Ευρωπαϊκή προοπτική"
Κατά την επικύρωση της συνθήκης εντάξεως της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, το ΠΑΣΟΚ απεχώρησε της ψηφοφορίας εκδηλώνοντας την αρνητική του στάση σχετικά με την είσοδο της χώρας μας στην ΕΟΚ (ήταν εξάλλου και η επίσημη γραμμή του), ενώ ακόμα και το ΚΚΕ Εσωτερικού ψήφισε ΥΠΕΡ της ένταξης.

►ΠΑΣΟΚ και "παραδειγματικές" πολιτικές
Η δεκαετία του 80 χαρακτηρίστηκε η χαμένη δεκαετία και η Ελλάδα αποτελεί βάσει του Economist το παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα νέα υπο-ένταξη κράτη-μέλη της Ευρωπαικής κοινότητας.

►ΠΑΣΟΚ, διαφθορά και "δωράκια"
Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την περιβόητη δήλωσή του : «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» για τον Δημήτριο Μαυράκη της ΔΕΗ (υπεξαίρεση 500 εκ.δρχ) «νομιμοποίησε» το καθεστώς διαφθοράς στην Ελλάδα.

►"Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το εθνικό μας νόμισμα"
Κατα την οκταετία 1981-1989 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε 2 (ΔΥΟ) υποτιμήσεις της δραχμής κατα 15% στην κάθε μία. Συνολικά δηλαδή υποτίμησε μέσα σε μια τετραετία την δραχμή κατα 30%!!!

►ΠΑΣΟΚ και "υπεύθυνες πολιτικές για τις μελλοντικές γενεές"
Το ΠΑΣΟΚ ασκούσε «κοινωνική πολιτική» με δανεικά, και το δημόσιο χρέος έχει γιγαντωθεί από 0,8 τρις το 1981 σε 75 τρις δρχ το 2004.

►"Το ΠΑΣΟΚ το 2001 μας έβαλε στην ΟΝΕ"...
Το 1981 η Ελλάδα πληρούσε όλα τα οικονομικά κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ (πλην του πληθωρισμού, ο οποίος ήταν στο 20% λόγω της Β΄ παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης) χωρίς λογιστικές αλχημείες και «πατέντες»

►ΠΑΣΟΚ και Δηλώσεις επιπέδου για την Ελληνική πραγματικότητα
►Κώστας Σημίτης, κατά την συζήτηση στη βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2003 (Όταν η ανεργία άγγιζε το 12% και τα Ελληνικά νοικοκυριά ήταν καταχρεωμένα στις τράπεζες από τα δάνεια και τις οφειλές, όταν ΕΠΙΣΗΜΑ βάσει της Eurostat το 20% των Ελλήνων ζούσε ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ):
"Οι Έλληνες σήμερα ευημερούν. Τρανή απόδειξη ο τεράστιος αριθμός συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας". Η πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα διαθέτει κινητό τηλέφωνο!

►Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή της ΝΕΤ 7η μέρα Φεβρουάριος 2004: "Οι σημερινοί νέοι χάρη στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι νέοι της δεκαετίας του '60. Έχουν αλλάξει! Έχουν χόμπυ, ασχολίες".

►"Το 1981 έτος σταθμός για την Ελλάδα και την ναυτιλία"
Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας το 1981, η πλειοψηφία των Ελλήνων πλοιοκτητών άλλαξε σημαία (από Ελληνική) στα πλοία της και η Ελλάδα έχασε την πρώτη θέση ναυτικού στόλου στην Ευρώπη που κατείχε ως τότε.

►ΠΑΣΟΚ και "ελευθερία έκφρασης και δημοσιοποίησης ιδεών"
Επί ΠΑΣΟΚ και διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου η Ελεύθερη Ραδιοφωνία και Τηλεόραση κυνηγήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ το 1981, εξαπολύθηκε το μεγαλύτερο κυνηγητό για το κλείσιμο όλων των ραδιοσταθμών, με τον τότε επικεφαλής υφυπουργό "εκκαθάρισης της ραδιοφωνίας" Μαρούδα, και εκατοντάδες ραδιοερασσιτέχνες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια,όπου και καταδικάστηκαν με αυστηρές ποινές.

►ΠΑΣΟΚ και αναγνωρισμένα στελέχη "επιπέδου"
Όπως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της "Εταιρείας Δολοφόνων" και παράλληλα ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Νέας Χαλκηδόνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη μάλιστα με ποσοστό που υπερέβαινε το 60%.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, και τι να πρωτογράψει...

►Ο Γεώργιος Παπανδρέου υποστήριξε ρητώς: «Αλίμονο σε αυτή την χώρα εάν ποτέ κυβερνηθεί από τον γιό μου Ανδρέα».

B. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...
►Γνωρίζετε ότι, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν υποχρεωθεί 5 (ΠΕΝΤΕ) φορές από την ΕU να διορθώσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία και ότι η 6η (ΕΚΤΗ) κατά σειρά εντολή, ήρθε τον Απρίλιο του 2004 ;

►Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1993-2004, επέβαλαν 50 (ΠΕΝΗΝΤΑ!) νέους φόρους και αύξησαν τη φορολογική επιβάρυνση από το 21,5% του ΑΕΠ το 1993 στο 26,5% του ΑΕΠ το 2000. Σπαταλήθηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων για να διογκωθεί ο δημόσιος τομέας. Οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης από 29% του ΑΕΠ το 1980 έφθασαν στο 50% το 2004. Από το 1993 ως το 2004, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε κατά 121 χιλιάδες άτομα, κατά 25,4%. Από 476 χιλιάδες άτομα το 1993, έφθασε στα 597 χιλιάδες άτομα το 2004.
Μήπως όμως έτσι μειώθηκε η ανεργία; Όχι. Από 4,1% που την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1981 μας την παρέδωσε στο 8,3% το 1989, και από 9,4% που την παρέλαβε το 1993 μας την παρέδωσε στο 11.4% το 2004!

►Γνωρίζετε ότι, η Ελλάδα κάθε χρόνο δανείζεται περίπου 35 δις ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό πηγαίνει για την εξόφληση χρεολυσίων δανειακών υποχρεώσεων του παρελθόντος, και πιο συγκεκριμένα της οκταετίας 1981-1989; (Κυβέρνηση Ξεν.Ζολώτα Δεκέμβριος 1989, δάνειο 700 εκατ.δρχ από την τράπεζα της Φρανκφούρτης για να πληρωθούν τα δώρα και οι συντάξεις , μετά την καταστροφή του "Τσοβόλα δώστα όλα").

►Γνωρίζετε ότι, το 2002 είχαμε το ρεκόρ του 1.000.000 (ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ) απολύσεων(Ρεκόρ Ανεργίας 11,9%!!!) και ότι το 2003 έκλεισαν 143.323 επιχειρήσεις εν Ελλάδι;

►Γνωρίζετε ότι, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003; Ξέρετε ότι το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατα 36%;

►Γνωρίζετε ότι Ειδικά για το μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα.Γ' ΚΠΣ, κατά τους 50 πρώτους μήνες της ζωής του, (επί ΠΑΣΟΚ), η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα Ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%. Ξέρετε ότι στους πρώτους 20 μήνες διακυβερνήσεως της Ν.Δ.(ΜΑΡ2004-ΝΟΕ2005) η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων έφτασε στο 41,6% και εν συνεχεία τον Δεκέμβριο του 2006 στο 58%;

►Οι χώρες οι οποίες κυβερνήθηκαν τα τελευταία χρόνια απο «σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις» παρουσίασαν τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις, μειώσεις εισοδημάτων και αυξήσεις ανεργίας. (βλ.Γερμανία,Ισπανία).

Δεξί Εξτρέμ: Από σχόλιο αναγνώστη (προφανώς από κάποια ιστοσελίδα, αλλά δυστυχώς δεν έχω link)

http://dexiextrem.blogspot.com/2008/12/review-1981-2004-potpourri.html

nasosgr είπε...

Υγεία και Χρόνια Πολλά.

Κανένας σκεπτόμενος Έλληνας Δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας ΔΕΝ θα ισχυριστεί ότι επί ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ έγιναν σκάΝΔαλα.
Το θέμα που προκύπτει είναι :

Η κυβέρνηση της ΝΔ που υποτίθεται τα ήξερε και τα είχε καταγγείλει τότε, τι έκανε επί μία 5ετία;

Τα συγκάλυψε; ή τα χρησιμοποίησε για συμψηφισμό των επερχόμενων που οι η ίδια με τους εκλεκτούς και τους κουμπάρους δημιούργησε ;

Τελικά νομίζετε ότι αυτή η χώρα αξίζει να κυβερνάται από έναν τέτοιο ανάξιο πρωθυπουργό ο οποίος συνεχώς ανέχεται, δικαιολογεί και συγκαλύπτει ;

Κάτι πρέπει να γίνει φίλοι μου . . . το τι ; ας το αποφασίσει και πάλι ο λαός.

Θλίβομαι όμως με αυτά τα σχόλια που διαβάζω, τα οποία αν μη τι άλλο ενέχουν από μέρους σας, ηθική αυτουργία, ενάντια στη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη.

Είναι παλιά η ανάρτηση σας, αλλά χρήζει να αναρτηθεί και η άλλη άποψη η οποία ελλείπει.

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Ksexases to skandalo koskota opou apodigena o koutsogiorgas pire 2.000.000 dolaris gia na perasi to nomo pou egrapse o koskotas sto grafio tou.
To kolospito opou o megas Andreas gia na dikeologisi stin eforia tin agora tou ikopedou (pothen esxes) danistike apo filous (danika 20.000.000 drx kai apo papoulia alhthia epistrafikan) Pou brike ta lefta kai ekane to kolospito????????
ZIMENS to pasok kalipse me ta lefta ton opadon tou i malon me ta lefta tis zimens pou edose ston tsoukato kai opos ipe ta edose sto koma kai pola alla pou mpikan kato apo to xali giati aftoi itan deksiotexnes sta skandala.
Kapoioi lene xoris na onomazoun poioi ploutisan apo to pasok Basoula!!!!! den arkei mono na to les
Pangalos sto pasok den kaname katharsi ti enoi o piitis