Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Περνά στο ντούκου:"στο Πασόκ τηρούσαν διπλά βιβλία"! Εμείς απλώς περιμένουμε στωικά να μας ξανακυβερνήσουν! Τόσο απλά!

αναδημοσίευση από το politis-gr
Άη Γιώργη μου...ακριβός είσαι !
Χθες συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υποστήριξε για την υπόθεση SIEMENS ότι θέλει ...«διαφάνεια με κάθε κόστος και χωρίς καμία εξαίρεση». Ισχυρίστηκε ότι «δείχνουμε την πολιτική βούληση (...!) να πάρουμε αποφάσεις, χωρίς εκπτώσεις. Αποφάσεις για όσους ενεπλάκησαν και για τα οικονομικά μας. Σε ό,τι με αφορά, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον (...!), δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι, γνωστοί. Διαφάνεια για όλους».

Κάποιοι συνεχίζουν να κοροϊδεύουν κάποιους ! Και το κάνουν με περίσσεια θράσους! Γιατί τα έλεγε αυτά ενώ ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠαΣοΚ κ. Θ. Τσουκάτος έχει ομολογήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το 1999 εισέπραξε για λογαριασμό του ΠαΣοΚ ένα εκατομμύριο μάρκα από την πολυεθνική SIEMENS, ενώ επιμένει ότι στο κόμμα τους τηρούσαν διπλά βιβλία ! Ομολογίες για τις οποίες στο ΠαΣοΚ ποιούν την νήσσαν ή πασχίζουν να τις απαξιώσουν. Είναι ορατό πλέον ότι στο ΠαΣοΚ βρίσκονται σε απόλυτη αδυναμία να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ στους πολίτες. Ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου ότι: «Έγινε εσωτερική έρευνα και δεν διαπιστώθηκε το οτιδήποτε, σε ότι αφορά τις καταγγελίες από πλευράς του κ. Τσουκάτου. Είναι ξεκάθαρη η διαφάνεια με την οποία κάναμε την έρευνα».

Όμως τόσο το ...μπακαλοτέφτερο που παρουσίασαν ως ...επίσημα βιβλία ενός κόμματος που εισπράττει και ξοδεύει πακτωλό εκατομμυρίων, όσο και οι καταθέσεις στον ανακριτή των ευρισκόμενων μεταξύ ... «σφύρας και άκμονος» υπεύθυνων του ταμείου του ΠαΣοΚ, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου. Για ποια διαφάνεια μιλά o κ. Παπανδρέου; Την διαφάνεια των διπλών βιβλίων; Όλη η αλήθεια κρύβεται μέσα στην ομολογία του κ. Τσουκάτου και συγκεκριμένα στο σημείο που λέει ότι: «Όποιος επικαλείται τα βιβλία και τα επίσημα στοιχεία το πράττει ΟΛΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ( απευθυνόμενος προφανώς στον κ.Παπανδρέου) σταθμίζοντας πως η ομολογία της αλήθειας θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την συντήρηση κατά συνθήκη ψεύδους»......

Γιατί το ΠαΣοΚ και ο κ. Παπανδρέου δεν προχωρούν σε αυτό που θα έκανε ο κάθε απλός πολίτης εάν ...ήταν θύμα συκοφαντίας από τον κ. Τσουκάτο, δηλαδή να τον έστελνε στην δικαιοσύνη κατηγορώντας τον ως κοινό συκοφάντη; Δεν είναι πολύ απλό;
Μήπως ο κ. Τσουκάτος (ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος) ξέρει πολλά και ...για πολλούς; Λέω...μήπως! Μήπως εάν ανοίξει την ...«φαρέτρα του» τα στοιχειοθετημένα βέλη του θα φθάσουν στην ...αυλή του κ. Παπανδρέου; Λέω...μήπως ! Είναι λοιπόν εξαιρετικά θρασύ να μιλά ο κ. Παπανδρέου για ...«διαφάνεια με κάθε κόστος και χωρίς καμία εξαίρεση».

Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ προς την νοημοσύνη των πολιτών να δηλώνει ο κ. Παπανδρέου ότι: «Σε ό,τι με αφορά, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον, δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι, γνωστοί»,όταν ΥΠΑΡΧΕΙ η υπόθεση του μετέχοντος στα λαδωμένα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΤΕ κ. Παπακωνσταντίνου (εδώ).
Όταν ΥΠΑΡΧΕΙ η ομολογία Μαυρίδη ότι ....λάδωνε τα Δ.Σ του ΟΤΕ,(εδώ), μέλος των οποίων ήταν ο μέχρι πρότινος οικονομικός σύμβουλος του κ. Παπανδρέου και σημερινός (μέσω του συστήματος της ....απόσυρσης) επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ.
Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ όταν ο παιδικός του φίλος και τέως συνεργάτης του κ. Τρεπεκλής, είναι εμπλεκόμενος στην αμαρτωλή και σκανδαλώδη υπογραφή του περιβόητου C4I.

Για ποια διαφάνεια μιλά λοιπόν ο κ. Παπανδρέου;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε νάρθουν οι απατεώνες να μας σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Με το σκεπτικό ότι έτσι κάνουν σε όλα τα κόμματα! Η πραγματικότητα είναι όμως αμείλικτη μόνο για το Πασόκ και τις απίστευτες απάτες του εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και την Πολιτείας

Ανώνυμος είπε...

Παιδιάμ δε γίνεται να ξανακυβερνήσουν αυτοί οι απατεώνες.
Κυρίως γιατί δεν έχουν παραδεχτεί κανένα από τα λάθη τους και παρουσιάζονται με λευκό ποινοικό μητρώο ενώ έπρεπε να είναι στη φυλακή.

stefanos είπε...

Τελικά καταντάτε γραφικοί...
Σαν τις Μανιάτισσες μοιρολογίστρες
που ολοφύρονταν κατ' επάγγελμα..
Άρα μη πιστευτοί!
Νεοδημοκρατικοί νεανίες
η ελληνική κοινωνία δεν σας θέλει
και αυτό άλλωστε δείχνουν
οι συνεχιζόμενες δημοσκοπήσεις
και τα βαρόμετρα...
Αλλά αφού έχετε τέτοια πρεμούρα,
να λασπολογήσετε το ΠΑΣΟΚ,
άρα και να το καταστρέψετε,
γιατί δεν χρησιμοποιείτε μια λογικά
πιο ριζική και αποτελεσματική μέθοδο?
Αφού λέτε ότι είσαστε αθώοι
ανοίξτε τη Βουλή και συγκροτήστε
Εξεταστική Επιτροπή...
Πλειοψηφία είσαστε και αν μη τι άλλο
στη χειρότερη περίπτωση
βγάζετε το δικό σας πόρισμα...
Τι είπατε?
Φοβάστε τον Παυλίδη?
Φοβάστε μη σκάσει μύτη κανένας "αποστάτης"?
Φοβάστε μην η αντιπολίτευση
μπει στα άδυτα των μαρτυριών
και της δικογραφίας?
Πολύ φοβητσιάρηδες είσαστε μωρέ!
Αλλά εντάξει,
Υπάρχει και άλλη μέθοδος
για να κάνετε ρόμπα το ΠΑΣΟΚ
και να κρατήσετε την εξουσία:
Φέρτε πίσω το Χριστοφοράκο
και τον «ξεχασμένο» Καραβέλα…
Άστε τους να μιλήσουν
και αφού είσαστε λευκά περιστεράκια
δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα…
Τι? Είναι ζήτημα μπέσας
και δεν μπορείτε να φέρετε πίσω
κάποιον που του υποσχεθήκατε
διαφυγή, κάλυψη και ελευθερία?
Τι? Δεν μπορείτε να εκδώσετε
και τρίτο ένταλμα γιατί θα σας πάρουν χαμπάρι
οι Γερμανοί?
ΟΚ, τότε έχετε άλλη μια λύση:
Κάντε μήνυση στη Siemens
και διασφαλίστε όχι μόνο το Χριστοφοράκο,
αλλά και τα Γερμανικά λαμόγια
τύπου Σίκατσεκ…
Πάλι φοβάστε?
Γιατί μωρέ?
Μια χαζομάρα είπε ο Σίκατσεκ
ότι και καλά μου επιχορηγούσε
τα δυο μεγάλα κόμματα και όχι μόνο…
Λόγια του αέρα…
Ώστε καμιά από τις 3 προτάσεις
δεν σας αρέσει?
Παιδάκια τέταρτη λύση δεν υπάρχει
και ο χρόνος για σας στενεύει…
Εκτός και θέλετε να ομολογήσετε
Ότι ο ρόλος και η συμμετοχή σας στην υπόθεση
σταματάει σε μερικά αθώα δωράκια
και φιλάθλου πνεύματος ταξιδάκια…
οπότε κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε
σαν φτηνιάρικοι, λιγούρηδες και της πεντάρας..
Βιαστείτε λοιπόν
γιατί η κλεψύδρα της ιστορίας
δεν μπορεί να γυρίζει αέναα…


Υμέτερος…

Ανώνυμος είπε...

Σκληρή επίθεση του Π. Τατούλη σε Καραμανλή και Σαμαρά. "Ως ιδιοκτήτης της ΝΔ νιώθει ο Καραμανλής. Η σκιά της Siemens αγγίζει πλέον και τον ίδιο. Η χειρότερη κυβέρνηση της 20ετίας η σημερινή..."
.
"Θα είμαι υποψήφιος ερχόμενες εθνικές εκλογές" δηλώνει ο ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής Πέτρος Τατούλης, με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες...
Υστερα από μια περίοδο σιγής, ο βουλευτής επανέρχεται με σκληρή επίθεση στον Κ. Καραμανλή τον οποίο χαρακτηρίζει ως το "σημαντικότερο βαρίδι σήμερα για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης", διότι "την έχει ιδιοποιηθεί απόλυτα και την οδηγεί είτε ένεκα ανικανότητας είτε ένεκα διαφθοράς στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση". Κατά τον κ. Τατούλη "από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής νιώθει ότι αυτό το κόμμα του ανήκει, ως ιδιοκτήτης, νιώθει ότι μπορεί να το εκποιήσει, να το κλείσει, να το μεταβιβάσει". Επισημαίνει δε ότι "η σκιά της Siemens έχει αγγίξει πλέον και τον ίδιο" τον κ. Καραμανλή ενώ χαρακτηρίζει με νόημα τη σημερινή κυβέρνηση ως την "χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει την τελευταία εικοσαετία από αυτόν τον τόπο"...
Ο κ. Τατούλης στρέφεται και κατά του Αντ. Σαμαρά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Πώς μπορεί να ενσωματωθεί το παρελθόν του συγκεκριμένου πολιτικού σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές κόμμα, όπως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει να περιγράφει σήμερα τον εαυτό της; Πότε συζητήθηκε ανοικτά η περιπέτεια στην οποία έβαλε τον τόπο ο κ. υπουργός πολιτισμού με την βαλκανική του πολιτική, ο διεθνής απομονωτισμός που μας επέβαλε με τη στάση του στο ζήτημα των Σκοπίων, αλλά και στο θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας; Ή ποιος από εσάς θυμήθηκε επί τη ευκαιρία της επανόδου του την γνωστή ιστορία των μαύρων ταμείων και τις στρατιές δημοσιογράφων που συντηρούσε ως υπουργός εξωτερικών ο κ. Σαμαράς;"
Αναλυτικά, η συνέντευξη του βουλευτή Αρκαδίας, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα, έχει ως εξής:
- Η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο παρα το μήνυμα των ευρωεκλογών. Η ΝΔ έχει αποφασίσει ότι θα χάσει;
Κατ’ αρχήν δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κανείς στην κορυφή της ηγεσίας αυτής της παράταξης που να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα. Ακόμη κι αυτές τις στιγμές, καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση άκουσε τον πολίτη και λαμβάνει μέτρα. Για πολλοστή φορά αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για τους επικοινωνισμούς και όχι για την ουσία. Για παράδειγμα. Αντιλήφθηκαν ότι η άνοδος του κ. Καρατζαφέρη οφείλεται εν πολλοίς στη συστηματική του ενασχόληση με τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου αυτού της λαθρομετανάστευσης; Άνοιξαν εσπευσμένως τον γνωστό προσχηματικό διάλογο, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή προς τα δεξιά. Με την ίδια ακριβώς λογική που το Σεπτέμβρη, που θα ενταθεί η κοινωνική σύγκρουση συνεπεία της κρίσης, θα αρχίσουν να διαγκωνίζονται με την αριστερά για το ποιος είναι περισσότερο φιλολαϊκός και έχων κοινωνικό πρόσωπο, προκειμένου να μην καταγραφεί διαρροή προς τα αριστερά….Αυτή είναι μια αστεία πολιτική. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρομαι στον στενό πυρήνα του κ. πρωθυπουργού και των συνεργατών του δεν ξέρει ούτε τι είναι αυτή η παράταξη, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε ποιες αρχές εκπροσωπεί, ούτε πού και πώς θέλει να οδηγήσει αυτόν τον τόπο. Είμαι βέβαιος ότι δεν την ενδιαφέρει καν αν θα χάσει τις εκλογές ή αν θα συρρικνώσει δραματικά αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ή αν ακόμη και θα τον διαλύσει. Το μόνο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι να μείνει στο θώκο του, προκειμένου να υπηρετήσει την ιδιοτέλεια του ιδίου και της παρέας του. Και αυτό αποδεικνύεται από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε όταν απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ορισμένοι επιτελείς. Δεν υπήρξε ποτέ κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή σταθερή πολιτική. Υπήρξαν απλώς πρόσωπα που επένδυσαν (και αυτό κάνουν και σήμερα) στην εικόνα, προκειμένου να νέμονται όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία και την ευπορία που προσφέρει.

Ανώνυμος είπε...

- Θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα πιστεύετε με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
Το λέγω με μεγάλη μου λύπη και όση μου αναλογεί δόση αυτοκριτικής ότι η σημερινή είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει την τελευταία εικοσαετία από αυτόν τον τόπο. Και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον σήμερα πολλοί βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, αλλά κυρίως πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες.
- Είστε εκτος "μαντριού" και μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά. Μήπως η ΝΔ πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτει ένα νέο σχήμα στο χώρο της κεντροδεξιάς;
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι και εντός μαντριού ήμουν ξεκάθαρος και κατέβαλα το κόστος, χωρίς να σκεφτώ το όποιο προσωπικό τίμημα. Είχα μιλήσει για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια για την άμεση ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τότε έγραφα και από τις σελίδες της Ελευθεροτυπίας ότι ή θα επανιδρυθεί απαρνούμενη το βαθύ κομματικό κράτος ή θα οδεύσει στο δρόμο της αυτοκαταστροφής. Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που υιοθετούν τις θέσεις μου. Ο προβληματισμός τους ωστόσο είναι άκαιρος. Αυτή τη στιγμή οι μεθοδεύσεις και ο σχεδιασμός της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, να διασπαθίσει και τα τελευταία ψήγματα εναπομείναντος εθνικού πλούτου, να διασώσει τους εμπλεκόμενους στα μεγάλα σκάνδαλα της διαφθοράς και μετά να την παραδώσει σε έναν εσωτερικό σπαραγμό. Που θα είναι βέβαια εξαιρετικά αδιέξοδος. Από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής νιώθει ότι αυτό το κόμμα του ανήκει, ως ιδιοκτήτης, νιώθει ότι μπορεί να το εκποιήσει, να το κλείσει, να το μεταβιβάσει.
- Ποιό είναι το κεντρικό πρόβλημα της κεντροδεξιάς; Ποιός θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες στον κεντροδεξιό χώρο;
Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία κάποιας συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα- βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή, ή αν θέλετε μεταρρύθμιση. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία – και μιλώ πάντοτε για τον ηγετικό της πυρήνα- αποτελεί μια στέγη στελεχών, ανεπάγγελτων επιτηδείων και απαίδευτων ιδιωτών, με ανύπαρκτη την όποια κοινωνική συνείδηση, που ανέχονται ο ένας την παρουσία του άλλου στη βάση ενός σιωπηρού ή και ρητού συμβολαίου: εξουσία και πλουτισμός. Ο κ. Καραμανλής είναι σήμερα το σημαντικότερο βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης. Την έχει ιδιοποιηθεί απόλυτα και την οδηγεί είτε ένεκα ανικανότητας είτε ένεκα διαφθοράς στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση. Τώρα, στο ερώτημα σας ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες…δεν μπορώ εγώ να απαντήσω. Από την άλλη πλευρά, έχετε και εσείς, ως δημοσιογράφοι τεράστια ευθύνη, για τον τρόπο που έχετε επιλέξει να υπηρετείτε τις ιδιοτελείς φιλοδοξίες του ενός ή του άλλου. Δείτε λίγο το ζήτημα της επανόδου Σαμαρά. Πώς μπορεί να ενσωματωθεί το παρελθόν του συγκεκριμένου πολιτικού σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές κόμμα, όπως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει να περιγράφει σήμερα τον εαυτό της; Πότε συζητήθηκε ανοικτά η περιπέτεια στην οποία έβαλε τον τόπο ο κ. υπουργός πολιτισμού με την βαλκανική του πολιτική, ο διεθνής απομονωτισμός που μας επέβαλε με τη στάση του στο ζήτημα των Σκοπίων, αλλά και στο θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας; Ή κύριε Τσιόδρα ποιος από εσάς θυμήθηκε επί τη ευκαιρία της επανόδου του την γνωστή ιστορία των μαύρων ταμείων και τις στρατιές δημοσιογράφων που συντηρούσε ως υπουργός εξωτερικών ο κ. Σαμαράς; Με απλά λόγια. Οι παραπάνω υπομνήσεις μου δεν έχουν κανένα στοιχείο προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά απαντούν στο ερώτημα που μου θέσατε.

Ανώνυμος είπε...

- Για την υπόθεση της Siemens τι πρέπει να γίνει;
Είχα έγκαιρα καταθέσει τις απόψεις μου. Έχω μιλήσει για άμεση υιοθέτηση του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής, για «εμπάργκο» στις δραστηριότητες της Siemens προκειμένου να την πιέσουμε να δώσει όλα τα στοιχεία (αυτήν την πρόταση την επανέλαβε πρόσφατα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), για διεξοδική έρευνα στα φανερά και κρυφά ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και των μικρότερων (να σας θυμίσω ότι η Siemens ισχυρίζεται ότι χρημάτισε την περίοδο 92- 93 και ένα μικρό κόμμα, ποιο να είναι αυτό;), να χρησιμοποιήσουμε τέλος κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να οδηγηθούν οι πολιτικά ένοχοι εκτός πολιτικής ζωής με παραδειγματικό τρόπο και οι ποινικά ένοχοι στην φυλακή. Κύριε Τσιόδρα, σε ανύποπτο χρόνο, στην κεντρική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2008, είχα πει κατά πρόσωπο στον κ. Καραμανλή ότι η υπόθεση Siemens θα παρασύρει με απρόβλεπτες συνέπειες τον πολιτικό κόσμο της χώρας στην εξαθλίωση και την κατακραυγή. Σήμερα, δεν πείθει κανέναν όταν προσποιείται ότι αυτό το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ και ότι εκείνον και την αυλή του δεν τους αγγίζει τίποτε. Η σκιά της Siemens έχει αγγίξει πλέον και τον ίδιο.
- Ποτε βλέπετε εκλογές;
Δεν βλέπω εκλογές, διότι όπως έχω επαναλάβει ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα για οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Είναι δέσμιος της ιδιοτέλειας και της αδυναμίας του, της παρέας του, των υπουργών του, των συμφερόντων που υπηρετεί. Ωστόσο, κάποιο τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα ανά πάσα ώρα και στιγμή σε εκλογική αναμέτρηση. Είναι τόσες οι ανοικτές υποθέσεις και πολύ περισσότερες αυτές που δεν είναι ακόμη γνωστές, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια πού θα κάτσει η μπίλια…
- Θα είστε υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές;
Ναι. Θα είμαι.
- Με ποιο κόμμα;
Θα είμαι υποψήφιος. Αυτά προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

Για απαντήστε μας τώρα γαλάζια παπαγαλάκια
Ο Πέτρος Τατούλης που έχει διατελέσει υπουργός του Καραμανλή, εκλέγεται 25 συνεχόμενα χρόνια βουλευτής του Καραμανλή, και μάλιστα συνέχεια πρώτος σε έναν νομό που κατακυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία είναι και αυτός ληστής πρασινοφρουρός?
Ένας βουλευτής που είναι τόσο τίμιος και δημοφιλέστατος ώστε όλοι οι ψηφοφόροι του λένε οτι αυτόν θα ακολουθήσουν σε οποιοδήποτε κόμμα και άν πάει.

Ανώνυμος είπε...

Ρέ μάγκες εντάξει θα συμφωνήσω το ΠΑΣΟΚ δέν έχει κανένα δικαίωμα να έρθει να μας ξανακυβερνήσει.
Απαντήστε όμως ειλικρινά εσείς έχετε δικαίωμα να συνεχίζετε να κυβερνάτε?
Προπαντώς όταν μας λέτε συνέχεια με απίστευτη θρασύτητα οτι ο μεγάλος γκάγκστερ Καραμανλής είναι το πιό ισχυρό χαρτί του κόμματος και της χώρας.

stefanos είπε...

Σε προεκλογική δίνη επί 8μηνο;
Tου Κωστα Καλλιτση / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/7/09
kkallitsis@kathimerini. Gr

Να ένα κείμενο για προβληματισμό
και σχολιασμό,
αντί για υποκριτικές παρλαπίπες..


Στα τέλη του 2003,
το εξωτερικό χρέος ήταν 162 δισ. ευρώ.
Φέτος, τον Μάρτιο,
είχε εκτιναχθεί στα 369,2 δισ. ευρώ.
Αυτό, με εξαίρεση λίγους μήνες,
συνέβη προ της διεθνούς κρίσεως.
Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας
δεν είναι συγκυριακό.
Προφανώς, επιδεινώθηκε από
την ασκηθείσα οικονομική πολιτική.
Προφανέστατα,
επιβαρύνεται από τη συγκυρία
της διεθνούς κρίσης.
Υπάρχει όμως και χωρίς τη βοήθειά της,
γιατί είναι διαρθρωτικό.
Οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας
του οικονομικού μοντέλου.

Προ κρίσεως, στην 5ετία μετά το 2003,
η μέση ετήσια αύξηση
του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ)
ήταν 16 δισ. ευρώ.
Για να την επιτύχουμε,
όχι μόνον εισπράτταμε
περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως
από τα ευρωπαϊκά ταμεία,
αλλά κάθε χρόνο
αυξάναμε το δημόσιο χρέος κατά 12 δισ.
και το ιδιωτικό κατά 27 δισ. ευρώ,
«γράφαμε» δημόσιο έλλειμμα 10 δισ. ευρώ
και επιβαρύναμε τον λογαριασμό
των εξωτερικών συναλλαγών
με 5 δισ. ευρώ επιπλέον
–διότι εισάγαμε περισσότερα
απ’ όσα καταφέρναμε να εξάγουμε.
Έτσι, το 2008,
το ΑΕΠ ήταν 243 δισ. ευρώ,
το δημόσιο χρέος 232 δισ. ευρώ,
το ιδιωτικό χρέος 250 δισ. ευρώ
(χρωστάμε 482 δισ. ευρώ, όση η αξία
του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος 2 ετών)
και το έλλειμμα στον λογαριασμό
των συναλλαγών μας με το εξωτερικό
εκτινάχθηκε στα 35 δισ. ευρώ
– στο 14,4% του ΑΕΠ
έναντι 6,4% που ήταν το 2004.
Αυτοί είναι οι επίσημοι αριθμοί.

Το σύστημα έχει αποδιοργανωθεί.
Οι συνέπειες από την παράταση της ζωής
αυτού του παρωχημένου οικονομικού μοντέλου
γίνονται (και θα γίνονται)
διαρκώς βαρύτερες,
ο λογαριασμός τον οποίο παραπέμπουμε
στα παιδιά μας για εξόφληση,
διαρκώς επαχθέστερος.
Σήμερα, ωστόσο, γίνεται ευρύτερα κατανοητή
(ως «καλή», ως «κακή», πάντως ως αδήριτη)
η αναγκαιότητα κατάρτισης και εφαρμογής
ενός μεσο-μακροπρόθεσμου (3 ή 4 ετών)
προγράμματος εξυγίανσης
των δημοσίων οικονομικών
και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας,
η οποία βουλιάζει σε ένα πέλαγος
μικρών δήθεν-επιχειρήσεων
(που εμποδίζουν κάθε καινοτομία)
και σε ένα τέλμα
κακής κρατικής γραφειοκρατίας
(που πνίγει κάθε έννοια ανταγωνισμού
και παραγωγικότητας).

Προφανώς, ένα τέτοιο σχέδιο,
για να έχει πιθανότητες εφαρμογής
με σχετική σταθερότητα,
προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις
στους στόχους, τις προτεραιότητες,
τις κεντρικές επιλογές,
το χρονοδιάγραμμά του.
Αυτές οι συναινέσεις μπορούν να προκύψουν
από ανοιχτό δημόσιο διάλογο,
που θα έχει αρχή και τέλος, αφενός,
αλλά δεν θα περιοριστεί
στα έδρανα της Βουλής
ούτε, πολύ περισσότερο,
σε κάποια υπουργικά γραφεία, αφετέρου.
Την πρωτοβουλία, εκ των πραγμάτων
(και εκ των θεσμών...)
όφειλε να αναλάβει η κυβέρνηση.
Κατά τη γνώμη μου,
μια κυβέρνηση
που θα λειτουργούσε με γνώμονα
την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος,
αυτό θα έπραττε.

Θα έσπευδε, μάλιστα,
θέτοντας όλο το πολιτικό προσωπικό
ενώπιον των ευθυνών του,
να κερδίσει χρόνο αντί να τον σπαταλά
σε αποσπασματικά εισπρακτικά ημίμετρα,
εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων
που «κάποτε θα γίνουν από κάποιους»
(για τα μάτια των διεθνών αγορών...)
ή στη νωχελική εποπτεία
σπατάλης & αδιαφάνειας.
Δυστυχώς, αντί να κερδίζουμε,
χάνουμε χρόνο.
Ουδείς γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα
(υποθέτω ούτε ο πρωθυπουργός)
των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων.
Νιώθω μεγάλη αγωνία, πάντως, στη σκέψη
ότι ο τόπος μας
ενδέχεται να στροβιλίζεται
επί οκτώ μήνες, έως τον Μάρτιο,
στη δίνη μιας παραλυτικής
προεκλογικής περιόδου...

stefanos είπε...

(Σήμερα δεν πήγα για μπάνιο
και οι διακοπές μου ξεκινάνε
από 10 Ιουλίου,
κατά συνέπεια
θα με ανεχτείτε)...

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο Γ.Α.Π.


Βήμα, Κυριακή 5/7/09

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΓΑΠ
δεν πρόκειται να περιοριστεί
στις προτάσεις που έχει διατυπώσει
περί διαφάνειας (...)
Στο επιτελείο των αφανών συνεργατών
του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
έχει ήδη ξεκινήσει λεπτομερής συζήτηση
για ριζικές αλλαγές στον έλεγχο
των οικονομικών στοιχείων
όλων των κομματικών στελεχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες,
στο τραπέζι βρίσκεται ήδη μια πρόταση
για τη δημιουργία κομματικής
Υπηρεσίας Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων,
η οποία θα δραστηριοποιηθεί
εν όψει και των εθνικών εκλογών
με στόχο τη διασφάλιση
των «καθαρών» ψηφοδελτίων.
Εν συνεχεία ο κ. Παπανδρέου
εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει
ένα περαιτέρω βήμα,
με την εφαρμογή μιας ειδικής διάταξης
για όλα τα πρόσωπα
που θα βρεθούν στη δεξαμενή στελέχωσης
της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.
Βάσει προτάσεως που έχει συζητηθεί,
ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αξιώσει
από όλους όσοι προθυμοποιούνται
να συμμετέχουν σε κυβερνητικά σχήματα
και μηχανισμούς
να υπογράφουν ειδικές δηλώσεις,
με τις οποίες θα αποδέχονται
τον τακτικό έλεγχο περιουσιακών στοιχείων,
τραπεζικών λογαριασμών
και οικονομικών δραστηριοτήτων
από τις αρμόδιες υπηρεσίες
.

Νομίζω, κατά την προσωπική μου άποψη,
ότι Το σκεπτικό του υπό συζήτηση μέτρου
είναι προς τη σωστή κατεύθυνση...
Είναι μια ενέργεια
που αποδεικνύει τις προθέσεις του ΓΑΠ
και δικαιολογεί την εμπιστοσύνη
που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπό του
και κυρίως την ακεραιότητά του...
Όμως μια παρατήρηση:
να καταργηθούν τα μπακαλοδέφτερα
της εποχής Σημίτη.
Να υπάρξει νέα μέθοδος οικονομικών
εγγραφών (εσόδων - εξόδων)
προσαρμοσμένη στις ιδέες του νέου ΠΑΣΟΚ.
Και μιας περί "μπακαλοδέφτερων"
και των κριτικών που αποτολμά η ΝΔ,
θα μπορούσε να τεθεί ένα ερώτημα:
"Συναγωνιστές της Δεξιάς,
θα μπορούσαμε να έχουμε δείγματα
των δικών σας οικονομικών βιβλίων?
(Ώστε να μην κριτικάρουμε ...
την κριτική σας)!!

Ανώνυμος είπε...

Και Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ιδρύει το πασόκ, έτσι φίλε στέφανε;
Για το γιωργάκη τα ξέρουμε, θα ήθελα όμως να ήξερα τί μυαλά κουβαλάς και εσύ.
Ντίπ χάνος είσαι παιδί μου;
Δεν ξέρω άν ξέρεις από ψάρεμα, αλλά ξέρεις τι κάνει ο χάνος;
Ότι βρεί μπροστά του το χάφτει, γι' αυτό και πιάνεται τόσο εύκολα στα αγκίστρια.
Έτσι και εσύ.
Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, ωραία.
Θα απαρτίζεται από τα ίδια μέλη που βγάλανε ότι ο Τσουκάτος τσίμπησε τα λεφτά της Ζίμενς και το πασόκ είναι πεντακάθαρο;
Στο λέω γιατί εάν κάνεις ένα γκάλοπ ανάμεσα στους οπαδούς όλων των κομμάτων όλοι θα σου πούν ότι αποκλείεται να έχει βουτήξει ο στρατηγός Τσουκάτος, άρα ο Γιωργάκης λέει ψέμματάκια.
Πάντως από ιδέες σκίζετε.
Δεν παίζεται ο οραματιστής Τζώρτζ Τσάντ, δεν παίζεται.
Από οράματα έχει πιο πολλά και από την Αθανασία του Αιγάλεω.
Μιλάμε, το άτομο είναι από άλλο κόσμο, ηλεκτρονικό.
Κάτι σαν τα ντίτζιμον και τους γκορμίτι, κάτι.
Το πιό σοβαρό από όλα είναι ότι (μάλλον) τα πιστεύει αυτά που λέει.
Δίπλα του ο Βεργής και ο Κατέλης της Αννίτας Πάνια φαντάζουν Αινστάϊν.
Μήπως φταίει και αυτός ο κακομοίρης;
Από γεννησιμιού του είναι έτσι, τι να καταλάβει;
Αναρωτιέμαι, εάν έτσι είναι ο αρχηγός, φαντάσου τι είναι οι οπαδοί.
Τρέλλα με κορδέλλα!

stefanos είπε...

Προς τον φίλο "ΌχιΆλλαΨέμματα"..
Ναι, ναι από ιδέες
όντως σκίζουμε καμιά φορά...
Στα όσα γράφεις τι να πώ?
Πρέπει να τον έχεις ζήσει
από κοντά τον ΓΑΠ για να τον ξέρεις έτσι καλά...
Ίσως συμμαθήτές ή γείτονες...
Γράφω ομως και κάποια πράγματα
που δεν απαντάς...
* Ιούλιος 05, 2009 2:09 πμ
τρεις λύσεις για τη ΝΔ στην υπόθεση Siemens
* Ιούλιος 05, 2009 11:53 πμ
για την οικονομική κατάσταση
* Ιούλιος 05, 2009 12:45 μμ
γιά τα λογιστικά βιβλία της ΝΔ
Τόσο "τζίζ" κάνουν
(ή είναι πολύ βλακείες για σένα
οπότε θα έπρεπε να αναρωτηθείς
τι στο καλό κάνεις εδώ)...

Ανώνυμος είπε...

Βρε Στέφανε έχεις παραλογισθεί από τον έρωτά σου για το παιδί-φουντούκι Τζέφρυ Τσαντ-Παπανδρέου-Μινέϊκο κλπ.κλπ.
Τί να την έκανε την ΝΔ η Ζήμενς πριν τους Ολυμπιακούς και τα παπαγαλάκια λένε ότι της έδωσε μίζες; Μήπως για να πάρει τα ολυμπιακά έργα από την....αξιωματική αντιπολίτευση; Παιδάκι μου το ΠΑΣΟΚ ήταν τότε κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ λάδωνε για να πάρει έργα. Γκεγκε; (Φίλε μη συναγωνίζεσαι τον εγκέφαλο του Γιωργάκη . Αυτός δεν πιάνεται. Α, τί λές για το κανό με το οποίο χάθηκε ο Γιωργάκης στον Σχοινιά; Φαντάσου να μας κυβερνούσε κιόλας . Μπρρρ.... )