Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Ζωνιανά : "καπεταναίοι", "πετσίτες" και "στρουμφάκια" στις κορφές του Ψηλορείτη.

Στην Ελλάδα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ούτε πάντα, ούτε παντού. Σε ορισμένες περιοχές, θεωρείται "αυτονόητη" η ανυπακοή στο νόμο. 
Η Κρήτη έχει αποκτήσει τα δικά της ιδιότυπα Εξάρχεια, που βρίσκονται σε κατάσταση «επανάστασης», 25 χρόνια τώρα : τα Ζωνιανά και τα ...

γύρω φυσικά χωριά συμμετέχουν ενεργά στην κατάλυση του νόμου. Η παραβατικότητα και το έγκλημα έχουν εδραιωθεί, από γνωστούς-άγνωστους κύκλους της τοπικής μας κοινωνίας και έχουν καλλιεργήσει συγκεκριμένα πρότυπα άνομης συμπεριφοράς.
 
Οι κύκλοι αυτοί έχουν δημιουργήσει γύρω τους υπάκουες ομάδες υποστήριξης που συμμετέχουν και αυτές στην συγκάλυψη της παραβατικότητας και ... στα κέρδη. 
Οι νέοι, «οι πετσίτες» που ακολουθούν τα «κεφάλια» των παράνομων δραστηριοτήτων…τους «καπεταναίους», έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τα σχολεία τους, την οποιαδήποτε πρόθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης και ανταγωνίζονται στο στόχο πινακίδων και αγαλμάτων και στην ανακάλυψη όλο και ασφαλέστερων τόπων για χασισοκαλλιέργειες στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Μη εντοπίσιμες από τα γνωστά σε όλους εδώ, ελικόπτερα της αστυνομίας. 

Η πετσίτικη υπηρεσία στους μηχανισμούς του γρήγορου κέρδους είναι περισσότερο ελκυστική από την οποιαδήποτε «εργασιακή καταδυνάστευση». 
Οι υπηρετικοί μηχανισμοί αναλαμβάνουν να προστατεύσουν το "άβατο" ορισμένων περιοχών που είναι καταφύγια παρανομίας ή «προσεταιρίζονται» εμπόρους όπλων, λευκής σαρκός και ναρκωτικών (χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης). Από τσιράκια και μπράβοι μέχρι καταναλωτές και μικρέμποροι ...
Παράλληλα στην πλειοψηφία των φιλήσυχων πολιτών επιβάλλεται ο νόμος της σιωπής είτε επειδή στην τάδε ομάδα συμμετέχει ο x τρίτος ξάδερφος, που είναι πάντα «καλό κοπέλι», είτε οι άνθρωποι φοβούνται για τη ζωή τους. 
«Βαρύ πακέτο» η σιωπή που υφαρπάζουν αυτοί οι παρασιτικοί μηχανισμοί, που τελικά ανταμείβουν τους πρόθυμους συνεργάτες με ...  σφαίρες, ακριβά αυτοκίνητα, τεράστια σπίτια που προκαλούν με τον όγκο τους και κάποτε κάποτε delivery ανατολικής πόρνης με ό,τι κορδελάκια θέλεις μέσα στη στάνη σου! 
Η μόνη πιθανότητα κατάδοσης φυτείας είναι όταν, εν αγνοία σου, τα «καλά κοπέλια» έχουν μετατρέψει σε χασισοφυτεία, χωράφι που δεν επισκέπτεσαι συχνά και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι μέσα βρίσκονται δεκάδες δενδρύλλια που σίγουρα δε θέλεις να σε μπλέξουν με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Είναι γνωστό ότι οι «καλλιεργητές» απαλλοτριώνουν ξένα χωράφια για τις "δουλειές με φούντες" και ποτέ συγγενών των «καπεταναίων» της περιοχής....

Οι ενέδρες θανάτου είναι λογικό επακόλουθο της επίδειξης δύναμης των μηχανισμών της τοπικής μαφίας. Έχουν στόχο να «εκφοβίσουν» τρομαγμένους πολίτες, που ίσως έχουν κατά νου την παροχή πληροφοριών στα «Στρουμφάκια», όπως περιφρονητικά αποκαλούνται οι Εκαμίτες. 
Οι μηχανισμοί αυτοί πρέπει να αποδεικνύουν τη «χρησιμότητά» τους και σίγουρα στο μέλλον θα ρίξουν το βάρος τους στην «προστασία» και καταλήστευση των τουριστικών περιοχών ολόκληρης της Κρήτης και όχι μόνο του Μυλοποτάμου όπως νομίζουν οι υπόλοιποι «αφελείς» Κρητικοί, που θεωρούν τους χασισοκαλλιεργητές τοπικό πρόβλημα του Ψηλορείτη, άντε και κάποιων άλλων ορεινών όγκων. 
Κάνουν λάθος γιατί η όλο και αυξανόμενη παραγωγή και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών έχει στόχο ολόκληρη την Κρήτη και όχι το Μυλοπόταμο που είναι αδύνατον να απορροφήσει το τεράστιο σε ποσότητα «υλικό» που παράγεται ή παραλαμβάνεται στην περιοχή. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κουνδουράκη : «Στην περιοχή καλλιεργείται το 40% της συνολικής ποσότητας χασίς που παράγεται στη χώρα. Τα λεφτά λοιπόν είναι πολλά.»

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτή την εξευτελιστική κατάσταση. 
Οι συνήθεις καταγγελίες «φταίει το κράτος (που είναι το κράτος) ή φταίει η παιδεία» απλώς αποπροσανατολίζουν από την ουσία του προβλήματος και ρίχνουν το βάρος των τεράστιων ευθυνών της τοπικής και Κρητικής κοινωνίας «μακρυά από μας». 
Ως συνήθως εξάλλου στην Ελλάδα για όλα φταίνε οι πολιτικοί και η παιδεία, άντε και το χάσμα των γενεών. Έκθεση ιδεών έχει καταντήσει κάθε πρόβλημα στην Ελλάδα ή σκηνοθετημένο τηλεοπτικό show, για φιλήσυχους πολίτες, που έκπληκτοι απορούν από τους καναπέδες τους : «κοίτα τι έγινε πάλι». 
Οι πολιτικοί όμως εδώ είναι αποτέλεσμα του φαινομένου ή αποφεύγουν το πολιτικό κόστος και οι δάσκαλοι αρνούνται να πατήσουν τα πόδια τους στα Ζωνιανά γιατί μαθαίνουν ότι θα αντιμετωπίσουν μια ήδη εδραιωμένη αντίληψη, σύμφωνα με την οποία «τα παιδιά δεν χρειάζονται τα γράμματα γιατί θα παίρνουν τσάμπα επιδοτήσεις και όλο και μια φυτεία θα κάνουν όποτε ζορίζονται». 
Εξάλλου η «φούντα Ψηλορείτης» έχει αυξανόμενη ζήτηση στη διεθνή μαύρη αγορά και περίοπτη θέση στα μαγαζάκια της Ολλανδίας…λόγω χώματος και κλίματος. Ο έμπορος ναρκωτικών μετατρέπεται σε «σκοτεινό ήρωα» που εγγυάται ριψοκίνδυνο μεν, γρήγορο και ξεκούραστο κέρδος δε.

Γι’ αυτό οι μπαλωθιές δεν προέρχονταν μόνο από το σημείο της ενέδρας αλλά και μέσα από αρκετά σπίτια του χωριού που «αντιστέκονται» στην «άνανδρη επίθεση των ειδικών φρουρών». "Πόλεμος" για την συγκάλυψη της παρανομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής η αστυνομία εντόπισε δύο πρώτα ξαδέρφια, 23 και 24 ετών από τα Ζωνιανά, να πουλούν σε διάφορα σημεία της Εθνικής οδού χασίς και κοκαΐνη. 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα περίμεναν με τη σειρά τους τη Ζωνιανή Μερσεντές για να προμηθευτούν ποσότητες ναρκωτικών. 
Μετά την πέμπτη αγοραπωλησία οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τη Μερσέντες. 
Έπειτα από άγριο κυνηγητό «τόλμησαν» να συλλάβουν τον ένα, ενώ ο άλλος κατάφερε να ξεφύγει και να μεταφέρει την είδηση στο χωριό. Αμέσως ξεκίνησαν σχέδια «επανάστασης» και «αντίστασης» κατά των αναμενόμενων δυνάμεων που σίγουρα θα έφταναν στο χωριό, όπως και έγινε τελικά χθες, παρουσία εισαγγελέα. 
Φυσικά, οι πάντες γνωρίζουν εδώ, τα στοιχεία των δραστών. 
Τα ξαδέλφια από τα «Ελ Ζωνιανά» σχεδόν καθημερινά προμήθευαν ποσότητες ναρκωτικών, πελάτες που τους περίμεναν υπομονετικά, σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού, κάνοντας στάσεις-αστραπή για την πώληση, ώστε η δράση τους να μην γίνεται αντιληπτή .

Με Δελτίο Τύπου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου στις 15 Ιουνίου 2006, προειδοποιούσε : 
«Mέχρι πότε η συντεταγμένη Πολιτεία θα επιτρέπει σε «γνωστούς - άγνωστους» ένοπλους κουκουλοφόρους χασισοκαλλιεργητές και χασισέμπορους να καταλύουν το κράτος, να πυροβολούν με Καλάζνικοφ εναντίον αστυνομικών και να παραμένουν ατιμώρητοι;…..
Πώς πρέπει να εκλάβουμε τη σιωπή της τοπικής κοινωνίας, των αρμόδιων αρχών και φορέων; Ως αδιαφορία, ως συγκάλυψη ή ως συνενοχή;». 

Η ανακοίνωση είχε τίτλο : «Ντροπή» και εξεδόθη με αφορμή επίθεση ενόπλων, εναντίον 7 οχημάτων της αστυνομίας με 25 άνδρες, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν φυτείες χασίς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Παναγιώτης Σαπουνάκης κάνει λόγο : 
«για κοινωνικό και όχι αμιγώς αστυνομικό πρόβλημα. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά εν έτει 2007. Στην περιοχή επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Όπου υπάρχει έγκλημα υπάρχει και τιμωρία. Όχι όμως και στα Ζωνιανά».

Ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των αστυνομικών αρχών και των χασισοκαλλιεργητών του Μυλοποτάμου αλλά και των «λοιπών εγκληματικών δυνάμεων» της περιοχής κρατάει πολλά χρόνια τώρα. Το χασίσι είναι ο καπνός. 
Η φωτιά και τα λεφτά είναι η κοκαΐνη, τα όπλα και η πορνεία. 

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση που εκθέτει σε όλο τον κόσμο ένα νησί που ζει από τον τουρισμό. 
Η Κρήτη δεν ήταν ποτέ, ούτε είναι νησί της "μπαλωθιάς", ναρκωτικών, «καπεταναίων της παρανομίας» ή νησί της βίας, έρμαιο συνδικάτων εγκλήματος ή παράνομων και σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bravo....etsh einai.

Gia mena, oi politikoi paragondes pou mprosta sths kameres dixnoun thn orgh tous gia tetoia perastatika.....alla apo thn allh klinoun to math stous kakopious, einai kai autoi enoxoi.

Possa paidia exoun vaftish apo auta ta 'gnwsta' xwria ? Posses sindexnies exoune. Possous apo autous tous 'kapetanious' exoun kai to kinito sto tade politiko ?

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι να στρώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομε ειλικρινά που και άλλοι κρητικοί σκέφτονται όπως εγώ.
Κακοφόρμισε η πληγή της κρητικής λεβεντιάς και παρτε το χαμπάρι.
Σταματήστε να τους χαϊδεύετε(ιδίως οι εκτός Κρήτης) για την δήθεν μαγκιά τους.Όλο το νησί γνώριζε εδώ και χρόνια οτι είναι ενα τσούρμο τεμπέληδες που καλόμαθαν με τις πασοκικες επιδοτίσεις αρχής γενομένης(πανωγραψίματα,επιλέξιμα κλπ για όσους ξέρουν)και αυτοί οι θρασύδειλοι περιέφεραν ολη μέρα απο καφενείο σε καφενείο το μαυρο πουκάμισο και το ψευτοκαπετανιλίκι τους ,κατι που φυσικά πέρασε και στα παιδιά τους.
Ποιός χαζός θα πάει τώρα να κάνει μεροκάματο?
Φίλε πολύ καλό το blog συνχαριτήρια
Γιώργος Χανια

Ανώνυμος είπε...

Ondos,

Katse na kopoun oi epidotishs........ekei einai pou tha ginei xamos.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ) ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ) ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΟΥ ''ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ''. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΛΑ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΝΩΘΕΙΑ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ. ΕΚΛΟΓΕΣ 2007 ΝΔ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ 60% ΠΑΣΟΚ 38%
Α ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.
ΘΑΝΑΤΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΚΛΠΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΚΡΗΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε στις Αλόϊδες, πάνω από το χωριό σου, βρέθηκε πρόσφατα μια χασισοκαλλιέργεια και ξέρεις ότι εμφανίστηκε μια γριά 87 ετών και δήλωσε ότι αυτή καλλιεργούσε το χωράφι χωρίς να ξέρει όμως ότι απαγορεύονταν; Τα θεωρούσε, λέει καλλωπιστικά φυτά.

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο νομάρχης Ρεθύμνου Παπαδάκης(μεγαλοπασόκος) και ο αντινομάρχης του. Εξάλλου και αυτός βγήκε με πάνω από 60% στο νομό και το Πασόκ έπιανε πάντα 60% σε όλες τις εκλογές στο Ρέθυμνο. Γιατί άραγε ξαφνικά ανακάλυψαν οι ψευτονταήδες το σοσιαλισμό;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΔ ΔΑΓΚΩΤΟ ΒΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ/ΚΡΗΤΗ TV ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤHΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 2005 ΠΧ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΜΗ ΧΕΣΩ ΠΟΥ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 1500 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑΗΛΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΟΥΤΕ 100 ΔΕΝ ΣΗΝΤΗΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΑΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΑΛΙΟΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι το θέμα είναι να υπάρξει γενική καταδίκη προς το πρόσωπο τους και τις συμπεριφορές τους.
Αν είναι σε λίγο καιρό πάλι να τους καμαρώνουμε στα αθηναικά κυρίως κανάλια για το κρητικό φιλότιμο και τη λεβεντιά τους ,για την παράδοση που συντηρούν τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Προσέξτε όμως γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο Μυλωπόταμο ...
Στα Σφακιά,στο Μονοφάτσι,στο Αμάρι ,στα Αγκουσελιανά παρεπιδημούν πολλά αντίστοιχα θρασύμια ικανά να κακοφορμίσουν ανα πάσα στιγμή αν βρούν κατάλληλο έδαφος.
Γιώργος Χανια

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΙ. ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΙΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΑΜΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΩΝ...
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΕΣ -ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩς ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΗΛΙΑΝΟΙ- ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΩΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΦΙΑΣ, ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΒΛ. ΔΙΑΧΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΚΛΠ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Στα χωριά αυτά του Μυλοποτάμου έπαθε μεγάλο πατατράκ η Όλγα Κεφαλογιάννη στις τελευταίες εκλογές. Κοιτάξτε πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα και θα δείτε ότι προηγήθηκε ο Σχοινάς από τη ΝΔ. Ο λόγος μάλιστα είναι ότι ο Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να βοηθήσει συγκεκριμένο κακοποιό να μεσολαβήσει για ευμενέστερη μεταχείριση στο δικαστήριο.
Επίσης προσέξτε ότι ο Παπαδάκης στη συγκεκριμένη περιοχή ΣΑΡΩΣΕ.
Γιατί έβαλε στη λίστα του ένα ΓΝΩΣΤΟ Παρασύρη που κατάγεται από τα Ζωνιανά. Η περιοχή ψήφισε δαγκωτό Παρασύρη για να έχει μέσο και τον Παπαδάκη που επίσης λύνει και δένει στις διαμεσολαβήσεις υπέρ των εγκληματιών.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Ανώνυμος γιατί και φυσικά φοβάμαι
τα διάφορα χασισόσκυλα της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΙΡΙΔΕΣ ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν/Δ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧ. ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΙΟΥ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΚΟΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ, ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΤΥΧΟΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΙΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΒΛ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ....
ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝΕ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Και οι αστυνομικοί έχουν τεράστιες ευθύνες και οι Περαματιανοί, που ξέρουν αλλά δε μιλάνε γιατί φοβούνται και οι Ανωγιανοί που έχουν δούναι και λαβείν από τα "κέρδη" του Μυλοποτάμου. Δέστε τη συμμετοχή αυτών των χωριών στις παράνομες επιδοτήσεις. Μαζί τα παίρνανε. Που σημαίνει ότι και μαζί πηγαίνανε όλα τ' άλλα. Η Πολιτεία πέφτει συνήθως θύμα αυτής της ηθολογικής και πολιτισμικής διαταραχής. Φοβάται να τα βάλει με αυτή τη μαφιόζικη κοινωνία γιατί "κερδίζει" σε ψήφους. Είτε Πασόκ είναι πάνω είτε ΝΔ. Μια οποιαδήποτε εμπλοκή της πολιτικής φέρνει γενική αναταραχή σέ ένα τόπο σαν τον Μυλοπόταμο και διαμορφώνει χειρότερες συνθήκες για το μέλλον με περισσότερη οξύτητα στο πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός χτύπησε το ελικόπτερο τον ΕΚΑΜ;.............Μα το ελικόπτερο χτύπησε τη σφαίρα των Ζωνιανών. Ας πήγαινε λίγο πιο πέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος στην πόλη του ρεθύμνου Αμαριώτες κάνουν τους μπράβους της νύχτας εδώ και χρόνια είναι γνωστό σε πολλούς...όσο για τα Σφακιά κάντε ένα κόπο να πάτε στα χωριά που δεν έφτασε ακόμα ο τουρισμός......και πάει λέγοντας και για πολλές άλλες εστίες.
Τό πρόβλημα απαντώντας σε προηγ.post επεκτήνετε και μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας,τουλάχιστον εμείς οι κρητικοί.Ευθύνες έχουν πολλοί.....το κράτος πρώτο απο όλους με την απουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις υποδομές της παιδείας και του πολιτισμού γενικότερα,οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ,η μικρόψυχη ψηφοθηρία,η έλλειψη οράματος για περιοχές φτωχές που κάποιοι θέλουν να τις βλέπουν μονάχα σαν φολκλορικούς παραδείσους.Ισως και να τους γοητεύουν οι ανυπότακτοι γαλάτες......
Όμως όλα τα παραπάνω εκτιμώ οτι τα αντιμετώπισαν και πολλές άλλες περιοχές στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα αλλά δεν έγιναν εκτός νόμου. Η παραβατικότητα εδώ έχει άλλες ρίζες ...όπως προανέφερα σε προηγ.post όλα ξεκίνησαν απο την κακώς ενοούμενη και μεθερμηνευόμενη κατα πως τους συμφέρει κρητική περηφάνεια και λεβεντιά .
Αυτή η κακοφορμισμένη πληγή που κάποτε όλη η Ελλάδα βακαυλίζετε να καμαρώνει είναι η ρίζα του κακού....όλα τα άλλα έρχοντε μετά.

Ανώνυμος είπε...

Η ευθληνη είναι πρωτίστως πολιτική
1ον Γιατί δόθηκαν υπερβολικά υψηλές ψευτικες επιδοτήσεις με πολιτικη κάλυψη
2ον Γιατί οι τραμπούκοι έχουν στενές επαφές με πολιτικούς και την βγάζουν καθαρή όποτε και εαν συλληφθούν
3ον Η υπερβολική γραφειοκρατία και η έλλειψη υποδομών δεν επιτρέπει στους κτηνοτρόφους που θέλουν να παράγουν προϊόν το οποίο και να εμπορεύονται. π.χ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για εναν κτηνοτρόφο να παράγει και να εμπορεύεται νόμιμα π.χ. μυζίθρα σε απλές εγκαταστάσεις όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Η γραφειοκρατία του απαιτεί να γίνει Τυροκόμος και να κάνει επένδυση πάνω από 200.000 Ευρώ ένα κόστος απαγορευτικό για τον μέσο κτηνοτρόφο.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δε μιλά για τον βαθύπλουτο Σμπώκο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γιατί αποφασίστηκε τώρα να γίνει η επιχείρηση.

Μάλλον επειδή ο Χηνοφώτης αναπόλεσε τα "σχέδια πολέμου". Τώρα πλέον θα βλέπουμε Αστυνομικούς με στρατιωτική πειθαρχία.

Και έχοτας θείο από Ηράκλειο, τολμώ να πω ότι μόνο οι Κρητικοί οι ίδιοι θα λύσουν το πρόβλημα. Μικρό μέρος είναι, όλοι σχεδόν γνωρίζονται. Αλλά αντί για "λεβεντιά" έχουμε "ομερτά"...

Ανώνυμος είπε...

Η Ηλεία και η Μεσσηνία επλήγησαν από τις πυρκαγιές και γίνεται επιχείριση εκκαθάρισης των Μυλοποταμίτικων χασισισυμφαρόντων για να ανέβει η τιμή του και να ευνοηθούν οι χασισέμποροι Ηλείας. Στην Ηλεία υπάρχουν πράγματι χασισοχωριά με τεράστια παραγωγή και τεράστια συμφέροντα αλλά δε μιλάει άνθρωπος ενώ όλοι τους έχουν κάτι να πούνε για την ομερτά και τη μαφία του Ψηλορείτη.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το blog σου φίλε. Το διαβάζω εδώ και 3 μήνες. Στο είχα διαφημίσει και μέσα από το site μου σε ανύποπτο χρόνο.

Συνέχισε τη καλή δουλειά.

Περικλής από Καβάλα.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Πολλά από τα σχόλια των ανώνυμων είναι εξόχως κατατοπισμένα!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Η οργανωμένη καλλιέργεια του αλάδανου και άλλων βοτάνων και χοχλιών θα ήταν ίσως πιό αποδοτική καλλιέργεια για αυτούς τους χασομέριδες. Μεγάλη κουβέντα είπαν όσοι αναφέρθηκαν ότι οι ψευτοεπιδοτήσεις φέραν τεμπελιά, ψευτοπαλληκαριά και παρασιτικά έως εγκληματικά επαγγέλατα.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΡΑΡΗΣ: Νοικοκυραίοι ήτανε σύντεκνοι και αδέρφια,
χορταρικά φυτεύανε μαζί με τα ξαδέρφια.
Χρόνια ζούσαν ελεύθεροι δεν είχανε συλλήψεις
και όταν θέλανε λεφτά κάνανε αναλήψεις,
όμως εκτός από αυτά παίρναν κι επιδοτήσεις.
Είναι αγρότες ζηλευτοί μα και διαβόλου κάλτσα
κι έχουν για χαρτζιλίκι τους εκατομμυριάτσα.
Μα να'σου δυο απ'αυτούς που είναι χάρμα να ακούς.
Είναι ζωσμένοι τ'άρματα, περίστροφα, ντουφέκια,
χτυπάνε αλογόμυγα απ'τα πενήντα μέτρα.

ΜΑΝΩΛΙΟΣ: Μένα με λένε Μανωλιό
φυτεύω μόνο "προυσαλιό"
κι ο σύντεκνος ο Σηφαλιός φυτεύει "μαροκάνο"
γιατί το εσυμφώνησε μ'έναν Αμερικάνο.
Ζήτηση έχουμε πολύ, μεγάλη πελατεία,
όμως το περισσότερο πηγαίνει Ολλανδία,
μά'ναι πολλά τα έξοδα, λιπάσματα και σπόρους,
νά'ξερες τι προμήθειες δίνουμε στους εμπόρους.
Το έργο μας κοινωνικό χωρίς αμφιβολία,
βοηθάμε την ανάπτυξη και την οικονομία
κι ακόμα για αντάλλαγμα φέρνουμε και συνάλλαγμα
και αν ποτέ κανας εχθρός πάει να μας την κάνει
έχουμε απαξάπαντες για καμουφλάζ μια στάνη,
όμως το χρήμα το πολύ βγαίνει απ'το μποστάνι.

ΛΥΡΑΡΗΣ: Πράμα πολύ εβγάζανε κι'χανε μπερικέτια
κι όλους τους εξουσιαστές τους γράφανε στα τέτοια,
μα μόλις διαδόθηκε οτι υπάρχει χρήμα
αμέσως συνωμότησαν επάνω στην Αθήνα,
έγινε βλέπεις μπαμπεσιά για να τους κάνουνε χωσιά.
Εκεί που εδουλεύανε και πήγαιναν ρολόϊ
τον δρόμο ανηφόρισε κατάφορτο κομβόϊ.
Ξάφνου φωνές ακούστηκαν απο τον Ψηλορείτη.
"Κατακτητές πλακώσανε λεβεντογέννα Κρήτη
και έχουνε για αρχηγό παλαιοελλαδίτη,
θέλουν τα αυτοκίνητα, θέλουνε την σοδειά μας,
θέλουνε το εμπόρευμα κι όλα τα μετρητά μας,
μα θα τα υπερασπίσουμε και με τα σώματά μας.
Όλοι απάνω τους παιδιά, αγώνας για την λευτεριά."
Μα τούτοι δω είναι πολλοί για να τους καταφέρουν
γι'αυτό πολεμοφόδια δεν πήγανε να φέρουν.
Τώρα γινήκαν λογικοί δεν κάνουν κουζουλάδες
βλέπεις τους αφαιρέσανε μέχρι και τους λουλάδες.
Τι είναι τούτο το κακό εξαναήρθε Χούντα
κλείσαν τα εργαστήρια επήραν και την φούντα.
Μέσα σ'αυτό τον χαλασμό ο Σήφης λέει στον Μανωλιό.

ΣΗΦΑΛΙΟΣ: Να πάρει η οργή κι ανάθεμα με τις τεχνολογίες
έχουν τ'αποτυπώματα και τις φωτογραφίες,
εβρήκαν τ'αποθέματα, εβρήκαν τις μπολντόζες
τώρα δε θα'χουμε λεφτά ούτε για τις γκαζόζες,
επήραν όλα τα σακκιά, κατέστρεψαν τις φύτρες
και τώρα θα πληρώνουμε τις ποινικές τις ρήτρες,
ετούτο ορέ σύντεκνε είν'άσχημο χουνέρι
θα μείνουμε ξεβράκωτοι με το πουλί στο χέρι.
Μείνε για λίγο Μανωλιό κι εγώ δε θα αργήσω
μα έπαθα ακράτεια και πάω να κατουρήσω.

ΜΑΝΩΛΙΟΣ: Κι εγώ τα ίδια Σηφαλιό άλλο δε θα μπορέσω
κι απο τον φόβο τον πολύ πάνω μου θ’αφοδεύσω,
μα τώρα μία έμπνευση ήρθε στην κεφαλή μου
και θα στήν πω στα γρήγορα παρ'όλη την ντροπή μου,
την βράκα βγάλε Σηφαλιό, πέταξε και τις μπότες
και ζήτα απο την γυναίκα σου ένα ζεύγος κυλόττες
και 'γω απ'την γειτόνισσα σαν βγάλω τα στιβάνια
να μου δανείσει παρευθύς δυό μακρυά φουστάνια,
έτσι ντυμένοι σύντεκνε δεν θα υποπτευθούνε
κι αυτοί επάνω στα βουνά θα ψάχνουν να μας βρούνε
κι αν κατά τύχη διάολε μας πάρει κανα μάτι
εσύ την ρόκα θα γυρνάς και’γώ με το αδράχτι.

ΣΗΦΑΛΙΟΣ: Εμπρός το σχέδιο λοιπόν,
μα όμως θέλω και καλτσόν και να μου πάρης και κραγιόν
κι ακόμα θέλω Μανωλιό, να κάνω λίγη κούνια,
μά είναι πολύ δύσκολο με τούτα τα φορέματα,
φοράω και τακούνια.

ΜΑΝΩΛΙΟΣ: Θα τα’χεις μην ανησυχείς και μη στενοχωριέσαι
μα λίγο περισσότερο θα πρέπει να κουνιέσαι.
Άκου και τ’άλλο Σηφαλιό και για να μη μας βρούνε,
θα πάμε σ’έναν πλαστικό για να βελτιωθούμε.
Τι λές για ρινοπλαστική και λίγο τα προγούλια,
έτσι θ’αλλάξουμε και λούκ πού θα μας πάει μούρλια.

ΣΗΦΑΛΙΟΣ: Είσαι αστέρι Μανωλιό, θα σου’λεγα τα ίδια,
μόνο να μην ξεχάσουμε να φτιάξουμε τά φρύδια κι ακόμα
τους κοιλιακούς και πλάνισμα λίγο στους γλουτούς.

ΜΑΝΩΛΙΟΣ: Έγνοια σου και δεν τα ξεχνώ, τα’χω σημειωμένα,
τα νύχια και τα τσίνορα και τα μαλλιά βαμμένα.
Όσο για τα ονόματα εύκολα θα βρεθούνε, εσύ θα είσαι η
Σηφαλιά, καί μένα οπωσδήποτε Μανώλια θά μέ πούνε.

ΠΑΛΑΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

οι ζωνιανοι μηπως εχουν συγγενικους
δεσμους και με τους λιβαδειωτες και με τους ανωγειανους

Ανώνυμος είπε...

Λογικά όλοι οι Κρητικοί είναι αποτέλεσμα επιμιξιών και πάνω κάτω συγενεύουν μεταξύ τους.
Διαφέρουν ως προς την προϋπάρχουσα γενετική βάση της περιοχής που μπορεί να είναι Άραβες, Τούρκοι, Ρώσοι, Αρμένιοι, Ενετοί, Τουρκοαιγύπτιοι και Εβραίοι.
Φυσικά σχεδόν πάντα κυρίαρχο στοιχείο τουλάχιστον σε ορεινούς όγκους (μόλις πρόσφατα κατέβηκαν από τα όρη στα παράλια οι Κρητικοί)ήταν το ελληνικό με τις όποιες επίσης τροποποιήσεις του στο πέρασμα των αι. και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε το μυαλό μερικών από εσάς είναι πάνω απ΄την κεφαλή ντος!Για γενοκτονία άκουσα,για τεμπέληδες!Έλεος!Ρε εν είμαστε ούλοι οι Ζωνιανοί ίδιοι πάρτε το χαμπάρι!Τσε όποιος πει το αντίθετο περι σαρμου αλλά είναι βλάκας τσε ανώριμος!

Ανώνυμος είπε...

Ολοι ειστε τελειωμενη μπασταρδη ανικανη πινασμενοι και αποτυχημενοι μη δειτε ζωνιανο να καμει καλιμεντο αμεσως να σχολειασετε

Ανώνυμος είπε...

η καταγωγη μου ειναι απ την μακεδονια...ημουν υπαλληλος καταστηματος με ηλεκτρικα στο ρεθυμνο...ηρθε μια στιγμη ενα κοριτσι17 ετων αραβονιασμενο να ψωνησει μαζι με την πεθερα της..για να μην πολυλογο την πηδηξα στο σπιτι που θα εμπενε νυφη(αγιος μαμας μυλοποταμου)...μετα μια εβδομαδα ηρθε και η μανα της περιπου 42-45 ετων ...και αυτη για ψωνια...καταλαβατε τι εγινε και σε αυτης το σπιτι κατα την παραδωση....και οι δυο ομως μου παραπονεθηκαν για τον ιδιο λογο...οτι οι αντρες τους βρωμουν οοοο σαν τους τραους(ετσι ακριβως μου το ειπαν)τωρα λεει ο αλλος οτι πρεπει να ριξουν με το πιστολι για να γινουν ανδρες...βρε καλα που ειστε και σεις και ξενογαμαμε κανεα ορινο

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ είπε...

Η γνώση είναι μαγική δύναμη!