Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

90+1 μεγάλα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (για να μην ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν του «κινήματος»)

1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.

2.Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ , το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την εισροή των μεγαλύτερων οικονομικών πακέτων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και παρά τη θετική διεθνή συγκυρία(κυρίως της μείωση της τιμής του πετρελαίου):

-το ΑΕΠ κινήθηκε σε ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (μέσος όρος για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%) …. για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

-οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. από 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.

-ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%).

-τα δάνεια της δεκαετίας του 80 δεν είχαν ξαναγίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.

-το εθνικό μας νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 30% σε 2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία! Κατά την πρώτη πασοκική περίοδο εφαρμόστηκε μια τριτικοσμική πολιτική, η οποία στήριζε την εγχώρια κατανάλωση στο δανεισμό και διόγκωνε το κράτος με τους άπλετα παρεχόμενους κοινοτικούς πόρους.

3. «Σκάνδαλο καλαμποκιού»: αφορά τη λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!

4. Σκάνδαλο 1,5 δις εις βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.

5. Το σκάνδαλο της αγροτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του Πασόκ, στα διευθυντικά της στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών….. ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονταν με μισθούς πείνας….

6. Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.

7. «Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης(ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του Πασόκ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού…..

8. ΠΡΟΜΕΤ 1:«ο πικρός καφές»: ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ κατά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγαγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2000 δολάρια τον τόνο.

9. ΠΡΟΜΕΤ 2: «τα σάπια ξύλα». Η ΠΡΟΜΕΤ αγόρασε από φιλανδική εταιρεία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων έναντι του εξωφρενικού τότε ποσού των 250 εκατομμυρίων δρχ., η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από τους Έλληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισε στο λιμάνι της Ελευσίνας

10. Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)

11. Αριστείδης Χρήστου. Ο χρυσοδάκτυλος της Εθνικής Τράπεζας που καταχράστηκε 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.

12. Αθανάσιος Πόπωτας:ο φιλόδοξος εκδότης φιλοπασοκικών εφημερίδων, εκ των οποίων όλες αποδείχτηκαν βραχύβιες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του. Ο Πόπωτας εκφράζει μια ολόκληρη «ρομαντική» νοοτροπία «πανελλήνιου σοσιαλισμού» της πρώτης τετραετίας. Αυτής του μικρομεσαίου «σοσιαλιστή» που ήταν υποταγμένος πλήρως στον λαϊκισμό του προέδρου και έβλεπε διέξοδο οικονομικής ανέλιξης μέσω της κομματικής υποταγής. Αργότερα ήρθαν τα εκδοτικά θηρία που ήθελαν τους πολιτικούς υποταγμένους στα δικά τους συμφέροντα.

13. Πυρκάλ 1: η Πυρκάλ πουλούσε στο Ιράκ 112$ την οβίδα και στον ελληνικό στρατό 201$ !

14. Πυρκάλ 2: η αγορά του άχρηστου ναυπηγείου πλαστικών σκαφών στο Λαύριο έναντι του ποσού των 370 εκατομ. δρχ.!

15. Μαυράκης 1: διοικητής της ΔΕΗ που απηλλάγη δια βουλευμάτων από δύο υποθέσεις που τον βάρυναν. έγραψε ιστορία με το δωράκι που «έδωσε στον εαυτό του», των 500 εκατομμυρίων δρχ.

16. Μαυράκης 2:ο Μαυράκης βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα μετ η συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120 εκατομμυρίων δρχ. στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε την υπόθεση. Κλασσική περίπτωση «απαλλακτικής ατιμωρησίας».

17. ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

18. Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Λαϊκής Ιονικής τράπεζας που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του Πασόκ.

19. Σεφτελής. Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και μεγαλοστέλεχος του Πασόκ. Είχε κατηγορηθεί ότι ανεμίχθη σε πολλά σκάνδαλα και απάτες.

20. Τόμπρας:παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….. εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.

21. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»: πριν την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ αλλά και μετά η στρατηγική του Πασόκ κινούνταν σε έντονο αντιεοκικό λαϊκισμό! Ήταν η μαγκιά της «σοσιαλιστικής φυλής»! Κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία εκδηλώνοντας τη θορυβώδη αρνητική του στάση και κατά την προεκλογική περίοδο του 1981 κυρίαρχα συνθήματα ήταν «όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων», "Έξω από την ΕΟΚ”,” η Ελλάδα στους Έλληνες", "ΕΟΚ, ο λάκκος των λεόντων" και «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών»! Χαρακτηριστική θεωρείται η φράση του Α. Παπανδρέου: «Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης». Έτσι ενώ άλλες μεσογειακές χώρες που εντάχθηκαν την ίδια περίπου εποχή (Ισπανία, Πορτογαλία 1986) αξιοποίησαν στο έπακρο, την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά, η Ελλάδα έμεινε πίσω παρά τα θετικά οικονομικά δεδομένα της ένταξης. Ο δε Σημίτης υπέγραφε σε άρθρα του ότι η "ΕΟΚ θα οδηγήσει σε νέα δικτατορία"! Φυσικά σε όλα αυτά τα βροντερά συνθήματα, το Πασόκ υπαναχώρησε υπό το βάρος των πραγματικών πολιτικών συνθηκών, κάτι που έγινε και στη συνθηματολογία των «βάσεων του θανάτου»!

22. Η «καμένη γη» γίνεται πραγματικότητα το καλοκαίρι του 1985: ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, διαπιστώνει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! «Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!», αναγγέλλει στον Α. Παπανδρέου, ο οποίος υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να οδηγήσει τη χώρα σε «ακόμα καλύτερες μέρες», δηλαδή σκληρή λιτότητα, η οποία επονομάσθη από τον υπουργό οικονομίας Κώστα Σημίτη: "σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας"

23. «Σκάνδαλο Κοσκωτά»: Το «σκάνδαλο Κοσκωτά» ήταν το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του Πασόκ. Ο πατερναλιστικός παρεμβατισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το Πασόκ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία. Ο Κοσκωτάς «κάηκε». Έγινε όμως το όχημα για την πλήρη επικράτηση των «νέων τζακιών», που εμφανίστηκαν αρχικά ως δυνάμεις αντικοσκωτικής «κάθαρσης» ενώ στην πραγματικότητα το βασικό τους κόλπο ήταν να μετατραπούν σε πανίσχυρους «πολιτικούς παράγοντες» του τόπου. Και το πέτυχαν….. [το «σκάνδαλο Κοσκωτά» περιέχει ένα μεγάλο πακέτο παράπλευρων σκανδάλων, φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους].

24. Σκάνδαλο ΕΒΟ(Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):ο Στάθης Γιώτας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, παραιτούμενος, υπέβαλλε δύο μηνυτήριες αναφορές που έστειλαν στον Κορυδαλλό τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΟ, Σταμάτη Καμπάνη (εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει εν λευκώ την ΕΒΟ, όπως υποστήριζε ο ίδιος) και τους συγκατηγορούμενούς του, Δημήτρη Κυριακαράκο και Δημήτρη Χαλατσά, για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημιώθηκε η ΕΒΟ. Στη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.

25. ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ως απόρροια των «συνδικαλιστικών κεκτημένων»: ας δούμε το παράδειγμα της Αχαΐας. Ενώ ο νομός αποβιομηχανιζόταν ταχύτατα τα ποσοστά του κινήματος ανέβαιναν! Όταν π.χ., η PIRELLI αποφάσισε να απολύσει 200 από τους 1000 εργαζόμενους που απασχολούσε, επενέβησαν αποφασιστικά οι «εργατοπατέρες» του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και απαίτησαν την παραμονή όλων των εργατών στις θέσεις τους ή την απόλυση όλων. Φυσικά η Pirelli τους απέλυσε όλους και έφυγε από την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία ανέλαβε και διόρισε τους περισσότερους απολυμένους στο δημόσιο τομέα. Αντιλαμβανόμενοι όλα αυτά οι υπόλοιποι εργάτες προσπαθούσαν να κλείσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια με κίνητρο να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Τελικά το κόστος για τη χώρα ήταν τεράστιο αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ερχόταν στην Ελλάδα. Όσο για τις δικλείδες ασφαλείας με τις οποίες ο Α.Π. «στρίμωξε» τους βιομηχάνους είδαμε πως οι τελευταίοι «έχασαν τον ύπνο τους»! Απλώς έκλειναν τα εργοστάσια τους και τα μετέφεραν σε άλλες χώρες, όπου ήταν εξασφαλισμένες οι επενδύσεις τους. Οι επενδύσεις μειώνονταν συνεχώς, οι επιχειρήσεις υπό το βάρος της φορολογικής αφαίμαξης και υπό την πίεση του «ανθρωποφάγου» ΣΔΟΕ (που έκαμε “επιστήμη” τα πρόστιμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο όνομα της φοροδιαφυγής!) μετακινήθηκαν σε άλλες χώρες των Βαλκανίων που έδιναν κίνητρα για επενδύσεις και το πρόβλημα της ανεργίας μειώνονταν με διορισμούς στο δημόσιο, όπου είχαν προτεραιότητα οι φίλοι , οι κολλητοί και οι κάτοχοι «πράσινης κάρτας». Το αποτέλεσμα ήταν η ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και άνω του 10%, μέσα σε κλίμα παγκόσμιας ανάπτυξης.

26. Ιδεώδες του Έλληνα έγινε ο διορισμός στο δημόσιο. Η νοοτροπία αυτή καθεαυτή είναι ακόμα χειρότερη και από τους ίδιους τους διορισμούς. Οι Έλληνες αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και βλέποντας τα κεκτημένα και τα προνόμια του «δημόσιου υπάλληλου» είναι λογικό να επιλέγουν την ασφάλεια του δημοσίου, «μια θέση στον ήλιο» και μια «πράσινη κάρτα» στην τσέπη που «ξεκλειδώνει» τις πόρτες και ανοίγει τους δρόμους της διαπλοκής στη βάση της κοινωνίας. Οι συνεχείς αυξήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, διεύρυνε το χάσμα των αποδοχών μεταξύ Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα, εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ενώ το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας υπάρχουν στελέχη του δημοσίου των οποίων οι ΜΗΝΙΑΙΕΣ αποδοχές αγγίζουν πολλά εκατομμύρια €.

Η εργασία στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται μαζοχισμός τη στιγμή που μπορείς να μπεις στο δημόσιο και «να κάθεσαι», αμειβόμενος πλουσιοπάροχα! Η εργασία στο δημόσιο υπερτιμήθηκε και εξιδανικεύθηκε ενώ στον ιδιωτικό τομέα οδηγήθηκαν «όσοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα»! Το Πασόκ στην κυβέρνηση έφερε τα δημοσιοϋπαλληλικά συνδικάτα στην εξουσία. Σε κανένα δυτικό κράτος, ο δημόσιος τομέας δεν υπερισχύει του ιδιωτικοϋπαλληλικού. Επί διακυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου απαγορευόταν στους εργοδότες ακόμα και να δίνουν μεγαλύτερο μισθό από τον προβλεπόμενο στους υπαλλήλους τους και όσοι εργοδότες παραβίαζαν αυτό τον νόμο οδηγούνταν στα δικαστήρια.

27.Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους κρατικοδίαιτους «βαρόνους» των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες). Οι «Πόπωτες» του «κινήματος» παρέδωσαν τη σκυτάλη σε πανίσχυρους εκδότες που εκβιάζουν κυβερνήσεις και χειραγωγούν την κοινή γνώμη με παραπληροφόρηση και σκανδαλοθηρία. Γίνεται πιο κατανοητός ο ρόλος τους αν αποκληθούν «νταβατζήδες» και δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ.

28. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνείς εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Ο Economist χαρακτήρισε την ελληνική δεκαετία του 80 χαρακτηρίστηκε ως «την χαμένη δεκαετία» η οποία χαρακτήρισε παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα νέα υπο-ένταξη κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής κοινότητας. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Στα πρώτα 4 χρόνια του Γ’ ΚΠΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί. Και όμως η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%. Ξέρετε ότι στους πρώτους 20 μήνες διακυβερνήσεως της Ν.Δ.(ΜΑΡ2004-ΝΟΕ2005) η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων έφτασε στο 41,6% και εν συνεχεία τον Δεκέμβριο του 2006 στο 58%;

29. Πασόκ και ελεύθερη ραδιοφωνία..... Στην οκταετία 1981-1989 ασκήθηκαν οι μεγαλύτερες διώξεις κατά της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», και το "δημοκρατικό κράτος" δεν έκανε άλλη δουλειά από το να ασχολείται με τα ραδιογωνιόμετρα και τις διώξεις των ραδιοερασιτεχνών, ώστε να στέλνουν στα δικαστήρια οι "ειδικές δυνάμεις" της ΕΛ.ΑΣ. πιτσιρικάδες με σταθμούς των 5 Watt... Έτσι, για να μην βγαίνουν σήμερα και μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την ελεύθερη ραδιοφωνία και Τηλεόραση το 1989... Όταν θα έπρεπε να είχε απελευθερώσει τα ερτζιανά από το 1981... Ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρούδας (υφυπουργός Τύπου του ΠΑΣΟΚ) απειλούσε ότι «θα καταρρίψει τον δορυφόρο» που θα τολμούσε να εκπέμψει ελληνικό πρόγραμμα. [ 16/02/84: Ο «ραδιοπειρατής» Γιάννης Οικονομίδης, που ήταν τυφλός, καταδικάστηκε σε 25 μέρες φυλάκιση από το Β' Τριμελές Εφετείο. Ο Γιάννης Οικονομίδης είπε στο δικαστήριο: «Δεν έκανα διαφημίσεις και δεν εμπόδιζα τις επικοινωνίες, έδινα διέξοδο στην επιθυμία μου να γνωρίζω πολλούς φίλους. Παρέες δεν έχω, δεν βλέπω και δεν απολαμβάνω τίποτα. Με το σταθμό έβλεπα τον κόσμο».]

30. "Κουτσονόμος" : συγκαλύψεις μεγαλοαπατεώνων με ΝΟΜΟ - Θα μείνει στην ιστορία αυτός ο περίφημος "κουτσονόμος" που, για όσους θυμούνται, είχε ΠΟΥΛΗΣΕΙ ο Μένιος Κουτσόγιωργας στον Κοσκωτά έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Την περίοδο του «Σκανδάλου Κοσκωτά» (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".

31. Η αγορά των προβληματικών αεροσκαφών MIRAGE. Το αλησμόνητο σκάνδαλο, στο οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε υπεύθυνο για την αγορά των αεροσκαφών τον κ. Λούβαρη, τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Λούβαρης εμφανίστηκε και ως διερμηνέας στις συμφωνίες για την περίφημη «αγορά του αιώνα» μάλλον για να μπορεί έτσι να συμμετέχει στις μίζες που δόθηκαν για την αγορά σε διπλάσιες τιμές από τις τρέχουσες των Μιράζ και των Μάτζικ.

32. Η εμπλοκή του στελέχους του Πασόκ Χρήστου Παπαδόπουλου στην «Εταιρεία Δολοφόνων». Μάλιστα ο Χρήστος Παπαδόπουλος διετέλεσε ιθύνων νους και πρόεδρος της εταιρείας και παράλληλα ΔΗΜΑΡΧΟΣ της Νέας Χαλκηδόνας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη με ποσοστό που υπερέβαινε το 60%!

33. Η σημαία στα ελληνικά εμπορικά πλοία: με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας το 1981, η πλειοψηφία των Ελλήνων πλοιοκτητών, φοβούμενη τον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό» και τα «πενταετή προγράμματα» του Παπανδρέου, άλλαξε σημαία (από Ελληνική) στα πλοία της και η Ελλάδα έχασε την πρώτη θέση ναυτικού στόλου στην Ευρώπη που κατείχε ως τότε. Σήμερα είναι και πάλι πρώτη!

34. "Η διατήρηση των αμοιβών σε χαμηλό επίπεδο αποτέλεσε κύριο εργαλείο διατήρησης του χαμηλού εργασιακού κόστους. Ενδεικτικά την περίοδο 1981-2004 το μοναδιαίο κόστος εργασίας (σε πραγματικούς όρους) μειώθηκε κατά 30% και οι πραγματικοί μισθοί στο σύνολο της οικονομίας κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα το 1998 με εκείνα του 1982, ενώ η εν συνεχεία αύξησή τους ήταν κατά πολύ κάτω από την άνοδο της παραγωγικότητας” : «Κακοπληρωμένη και απορυθμισμένη εργασία» του Αλέκου Καλύβη, στον "κόσμο του Επενδυτή", 7-8 Μαΐου 2005, Τεύχος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Σελίδα 2

35. Οι αποτυχημένες προσπάθειες για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Έμειναν προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Στην πραγματικότητα το «μεγάλο κράτος» και οι χιλιάδες διορισμένοι και βολεμένοι, επαύξαναν πάντα τον κρατισμό, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.

36. Η επιλογή αναλογικών εκλογικών συστημάτων ως συνειδητή επιλογή πρόκλησης ακυβερνησίας όποτε το Πασόκ θα έχανε τις εκλογές: Το Πασόκ όποτε επρόκειτο να χάσει τις εκλογές κατέφευγε σε εκλογικά συστήματα δήθεν αναλογικής για τη δημιουργία πολιτικής αστάθειας ώστε να επιστρέψει γρήγορα στην εξουσία με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και της σκανδαλοθηρίας που εφαρμόζουν, όποτε το Πασόκ βρίσκεται αντιπολίτευση. Αποτέλεσμα η Ν.Δ. να κυβερνά με 150+1 βουλευτές ενώ η Ν.Δ. εξασφάλιζε πάντα πλειοψηφική κυβέρνηση στο Πασόκ.

37. Το συνταγματικό πραξικόπημα των μπλε και λευκών ψηφοδελτίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εκλογή Σαρτζετάκη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η απόλυτη παραβίαση της μυστικότητας των ψηφοφοριών στη Βουλή και το άκρον άωτον της χειραγώγησης των βουλευτών ενός κόμματος.

38. Πόλωση, παραπληροφόρηση, προβοκάτσιες του τύπου: «ο Μητσοτάκης είναι συνεργάτης των Ναζί» : Μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989, αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους πράκτορες της Στάζι ότι τα υποτιθέμενα στοιχεία είχαν κατασκευαστεί «κατά παραγγελίαν» από την ανατολικογερμανική μυστική υπηρεσία με στόχο τη σπίλωση του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και την ήττα του στις επερχόμενες εκλογές. Τελικά τον Ιούνιο του 1985, η Νέα Δημοκρατία έχασε με 40,84% έναντι 45,85% του ΠΑΣΟΚ. Αργότερα ο Κουρής ζήτησε συγνώμη για τη δημοσίευση των κατασκευασμένων φωτογραφιών από την εφημερίδα του.

39. Έγκλημα χρηματιστηρίου (Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων) : άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2.000 ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα επιβεβαίωσης της "Ισχυρής Ελλάδας" και της "Ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, στην ίδια γραμμή ανταγωνίζονταν στην πλέον προσοδοφόρα limit up επένδυση(οι ίδιοι που σήμερα επιδίδονται σε ηθικολογίες και σκανδαλοθηρικούς συμψηφισμούς ….. 100.000€ του Παυλίδη συμψηφίζονται με τα 100 εκατομμύρια της Siemens). Aς πρόσεχαν…

40. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ(Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

41.Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την Eurostat, και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.. παρ’ όλ’ αυτά ο Κώστας Σημίτης δήλωνε κατά την συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2003:Οι Έλληνες σήμερα ευημερούν. Τρανή απόδειξη ο τεράστιος αριθμός συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας"! Το 2002 είχαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ρεκόρ ανεργίας 11,9%! και το 2003 έκλεισαν 143.323 επιχειρήσεις εν Ελλάδι! Όσο για την κοινωνική πολιτική που ασκούσε το Πασόκ στηρίζονταν σε δανεικά και ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος.

42.Η αξέχαστη νύχτα των Ιμίων και το «ευ χαριστώ τους Αμερικάνους». 31η Ιανουαρίου 1996:Τούρκοι δημοσιογράφοι αποβιβάζονται τις βραχονησίδες Ίμια και υψώνουν την τουρκική σημαία. Ενώ ελληνικό ελικόπτερο συντρίβεται μαζί με τρεις Έλληνες αξιωματικούς και το ηθικό του στρατεύματος από τα πυρά Τούρκων κομάντος που βρίσκονται κοντά - ή πάνω - στην βραχονησίδα, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αποσύρει τον Ελληνικό Στόλο από το Αιγαίο, υποστέλλει την Ελληνική Σημαία από το νησί, και ευχαριστεί δημοσίως τον πρόεδρο Κλίντον. Από εκείνη την ημέρα η Ελλάς βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και το Αιγαίο σε όλο του το πλάτος - σχεδόν μέχρι την Εύβοια - μια απέραντη γκρίζα ζώνη.

43. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρούνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα του προέδρου Γιώργου, ακόμα και στο πεδίο της διπλωματίας για το οποίο επαίρεται.

44. Η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί. Η τουρκική κυβέρνηση απειλεί την Κύπρο να μην εγκαταστήσει τους ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 στη Λευκωσία. Ο κ. Σημίτης αναγκάζει τον πρόεδρο της Κύπρου, κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές. Οι πύραυλοι αντί να ενισχύσουν την άμυνα του Κυπριακού Ελληνισμού, οδηγούνται προς αποθήκευση στην 115 Π.Μ. στην Κρήτη .

45. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

46. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

47. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

48.Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).

49. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές, 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

50. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους νταβατζήδες τους, δηλαδή τους χρηματοδότες τους. Μόνο για τα Ολυμπιακά έργα του ΓΕΣ διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πενήντα δικογραφίες για περεταίρω ποινική αξιολόγηση!

51. Οι κακοτεχνίες σε όλα σχεδόν τα δημόσια έργα. Κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες μέχρι ετοιμόρροπες γέφυρες που φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων 'πράσινων κατασκευαστών' , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.

52. Εθνικό Κτηματολόγιο : «εξαφανίστηκαν» αμέτρητα δις υπό τις οδηγίες του Λαλιώτη με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου. Η Ελλάδα παρέμεινε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τα πακέτα που έχουν δοθεί για την πραγματοποίησή του.

53.«Δημιουργική Λογιστική»: η κυβέρνηση Σημίτη δημιούργησε μια μακρά περίοδο ψευδούς ευφορίας στην οικονομία. Υπό την πίεση της Eurostat, το 2002, αποδέχτηκε επισήμως τα βάρη της «δημιουργικής λογιστικής» και προχώρησε σε αναθεώρηση των λογαριασμών του κράτους, ομολογώντας εμπράκτως ότι η χώρα παραμένει υπερχρεωμένη. Έπειτα από μακρές διαβουλεύσεις με τους εμπειρογνώμονες της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε αναθεώρηση των λογαριασμών του κράτους από το 1998, αποδεχόμενη συγκεκαλυμμένα ελλείμματα και κατ' επέκτασιν υψηλότερο δημόσιο χρέος. Από την αποδεχθείσα αναθεώρηση μετεβλήθη σημαντικά η βάση των απολογισμών προηγούμενων ετών, τα πλεονάσματα έγιναν ελλείμματα, με αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί από το 2000 και μετά να καταστούν εκ νέου ελλειμματικοί. Το σημαντικότερο είναι ότι η απόκλιση του πραγματικού δημόσιου χρέους από το εικονικό έφθασε το 2001 τις 7,3 ποσοστιαίες μονάδες, από 100% σε 107,3% του AEΠ. Ουσιαστικά πρόκειται για αποδοχή πρόσθετου χρέους, ύψους 3,5 τρις δρχ., η οποία καταδεικνύει το μέγεθος της αλλοίωσης των δημοσιονομικών συνθηκών κατά την κρίσιμη για την ένταξη της χώρας στην ONE αλλά και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις περίοδο μεταξύ 1998 και 2000.Kατέρρευσε η δημιουργική λογιστική , Ευημερία στηριγμένη στα χρέη , Tρύπα 10,5 δισ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου , Επιχείρηση εξαφάνισης χρέους 1,5 δισ. ευρώ για λίγες ημέρες , H Eurostat διαγράφει τα κέρδη από τη μετατροπή δραχμών σε ευρώ , Kαίριο πλήγμα στη αξιοπιστία της οικονομίας οι αλχημείες που αποκάλυψε η Eurostat , Έλλειμμα ρεκόρ το 2003 στο ταμείο του Δημοσίου , Η πολιτική απάτη της τιτλοποίησης , Χολή «Νιούσγουικ» για «ενσωμάτωση Ελλάδας στην Ε.Ε.»

54. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

55. Εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

56.Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα (Φλώρινα,Πέλλα,Κιλκίς κ.α.) το ποσοστό των Αλβανών οι οποίοι ελληνοποιήθηκαν ήταν διψήφιο όσον αφορά το εκλογικό σώμα, δηλαδή ξεπέρασε το 10%. Το κίνημα κέρδισε τις εκλογές του 2000 με διαφορά 1% (70.000 ψήφοι), και στις εκλογές του 2004 διατηρήθηκε στο 40,6%!

57. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.

58. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως 'όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη'. Με μια λεπτομέρεια. Η δικαιοσύνη έπρεπε να λειτουργεί «αλά καρτ» και ευθυγραμμισμένη με τα πολιτικά συμφέροντα του κινήματος.

59. Υπόθεση Στέγκου 1 ή «σκάνδαλο Πάχτα»: Αφορά τη (ν)τροπολογία -σκάνδαλο της Σιθωνίας που κατέληξε στην αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Πάχτα, και των εννέα εμπλεκόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε στις 21/01/2004, όταν οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», την οποία αποδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας και έδιναν τη δυνατότητα ανέγερσης στην κατασκευαστική εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγκου, ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στην περιοχή.

60. Υπόθεση Στέγκου 2: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κώστας Σημίτης, κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

61.Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

62. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.

63. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.

64. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.

65. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.

66. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%, παρά τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και τους διορισμούς των κολλητών, των φίλων και των μελών. Με τα ολυμπιακά έργα σε πλήρη ανάπτυξη οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 540.000(11,3%)! Όσο για τις 600.000 θέσεις εργασίας που υπόσχονταν προεκλογικά ο Σημίτης, το 2.000, αποδείχτηκαν φάρσα….

67. Ολυμπιακή Αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002. Το Πασόκ αρνούνταν σταθερά «το ξεπούλημα των εταιριών στρατηγικής σημασίας». Θεωρούνταν επιβεβλημένες οι οικονομικές ενισχύσεις των προβληματικών ΔΕΚΟ επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους με νέα βάρη και αυτό βαφτίζονταν "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ". Ειδικά η «Ολυμπιακή Αεροπορία» κόστιζε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στους Έλληνες φορολογουμένους, δηλαδή 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποκρατικοποιήσουν(σοσιαλιστικός ορισμός της ιδιωτικοποίησης) την «Ολυμπιακή» ή να κοροϊδέψουν τους Ευρωπαίους με διάφορα τερτίπια, προς αποφυγήν ποινών. Ο Χρήστος Βερελής αφού «ξεχρέωσε» για ακόμα μια φορά με παράνομες εισφορές πολλών δις την Ολυμπιακή, την μετονόμασε σε «Ολυμπιακές αερογραμμές». Μέσα σε ένα μήνα το νέο σχήμα ήταν και πάλι ελλειμματικό και καταχρεωμένο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα πολλών δις για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή.

Το πρόβλημα επιλύθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή και από τον Κώστα Χατζηδάκη με την πώληση της Ολυμπιακής στην MIG.

68. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά….. Παρόλα αυτά ο σοσιαλιστικός τύπος επιμένει ότι ο δημόσιος τομέας κατακλύστηκε από γαλάζια παιδιά. Καλό το παραμύθι αλλά χωρίς δράκους. Πολύ σωστά επισημαίνει ο Δ. Ρίζος : «πώς συμβαίνει η ΝΔ να διορίζει γαλάζια παιδιά στο δημόσιο και αυτά να τρέχουν να ψηφίζουν Πασόκ, αφού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο ελέγχονται από το Πασόκ». Προτεραιότητα στους διορισμούς έχουν πάντα τα «πράσινα παιδιά» και γι’ αυτό το Πασόκ και τα ελληνικά ΜΜΕ δημιουργούν με το παραμικρό τον σκανδαλοθηρικό θόρυβο των «γαλάζιων παιδιών». Έτσι ώστε όποιος θέλει να διοριστεί στο δημόσιο να μπορεί μόνο μέσω ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμπεδώσουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να διορίζει τους δικούς του και να «μην ανοίγει μύτη», ενώ εάν η ΝΔ προχωρήσει σε κομματικούς διορισμούς (όπως πολύ έξυπνα και ΕΜΜΕΣΑ με πατέντες τύπου ΑΣΕΠ το ΠΑΣΟΚ έκανε), τότε να κατηγορείται η ΝΔ για αναξιοκρατία και έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις. Το ρεκόρ των διορισμών κατέχει το ΠΑΣΟΚ, που πέτυχε 180.000 (ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) προεκλογικούς διορισμούς στο δημόσιο ΜΟΝΟ την προεκλογική περίοδο του 1989!!!

69. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

70. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

71. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοδη και όχι σε υπουργούς του.

72. Ναυάγιο ‘Σάμινα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την “Minoan Lines” ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η «Μίνοαν» λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοΐας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.

73. Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

74. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του Πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

75. Το 2001 το Πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.

76. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται... Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαΐνια του Πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.

77. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : ...το Πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!

78. Οι αμαρτωλές και ταυτόχρονα «ιερές» μπίζνες Πασόκ με τη Μονή Τοπλού ή πως παρέδωσαν 26.000 στρέμματα στη μονή Τοπλού σα να ήταν δικά τους. Φυσικά οι «ιερές» μπίζνες του «κινήματος» είναι «δημοκρατικές» και εγκεκριμένες από τους «αγωνιστές» της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

79. Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» έναντι του «ασήμαντου» ποσού των 11 εκατ. €, όταν τον Ιούνιο του 2004, έξι μήνες μετά τη συναλλαγή, διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων στα 408 εκατ. €. Δηλαδή τριάντα πέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής που τελικά ξεπουλήθηκαν με τις γνωστές μεθόδους Πασόκ και με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμα και η Κομισιόν βλέπει σκανδαλώδης παρατυπίες στη συγκεκριμένη υπόθεση!

80. Η είσοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1995 επί υπουργίας Σήφη Βαλυράκη στο Δημοσίας Τάξεως. Χρειάστηκαν 20 κλούβες για να μεταφέρουν τους 472 συλληφθέντες εκ των οποίων οι 140 ήταν ανήλικοι. Τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν ελάχιστα. Η είδηση «δεν έκαμε το γύρο του κόσμου»!!!

81.Εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος: Όταν οι σύντροφοι του κινήματος δεν άφησαν ούτε κολυμπηθρόξυλο από τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες, ενώ παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας χτυπούσαν παγκόσμιο πρωταθλητισμό, τα οικονομολογικά σαΐνια της κυβέρνησης Σημίτη σοφίστηκαν νέες πατέντες!* Τον Αύγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιράκ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, (όταν οι Έλληνες έβλεπαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 1400 μονάδες και τις υπό κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και Lechman να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Άλφα γύρω στα 7(!) ευρώ), ο "σύντροφος" Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος. Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα από τα "χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες", -πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή- επειδή -λένε οι κ.κ. του ΠΑΣΟΚ- "ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)", ... έτσι αποφάσισε να "αναβαθμίσει" ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι... εμπορεύσιμες (!) "...Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 - 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό (!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία..." *Αυτοί οι κύριοι σήμερα, βγαίνουν και μιλάνε για "διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας" και "σκάνδαλα με ομόλογα"!

82. Σκάνδαλο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο "Mr. Φρουτάκιας", ο οποίος έπαιζε παράνομο τζόγο στο μαγαζί γνωστού τοκογλύφου των Πατρών, την ίδια στιγμή που ήταν Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής καταπολέμησης του παράνομου τζόγου!!! Όταν τον έπιασαν στα πράσα, προσπάθησε να κάνει αλισβερίσι με τους δημοσιογράφους για να μη βγουν οι προσωπικές του ενασχολήσεις στη φόρα.

83. Τα άρματα μάχης Λέοπαρντ τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη αγόρασε 7 (ΕΠΤΑ) φορές ακριβότερα απ' ότι η Τουρκία (2 δις δρχ.).

84.Τα προβληματικά γερμανικά υποβρύχια κόστους 750.000.000.000 δρχ. (750 δις, τιμή πενταπλάσια του πραγματικού κόστους)! Η Γερμανία ακόμα πιέζει την Ελλάδα για την αποδοχή της αγοράς!

85. Μόνο για τόκους από τα χρέη του Πασόκ, μία τετραμελής οικογένεια πληρώνει 4.000 ευρώ το χρόνο. Κάθε Έλληνας, μόνο για τόκους πληρώνει 1.000 ευρώ. Συνεπώς, κανένας Έλληνας δεν τολμά να φανταστεί τι θα γινόταν αν η κρίση είχε ξεσπάσει με κυβέρνηση Πασόκ και με τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2004.

86. Η επιβολή υποχρεωτικής διόρθωσης των δημοσιονομικών στοιχείων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά πέντε φορές! Η έκτη ήταν τον Απρίλιο του 2004 και αφορούσε φυσικά κυρώσεις στα δημοσιονομικά στοιχεία που παρέδωσε το Πασόκ στην κυβέρνηση της ΝΔ.

87. Το περίφημο «άρθρο 4» που κήρυξε «παράνομες» τις απεργίας με το πρόσχημα της εργασιακής ειρήνης για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

88. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης έγιναν μεταξύ Δεκεμβρίου 2000 και Δεκεμβρίου 2003! Ξέρετε ότι το καλοκαίρι του 2003 μόνο τα οπωρολαχανικά αυξήθηκαν κατά 36%;

89. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών: ένα νομικό κατασκεύασμα που εμπεριέχει ολόκληρη την κουλτούρα ατιμωρησίας και αποφυγής ευθυνών του «πανελλήνιου σοσιαλισμού» .

90."οι συμβασιούχοι" : Κατά την τριετία 2001-2004 το κίνημα προχώρησε στον διορισμό 250.000 συμβασιούχων στην δημόσια διοίκηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς να το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Το ΠΑΣΟΚ τους διατήρησε σε καθεστώς ομηρίας, και έβαλε την επόμενη κυβέρνηση να τους μονιμοποιήσει. Πράγμα αδύνατο οπότε το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι δεν προχώρησε στην μονιμοποίησή τους. Σύμφωνα με το συμβούλιο επικρατείας μονιμότητα εδικαιούντο όσοι υπάλληλοι κάλυπταν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", δηλαδή πολλοί λιγότεροι από όσους «αφιλοκερδώς» διόρισε η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

90+1: «Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του Πασόκ, μέσω Τσουκάτου.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονταν από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Πρόδρομου Μαυρίδη, προς τους «δικαιούχους». Μόνο από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Μαυρίδης σε υποκατάστημα της Ελβετικής Τράπεζας Dresdner Bank, διακινήθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε ένα μέρος των υπόγειων συναλλαγών…

Σπουδαίο ρόλο στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» φαίνεται ότι διαδραματίζουν οι εταιρείες Martha Hodling και Martha Overseas, όπως επίσης και η εταιρεία Fiberlite LLC, του Dubai, που τροφοδοτεί εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών που η Dresdner λέει ότι του ανήκουν. Οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν το «σκάνδαλο Siemens» ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των χρηματιστηρίων.


Επίλογος : λόγω ωραιοποίησης του αριθμού των σκανδάλων επελέγη και πάλι νούμερο του τύπου «90+1». Τα σκάνδαλα είναι πολύ περισσότερα. Π.χ. δεν έγινε καμιά αναφορά στο Νταβός(mea culpa), στην «αγορά του αιώνα», στο C4I, στον Τρεπεκλή, στο σκάνδαλο των 750 εκατ. € των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, τις αμέτρητες μη-ψευτοκυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούσε ο πρόεδρος Γιώργος ως ΥΠΕΞ και σε άλλα πολλά που αποτελούν παράπλευρα σκάνδαλα σε άλλα μεγαλύτερα, όπως το «σκάνδαλο Κοσκωτά» που εμπεριέχει τουλάχιστον είκοσι σχετιζόμενα με αυτό υποσκάνδαλα(π.χ. η εκχώρηση δικαιωμάτων τουριστικής και οικονομικής εκμετάλλευσης από το κράτος σε εταιρεία συμφερόντων Κοσκωτά). Επίσης σε πολλές περιπτώσεις απεφεύχθη η ονομαστικοποίηση. Δεν επεκταθήκαμε σε μια μεγάλη γκάμα «καταχραστών» που «χαρακτηρίζουν» την ιστορία του «κινήματος» ή στα φακελάκια που έγιναν καθεστώς στην καθημερινότητα του πολίτη, παρά τις πεισματικές εξαγγελίες εξάλειψης του φαινομένου. Δεν έγινε ειδική αναφορά στο φαινόμενο των πολυθεσιτών που ήκμασε επί εικοσαετίας(π.χ.: Σούλης Αποστολόπουλος που κατάφερε να είναι ταυτόχρονα, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, πρόεδρος της ΙΤCO, μέλος του Δ.Σ. της Ολυμπιακής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΒ, μέλος του Συμβουλίου Εξαγωγών, πρόεδρος του Κρατικού Φορέα Αερομεταφορών, σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κ.ά. ). Ειδική μνεία θα έπρεπε να γίνει και στην παραμελημένη «πράσινη» Κρήτη που ενώ ψηφίζει φανατικά Πασόκ, αγνοήθηκε επιδεικτικά από τους σχεδιασμούς έργων(θα μπορούσαμε να πούμε ότι μόνο στα Χανιά έχει γίνει κάτι επειδή εκεί το «κίνημα» συναντά αντίσταση. Βλέπετε έχει να εκλέξει νομάρχη στα Χανιά από το 1994). Μεγάλη απάτη στην προεκλογική ιστορία του Πασόκ αποδείχτηκε και η «αναδιανομή του πλούτου», η οποία πράγματι επετεύχθη πολλές φορές, αλλά μόνο προς τα πάνω. Προς τα κρατικοδίαιτα και άπληστα μεγάλα συμφέροντα. Μεγάλο πρόβλημα στο Πασόκ ήταν και είναι η ταύτιση του κράτους με το κόμμα, συχνά με απολυταρχικά ή τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Εντυπωσιακή είναι πάντα και η συμπεριφορά του κόμματος όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Λέει «όχι» σε όλα και προσεγγίζει συμπεριφορές κόμματος άρνησης και αντίδρασης. Αξίζει να αναφέρουμε την πλήρη αντίθεση του Πασόκ στην κατασκευή του αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το 1993. Ένα έργο που προτάθηκε, προμελετήθηκε και έγιναν οι απαλλοτριώσεις από τον Κ. Καραμανλή και ξεκίνησε επί Μητσοτάκη! Εν γένει επί Πασόκ, σε κάθε υπουργείο και κάθε δημόσιο οργανισμό καταλογίζονται από ένα τουλάχιστον σκάνδαλο!!!

Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή(16/05/2007):«Εμείς τουλάχιστον δεν κλέψαμε»!

70 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΕΡΟ POST! ΜΠΡΑΒΟ!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, γύρισες στη μάχιμη μπλογκογραφία. Μας έλειψες! Εξαιρετική η ανάρτηση. Πρέπει να βγεί φέϊγ-βολάν της ΝΔ! Εξάλλου, ο ίδιος ο Π.Μπεγλίτης (εκπρόσωπος ΥΠΕΞ επί ΠΑΣΟΚ, όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου) είπε προχθές ακόμη, "ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΗΣΙΔΕΣ (!!!!)ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΗΜΙΤΗ" ΟΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΕΡ ΤΖΕΦΡΥ-γιωργάκης-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! (συμπληρώνω εγώ)

barouti

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες, φίλε exastal, έγραψες.
Τα περισσότερα τα είχα ξεχάσει και εγώ, παρόλο που παρακολουθώ την επικαιρότητα χρόνια.
Και πάλι μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ.

Από το 2004 οι φαταούλες καναλάρχες και κολλητοί τους επιχειρηματίες προσπαθούν να ρίξουν τον Καραμανλή.

Το 2007 οι νταβατζήδες θέλανε το Βενιζέλο, τάχανε βρεί καλά τα παλληκαράκια.

Οι οπαδοί του πασόκ όμως είχαν άλλη γνώμη και έτσι οι νταβατζήδες αποφάσισαν να δείξουν τα δόντια τους στο Γιωργάκη.

Άρχισαν τις μαϊμού δημοσκοπήσεις, ότι ο Τσίπρας παίρνει 18%. Για ένα εξάμηνο έψαχνε γωνίες να κρυφτεί ο κουφιοκεφαλάκης γιός της Μάργκαρετ Τσάντ.

Τότε οι νταβατζήδες κατάλαβαν ότι είχαν πρόβλημα. Μπορεί να έδωσαν ένα γερό μάθημα στο Γιωργάκη για το ποιος είναι το αφεντικό αλλά η κυριαρχία του Καραμανλή ήταν αδιαμφισβήτη.

Και τώρα τι κάνουμε είπαν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς και ο Αλαφούζος;

ΡΙΞΑΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ;

ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ;

Κάνανε την καρδιά τους πέτρα, εξαφάνισαν το Βενιζέλο και αποφάσισαν ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΤΕΛΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ, δηλαδή ο Γιωργάκης.

Λειψός, ξελειψός, τουλάχιστον είναι του χεριού μας.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ λοιπόν οι πάμπλουτοι γεροξεκούτηδες με το χαζογιώργο και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βρήκαν μια παλιά υπόθεση ανταλλαγών εκτάσεων γής ανάμεσα στην εκκλησία και το δημόσιο που είχε ξεκινήσει το πασόκ και την είχε συνεχίσει η ΝΔ και τη βάφτισαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας.

Γέμισαν επίσης τα δελτία ειδήσεων με άλλα «σκάνδαλα» όπως πχ. των υποκλοπών (όπου υποκλεπτόμενος ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός), του Ζαχόπουλου (ένας γραμματέας υπουργείου πηδούσε μια μικρούλα που τον εκβίαζε για διορισμό), του Παυλίδη (ένας εφοπλιστής της κακιάς ώρας κατηγορεί ένα πρώην υπουργό ότι το 2005 ο συνεργάτης του ζήτησε κάτι ψίχουλα μίζα) και πάει λέγοντας.

Φοβερά και τρομερά πράγματα δηλαδή, άστα να πάνε!

Και τώρα ήλθε η στιγμή να βάλουμε το Γιωργάκης στο θρόνο που του αξίζει.

Χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο μέσο για να αναδείξουν τον Αδόλφο Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.

ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;

Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε ότι εδώ και ένα δίμηνο εμφανίζονται:

Στα πρωινάδικα: ο Γεωργιάδης και ο Βελόπουλος

Στα μεσημεριανά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος και ο Αϊβαλιώτης

Στα βραδυνά : o Γεωργιάδης, ο Βελόπουλος, ο Αϊβαλιώτης και ο Πλεύρης

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (λάιφστάϊλ, δελτία ειδήσεων, κλαψουρο-σοόυ, κουτσομπολίστικα) εμφανίζονται ολημερίς και οληνυχτίς όλα τα ανωτέρω παλιόπαιδα του Λάος, μαζί βέβαια με τον καραγκιόζη Αδόλφο Καρατζαφέρη.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Πόσο καιρό έχουμε να δούμε στα ιδιωτικά κανάλια σχολιασμούς από τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο; Σπάνια κάτι ψιλο-φευγαλέες δηλώσεις που τις κόβουν μάλιστα στη μέση, προφανώς μόνο για ξεκάρφωμα.

Πόσο καιρό έχουμε να δούμε καλεσμένους στα ιδιωτικά κανάλια τον Αβραμόπουλο, το Σαμαρά, το Στυλιανίδη, το Δένδια και τους περισσότερους νεο-δημοκράτες; Ο Γκιουλέκας που είναι υπεύθυνος τύπου της ΝΔ έχει εξαφανιστεί από προσώπου γής, η Πατριανάκου για τα ιδιωτικά κανάλια είναι παντελώς άγνωστη.

Όταν καλούν νεοδημοκράτη, καλούν μόνο τους γνωστούς γραφικούς τύπους για να τους λοιδωρήσουν και να τους ξεφτιλίσουν.

To 1989 οι πολιτικοί έδωσαν (και σωστά) τη δυνατότητα σε ιδιώτες να φτιάξουν κανάλια για να γλυτώσουμε από την πλύση εγκεφάλου των κρατικών καναλιών, που είναι στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

Κύριε Μπόμπολα (με το Mega, το Πρώτο Ψέμμα, την Ημερησία, και τις δεκάδες επιχειρήσεις σου),

κύριε Λαμπράκη (με τα Νέα, το Βήμα και τις λοιπές σου επιχειρηματικές δραστηριότητες),

κύριε Αλαφούζο (με την Καθημερινή, το Σκάϊ, τα καράβια και τις λοιπές επιχειρήσεις σου)

κύριε Κυριακού (με τον Αντένα και τα καραβάκια σου)

θέλω να σας πώ κάτι από καιρό.

Εσείς μπορεί να είσαστε πλούσιοι και εμείς μεροκαματιάρηδες, αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ.

Και έχουμε και ένα άλλο πλεονέκτημα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.

Για την ακρίβεια γύρω στα 4 εκατομμύρια.

Άει σιχτίρ λοιπόν και σείς και τα λεφτά σας και οι επιχειρήσεις σας, τα σάβανα δεν έχουν τσέπες ρεεεε !!!

Και ένα τελευταίο, που καλό θα είναι να θυμάστε.

Οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε Αλβανοί, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Ρώσοι, ούτε κάν Γερμανοί.

Εμείς είχαμε δημοκρατία την εποχή που οι άλλοι λαοί ζούσαν σε σπηλιές και τρώγανε ρίζες.

Την σκέψη μας δεν μπορείτε να την ελέγξετε, όσο και να προσπαθήσετε, όσα κόλπα του αμερικάνικου μάρκετιγκ και να χρησιμοποιήσετε.

Μπουρλότο θα σας κάνουμε εάν συνεχίσετε έτσι.

Η Δημοκρατία δεν θα δολοφονηθεί στη χώρα που τη γέννησε, τουλάχιστον όχι από 4 σικελικές και μασονικές οικογένειες. Στις δημοκρατίες οι πολίτες μπορούν να σκεφθούν από μόνοι τους, δεν χρειάζονται υποβολείς.

Αρκετά πιά μας πρήξατε με το μεσσία Γιωργάκη που θέλετε να μας φυτέψετε.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

Παπουτσάκης είπε...

σύντομο ανέκδοτο: ...... το Πασόκ μιλάει για συγκάλυψη σκανδάλων ......


όταν εκτός πολιτικής βρίσκεται η... μισή κυβέρνηση Σημίτη

Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται αρκετή συζήτηση για την συγκάλυψη που επιδιώκει ο Καραμανλής και άλλα πολλά, νομίζουμε ότι στην Ρηγίλλης αντί να βγάζουν αυτά τα παιδικά κείμενα της Φεβρωνίας πρέπει ν' ασχοληθούν σοβαρά με την πολιτική ουσία. Και δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ για να βρουν στοιχεία.
Ας ανατρέξουν στα δεδομένα.
Ήδη επτά στενοί συνεργάτες του Κ. Σημίτη βρίσκονται εκτός πολιτικής.
Για τον καθένα απ' αυτούς έχει ακουστεί και από κάτι. Ωστόσο, στη Ν.Δ. κανείς δεν μιλάει. Ποιοι είναι αυτοί; Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής. Από κει και πέρα εκτός πολιτικής βρίσκονται οι Γιάννος Παπαντωνίου, Τάσος Μαντέλης, Μιχάλης Νεονάκης, Θόδωρος Τσουκάτος, Γιώργος Πανταγιάς, ενώ ο κόσμος απομώνωσε πολιτικά και τον πανίσχυρο υπουργό του Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη.
Γιατί η Ρηγίλλης δεν αναδεικνύει άραγε το συγκεκριμένο θέμα; Τι έχει να φοβηθεί;
Απολύτως τίποτα είναι η απάντηση. Αντί να συνεχίσουν να βγάζουν αδιάφορα non paper ας ασχοληθούν με τους πανίσχυρους υπουργούς της πιο πρόσφατης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ο ένας μένει μετά τον άλλον εκτός πολιτικής.
αναδημοσίευση από τα "Παραπολιτικά"

Παπουτσάκης είπε...

Κάθε δουλειά και μίζα .(Α)MAN !

αναδημοσίευση από το politis-gr
Μετά τη Siemens, στο φως νέο «γερμανικό» σκάνδαλο. Κάθε δουλειά και… μίζα.
Κάπως έτσι -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- ανετίθετο, για ένα μεγάλο διάστημα, που εκτείνεται από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 έως τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, μεγάλο μέρος των κρατικών προμηθειών στη χώρα μας.

Στην περίπτωση της Siemens οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, ενώ από προχθές βαριά σκιά πέφτει πάνω κι από τις δουλειές που πήρε τότε στη χώρα μας η εταιρία ΜΑΝ, η οποία συγκλονίζεται στη Γερμανία από τις αποκαλύψεις για διαφθορά και «λαδώματα», προκειμένου να εξασφαλίζει δουλειές μέσα κι έξω από τη χώρα.Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το ΠαΣοΚ, που βρισκόταν τότε στην εξουσία, αντέδρασε ....προληπτικά, με δήλωση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι κατά την επίμαχη περίοδο (2002 - 2004) έγιναν προμήθειες από τη ΜΑΝ, αλλά αυτό έχει μεγάλη απόσταση από το να προσπαθεί κάποιος να τις συσχετίσει με κάτι ύποπτο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως, παρά το θόρυβο που δημιουργείται σχετικά με την υπόθεση στη Γερμανία, το κόμμα του δεν είχε επικοινωνήσει, έως χθες, με τον τότε υπουργό Μεταφορών. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση κατείχε ο κ. Χρ. Βερελής.Χθες επίσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Γιάννης Σακελλάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων ότι «ύποπτες» συμβάσεις υπεγράφησαν και στη χώρα μας.

Η ΜΑΝ στην Ελλάδα είχε σταθερή παρουσία στις προμήθειες κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων του συγκοινωνιακού τομέα αλλά και της Εθνικής Αμυνας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.Έμμεση αλλά σημαντική είναι η παρουσία της MAN και στο χώρο των ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων μέσω της Steyr που έχει εξαγοράσει (τμήμα φορτηγών) στο παρελθόν. Με φορτηγά της συγκεκριμένης εταιρίας μετακινούνται τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, κλωβοί του συστήματος τηλεπικοινωνιών «Ερμής» και αρματοφορείς.

Σημειώνεται πως τα δύο από τα τρία συστήματα έχουν απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας. Στη σύμβαση που υπεγράφη το 1999 για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot προβλεπόταν η προμήθεια όλων των απαραίτητων οχημάτων. Αυτά ....αποφασίστηκε να είναι Steyr. Περί τα 20 οχήματα Steyr (αν και δεν είναι ο βασικός τύπος οχημάτων) προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός, πάνω στα οποία τοποθέτησε μεγάλους κλωβούς του συστήματος τηλεπικοινωνιών «Ερμής».

Τέλος, υπολογίζεται πως 95 αρματοφορείς (των νέων γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard του Στρατού) έχουν ως κινητήριο όχημα φορτηγό της Steyr.

Η δικαστική έρευνα των γερμανικών αρχών για τις ελληνικές δοσοληψίες της λέγεται ότι φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και τις προμήθειες 91 οχημάτων τρόλεϊ με σύμβαση του 2002 μέσω της Neoplan Bus gmbh, θυγατρικής εταιρίας της ΜΑΝ.

Ανάλογη σύμβαση είχε υπογράψει η γερμανική εταιρία με τον ΗΛΠΑΠ για την προμήθεια τρόλεϊ ...και το 2000. Οι προμήθειες τροχαίου υλικού από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 καθιερώθηκε να γίνονται με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των οργανισμών υπό τον έλεγχο διακομματικής επιτροπής της Βουλής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με εντολή του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1997 που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ. οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. αποχώρησαν από όλες τις διακομματικές επιτροπές προμηθειών και δεν συμμετείχαν σε καμιά από αυτές μέχρι το 2004.

Παπουτσάκης είπε...

Kαταιγίδα νέων αποκαλύψεων για σκάνδαλα στην περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη αναμένεται να ξεσπάσει τις επόμενες ημέρες.

Ενδεχόμενο που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την… αυξημένη ευαισθησία που επέδειξε με την παραίτησή του ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής.
Το 2001 επί υπουργίας Χ. Βερελή προκηρύχθηκε διαγωνισμός από τα ΗΛΠΑΠ για την προμήθεια στόλου εν όψει Ολυμπιάδας (90+50 τρόλεϊ). Η επιτροπή των ΗΛΠΑΠ απεφάνθη ότι η προσφορά της κοινοπραξίας ΕΛΒΟ-Neoplan πρέπει να απορριφθεί, καθώς έλειπε η δέσμευση της κοινοπραξίας για την προμήθεια ανταλλακτικών επί μια 20ετία. Ωστόσο, η διακομματική επιτροπή (ΕΥΤΟΑ) αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού και χωρίς τη συμμετοχή της Ν.Δ. έκρινε την παράλειψη αυτή ως μη ουσιώδη και ανακήρυξε ανάδοχο την κοινοπραξία ΕΛΒΟ-Neoplan για τη σύμβαση προμήθειας των 90 12μετρων τρόλεϊ αξίας 49,4 εκατ. ευρώ και των 50 αρθρωτών 18μετρων τρόλεϊ αξίας 36,5εκατ. ευρώ. Κατά της απόφασης προσέφυγε στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς η «Σφακιανάκης ΑΕΒΕ», ανταγωνίστρια της αναδόχου εταιρείας. Τον Ιούνιο του 2004 έγινε κοινοτική παρέμβαση για το θέμα στο υπουργείο Εξωτερικών και ακολούθησε προειδοποιητική επιστολή στις 18/10/2004.
Στις 5 Ιουλίου του 2004 ο επίτροπος Μακ Κρίβι έστειλε στο υπουργείου Εξωτερικών αιτιολογημένη γνώμη, γιατί «παραβιάστηκαν οι αρχές της διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων».
Το σκάνδαλο ΜΑΝ ξέσπασε στη Γερμανία, όταν οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που κατασκευάζει φορτηγά και λεωφορεία και σε 39 υποκαστήματά της σε όλη τη χώρα. Την αφορμή για την έρευνα στη Γερμανία αποτέλεσαν καταγγελίες ότι ένα ποσό τουλάχιστον 16 εκατ. ευρώ δόθηκε για «λαδώματα» και «μίζες» σε φορείς για να προτιμήσουν τα προϊόντα της ΜΑΝ στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν επισήμως ή ανεπισήμως στην προμήθεια των 142 τρόλεϊ (50 οχήματα 12 μέτρων, 90 αρθρωτά 18 μέτρων και δύο δωρεάν), αξίας 85,9 εκατ. ευρώ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φέρονται εμπλεκόμενα και σε άλλες προμήθειες τροχαίου υλικού του Δημοσίου.
Διαβάστε στην «Απογευματινή»: Έρευνα για την προμήθεια τρόλεϊ αξίας 85,9 εκατ. ευρώ»

Παπουτσάκης είπε...

Νέο σκάνδαλο Πασόκ, αποκαλύφθηκε. Απάτη 240.000€ σε βάρος του Δημοσίου το 2003. Τα κανάλια το αγνόησαν!


Αμέτρητες πλαστές συνταγές για φάρμακα και παραπεμπτικά για εξετάσεις εντόπισαν οι Επιθεωρητές Υγείας στην περιφερειακή υπηρεσία του ταμείου του δημοσίου στον Πειραιά.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για παραστατικά που είχαν εκδοθεί το 2003 και σε ποσοστό 96% ήταν πλαστά.

Η δαπάνη που αναλογεί στις συνταγές αυτές ανέρχεται σε 240.000 ευρώ, ποσό που καλούνται να επιστρέψουν στο ταμείο οι υπεύθυνοι των ατασθαλιών.
«Φέρτε πίσω τα κλεμένα»!

Τα κανάλια για τα 300 του Παυλίδη προκαλούσαν σεισμό κάθε βράδυ στις οχτώ. Για αντίστοιχα ποσά, επί Πασόκ, άστα καλύτερα! Με ψωροποσά θ’ ασχολούμαστε;

Παπουτσάκης είπε...

Το Πασόκ φοβάται τη Siemens και γι’ αυτό φωνάζει ....

Το Πασόκ και ο αρχηγός του τρέμουν στην ιδέα των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο Siemens στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Γι’ αυτό από τώρα γαυγίζουν για να απενοχοποιήσουν την εμπλοκή τους σε αυτό το σκάνδαλο ή και να εμποδίσουν τυχόν αρνητικές για το κόμμα τους εξελίξεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε προφυλακίσεις. Οι λαϊκίστικες κορώνες του ίδιου του Γ. Παπανδρέου φυσικά δεν πείθουν κανένα μια και ο λαός πρέπει να μάθει ποιοι έκλεβαν και ποιοι τα έπαιρναν για να προωθούν τα συμφέροντα της Siemens. Ο Γ. Παπανδρέου υπηρέτησε αδιαμαρτύρητα τις κυβερνήσεις του αμαρτωλού χθες και ο προσωπικός του σύμβουλος, Τρεπεκλής, φέρεται αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο του C4I που συνδέεται άμεσα με την Siemens.
Ένα κι’ ένα δηλαδή κάνουν δύο και το Πασόκ είναι βαθιά βουτηγμένο στο σκάνδαλο Siemens. Ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή σκάνδαλα, σύμφωνα με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Γι’ αυτό κατηγορούν την κυβέρνηση ως ελεγχόμενη από τα μεγάλα οικονομικά κέντρα όταν είναι πασιφανές ότι τα μεγάλα συμφέροντα με τα μέσα που διαθέτουν επιτίθενται διαρκώς στην κυβέρνηση και αφήνουν στο απυρόβλητο τις ιλιγγιώδεις μίζες που διαρρέουν από τις γερμανικές δικογραφίες. Π.χ. μάρτυρας στο γερμανικό δικαστήριο υποστήριξε ότι οι μίζες στην Ελλάδα έπεφταν με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Με το μοντέλο του συμψηφισμού(ιδιώτες έδιναν τα μαύρα στον γενικό της Siemens Hellas και αυτός τα «καθάριζε» σε ελβετικούς λογαριασμούς). Με το μοντέλο της πίστωσης(πιστώνονταν ποσά σε λαδωμένους μέχρι 2 εκατομμύρια €). Και με το μοντέλο επαναπατρισμού με βάση το καθεστώς της φορολογικής αμνηστίας. Ενώ η Γερμανία σείονταν με αυτές τις αποκαλύψεις, στην Ελλάδα τα συνήθως λαλίστατα «δημοκρατικά» ΜΜΕ σιώπησαν επιδεικτικά και προκλητικά! Για την περίοδο 2001-2003 αποκαλύφθηκαν συγκλονιστικά στοιχεία στα γερμανικά δικαστήρια. Εδώ ασχολούμασταν με τις «σκανδαλάρες» των υποκλοπών και των Πακιστανών. Με τον Ινδό του Μαγγίνα και τα ομόλογα που ξεκίνησαν το 1997 αλλά ευθύνονταν γι’ αυτά ο Καραμανλής προσωπικά! Δυστυχώς αυτά είναι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Προστατεύουν νταβατζιλίδικα το κόμμα τους, δηλαδή τον κλέφτη που φωνάζει για να φύγει ο νοικοκύρης!

Παπουτσάκης είπε...

Δεν υπάρχει πιο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ από το σημερινό (και όχι μόνο για το C4I).

SIEMENS - ΠΑΣΟΚ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ : ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ.

Δεν υπάρχει Ζήμενς χωρίς Ζήμενς –Ιντρακόμ, ο Σωκράτης μέσα σε όλα.
Το σκάνδαλο Ζήμενς δεν είναι σαν τα άλλα που φτιάχνει το ίδιο το καθεστώς. Είναι ένα σκάνδαλο που ήρθε στην πολιτική ζωή της χώρας απ έξω. Ήρθε στη βάση στοιχείων που αποκαλύφθηκαν από μία εκτεταμένη δικαστική έρευνα στη Γερμανία η οποία κρατάει τουλάχιστον δυόμισι χρόνια. Ήδη έχουν ξεκινήσει εκεί οι δίκες των στελεχών της πολυεθνικής εταιρείας για μίζες που έδιναν σε πολλές χώρες του κόσμου για να παίρνουν δουλειές. Η υπόθεση Ζήμενς όμως στην Ελλάδα αποκαλύπτει την τρομακτική έκταση της κρατικής διαφθοράς και μάλιστα όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών ΔΕΚΟ αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Όλες αυτές οι ατελείωτες μίζες που έρχονται στο φως συνδέονται με ένα άλλο τρομακτικό σκάνδαλο διακομματικό και διαρκείας που έχει φροντίσει με κάθε μέσο να κουκουλώσει το καθεστώς, το σκάνδαλο Ιντρακόμ - Κόκκαλη. Το σκάνδαλο Ζήμενς είναι ο δίδυμος αδελφός του αφού ο μεγαλύτερος όγκος των μιζών αφορά τις προμήθειες του ΟΤΕ τις οποίες όμως μονοπωλούσε από το 1988 και μετά το δίδυμο Ζήμενς - Ιντρακόμ.

Οι έρευνες στη Γερμανία κατέληξαν σε συλλήψεις υπαλλήλων της πολυεθνικής εταιρείας το Νοέμβρη του 2006 και στη συνέχεια των ανώτερων στελεχών της διοίκησης. Στις χώρες - αποδέκτες των μιζών φαινόταν από τα στοιχεία και η Ελλάδα. Έτσι ξεκίνησε παράλληλα και προκαταρκτική έρευνα στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα Αθανασίου. Το θέμα της Ζήμενς πήρε αμέσως μεγάλη δημοσιότητα στο διεθνή τύπο και οι έρευνες των Γερμανών που έγιναν με εντατικούς ρυθμούς έχουν ήδη οδηγήσει μία σειρά κατηγορούμενους στο δικαστήριο. Οι Γερμανοί δεν δίστασαν να αποκαλύψουν το γιγαντιαίο σκάνδαλο και να βάλουν τον κολοσσό Ζήμενς στο μικροσκόπιο της ανάκρισης και σε επιτήρηση. Τεράστια πρόστιμα επιβλήθηκαν για τις παραβάσεις της νομοθεσίας που απαγορεύει τη δωροδοκία και τα άλλοτε πανίσχυρα μέλη της διοίκησης της εταιρείας αντιμετωπίζουν πολύχρονες ποινές φυλάκισης.
ολόκληρο το άρθρο στο "Δεξί Εξτρέμ"

Παπουτσάκης είπε...

Σάββατο, 9 Μάϊος 2009
“Γιουροπράιμ ΕΠΕ”. Κανένας δεν ασχολήθηκε ούτε με αυτό το «παραχρηματιστηριακό» σκάνδαλο του 2001! Κερδισμένος ο «Κινέζος»!

Η υπόθεση εκδικάστηκε έπειτα από εφτά χρόνια συνεχών αναβολών και εμποδίων.
Αμέτρητα τα «παραχρηματιστηρικά» σκάνδαλα του «98-02»!!!

Σε πέντε χρόνια καταδικάστηκαν οι δύο υπεύθυνοι της μονοπρόσωπης χρηματοπιστωτικής εταιρείας φούσκας «Γιουροπράιμ Ερευνητικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΠΕ». Με τις «Υπηρεσίες» συνδέεται ένας Κινέζος (όχι πάντως ο Σημίτης) που φέρεται να ενθυλάκωσε 17 δις δρχ. ως βασικός μέτοχος της «Royal Billion Financial Group A.G.», με έδρα τη Ζυρίχη, ο οποίος εμφανίζεται σήμερα ως ιδιοκτήτης τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ! Μπέστε σκύλοι και αλέστε ήταν δηλαδή η Ελλάδα, την εποχή του Χρηματιστηρίου. Μέχρι και οι Κινέζοι τα άρπαξαν από την Ελλάδα! Στην παγίδα έπεσαν τουλάχιστον 370 Έλληνες που πίστεψαν ότι θα πλουτίσουν γρήγορα και χωρίς ρίσκο με αγορές ξένου συναλλάγματος. Αξιοπερίεργο είναι ότι παρά την επιβολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2001 προστίμου 5 εκατ. € στην εταιρεία, αυτή συνέχισε κανονικότατα τις εργασίες της, μέχρι το 2004, υποκαθιστώντας μια άλλη χρηματιστηριακή, την «ΑΕΛΔΕ Bonson» και …. αυξάνοντας το πελατολόγιό της.
Είναι ένα από τα σκάνδαλα που έσκασαν την περίοδο 1998-2002 παράλληλα με τη «μητέρα των σκανδάλων», το Χρηματιστήριο, χωρίς όμως να έχει εμφανή διασύνδεση με το Χρηματιστήριο αυτό καθεαυτό. Ποτέ δεν έχουμε μάθει πόσα λεφτά χάθηκαν σε κομπίνες τέτοιου τύπου(παράγωγα, ευκαιρίες στο εξωτερικό, συνάλλαγμα) εκτός από τα 37 τρις του Χρηματιστηρίου ….. Είναι σίγουρο ότι την περίοδο 1998-2002 έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα και μάλιστα υποστηριζόμενη από την τότε κυβέρνηση του Πασόκ ως επίτευγμα και ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού, ενώ την ίδια εποχή έδρασαν στην Ελλάδα πλήθος λαμογίων εσωτερικού και εξωτερικού. Ακόμα και στα χωριά υπήρχαν εταιρείες με online συνδέσεις είτε με το Χρηματιστήριο Αθηνών, είτε της Νέας Υόρκης.
Ας δούμε λίγο πως λειτουργούσε αυτή η εταιρεία ανεξέλεγκτα και με κάθε υποτίθεται νομιμότητα. Εμφανίστηκε ως παράρτημα της εταιρείας στη Ζυρίχη «Royal Billion» του Κινέζου Κιν Γουάι Τσιόν και διέθετε στην Ελλάδα «πολυτελή» γραφεία ενός δωματίου με ….. τηλεφωνήτρια και δύο υπαλλήλους που έτρεχαν να μαζέψουν το χρήμα για τον «Κινέζο»! Εκείνη την εποχή έδρασαν πλήθος τέτοιων εταιρειών που έτρεχαν σε βουνά και σε λαγκάδια και μάζευαν χρήμα από ανυποψίαστους πολίτες που επεδίωκαν γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. Χαρακτηριστικό της εταιρείας ήταν οι φρουροί των γραφείων που ήταν δίμετρες καλλονές οι οποίες υποδέχονταν με τον πιο ευχάριστο τρόπο τα θύματα, στον 23ο όροφο του Πύργου των Αμπελοκήπων! Ειδικότητα του γραφείου ήταν η ανεύρεση πελατών που να είναι επιστήμονες, καπετάνιοι και καλοστεκούμενοι μικρομεσαίοι.
Τα "βαποράκια" του Κινέζου, ένας που εμφανίζονταν ως διαχειριστής της εταιρείας(πάντα με πόρσε) και άλλος ένας που εμφανίζονταν ως αρχιμπρόκερ (πρώην υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς), πλησίαζαν τα υποψήφια θύματά τους, παρουσίαζαν την «Γιουροπράιμ» ως αξιόπιστη ευκαιρία στην επένδυση συναλλάγματος και εμφάνιζαν την μητρική στην Ελβετία ως «μεγάλη διεθνή εταιρεία» συνεργαζόμενη με την “Union Bank of Switzerland” (γνωστή και από το «σκάνδαλο Κοσκωτά»). Υπόσχονταν στα θύματα εγγύηση των χρημάτων τους σε οποιοδήποτε απρόοπτο και τουλάχιστον 10% ετήσια απόδοση! Ξαφνικά το 2004 όλα τα λεφτά χάθηκαν. Ο Κινέζος ενημέρωσε το «υποκατάστημα» της Αθήνας ότι παύει τις πληρωμές και κλείνει όλους τους κωδικούς. Έριξε όλες τις ευθύνες στους Έλληνες διαχειριστές του «υποκαταστήματος», στους οποίους καταλόγισε κακοδιαχείριση «των χρημάτων του» και απαίτησε από τους ‘Έλληνες «πελάτες» του να πληρώσουν ακόμα και τα ταχυδρομικά έξοδα της ενημερωτικής επιστολής που τους έστελνε η μητρική επενδυτική. Πάντως ο «Κινέζος» εμφανίστηκε έκτοτε ως ιδιοκτήτης τράπεζας του Χονγκ Κονγκ. Οι εμπλεκόμενοι Έλληνες, ίσως εκ σχεδίου(μάλλον μυρίστηκαν «το κόλπο») ή πανικόβλητοι θέλοντας να ρίξουν έξω την εταιρεία, προχώρησαν σε εικονικές αγοραπωλησίες κόντρα στην αγορά με σκοπό να εμφανιστούν τα χρήματα τοποθετημένα σε λανθασμένες επιλογές! Αποτέλεσμα ήταν οι 370 Έλληνες που έβαλαν τα λεφτά τους στην εταιρεία «Γιουροπράιμ» του «Κινέζου» , τελικά να χρωστάνε κι’ από πάνω στην εταιρεία!
Την εποχή του Χρηματιστηρίου έδρασαν στην Ελλάδα, παράλληλα με τις επίσημες χρηματοπιστωτικές εταιρείες , τα «πρωινά» παπαγαλάκια των ΜΜΕ και πλήθος εταιρειών μαϊμού που υπόσχονταν εύκολο χρήμα με διάφορα σοβαροφανή και δήθεν αξιόπιστα διεθνή κόλπα……

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Επιλεκτικός ΄΄ Αντικαπιταλισμός ΄΄ της Νεοαριστεράς

Ύποπτη θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πώληση των κρατικής ιδιοκτησίας Μεταλλείων Κασσάνδρας μόνο έναντι 11 εκατ. ευρώ στην «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε. Και αποφάσισε χθες να κινήσει έρευνα σε βάθος... Τον Ιούλιο του 2007 η Επιτροπή έλαβε καταγγελία βάσει της οποίας ήδη από το 2003 η Ελλάδα είχε χορηγήσει παράνομες ενισχύσεις στη μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε. στο πλαίσιο της πώλησης των κρατικής ιδιοκτησίας Μεταλλείων Κασσάνδρας -τα οποία παράγουν χρυσό και χαλκό- έναντι 11 εκατ. ευρώ . Η Κομισιόν κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα πούλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας χωρίς ανοιχτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών σε τιμή πολύ κατώτερη της αγοραίας. Τον Ιούνιο του 2004, 6 μόλις μήνες μετά τη συναλλαγή αυτή, μια διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών στον μεταλλευτικό κλάδο υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε 408 εκατ. ευρώ , δηλαδή πάνω από 35 φορές μεγαλύτερη της τιμής πώλησης των μεταλλείων. Επιπλέον, η σύμβαση πώλησης περιλάμβανε φοροαπαλλαγή και μείωση των διαφόρων νομικών αμοιβών υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε. «Κρυφά πλεονεκτήματα» Βάσει των κοινοτικών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις οι παρεμβάσεις του Δημοσίου σε εταιρείες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθούν ελεύθερες ενισχύσεων, εφόσον πραγματοποιούνται υπό όρους αποδεκτούς για έναν ιδιωτικό φορέα που ενεργεί βάσει των κανόνων της αγοράς (αρχή του επενδυτή της οικονομίας της αγοράς). Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας έρευνας η Επιτροπή θα ελέγξει κατά πόσο το Δημόσιο ενήργησε ως πωλητής της οικονομίας της αγοράς στο πλαίσιο της πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Σχολιάζοντας την απόφαση η αρμόδια για τον ανταγωνισμό επίτροπος Νέλι Κρος δήλωσε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν χορηγήθηκε κάποιο κρυφό πλεονέκτημα στην "Ελληνικός Χρυσός" Α.Ε. σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και ότι η Ελλάδα ενέργησε όπως θα ενεργούσε κάθε άλλος ιδιώτης πωλητής σε σχέση με την πώληση των υπόψη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=11.12.2008

Να σχολιάσω καταρχήν ότι η Ε.Ε. -από την οποία ορισμένα νεοαριστερα κόμματα θέλουν να αποχωρήσουμε- εμφανίζεται να προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων περισσότερο αποτελεσματικά από τους κρατικούς λειτουργούς. Και φυσικά δεν ακούσατε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης να αγανακτεί για το συγκεκριμένο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ...;

Τα Περιουσιακά στοιχεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας έχουν ως εξής (12.12.2003)

" 310 σπίτια στο Στρατώνι και 11.000 τ.μ. αστικών οικοπέδων σε Στρατώνι-Στρατονίκη " 2.500 στρέμματα γης. " 30.000 τ.μ. γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων " 2 υπόγεια μεταλλεία με φρέατα και συστήματα στοών " Αντλιοστάσια, εγκαταστάσεις λιθογόμωσης και δυο πλήρη συγκροτήματα εμπλουτισμού " Αποθήκες ανταλλακτικών " Οχήματα και μηχανήματα μεταλλείου " Stock χρυσούχου συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη παραγωγής της Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. (1976-1996). 270.000 τόνοι με 211.000 ουγγιές χρυσού. Αξία πώλησης περίπου $100 εκατ. " Το τέλμα της Ολυμπιάδας από την προηγούμενη εκμετάλλευση που περιέχει 270.000 ουγγιές χρυσού. Το συμπύκνωμά του, με ελάχιστο κόστος, θα αποδώσει τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ. " Stock συμπυκνωμάτων μολύβδου/αργύρου και ψευδαργύρου παραγωγής της TVX (1995-2002). 20.000 τόνοι με αξία πώλησης $20 εκατ. " Μεταλλειοκτησία 317.000 στρεμμάτων (34 Οριστικές Παραχωρήσεις), μεταγεγραμμένη στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού, με διαπιστωμένα κοιτάσματα Au, Ag, Pb, Zn, Cu και άλλων μεταλλευμάτων (πλατίνα, τιτάνιο κ.λ.π.). 200 εκατ. τόνοι είναι τα διαπιστωμένα κοιτάσματα και πολλαπλάσια τα πιθανά (Πιάβιτσα, Φισώκα, Βίνα). Διαπιστωμένη ποσότητα χρυσού (Au): 7 εκατ. ουγγιές (210 τόνοι) Διαπιστωμένη ποσότητα αργύρου (Ag): 80 εκατ. ουγγιές (2.400 τόνοι)

Ανώνυμος είπε...

http://antigoldgreece.wordpress.com/2008/12/19/apati_metavivasis2/

Όπως αναφέρεται παραπάνω τα Μεταλλεία Κασσάνδρας αξίας 408 εκ. ευρώ πωλήθηκαν αντί 11 εκ. ευρώ. Θα μπορούσε να είναι απλά άλλο ένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Έχει όμως ενδιαφέρον πως φτάσαμε στο σημείο πώλησης και ποιοι κρύβονται πίσω από την «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε. Η μονάδα μεταλλουργίας χρυσού που αναμενόταν να γίνει το Eldorado της Χαλκιδικής και να δώσει δουλειά σε πάνω από 650 άτομα πωλήθηκε το 1995 στην Καναδική εταιρία TVX. Η λειτουργία των μεταλλείων πέρα από τις προσδοκίες για εργασία στους κατοίκους της περιοχής δημιούργησε όπως και σε άλλες περιπτώσεις εύλογους φόβους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε στην περιοχή. http://www.antigold.gr/gr/default.asp?itemID=218&itemTitle=Σάπες-Πέραμα

Οι εύλογοι ωστόσο φόβοι των κατοίκων διογκώθηκαν και πατροναρίστηκαν -ως συνήθως- από τα νεοαριστερά κόμματα τα οποία καλούσαν τους κατοίκους σε ΄΄αγωνιστικές΄΄ βίαιες κινητοποιήσεις καλύπτοντας με αντικαπιταλιστικό και οικολογικό μανδύα την υποκρισία τους. Ενδεικτικά http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=754734&publDate=22/4/2001

*Προσέξτε την ταμπέλα ΄΄Εξω οι Καναδοί Δολοφόνοι από την Χαλκιδική΄΄ που κρατάει το μικρό κορίτσι


Το αποτέλεσμα των συνεχών βίαιων κινητοποιήσεων και δικαστικών εμπλοκών ήταν η TVX τελικά να χρεοκοπήσει και ο «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε. συμφερόντων και του πρώην Κνίτη Μπόμπολα να αγοράσει το 2003 τα μεταλλεία κοψοχρονιάς. Μετά την μεταβίβαση των Μεταλλείων στον ΄΄σύντροφο΄΄ Μπόμπολα ως εκ του θαύματος σταμάτησε το κάλεσμα για ΄΄δυναμικές κινητοποιήσεις΄΄ από τα νεοαριστερά κόμματα, ορισμένα μόνο χλιαρά άρθρα γράφηκαν -έτσι για ξεκάρφωμα- στις νεοαριστερές φυλλάδες. Και έπρεπε να έρθει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να έρθει πάλι το θέμα στην επιφάνεια http://antigoldgreece.wordpress.com/2008/12/19/apati_metavivasis2/

Όσο και αν προσπαθούν τα νεοαριστερά κόμματα να ερμηνεύσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας ως αποτέλεσμα ΄΄νεοφιλελεύθερων΄΄ τάχα μου επιλογών, γίνεται σαφές ότι η επιχειρηματική ερήμωση της χώρας είναι αποτέλεσμα της νεοαριστερής αντιδραστικότητας που απωθεί οποιαδήποτε σοβαρή επένδυση στη χώρα ...;που δεν προέρχεται από πρώην Κνίτες ...;
http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/mpompolas-gr.html

Παπουτσάκης είπε...

Νέο πράσινο σκάνδαλο:διέλυσαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, παραμονές των εκλογών του 2004!
Ξεπούλησαν 6 εκατομμύρια μετοχές του ΜΤΣ λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Με αρχηγό του Πασόκ τον Γιώργο Παπανδρέου!
Τώρα ζητάνε διαρκώς αναβολές στο δικαστήριο.

Το σκάνδαλο αυτό απασχολεί τη δικαιοσύνη εδώ και πέντε χρόνια αλλά η υπόθεση δεν εκδικάζεται αφού αναβάλεται συνεχώς. Πολιτικά βέβαια η υπόθεση έχει καθαρίσει δια της παραγραφής, αφού πέρασαν τα πέντε χρόνια!
Τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους παραδέχονται ότι δεν ήταν όλα τέλεια επί Πασόκ και συνέβησαν και ατασθαλίες, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος Γιώργος διατυμπανίζει (εκτός από τη «σοσιαλιστική βαρβαρότητα») ότι αυτοί τουλάχιστον δεν έκλεψαν…. Το διαρκές έγκλημα του Πασόκ ήταν εκτός της παραπληροφόρησης και η "εγγυημένη" σιωπή από τα κανάλια. Τα ίδια κανάλια που σήμερα κατασκευάζουν δήθεν σκάνδαλα, με την παραμικρή υποψία διαφθοράς, τότε έκρυβαν με θρησκευτική ευλάβεια ή σώπαιναν μπροστά στα τεράστια σκάνδαλα του Πασόκ.
Λίγο πριν παραδώσει το Πασόκ την εξουσία στον Καραμανλή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2004, οι οικονομικοί εγκέφαλοι του κινήματος, με αρχηγό του Πασόκ τον Γιώργο Παπανδρέου, ξεπούλησαν το 38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΜΤΣ (με την υπαριθμ. 3/1/19-1-2004 απόφαση) στη Γαλλική τράπεζα Societe Generale, έναντι 6 ευρώ τη μετοχή. Όταν η μία μετοχή είχε αγοραστεί 0,5 ευρώ το 1999, δηλαδή πάνω στη φούσκα του χρηματιστηρίου! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή εκείνη την εποχή, αποτιμούνταν από την Γερμανική Τράπεζα, μεταξύ των 7,37 και 9,01 ευρώ! Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η Marfin και η Aspis Bank είχαν κάμει πολύ μεγαλύτερες προσφορές για την αγορά αυτών των μετοχών. Παρά ταύτα οι προσφορές τους απορρίφθηκαν και προτιμήθηκε η πολύ μικρότερη της Societe Generale. Δεν χρειάζεται και πολλή ευφυία για να καταλάβουμε τι παίχθηκε. Πολύ καλά η Εισαγγελία επιλήφθηκε του θέματος μια και το ΜΤΣ υπέστη ζημιά μεταξύ 3.600.000 – 6.000.000 ευρώ. Κάπου κατέληξε η διαφορά. Έτσι δεν είναι;
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απιστία, εναντίον του τότε προέδρου του ΜΤΣ και τεσσάρων μελών του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου. Προχθές κλήθηκαν για άλλη μια φορά να λογοδοτήσουν αλλά και πάλι η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 29 Αυγούστου 2009. Σου λένε μέχρι τότε μπορεί να κυβερνά το Πασόκ και να τη σκαπουλάρουμε!
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού είχε τότε διαμαρτυρηθεί έντονα με ανακοινώσεις της, οι οποίες θάφτηκαν κανονικότατα από τα λαλίστατα παπαγαλάκια των καναλιών. Σε ανακοίνωσή της Ένωσης της 29-01-2009 καταγγέλθηκε το ξεπούλημα «αντί πινακίου φακής»! Ενώ 7 μέρες πριν την πώληση των μετοχών η Ένωση κατήγγειλε «προσυμφωνημένη απόφαση ξεπουλήματος»!!!
http://exastal.blogspot.com/2009/05/2004.html

Ηλίας είπε...

Πολύ καλός κατάλογος! Να τον δουν και να τον προσθέσουν στα της Νέας Δημοκρατίας όσοι σκέφτονται να (ξανα)ψηφίσουν οποιοδήποτε από τα δύο αυτά κόμματα.

gvam44 είπε...

Συγχαρητήρια που μας θυμήσατε τα πεπραγμένα ΠΑΣΟΚ. Αν δεν χτυπηθεί ο δικοματισμός κανένα μέλλον δεν βλέπω για την Ελάδα.
Το μεγαλύτερο Εθνικό θέμα είναι η καταλήστευση της Εθνικής περιουσίας από τα πολιτικά κυκλώματα που λυμαίνονται την χώρα εδώ και μερικές δεκαετίες.
Τα ίδια αυτά κυκλώματα βλέποντας ότι οι Ο.Π. τους χαλάνε την δουλειά με την απότομη άνοδό τους, ανέθεσαν το θέμα στους επικοινωνιολόγους και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ να διορθώσουν έντεχνα την κατάσταση με βάση τις γκεμπελικές τεχνικές προπαγάνδας, τις ίδιες αυτές που διατηρούν τον δικομματισμό στην Ελλάδα.
Άλλο σχετικό φαινόμενο είναι και οι συνεχείς δημοσκοπήσεις για τα ίδια και τα ίδια, ώστε να συντηρηθεί η ανταγωνιστική ποδοσφαιρικού τύπου νοοτροπία του ''ποιος από τους δύο πρώτους''.
Βέβαια σε μία προεκλογική περίοδο όπου τα 2 ισχυρότερα μέχρι τώρα πολιτικά κόμματα συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα των Ευρωεκλογών, είναι εύκολο να τίθενται άσχετα θέματα, μέχρι και ...Ατατούρκ !
Αυτό μου θυμίζει την ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ περί της ανθρώπινης βλακείας...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ EXASTAL
ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ Νο.92 ΣΚΑΝΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ:
ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΕ
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΕ 4,4%
.........
ΟΕ-ΟΕΟ-ΕΟ-ΟΕΟΟΟΟ
ΠΟΥ 'ΝΑΙ Η ΜΠΑΛΛΑ?

Ανώνυμος είπε...

Βαζεις τα σκανδαλα του ΠΑΣΟΚ για να ξεχασουμε τα δεξια σκανδαλα;
Μπραβο...
Βλεπω τα μοντεμ της Ριγηλλης εχουν παρει φωτια!!!!
Φτου σου ρε....

megaliellada είπε...

Πολύ καλή η συνοπτική παρουσίαση του άρθρου, στο οποίο εμφανίζεται η διαφθορά του ΠΑΣΟΚ κι όμως η ζημιά έχει γίνει και το ΠΑΣΟΚ έχει ριζώσει για τα καλά στο κοινωνικό μας σύστημα, αν καταφέρει ο Καραμανλής και ξαναβγει νικητής από τη σκληρή δοκιμασία των επόμενων εθνικών εκλογών πραγματικά θα ανακηρυχτεί ήρωας και ακόμα παραπάνω.
Τα πράγματα είναι δύσκολα και ο πόλεμος αδυσώπητος

Μάρκος είπε...

Τι έγινε ΠΑΣΟΚάκια, τα ξεχάσατε; Κάθε σκάνδαλο κρύβει πίσω του ένα πράσινο σκουλίκι.

Παπουτσάκης είπε...

Νέο σκάνδαλο Πασόκ, αποκαλύφθηκε. Απάτη 240.000€ σε βάρος του Δημοσίου το 2003. Τα κανάλια το αγνόησαν!

Αμέτρητες πλαστές συνταγές για φάρμακα και παραπεμπτικά για εξετάσεις εντόπισαν οι Επιθεωρητές Υγείας στην περιφερειακή υπηρεσία του ταμείου του δημοσίου στον Πειραιά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για παραστατικά που είχαν εκδοθεί το 2003 και σε ποσοστό 96% ήταν πλαστά.

Η δαπάνη που αναλογεί στις συνταγές αυτές ανέρχεται σε 240.000 ευρώ, ποσό που καλούνται να επιστρέψουν στο ταμείο οι υπεύθυνοι των ατασθαλιών.
«Φέρτε πίσω τα κλεμένα»!

Τα κανάλια για τα 300 του Παυλίδη προκαλούσαν σεισμό κάθε βράδυ στις οχτώ. Για αντίστοιχα ποσά, επί Πασόκ, άστα καλύτερα! Με ψωροποσά θ’ ασχολούμαστε;

Ανώνυμος είπε...

προς σκληροπυρηνικούς Βατοπεδινούς και λοιπούς σκανδαλιάρηδες:"Ποινική έρευνα για το «ιερό σκάνδαλο» στη Σκύρο"

Στο Πασόκ καταγγέλλουν τη σπουδή που δείχνουμε για αποκάλυψη των πασοκικών σκανδάλων ως προσπάθεια συμψηφισμού με τα νεοδημοκρατικά σκάνδαλα. Τι θα πει αυτό; Ουσιαστικά μας ζητούν να μην ασχολούμαστε καθόλου με το παρελθόν του κινήματος, εξάλλου μάλλον τα περασμένα έχουν τιμωρηθεί μέσω εκλογικών διαδικασιών και τελικά άδικα χάνουμε τον καιρό μας! Κούνια που τους κούναγε.... Τους λέμε ξεκάθαρα ότι πράγματι θέλουμε να μάθουμε το παρελθόν του κινήματος και μάλιστα το ενδιαφέρον μας είναι τεράστιο. Τους λέμε ότι θέλουμε να μάθουμε τα "σκάνδαλα Πασόκ" και ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ! Ας κόψουν λοιπόν την παραμύθα του συμψηφισμού γιατί τους μειώνει ανεπανόρθωτα η προσπάθεια συγκάλυψης του «σοσιαλιστικού» παρελθόντος, πρόσφατου και παλαιότερου….. «Πώς να το κάνουμε άλλωστε». Τα σκάνδαλα Πασόκ είναι και υπαρκτά και αμέτρητα!
αναδημοσίευση από το politis-gr:
Ποινική έρευνα διέταξε ο Γ. Σανιδάς για τον τρόπο κτήσης 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, παρήγγειλε εγγράφως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για τη μεταβίβαση στην κυριότητα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους έκτασης 37.000 στρεμμάτων, στη νήσο Σκύρο, και την πώληση 1.935 στρεμμάτων από τη Μονή στο ελληνικό δημόσιο, με υπέρογκο τίμημα.
Η έκταση των 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο περιήλθε στην κυριότητα της Ιεράς Μονής, μέσω δικαστικών αποφάσεων του πρωτοδικείου Χαλκίδας και του Εφετείου Αθηνών.
Όπως αναφέρει στην παραγγελία του ο κ. Σανιδάς, οι δικαστικές αποφάσεις είναι «απότοκες παραπλανήσεων των δικαστηρίων αυτών», καθώς «προσήχθησαν ψευδή στοιχεία και υπήρξαν ψευδομαρτυρίες. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις αυτές δεν είναι νόμιμες» .
Με την παραγγελία του ο κ. Σανιδάς ζητάει να ερευνηθεί εάν τελέστηκε το έγκλημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την αναγνώριση της κυριότητας στη Μονή της έκτασης των 37.000 στρεμμάτων στη Σκύρο.
Ακόμη, αναφέρει ότι σε περίπτωση που η έκταση των 37.000 στρεμμάτων αποδειχθεί ότι ανήκει στη Μονή, να ερευνηθεί εάν διαπράχθηκε κακουργηματική απάτη σε βάρος του δημοσίου με τις αποζημιώσεις, που δόθηκαν για την απαλλοτρίωση των 1.935 στρεμμάτων σε αναξιοποίητη περιοχή της Σκύρου.
Βλέπουμε ότι οι διαδικασίες και τα χρυσόβουλα που χρησιμοποιήθηκαν για την παραχώρηση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου έχουν ακολουθηθεί και σε άλλες προγενέστερες περιπτώσεις.
Στη Σκύρο λοιπόν είχαμε ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, που υλοποιήθηκε σε δύο χρονικές περιόδους: η πρώτη αφορά στην απαλλοτρίωση από το Δημόσιο το 1993 έναντι του εξωφρενικού τιμήματος 7,5 δις δραχμών εκτάσεων 1.935 στρεμμάτων, των οποίων η κυριότητα στηριζόταν στα βυζαντινά χρυσόβουλα του 10ου αιώνα και η δεύτερη στην αναγνώριση κυριότητας το 2000 για τα υπόλοιπα 37.000 στρέμματα των χρυσόβουλων με διαδικασίες παράκαμψης αυτών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία .
Αλήθεια μετά την άσκηση ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αισθάνεται ακόμα και σήμερα υπερήφανο το ΠαΣοΚ αλλά και ο βουλευτής του κ. Γ.Παπαγεωργίου που έχουν συμβάλλει στο ...«ιερό σκάνδαλο »;

Παπουτσάκης είπε...

"νέο" σκάνδαλο Πασόκ! Αυτή τη φορά με τα οικόπεδα της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο (2001)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ":
Νέο σκάνδαλο στην αυλή του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με τα οικόπεδα της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς σε σημερινή του παραγγελία προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου . Το 2001 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυς είχε κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία το Δημόσιο αποσυρόταν από τη διεκδίκηση έκτασης 37.000 στρεμμάτων σε δασώδη περιοχή της Σκύρου την οποία επτά χρόνια νωρίτερα είχε απαλλοτριώσει αναγκαστικά καταβάλλοντας το εξωφρενικό ποσό των 4,5 δις δραχμών όταν η αγοραία αξία σε εκείνη την περιοχή δεν υπερέβαινε τις 600 έως 700 δραχμές ανά τετραγωνικό μέτρο όπως επισήμως ανέφεραν οι φορείς του νησιού.
Η Μονή επιμένει ότι οι εκτάσεις είναι δικές της επικαλούμενη χρυσόβουλα του 10ου μ.Χ. αιώνα του Νικηφόρου Φωκά, όπως αντιστοίχως έκαναν και οι μοναχοί του Βατοπεδίου στην περίπτωση της λίμνης Βιστωνίδας.
Υπάρχει όμως μια ... λεπτομέρεια στη μεθόδευση που ακολούθησε το Αγιονορείτικο μοναστήρι. Το 2003 ο Δρυς περιέλαβε στον περιβόητο νόμο του για τα δάση (3208/2003) το εξής εδάφιο : « Τα δάση και οι δασικές εν γένει εκτάσεις των περιοχών .... (σς αναφέρει τις περιοχές) και της νήσου Σκύρου του νομού Ευβοίας , τα οποία υπόκεινται σε διαχείριση , ως ιδιωτικά, σύμφωνα με διαταγή του υπ. Οικονομικών (70534/30-11-1984) αναγνωρίζονται ως ιδιωτικά»!
Αν είναι ποτέ δυνατόν δηλαδή, να υπάρξει ιδιωτικό δάσος με τη βούλα του νομοθέτη. Κι όμως στην Ελλάδα όλα γίνονται και όλα επιτρέπονται .

gvam44 είπε...

Να δημευθούν άμεσα όλες οι μοναστηριακές περιουσίες εκτός του δήμου στον οποίο ανήκει η κάθε Μονή.
Σκοπός των Μονών είναι η προσευχή και η προσέγγιση του Θεού, όχι το real estate και οι αγοραπωληίες ακινήτων ! Αν συνεχίσουν έτσι θα αποδείξουν ότι είναι οι εκπρόσωποι του Αντίχριστου επί της Γής.
Επίσης η Εκκλησία να πληρώνει φόρους όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αλλοιώς και εμείς κακώς πληρώνυμε φόρους. Να σταματήσομε να συντηρούμε την εκκλησιαστική-πολιτική συμμορία που καταδυναστεύει την Ελλάδα εδώ και αρκετές δεκαετίες !

megaliellada είπε...

Πολύ καλή δουλειά έκανες. Ξεσκέπασες τη διαφθορά του ΠΑΣΟΚ με πλούσια επιχειρηματολογία. ΜΠΡΑΒΟ!!!
Πρέπει όμως να δημοσιοποιηθούν αυτά σε μεγάλη αθηναική εφημερίδα.
Αλλά που να βρεθεί αφού σχεδόν όλες τις ελέγχει το ΠΑΣΟΚ για να μην διαρρέουν οι βρωμιές του, πάντως στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν, εμείς τουλάχιστον δεν κλέψαμε!!!

Κι εγώ τονίζω ότι σε κάνουν να γελάς και το γέλιο χρειάζεται για να μας θυμίζει το μεγαλείο και την ιστορία τους ως κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την καταγραφή και δημοσίευση της αλήθειας.Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι! Να διαδοθεί , γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα αλλά τρόπος ζωής.Εάν γυρίσει δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009. τα ανέκδοτα που έχουν ακουστεί εδώ και μερικές μέρες ειναι απίστευτα με πρώτο και κορυφαίο το ανέκδοτο πασοκ, που εγγυάται την αξιοκρατία(μεταξύ τους και άν...) τη διαφάνεια(να μην κλέβουν ο ενας τον αλλον), την κοινωνική δικαιοσύνη(μην ρίξει ο ενας εργολάβος τον αλλο) την αναδιανομή του πλούτου(μεταξύ των εχόντων τον πλούτο ίσως?, το δίκαιο φορολογικό σύστημα (δίκαιο για τους μετόχους ομίλων,)κλπ.κλπ (ξέχασε μόνο να συμπεριλάβει η ηγεσία πασοκ στο πρόγραμμά της την απομάκρυνση της βάσης της σούδας, την έξοδο από το εοκ και νάτο το ιδιο συνδικατο) αλλά ίσως αυτά να ανακοινωθούν στο πρόγραμμα της εξωτερικής πολιτικής μαζί με το νέο σχέδιο ανάν που θα βάλει πλάτη ο πρόεδρος να περάσει και το αιγαίο. Τι θυμάμαι κι εγώ τώρα... πού ζώ? τριάντα χρόνια πίσω. τι αναχρονισμός κι αυτός... ευτυχώς να λέτε που υπάρχουν τόσα κανάλια κι έχουμε επιλογές(δηλαδή σε ποιο από όλα θα δούμε τα ίδια πρόσωπα που εκφράζουν το σύστημα και προωθούνται ) σε ποιο απο ολα τα κανάλια πρώτοι θα μεταδόσουν την δημοσκόπηση της ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΙΣ και της ΜΑΠΑ ΝΤΙΖΕΡΤ που έχουν ηδη προδιαγράψει το αποτέλεσμα με δείγμα 1024 ατόμων επί συνόλου εχόντων δικαίωμα ψήφου μιας οκτάδας εκατομμυρίων. Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να μην γίνονται εκλογές να γλυτώνουμε και τα εκατομμύρια έξοδα, και να γυρνάνε οι δημοσκόποι να μας ρωτάνε να τελειώνουμε. Θάχει και το χαβαλέ του το πράμα. Με το ζόρι παντρειά, αυτό ειναι για μένα οι δημοσκοπήσεις και τώρα και πάντα. Εγώ πάντως δέν προτίθεμαι να παίξω στο παιγνίδι του σκότους και του φωτός, (οπως συνήθιζε να λέει το πασοκ εννοώντας ότι αυτό ειναι το φώς) μόνο που από το πολύ φώς κοντέψαμε να πάθουμε φωτοπληξία. Τέλος πάντων για να μη με πείτε εμπαθή ως προς το ΠΑΣΟΚ, άντε με το καλό να δούμε το Γιώργο πρωθυπουργό μαζί με το νέο αίμα(ο κ.σημίτης ειναι ο ιδιος που ξέρουμε ή πρόκειται για συνωνυμία γιατί δέν πιστεύω ο Γιώργος νάκανε τέτοιο λάθος...,οταν μάλιστα περίπου αποκηρύσσανε μετά βδελυγμίας τις κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού υπό τον κ. Σημίτη..._ να πάρουμε και καμμιά αυξησούλα πάνω από τον πληθωρισμό (τί είπατε ο,8 ειναι ο πληθωρισμός?) δηλαδή θα πλουτίσουμε με το 1 ή 1,5 οχι σάν την Ν.Δ. που λέει θα μάς παγώσει τους μισθούς. Γιά κάτσε να κάνω ενα λογαριασμό. Παίρνω 800 ευρώ επί 1,5 βάζω πλούσιο ποσοστό 8-10 ευρώ μου βγαίνει. Δεν διευκρίνισαν αμα ειναι καθαρό ή έχει και κρατήσεις.... ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ. τι μας πέρασαν ζητιάνους? Δυστυχώς φίλοι μου η αλήθεια ειναι μία . οτι ο χορτάτος ποτέ δέν καταλαβαίνει εκείνον πού έχει να φάει πέντε μέρες...

stefanos είπε...

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...
ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νο.90+1+1
"ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ
ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΒΑΤΖΑ
ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ TV-ΚΑΝΑΛΑ..
ΑΙΣΧΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ,ΣΤΕΦΑΝΕ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕΕΕΕ,,,,,ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΣΤΕΦΑΝΕ!!!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ "ΜΕΓΑ ΡΗΤΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥ ΗΓΕΤΗ" ΣΟΥ,
ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΘΙΔΡΟΣ Ο ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ(ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΜΑ-ΚΑΨΟ-ΤΡΕΜΟ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΚΟΚΚΑΛΙΚΟ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ!!!!),,,,
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ,
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ... ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ!!!!

Giorgos Vamvakousis είπε...

Πέστα Ανώνυμε (σχόλιο σου σημερινό στις 9.20 πμ). Φανερή πλέον η καφρο-δημοσιογραφική συμπαιγνία για την πλήρη καθοδήγηση της κοινής γνώμης στο να ξαναψηφίσει τους άχρηστους του δικομματισμού.
Ας μην μιλάμε όμως ανώνυμα. Έχει άλλο βάρος η επώνυμη γνώμη.
http://giorgos-vamvakousis.blogspot.com

Παπουτσάκης είπε...

Σκάνδαλο Κτηματικής

http://exastal.blogspot.com/2009/10/700000000.html

Ανώνυμος είπε...

MEGA MALAKIA TO POST FILE...KI EXASES KAI XRONO GIA NA TO SKEFTEIS...XAKOURASOU TORA GIA TO EPOMENO ...SE KAMIA 15 XRONIA ISOS...

Παπουτσάκης είπε...

Τα σκάνδαλα φίλε είναι πάνω από 200.
Τώρα έχουμε χρόνο να τα αυξήσουμε.
Συν τα νέα του γιωργάκη ....
καλά νάμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ σκανδαλιαριδες μια ζωη σκανδαλιζουν τους δεξιους που ολα τα εργα του ΠΑΣΟΚ τα βαφτιζουν σκανδαλα και για ολα τα σκανδαλα της ΝΔ φταει το ΠΑΣΟΚ. Σκανδαλιζουν την αριστερα που τους μειωνει τα ποσοστα και οι αριστεροι Ψαλτες της δεξιας (πολυ ωραιο Μπραβο Γιωργαρε) να ...σκυλιαζουν. Δεν πειραζει υπομονη σε 20 χρονια θα ερθει παλι η δεξια να τα κανει Μπαχαλο σε 5 χρονια και την αριστερα να χειροκροτει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ:ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ , ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ-ΤΕ ,ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ?

Ανώνυμος είπε...

πολα τα σκανδαλα, πολοι οι εμπλεκομενοι , εξαρταται με ποιον οφθαλμο κοιτας .

το λαθος ειναι να σηκωσεις το κεφαλι απο τα πρασινα σκατα για να το βαλεις στα μπλε και το αναποδο .

το θεμα ειναι να μην περναει καν απο το χερι καποιου να εχει αυτο το μεγεθος διαχειρισης .

ο σκοπος της πολιτικης πρεπει να ειναι οργανωτικος και οχι αποφασιστικος αλλιως δεν εχουμε δημοκρατια ( οχι οτι ειχαμε προσφατα )

Ανώνυμος είπε...

Εκείνα τα δανεικά που πήρε ο Αντρέας Παπανδρέου για να χτίσει το σπίτι της Εκάλης τα έδωσε ποτέ πίσω ο ίδιος ή η χήρα του; Μήπως δεν ήταν δανεικά αλλά ήταν τα λεφτά των πάμπερς του Κοσκωτά;

Ο Λούβαρης που καταδικάστηκε για τις μίζες των Μιράζ εξακολουθεί να είναι σε άριστη υγεία παρά την κατά πλάκας σκλήρυνση που δήθεν είχε και για την οποία αποφυλακίστηκε. Και υπάρχουν υποτίθεται εισαγγελείς...!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ

viper είπε...

Ξεχνοῦν βέβαια νά ποῦν ὅτι ἐκεῖνοι "ἀπειλοῦσαν" μέ ἐκλογές μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἐκλογῆς Προέδρου τῆς Δημοκρατίας ....
ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΑΖΙ ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΛΕΣΙ .....

Ανώνυμος είπε...

Από το 1982 έως και το 2009, τα σκάνδαλα που κατεγράφησαν επισήμως κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο 100 δισεκατ. ευρώ!!!


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Οι μνήμες είναι πολύ ασθενείς στην Ελλάδα –για να μην πούμε ότι για ορισμένα πράγματα είναι ανύπαρκτες! Πολλοί, λοιπόν, από αυτούς που σήμερα υβρίζουν, ξορκίζουν, απειλούν και βιαιοπραγούν έχουν ξεχάσει, ως φαίνεται, πώς και γιατί φθάσαμε ως εδώ, δηλαδή στην χρεοκοπία.

Έχουν ξεχάσει ότι, παρά την σειρά σκανδάλων, ατασθαλιών και αρπαγών που γίνονταν εις βάρος της χώρας, αυτοί εξακολουθούσαν να ψηφίζουν και να φέρνουν στην εξουσία τους υπαίτιους της «μεγάλης ληστείας». Και αυτό το έπρατταν γιατί οι υπαίτιοι μοίραζαν –με δανεικά– προσόδους, εισοδήματα και απίστευτα προνόμια. Όταν, όμως, η βρύση των δανεικών σταμάτησε, τότε κάποιοι «αγανάκτησαν». Γιατί; Μα, διότι είχε σταματήσει η μάσα και η αρπαγή και είχε έρθει ο λογαριασμός.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα αμέτρητα σκάνδαλα που την πρώτη περίοδο της «αλλαγής» συγκλόνισαν την χώρα, χωρίς ποτέ να ιδρώσει κάποιο αυτί. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

1) Οκτώβριος 1982. Η ΔΕΗ προκηρύσσει διαγωνισμό για τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου. Η δαπάνη του έργου είναι 2 δισεκατ. δραχμές και οι υποψήφιοι δύο: η ΠΥΡΚΑΛ, με πρόεδρο το κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κ.Ε. κ.Δημ.Σωτηρλή, που ζητά 2.365.424.152 δραχμές, και η ανατολικογερμανική εταιρεία ΜΕΤΚΑ-ΕΒΚΟ, που ζητά 1.505.548.000 δραχμές. Στις 23-11-82, η ΔΕΗ εγκρίνει με την υπ’ αριθμόν 316 απόφασή της την ανάθεση του έργου στην ΜΕΤΚΑ-ΕΒΚΟ, αλλά στις 17-12-82 η γραμματεία του ΔΣ της ΔΕΗ στέλνει έγγραφο προς όλες τις Διευθύνσεις με το οποίο αναγγέλλει την ακύρωση του διαγωνισμού (απόφαση ΔΣ αριθ.36/14-12-82) και την απευθείας ανάθεση στην ΠΥΡΚΑΛ, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, «θα συνεργαστεί με την ΜΕΤΚΑ-ΕΒΚΟ και την ALTSHOM και θα εκτελέσει το έργο έναντι 1.505.600 δρχ». Η δαπάνη του συναλλάγματος που θα εξαχθεί για το έργο αυτό, από 363 εκατ. ανέρχεται ξαφνικά στα 534.409.000 δρχ. Δηλαδή, διαφορά 171 εκατ. δραχμές, τα οποία αντιπροσωπεύουν 1,6 εκατ. σημερινά ευρώ. Ποτέ κανείς δεν έμαθε πού πήγε το ποσό αυτό, άρα μόνον υποθέσεις εργασίας μπορούμε να κάνουμε.
2) Τα υπουργεία Υγείας-Πρόνοιας και Οικονομικών καταρτίζουν από κοινού έγγραφη σύμβαση με την ιδιωτική επιχείρηση «Αχυριάτης Σέρβις ΕΠΕ» (που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο ΦΑΝΤΑΣΙΑ), προκειμένου το ξενοδοχείο να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτήριο. Τον πρώτο μήνα λειτουργίας της σύμβασης (Οκτώβριος 1982) δεν εισάγεται κανένας ασθενής, αλλά το κράτος πληρώνει 5.085.500 δραχμές. Τον επόμενο μήνα η συμμετοχή των ασθενών ανέρχεται σε 3% και το κράτος ξαναπληρώνει 4.921.500 δραχμές.
3) Ο διευθυντής της Ιονικής Τράπεζας Νέας Σμύρνης και πρόεδρος του Πανιωνίου, κ.Μ.Σταματελάτος, ετών 38, καταχράται –σύμφωνα με αποκάλυψη της τράπεζας– 230 εκατ. δραχμές. Ο Μ.Σταματελάτος είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ που, από κλητήρας της τράπεζας, προωθήθηκε στην θέση του διευθυντή. Ο ίδιος αρνείται ότι η κατάχρηση είναι 230 εκατ. και μιλάει για κατάχρηση μόνον 150 εκατομμυρίων.
4) Στις 6 Ιουνίου 1983 ο βουλευτής της ΝΔ και ΥΠΕΞ το 1993 Μιχ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως (ΕΒΖ) υπέγραψε με την γιουγκοσλαβική εταιρεία «Στοκοπρομέτ» σύμβαση για πώληση 5.000 τόνων ζάχαρης, με τιμή 298 δολλάρια τον μετρικό τόνο, ενώ η διεθνής τιμή ήταν 330 δολλάρια. Η εταιρεία πληρώνει στην Ελλάδα 1.575.000 δολλάρια, αλά στην ΕΒΖ πηγαίνουν μόνον τα 1.475.000. Τα 100.000 δολλάρια πηγαίνουν στην εταιρεία «Θ. Βλάχος και Σια, ΟΕ», που, όπως είπε ο Μιχ.Παπακωνσταντίνου, «υπήρξε ο μεσάζων».

Ανώνυμος είπε...

5) Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με έκθεσή του για το υπουργείο Δημοσίων Έργων αποκαλύπτει ότι για αντιπλημμυρικά έργα στον νομό Έβρου, που η αρχική τους πρόβλεψη ήταν 320.255.852 δραχμές σπαταλήθηκε ένα δισεκατομμύριο, για το αεροδρόμιο Μυκόνου 60.031.093 δρχ αντί 24.500.000 δρχ και για οδό στον νομό Πρέβεζας 6.000.000 δρχ αντί 2.940.000 δρχ. Οι πιο πάνω «μικροδιαφορές» αντιπροσώπευαν μόνον μισό δισεκατομμύριο δραχμές… Ένα μικρό «δωράκι» για τους τότε «μη προνομιούχους»…
6) Ο τελωνειακός εισηγητής Π.Καβακιώτης, με αναφορά του προς τον πρωθυπουργό στις 13-9-83, αποκαλύπτει ότι οι προμηθευτές του Δημοσίου χρεώνουν προμήθειες που φθάνουν το 100% της αξίας των προϊόντων. Έξι βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση και αποκαλύπτουν ότι και δεύτερη αναφορά του ίδιου υπαλλήλου στις 13-11-84 προς τον πρωθυπουργό παραμένει αναπάντητη. Στο μεταξύ, με βάση την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ελληνικό Δημόσιο έχει χάσει 600 εκατ. δραχμές.
7) Το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκηρύσσει στις 13-6-83 μειοδοτικό διαγωνισμό για προμήθεια και εγκατάσταση τηλεφωνικών κέντρων σε κεντρικό του κτίριο, αλλά ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται σε φιλική εταιρεία του ΠΑΣΟΚ, ερήμην του μειοδότου.
8) Τον Μάρτιο 1984, μετά από ελέγχους, η ΕΟΚ επέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο πρόστιμο 3,3 δισεκατ. δραχμών και κομπίνες και παρατυπίες. Οι παρατυπίες εντοπίσθηκαν σε διακινήσεις σιταριού από την ΚΥΔΕΠ. Η όλη ιστορία πέρασε «στα ψιλά», παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για σκάνδαλο ολκής.
9) Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκαλύπτει υπερβάσεις εκατομμυρίων σε έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Για το κλειστό γυμναστήριο Νέου Φαλήρου πληρώνονται 3,6 δισεκατ. ενώ είχαν προβλεφθεί 1,2 δισεκατ., κ.α.
10) Στα τέλη του 1985 ξεσπά το σκάνδαλο Πόπωτα, εκδότη από τον Βόλο, οι εκδοτικές δραστηριότητες του οποίου κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο κάπου 600 εκατ. δρχ..

Ανώνυμος είπε...

Προκειμένου να καταδειχθεί πώς λειτούργησε το ελληνικό πελατειακό σύστημα, αναφέρουμε ότι το 1985 στο ΙΚΑ υπήρχε υποδιοικητής, ο κ. Λ. Λιαρόπουλος. Διορίστηκε όμως και δεύτερος: ο κ. Χρ.Σμυρλής, οδοντίατρος και μέλος της ΕΕ του ΠΑΣΟΚ. Για τον κ.Σμυρλή έχουν σημειωθεί: Ο διορισμός του εξαδέλφου του κ.Δ.Σμυρλή ή Λιακατά, του Γρηγορίου, σαν προϊσταμένου του ΟΑΕΔ Αγρινίου. Ο διορισμός του επίσης εξαδέλφου του κ.Δ.Σμυρλή ή Λιακατά, του Σπυρίδωνος, στο ΚΕΤΕ Αγρινίου. Σύνταξη αναπηρίας του ΙΚΑ στον θείο του κ.Σπ.Σμυρλή ή Λιακατά. Διορισμός της κουμπάρας του κ. Δασκαλάκη στην Εργατική Εστία Αγρινίου. Διορισμός της κ.Μπουρνέλου-Δαμιανάκη στο ΙΚΑ Αγρινίου. Η αδελφή του υποδιοικητή του ΙΚΑ διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα στο υποκατάστημα της Σταδίου και ο σύζυγός της καθηγητής τεχνικών σχολών.

Την ίδια εποχή, ο κ.Ν.Αστερινός, διορισμένος στο ΔΣ του ΙΚΑ, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, περιλαμβάνεται στους 30 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Εταιρεία Δολοφόνων. Στο ΙΚΑ ο κ.Αστερινός είχε διορίσει και την φίλη του κ.Σπ.Ψαράκη, που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στην «εταιρεία».

Στις αρχές του 1985, στα αδέλφια Βήχου –που ανήκουν σε κλαδική μηχανικών του ΠΑΣΟΚ– ανατίθεται ντοκιμαντέρ ποσού 62.400.000 δρχ με τίτλο «Δημιουργοί και περιφέρεια» για την ΕΡΤ-1. Προφανώς δε για λόγους σκοπιμότητος ο υπεύθυνος της επιτροπής κοστολόγησης, κ.Άγγελος Ρούσσος, αναλαμβάνει την παραγωγή εκπομπής για το αυτοκίνητο κόστους 9,5 εκατ. κατά επεισόδιο στην ΕΡΤ-2. Σημειώνουμε ότι το κόστος αυτός ήταν δεκαπλάσιο του τότε μέσου κόστους για μία τηλεοπτική εκπομπή με εξωτερικά γυρίσματα.

Όργια γίνονται την εποχή εκείνη και στις κρατικές τράπεζες, όπου κυριαρχούσε ο κομματισμός. Έτσι, το 1986, ο ταμίας της Ιονικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης Αντ.Μετσοβίτης κατηγορείται μαζί με άλλους 13 για απάτη ύψους 387.075.000 δρχ. Αποκαλύπτεται επίσης ότι ο Δημ. Παπαδημητρίου, διευθυντής τις Ιονικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, είχε αυτοκτονήσει τον Μάρτιο του 1985 γιατί μετά από σχετικό έλεγχο αποδείχθηκε ότι είχε καταχραστεί πολλά εκατομμύρια. Αποφυλακίζεται με εγγύηση 1 εκατ. ο πρώην υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας Νέας Σμύρνης, Α. Χρήστου, ο οποίος κατηγορείτο για υπεξαίρεση 138 εκατ. Αρχές του 1986 καταγγέλλεται στην Βουλή ότι η Αγροτική Τράπεζα είχε χρηματοδοτήσει στο Ηράκλειο με 30 εκατ. δραχμές συνεταιρισμό ο οποίος δεν λειτουργούσε.

Όλα αυτά, ωστόσο, επισκιάζονται από τα σκάνδαλα Κοσκωτά, ΑΓΡΕΞ, ΠΡΟΜΕΤ και Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, συνολικού κόστους 1 τρισεκατομμυρίου δραχμών –ήτοι 20 δισεκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στην πρώτη περίοδο της πασοκικής διακυβέρνησης δολοφονήθηκαν οι εκδότες της Βραδυνής Π. Αθανασιάδης και της Απογευματινής Νικ. Μομφεράτος, οι επιχειρηματίες Αλ. Αθανασιάδης και Δημ. Αγγελόπουλος, ο τραπεζίτης Μιχ.Βρανόπουλος, ο εφοπλιστής Π.Περρατικός, ενώ απέτυχαν οι απόπειρες δολοφονίας του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά. Με άλλα λόγια, η εγκατάσταση και λειτουργία ενός διεφθαρμένου κράτους συνοδευόταν και από την δράση μιας μαφιόζικης τρομοκρατικής οργάνωσης, της 17 Νοέμβρη, η οποία τον Σεπτέμβριο του 1989, για λόγους συμβολισμού, δολοφόνησε και τον Παύλο Μπακογιάννη –δηλαδή τον άνθρωπο που είχε πρωτοστατήσει στην δημιουργία της συμμαχικής κυβέρνησης ΝΔ-Αριστεράς.

Εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κανείς ποιο κράτος και ποια πολιτική εξουσία διαμορφώθηκε από την μεταπολίτευση και μετά, και τί προσπάθεια απαιτείται σήμερα για να ξεφύγει η χώρα από ένα απόλυτα διεφθαρμένο σύστημα –το οποίο στηρίζουν εξ ίσου διεφθαρμένα και αρπακτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ανώνυμος είπε...


Oι Αμερικανοί απαιτούν χειροπέδες στα πολιτικά πρόσωπα των υποβρυχίων

Oι Αμερικανοί ζητάνε πλέον Γη και Υδωρ από τον Σαμαρά. Για την ακρίβεια ζητούν να περασθούν χειροπέδες στα πολιτικά πρόσωπα αλλά και στα στελέχη του υπ. Εθνικής Άμυνας που ενεπλάκησαν στην Υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Οι Αμερικανοί το απαιτούν αυτό για να ταπεινώσουν την Μέρκελ καταδεικνύοντας στην παγκόσμια κοινή γνώμη την μηχανή λαδώματος και διαφθοράς που έουν στήσει οι Γερμανοί στις διακρατικές σχέσεις τους και πιο ειδικά με την Ελλάδα. Όταν μόνο το σκάνδαλο των Υποβρυχίων που γέρνουν έχει κοστίσει στους Έλληνες πολίτες κοντά στα 4 δις, για ποια 500 εκατομμύρια που λείπουν κάνει λόγο ο Στουρνάρας της λίστας Λαγκάρντ;

Κάτι σάπιο υπάρχει εδώ αδέλφια και είναι κάτι παραπάνω από προφανές. 4 δις μας κόστισαν τα σακάτικα γερμανικά υποβρύχια για να πάρουν μίζες τα δικά μας λαμόγια και τώρα έρχονται οι Γερμανοί να ζητήσουν νέο Μνημόνιο για τρύπα αντίστοιχου ποσού. Και θα περάσει αυτό στο ντούκου χωρίς κορυφαία πολιτικά πρόσωπα να περάσουν την πύλη του Κορυδαλλού;

Σοβαροί να είσαστε! Οι Αμερικανοί έχουν βγει στα κάγκελα για τα Υποβρύχια και απειλούν να ανατινάξουν από στιγμή σε στιγμή την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου!...
























barbie makeup games here

Ανώνυμος είπε...

Βόμβα Παπαχρήστου>Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει τον υποβρύχιο έρωτα Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

Μια σημαντική αποκάλυψη φιλοξενεί στα "ΝΕΑ" (κλικ) ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Παπαχρήστος με αφορμή επιστολή, η οποία αφορά το ζήτημα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η συγκεκριμένη επιστολή...
υπογράφεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εκείνη την εποχή (15 Δεκεμβρίου 2011) ήταν Υπουργός Άμυνας.

Αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στο ρεπορτάζ του-NEA Σαββατοκύριακου:

Στην πολιτική μπορώ να τα καταλάβω όλα. Επειδή τα έχω δει όλα. Σαράντα χρόνια φούρναρης γαρ... Ως εκ τούτου δεν μου λένε τίποτε ούτε οι ευκαιριακές συμμαχίες, ούτε οι πρόσκαιρες αντιπαραθέσεις, ούτε τα υπόγεια χτυπήματα, ούτε οι τακτικισμοί. Τίποτε όμως. Διότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε περισσότερο από το «αλάτι της γης». Παράδειγμα: έχω στα χέρια μου επιστολή απευθυνόμενη στον (αντιγράφω ως έχει) «Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Υπουργό Οικονομικών» με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 250475. Ξεκινάει ιδιοχείρως: «Κύριε Αντιπρόεδρε, Αγαπητέ Βαγγέλη». Και αναφέρει:
«Η ψήφιση του κυρωτικού νόμου 3885/2010 αποτέλεσε νέο σταθμό στην προσπάθεια επίλυσης των μακροχρόνιων προβλημάτων της λειτουργίας των ΕΝΑΕ με τη συμβατική πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης και παράδοσης των νέων υποβρυχίων, τη διασφάλιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των θέσεων εργασίας»...
Ακολουθεί ένα ιστορικό της υπόθεσης, το οποίο καλύπτει τα 3/4 της επιστολής (τα οποία και βαριέμαι θανάσιμα να αντιγράψω) και φθάνω στο τέλος, όπου αντιγράφω, με επιμέλεια επισημαίνω, τα ακόλουθα:
«Κατά συνέπεια οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Αμυνας θα πρέπει να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις, όπως:
Την καταβολή των καθυστερημένων δόσεων και τους όρους οι οποίοι θα εξασφαλίσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την έγκαιρη παραλαβή και επιχειρησιακή αξιοποίηση των 4 Υ/Β (για τους αδαείς, αλλά όχι για μένα που ήμουν του Ναυτικού, αυτό σημαίνει υποβρύχια) μέχρι το 2013
Τη διερεύνηση των όρων και των προϋποθέσεων για τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα εργασιών των ΕΝΑΕ με τη συμμετοχή της ΑDΜ (σημείωση δική μου πρόκειται για τον ιδιώτη που είχε αναλάβει τα ναυπηγεία) το οποίο θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»!

Ποιος υπογράφει την επιστολή με όλα αυτά τα προφανώς σημαντικά, και τόσο ρεαλιστικά, θα επισημάνω; Γυρίζω σελίδα, και - ω, ναι - πρόκειται για τον τότε υπουργό Άμυνας, τον Δημήτρη «είμαι μια νότα κομψότητας στο Υπουργικό Συμβούλιο» Αβραμόπουλο. Ιδιοχείρως γράφει «με φιλικά αισθήματα» πριν υπογράψει την επιστολή, απόδειξη ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στον πρόεδρο Βαγγέλη, όπως σκοπίμως επιχείρησε να περάσει προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνω δε τα περί φιλικών αισθημάτων, διότι όταν τηλεφώνησα στον ευσταλή, ως εύζωνο στα Παλιά Ανάκτορα, υπουργό, αναφορικά με το ζήτημα που είχε προκύψει προ ημερών από τις απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή στον πρόεδρο Αλέξη, μου είχε δηλώσει ότι «δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Βαγγέλη». Και πως «όλα αυτά τα διακινούν εκείνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στη - στενή υποθέτω - σχέση τους». Φυσικά τον πίστεψα. Και με βάση και την επιστολή που δημοσιεύω σήμερα, αισθάνομαι δικαιωμένος!..

Πηγή
http://www.politikoi.com/article.php?id=4543























barbie makeup games here

Ανώνυμος είπε...


Συνέντευξη: Υποβρύχιες διαδρομές διαπλοκής και διαφθοράς στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Συνέντευξη του Βασίλη Τσιμπίδη, μέλους του ΔΣ της «Τρίαινας», του σωματείου των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας Το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων και των συμβάσεων του ναυπηγείου Σκαραμαγκά είναι, προφανώς, γνωστό στο πανελλήνιο. Το σκάνδαλο έχει στοιχίσει δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα έπληξε σκληρά τις οικογένειες των εργαζομένων. Σήμερα, το 14% των εργαζομένων είναι 54 μήνες απλήρωτοι και το 85% απλήρωτοι για 18 μήνες! Ωστόσο, το σκάνδαλο αυτό έχει πολύπλευρες πολιτικές διασυνδέσεις. Σε αυτό εμπλέκονται τρεις πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αρχικά, φυσικά, έχουμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο με τον απίστευτο χορό των δισεκατομμυρίων σε χαριστικές και παράνομες συμβάσεις και μίζες. Κατόπιν, τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο (και ιδιαιτέρως τον δεύτερο) που με την παραχώρηση του ναυπηγείου στον Λιβανέζο επενδυτή (;) Ισκαντάρ Σάφα το 2010 το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σύμβαση του 2010. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ταραχή και ρήγμα στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς πολλοί παράγοντες της ΝΔ πήραν αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Άλλωστε τη σύμβαση του 2010 την είχε καταψηφίσει τότε επίσημα η ΝΔ. Ο Γιάννης Μιχελάκης, σημερινός υπουργός Εσωτερικών, έλεγε το 2012: «Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων». -

Ιδού, λοιπόν, οι λόγοι που κάνουν τη συνέντευξη που ακολουθεί εξαιρετικά επίκαιρη και ενδιαφέρουσα. Συζητάμε με τον Βασίλη Τσιμπίδη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Τρίαινα» των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Ο Βασίλης Τσιμπίδης δεν είναι απλά ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων. Είναι και ο άνθρωπος που από την αρχή δημόσια κατήγγειλε τα σκάνδαλα στο ναυπηγείο, γνωρίζοντας τα πράγματα από τα μέσα. Μαζί του συζητάμε όλες τις πτυχές του σκανδάλου. Από τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τα έργα και τις ημέρες του, μέχρι τον συνεχιστή της ίδιας πολιτικής, τον αξιότιμο κύριο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα τα ναυπηγεία είναι «ένα νεκροταφείο σιδήρων» όπως μας λέει ο Βασίλης Τσιμπίδης, ενώ έχει παραδοθεί μόλις το ένα από τα εφτά υποβρύχια που προέβλεπε η αρχική σύμβαση. Το ένα δε που παραδόθηκε, το παρέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρ’ ότι οι προκάτοχοί του (μέχρι τότε, το 2010) υπουργοί Εθνικής Άμυνας δεν το παρελάμβαναν ως ελαττωματικό. Τα υπόλοιπα «έργα και ημέρες» του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνέντευξη που ακολουθεί…


- See more at: http://left.gr/news/synenteyxi-ypovryhies-diadromes-diaplokis-kai-diafthoras-sta-naypigeia-skaramagka#sthash.WpyAI6Kx.dpuf





















jogos da barbie de moto - go to site

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με 1 δις ευρώ σε κυπριακές τράπεζες!

Συναγερμός έχει σημάνει στο περιβάλλον ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως τώρα παραμένει ανέγγιχτο από την Δικαιοσύνη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου και κυρίως η πιθανότητα διαρροής ονομάτων. Το
συγκεκριμένο στέλεχος, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον ΣΔΟΕ, “κρύβεται” πίσω από υπεράκτια εταιρεία με καταθέσεις που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, σπασμένες σε τρεις λογαριασμούς.

Στην Κύπρο έχουν την έδρα τους και πολλές άλλες εταιρείες Ελλήνων επιχειρηματιών, εκδοτών κλπ, οι οποίοι εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων και όχι μόνο.

Ε, ρε τι έχουμε να δούμε...

http://www.triklopodia.gr/2013/03/1_19.html

Παπουτσάκης είπε...

Φαγοπότι 100 εκατ. στην Αγροτική

ΣΕΒΑΘος σκανδάλων απροσμέτρητον

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΡΩΤΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

«ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτεται πίσω από την κατάρρευση και το λουκέτο τής άλλοτε κραταιάς συνεταιριστικής βιομηχανίας σάλτσας ΣΕΒΑΘ στην Ξάνθη. Η υπόθεση, που αρχικά είχε μπει στο αρχείο, επανήλθε πριν από λίγο καιρό έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Από το 2000 δεν κρατούνταν βιβλία και όμως έπαιρνε κανονικά χρηματοδότηση ώς το 2006. Περιέργως τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν... εξαφανιστεί, όπως και οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών της εταιρείας.

Πού πήγαν τα 35 εκατ. ευρώ που δανείστηκε η θρακιώτικη βιομηχανία ντομάτας από την Αγροτική Τράπεζα, με... κρατική εγγύηση; * Πώς εκατοντάδες άτομα απέκτησαν περιουσίες και πλαστές συνταξιοδοτήσεις, σε ένα ατελείωτο πάρτι με δημόσιο χρήμα, επί κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή; * Ποιος θα λογοδοτήσει για τη μαύρη τρύπα των 100 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι; * Γιατί η Δικαιοσύνη στέλνει το φάκελο στο αρχείο;

Στη Θράκη υπάρχουν τρεις βιομηχανικές ζώνες, μία σε κάθε νομό. Και για τις τρεις θα χρειαζόταν μια φυλακή ολόκληρη για να φιλοξενήσει εκείνους που με πρόσχημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας έφτιαχναν τεράστιες μονάδες, με τεράστια ποσά από κρατικές επιχορηγήσεις και απλά έπαιρναν τα χρήματα και εγκατέλειπαν τις μονάδες

Πώς γίνεται μια σχετικά μικρή επιχείρηση της περιφέρειας να χρηματοδοτείται με 33 εκατομμύρια ευρώ και σε λιγότερο από ένα χρόνο να πτωχεύει; Πώς γίνεται, παρ' ότι εισέπραξε το ιλιγγιώδες ποσόν, να εμφανίζεται ότι χρωστάει όλα τα χρήματα που αρχικά χρωστούσε και όχι μειωμένα κατά το ποσόν των 33 εκατομμυρίων που πήρε ως χρηματοδότηση;

Η μηνυτήρια αναφορά Ξυνίδη προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Η μηνυτήρια αναφορά Ξυνίδη προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Πώς γίνεται η εταιρεία αυτή, που χρηματοδοτήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα, να μην έχει καν αρχεία που να αποδεικνύουν πού πήγαν τα χρήματα και μάλιστα να έχουν εξαφανιστεί οι σκληροί δίσκοι από τους κομπιούτερ της; Πώς δόθηκαν τα χρήματα αυτά από την Αγροτική Τράπεζα με εγγύηση του Δημοσίου, αν και η εταιρεία είχε πάρει πορεία μη αναστρέψιμη;

Τα ερωτήματα αυτά τίθενται στη Δικαιοσύνη από τον πρώην υπουργό και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και αφορούν τη συνεταιριστική επιχείρηση σάλτσας και βιομηχανικής ντομάτας ΣΕΒΑΘ της Ξάνθης.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ένα φαγοπότι χωρίς όρια στη Θράκη. Κρατικό χρήμα έγινε ιδιωτικές περιουσίες και εκατοντάδες άτομα με πολιτικές καλύψεις έγιναν, μέσω των χρηματοδοτήσεων της Αγροτικής, συνταξιούχοι με ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία! Μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από τους φορολογουμένους, αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προβεί σε καταλογισμούς εις βάρος της χώρας.

Παπουτσάκης είπε...

Η υπόθεση είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές αιτίες για τις οποίες τα ελληνικά κρατικά ταμεία άδειασαν από αετονύχηδες, που έδρασαν είτε με τις πλάτες είτε με τη συμμετοχή στελεχών των δύο κομμάτων εξουσίας μετά την πτώση της χούντας.

Σφαγή στην ποδιά της Αγροτικής

Η Αγροτική Τράπεζα ήταν η κατ' εξοχήν κρατική τράπεζα και γινόταν σφαγή για το ποια παρέα εξουσίας θα είχε πρόσβαση στα ταμεία της.

Τώρα τη «φόρτωσαν» κατά ένα κομμάτι στον Ομιλο της Πειραιώς για να σώσουν κάποια προσχήματα (ίσως και ονόματα...) και το άλλο κομμάτι απλά το έριξαν στα σκουπίδια των ατέρμονων νομικών διαδικασιών.

Η Θράκη είναι ένας θαυμάσιος τόπος για προσχήματα και για εύκολο πλουτισμό μέσω των κρατικών επιδοτήσεων «για την ενίσχυση» των ακριτών μας.

Η «Ε» πραγματοποίησε μια αποστολή στους τρεις νομούς της περιοχής και το έγκλημα φαίνεται αμέσως. Στη Θράκη υπάρχουν τρεις βιομηχανικές ζώνες, μία σε κάθε νομό. Και για τις τρεις θα χρειαζόνταν μια φυλακή ολόκληρη για να φιλοξενήσει εκείνους που με πρόσχημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας έφτιαχναν τεράστιες μονάδες, με τεράστια ποσά από κρατικές επιχορηγήσεις και απλά έπαιρναν τα χρήματα και εγκατέλειπαν τις μονάδες.

Το πάρτι, που γιγαντώθηκε στις περιόδους και των δύο κομμάτων εξουσίας, συνεχίζεται και σήμερα με πιο προσεκτικό τρόπο...

Ο φάκελος «Αγροτική-Θράκη» που ανοίγουμε σήμερα είναι χαρακτηριστικός και αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς φέρει την υπογραφή του Σωκράτη Ξυνίδη, προσώπου που ανήκε σε κόμμα εξουσίας, έγινε όχι μόνο υπουργός, αλλά και γραμματέας του κόμματος.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβρη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όσα αναφέρει είναι ενδεικτικά του εγκληματικού τρόπου λειτουργίας του κράτους:

1Εγινε πλημμύρα, λέει, στην Ξάνθη το 2004 και χάθηκαν τα έγγραφα με τα έξοδα εκατομμυρίων.

2 Είχαν ξεχάσει 3 χρόνια το πόρισμα ελέγχου στο συρτάρι.

3Είναι αδύνατος ο εντοπισμός στοιχείων γιατί τα έβαλαν σε δωμάτιο-αποθήκη και εκεί μπερδεύτηκαν με άλλα.

Ο κ. Ξυνίδης ζήτησε στοιχεία για την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή 2004 έως 2009, αλλά το πόρισμα που βγήκε επιβεβαιώνει το φαγοπότι της περιόδου αυτής, αλλά το επεκτείνει και αναφέρει ότι το ίδιο πάρτι γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή τα χρόνια της διακυβέρνησης Σημίτη.

Η συνολική ζημιά των κρατικών ταμείων είναι 100 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την έρευνά μας στην περιοχή βρήκαμε ενδείξεις ότι τα χρήματα αυτά έγιναν ιδιωτικές περιουσίες μεγάλης αξίας και κάποιες μαρτυρίες δείχνουν και μεταφορά σημαντικών ποσών στο εξωτερικό.

Το απογοητευτικό είναι το προσχηματικό μπλοκάρισμα της Δικαιοσύνης.

Είναι δυνατόν εισαγγελέας να βάζει στο αρχείο την υπόθεση γράφοντας επί λέξει:

«...οι οικονομικοί επιθεωρητές δεν μπορούν να εξακριβώσουν και να ελέγξουν τον τρόπο διάθεσης των εσόδων από τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, που είχαν σαν αποτέλεσμα την προπεριγραφείσα οικονομική κατάσταση... παραμένει αναπάντητο το βασικό ερώτημα των αιτίων που οδήγησαν στην αδυναμία των διοικήσεων της εταιρείας να ανταποκρίνονται με τα έσοδα της εταιρείας στις υποχρεώσεις προς τρίτους...».

Ποια είναι τα έσοδα; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις;

Τα έσοδα είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις.

Οι υποχρεώσεις είναι να τηρούν βιβλία για το πού, πόσα και γιατί πλήρωσαν.

Η εισαγγελέας της Ξάνθης διέταξε έλεγχο με οικονομικούς επιθεωρητές, δεν πήρε απαντήσεις και αντί να τους στείλει όλους στο εδώλιο, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο!

Ηταν πράγματι αδύνατο να βρεθούν στοιχεία;

Οχι βέβαια.

Γράφει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Ξυνίδης, επισημαίνοντας προκλητικές τής νοημοσύνης συμπτώσεις:

Παπουτσάκης είπε...

«Από την εισαγγελική έρευνα επιβεβαιώθηκαν τα παρακάτω:

1Πράγματι η ΣΕΒΑΘ δανειοδοτήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα από το έτος 2004 ώς το έτος 2009 με 18 συνεχόμενες συμβάσεις με το ποσό των 34.936.738 ευρώ.

2Πράγματι οι δανειοδοτήσεις δόθηκαν "χάριν σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας".

3Πράγματι, παρότι δόθηκαν τα δάνεια των 35 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία συνέχισε να χρωστά ίδιο ποσό, δηλαδή 30 εκατ. σε τρίτους και 61 εκατ. στο Δημόσιο.

4Πράγματι έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ τα αρχεία που αποδεικνύουν την κίνηση του λογιστηρίου και μάλιστα έχουν εξαφανιστεί οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών που περιείχαν τα σχετικά αρχεία-στοιχεία».

Η διαχρονική κοροϊδία

Ο κ. Ξυνίδης επισημαίνει τη διαχρονική κοροϊδία μέσω συμπτώσεων:

Α. Αν και οι ορκωτοί λογιστές διαπιστώνουν από το 2006 ότι η εταιρεία δεν τηρεί βιβλία και φορολογικά στοιχεία από το 2000, εντούτοις συνεχίζει να χρηματοδοτείται από την Αγροτική Τράπεζα με εγγύηση του Δημοσίου.

Αυτό το φαγοπότι συνεχίζεται μέχρι τις 21 Γενάρη του 2008, οπότε δίδεται εντολή ελέγχου από το Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Επί 2,5 χρόνια δεν γίνεται κανένας έλεγχος.

Στις 7 Απριλίου 2010, ενώ πια είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ξυνίδης υπουργός, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά. Μέσα σε 4 μήνες, τον Αύγουστο του 2010, συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου «για να γίνει λογιστικός υπολογισμός προστίμων, αφού ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ».

Β. Στις 30 Μαρτίου 2011 ο ελεγκτής που ορίστηκε από τον εισαγγελέα για τον έλεγχο ζήτησε από το Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τις εκθέσεις ελέγχου και το αποτέλεσμά τους.

Την επόμενη ημέρα ακριβώς το Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπέβαλε στην Εισαγγελία Ξάνθης μήνυση κατά της εταιρείας για το «πάρτι».

Υπάρχει ιδιοτέλεια και ευρεία συμμετοχή για «πολιτικά οφέλη» σε όλα αυτά;

Οι συντάξεις-μαϊμούδες

Γράφει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Ξυνίδης, ανοίγοντας και την πληγή των συντάξεων-μαϊμούδων:

«Πρέπει να ερευνηθεί εάν "η πλημμύρα του 2004", που κατέστρεψε τα αρχεία, αλλά και η μετέπειτα ανυπαρξία τους σχετίζεται με το μεγάλο σκάνδαλο της διοχέτευσης πλαστών ενσήμων του ΙΚΑ στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, με βάση τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άτομα, κυρίως προερχόμενα από τα λεγόμενα συνεταιριστικά εργοστάσια και υπήρξαν και συνδικαλιστικά στελέχη ή συγγενείς τους. Οπως επανειλημμένα ακούστηκε στην τοπική κοινωνία, το "στρατηγείο" της διοχέτευσης των πλαστών ενσήμων ήταν το λογιστήριο της ΣΕΒΑΘ...».

Μήπως είναι φημολογία που υιοθετεί αβασάνιστα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ;

Ο ίδιος γράφει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«...Πολλοί "συνταξιούχοι" της ΣΕΒΑΘ εμπλέκονται στο σκάνδαλο και ήδη κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατόπιν αναφορών της Διοίκησης του ΙΚΑ. Ενδεχομένως στις ποινικές αυτές δικογραφίες, οι οποίες περιέργως έχουν διασπαρεί σε Αθήνα - Καβάλα - Ξάνθη, μεμονωμένα και όχι ως συνολική δικογραφία να αναφέρεται ο ρόλος του λογιστηρίου της ΣΕΒΑΘ στο σκάνδαλο...»

Μήπως δεν είχαν αντιληφθεί τα υψηλά κλιμάκια της Αγροτικής και της πολιτικής το φαγοπότι;

Στις 14 Οκτώβρη 2004 το Συμβούλιο Χορηγήσεων της Αγροτικής Τράπεζας δέχεται εισήγηση της Διεύθυνσης Μεγάλων Πελατών, που λέει ότι «η εταιρεία ζητά δάνεια με κύριο επιχείρημα ότι πρέπει να βοηθηθεί γιατί βρίσκεται σε ακριτική περιοχή», αλλά «δεν έχει δυνατότητες επιβίωσης»...

Παρ' όλ' αυτά τα εκατομμύρια έπεφταν αφειδώς και τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν στοιχεία, σκληρούς δίσκους και να διασπείρουν τις δικογραφίες, ώστε να μη φανούν τα αποτελέσματα από το χωρίς όρια φαγοπότι...

Παπουτσάκης είπε...

Φαγοπότι 100 εκατ. στην Αγροτική

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=416415

Παπουτσάκης είπε...

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην ΑΤΕ

Η υπόθεση της χρηματοδότησης της ΣΕΒΑΘ στη Θράκη από την Αγροτική Τράπεζα αποδεικνύει ότι το σκάνδαλο της παράνομης χορήγησης δανεικών και αγύριστων, χωρίς εγγυήσεις και όρους, έχει πολύ περισσότερες ρίζες από όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η μαύρη τρύπα της συνολικής χρηματοδότησης από την ΑΤΕ προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ. Αυτό που μοιάζει όμως απίστευτο είναι ότι ειδικά τον τελευταίο χρόνο λειτουργίας της δόθηκε από την ΑΤΕ νέα χορήγηση 33 εκατ. ευρώ για την εξυγίανση της επιχείρησης, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της εκκαθάρισης και μέσα στους επόμενους 12 μήνες πτώχευσε οριστικά!

Enet,gr Enet,gr Φυσικά τα χρήματα αυτά, όπως και τα προηγούμενα δάνεια, χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία της κρατικής ακόμη τότε ΑΤΕ. Και μάλιστα ίσως πληρωθούν διπλά από τους φορολογουμένους, αφού η Ε.Ε. ετοιμάζεται να καταλογίσει ευθύνες εις βάρος της Ελλάδας.

Κι όμως, η σημαντική αυτή υπόθεση επιχειρήθηκε να μπει από την αρμόδια εισαγγελέα στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων. Συγκεκριμένα, ενώ διαπιστωνόταν η ζημιά, δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά, καθώς όλα τα δεδομένα είχαν καταστραφεί!

Ναι, οι αρχές ισχυρίζονταν ότι έγινε πλημμύρα στην Ξάνθη το 2004, με αποτέλεσμα να χαθούν έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι για έξοδα εκατομμυρίων ευρώ! Αλλο επιχείρημα ήταν ότι κάποια έγγραφα τα έβαλαν σε αποθήκη και μπερδεύτηκαν, ενώ το πόρισμα ελέγχου είχε ξεχαστεί 3 χρόνια στο συρτάρι!

Αυτή η προκλητική συμπεριφορά των υπευθύνων δείχνει τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ακόμη και σήμερα το ελληνικό κράτος και ο οποίος δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Αντίθετα, η απουσία στοιχείων, αντί να προωθήσει περαιτέρω την έρευνα, μέτρησε στο μη καταλογισμό ευθυνών και για το φαγοπότι των 100 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕ.

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης άρχισε να αποκαλύπτεται κυρίως την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, μεταξύ 2004-2009. Ωστόσο, το πόρισμα επιβεβαίωσε ότι το μεγάλο φαγοπότι της Θράκης επεκτείνεται και στα χρόνια των κυβερνήσεων Σημίτη.

Το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκ. Ξυνίδη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κοροϊδία των κρατικών οργάνων και η παντελής αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου αποδεικνύεται διαχρονική υπόθεση. Και εξηγεί το πώς και το γιατί των σκανδάλων υφαρπαγής δημόσιου πλούτου.

Είναι καιρός όμως να μπει ένας τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Και ο ρόλος της Δικαιοσύνης στην προσπάθεια κάθαρσης του δημόσιου βίου είναι καθοριστικός.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=416368

Παπουτσάκης είπε...

ΜΚΟμαχίες και τα λεφτά άφαντα
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με ανακοινώσεις από τα κόμματα -κάποιες εμπλέκουν και τον Γ. Παπανδρέου- για το φαγοπότι των ημετέρων μέσω του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης

Του Τάσου Τσακίρογλου

Με πυρά από την αντιπολίτευση και δηλώσεις εμπλεκομένων και μη συνεχίστηκε και χθες ο θόρυβος για το θέμα των ΜΚΟ και του χορού των εκατομμυρίων που είχαν στήσει επιτήδειοι γύρω από ένα αδιαφανές σύστημα χρηματοδοτήσεων. Στο θέμα παρενέβη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, με δεύτερη δήλωσή του, διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε τον Γ. Παπανδρέου όταν προηγουμένως είχε μιλήσει για «πολιτικές ευθύνες».

Tι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ του “Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης” δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και βολέματος των “ημετέρων”, που επί χρόνια συντηρούσε ο δικομματισμός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Οταν το κοινωνικό κράτος διαμελιζόταν και πριν από το πρόσχημα του Μνημονίου, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επέλεγαν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία και να τη μοιράζουν στους φίλους τους. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας και η Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι πρώτο είχε αναδείξει το θέμα της αμαρτωλής ΜΚΟ «Διεθνής Πρωτοβουλία για τις Νάρκες», με πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» στις 12 Δεκεμβρίου του 2003, αποκαλύπτοντας ότι «η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργούσε σαν προβιά για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην κατοχή του Ιράκ». Προσθέτει ότι στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους βουλευτές του, στο πλαίσιο της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, ρώτησαν ευθέως τον τότε υπουργό Εξωτερικών γι’ αυτήν και «ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι πρόκειται για ελληνική οργάνωση, με σημαντική δραστηριότητα, ενώ δεν παρείχε καμία πληροφορία για τη χρηματοδότησή της».

«Οταν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μιλούσαμε για ΜΚΟ και πόσο μάλλον της οικογένειας Παπανδρέου, όλοι σιωπούσαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας: «Το μαχαίρι της Δικαιοσύνης πρέπει να μπει βαθιά μέσα στο κόκαλο, και για κονδύλια και για διοικητικά συμβούλια και για εκείνους που υπέγραφαν τις σχετικές εντολές».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψής του στο Βελιγράδι, είπε ότι είναι λυπηρό εάν εμπλέκονται υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε πως αν αυτό αποδειχτεί, θα πρέπει να τεθούν σε αργία. Ερωτηθείς για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, τόνισε ότι αντικειμενικά πάντα υπάρχουν και ότι προσωπικά ο ίδιος δεν έχει δώσει ποτέ εντολή σε υπάλληλο να βάλει κάπου την υπογραφή του. Λίγο αργότερα, ωστόσο, επανήλθε διορθωτικά, λέγοντας: «Οταν μίλησα για πολιτικές ευθύνες δεν εννοούσα τον Παπανδρέου» και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που οι κύριοι Παπανδρέου, Λοβέρδος και Δόλλης βοήθησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αντίδραση υπήρξε από το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι «η Δικαιοσύνη ορθώς ελέγχει κάθε υπόθεση», επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση και «να εμπλέξουν διά της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου» με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Η άμυνα του Γιώργου
Παράλληλα υπενθύμιζε πως «η Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε την αρχική έρευνα, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στον «Real FM», έκανε λόγο για ευκαιρία που βρήκαν οι επιτήδειοι να δημιουργήσουν ΜΚΟ χωρίς λογοδοσία και πρόσθεσε ότι αναζητά περί τις 600, τους φακέλους για τις οποίες θα στείλει στις ΔΟΥ.

http://www.efsyn.gr/?p=175832

Παπουτσάκης είπε...

O Γ. Παπανδρέου «πάτησε νάρκη»
Tου Τάσου Παππά

Η υπόθεση με την αμαρτωλή ΜΚΟ που, αντί να μαζεύει νάρκες, μάζευε ευρώ πλήττει αναμφίβολα τον Γ. Παπανδρέου. Την περίοδο που αυτός ήταν υπουργός Εξωτερικών δραστηριοποιήθηκε η συγκεκριμένη οργάνωση και δικοί του άνθρωποι εμπλέκονται βάζοντας τις υπογραφές τους στα επίμαχα έγγραφα. Η πολιτική ευθύνη του Γ. Παπανδρέου είναι δεδομένη. Το περιβάλλον του πάντως θεωρεί ότι δεν είναι σύμπτωση που η ιστορία σκάει σήμερα, δηλαδή σε μια φάση που ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ενώ το σχετικό πόρισμα είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπανδρέου έκανε αισθητή την παρουσία του με δύο κινήσεις. Ισχυρίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες ότι η κυβέρνησή του έπεσε ύστερα από συνωμοσία, σημειώνοντας μάλιστα ότι οργανωμένα συμφέροντα έπαιξαν τα ρέστα τους για να πετύχουν την αποπομπή του. Δημοσίως, δεν είπε ποια είναι τα συμφέροντα που πιστεύει ότι τον υπονόμευσαν. Ωστόσο, όσοι μιλούν μαζί του και γνωρίζουν τις απόψεις του λένε ότι φωτογραφίζει τις διοικήσεις των τραπεζών με τις οποίες είχε έρθει σε ρήξη, ορισμένους ιδιοκτήτες μεγάλων μέσων ενημέρωσης και κάποιους υψηλόβαθμους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που ήταν σε συνεννόηση με τους προηγούμενους και λειτούργησαν σαν δούρειος ίππος. Μόλις προχθές, και με αφορμή τη συζήτηση για το πρωτογενές πλεόνασμα, στελέχη προσκείμενα σ’ αυτόν ανέφεραν ότι οι πολιτικές που οδήγησαν στο πρωτογενές πλεόνασμα ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου.

Η θεωρία που διακινούν οι οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού συγκροτείται από τα εξής επιχειρήματα:

● Πολλά μπορείς να χρεώσεις στον Παπανδρέου για τις πολιτικές επιλογές του, η εντιμότητά του όμως δεν αμφισβητείται. Απόδειξη είναι η περιουσιακή κατάστασή του.

● Σήμερα εφαρμόζουν τη γραμμή του αυτοί που τότε την αποδομούσαν. Δεν πρόκειται για κωλοτούμπα, αλλά για πολιτική απάτη.

● Η διερεύνηση όλων των υποθέσεων που τώρα απασχολούν τη Δικαιοσύνη άρχισε επί των ημερών του και η διαδικασία προχωρεί χάρη στο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνησή του.

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Παπανδρέου ήταν θύμα συνωμοσίας. Στην Ελλάδα σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες μίλησαν για ραδιουργίες και σκοτεινούς κύκλους για να εξηγήσουν την πτώση τους. Συνωμοσίες «είδαν» και ο Α. Παπανδρέου το 1989 και ο Κ. Μητσοτάκης το 1993 και ο Κ. Καραμανλής το 2009. Υποψιαζόμαστε βασίμως πως κάτι ανάλογο θα σκαρφιστεί και ο Αντ. Σαμαράς όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μασημένη τροφή για συζήτηση στα καφενεία της επικράτειας. Οφείλει ο Γ. Παπανδρέου να μιλήσει δημοσίως. Οργανώνοντας την άμυνά του με γενικές καταγγελίες κατά της διαπλοκής πείθει ελάχιστους. Κυρίως αυτούς που είναι έτοιμοι να πειστούν. Οι άλλοι, που είναι και οι περισσότεροι, θέλουν κάτι παραπάνω.
http://www.efsyn.gr/?p=175834

Παπουτσάκης είπε...

Υπάλληλοι του ΥΠΕΞ εμπλέκονται σε απάτη 9 εκατ. ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ 18.02.2014 : 10:24
Υπάλληλοι του ΥΠΕΞ εμπλέκονται σε απάτη 9 εκατ. ευρώ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος διώκονται ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» και ακόμα επτά άτομα, συνταξιούχοι και εν ενεργεία διπλωματικοί υπάλληλοι. Η υπόθεση αφορά παράνομη χρηματοδότηση της ΜΚΟ με ποσό 9 εκατ. ευρώ από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών την περίοδο 2000 - 2004. Τα χρήματα εκταμιεύθηκαν με πρόσχημα την υλοποίηση συνολικά οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε Βοσνία, Λίβανο και Ιράκ.

Ως ιθύνων νους της απάτης προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της ΜΚΟ και δημοσιογράφος κατά το παρελθόν στην εφημερίδα «Εξόρμηση» Κωνσταντίνος Τζεβελέκος. Παραδόθηκε στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης τη 12η Φεβρουαρίου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ήδη από τις 24/1 ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Σε βάρος των υπολοίπων επτά κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία. Σε αυτούς συγκαταλέγεται η σύζυγος του προφυλακισθέντος προέδρου, συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης Μ. Μ., δύο εν ενεργεία Ελληνες πρέσβεις σε χώρες της Αφρικής και της Απω Ανατολής, καθώς και ο Ελληνας εντεταλμένος σύμβουλος της Ε.Ε. για την Αφρική Αλεξ Ρόντος. Οι κατηγορούμενοι διπλωματικοί υπάλληλοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) διετέλεσαν επικεφαλής των υπηρεσιών Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΔΑΣ) και Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Εξωτερικών. Η παράνομη δραστηριότητα του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» ήρθε στο φως έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Αποκαλύφθηκε ότι τα 9 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκαν δίχως η ΜΚΟ να συντάσσει και να υποβάλλει στην ΥΔΑΣ εκθέσεις προόδου, χωρίς οι κατά τόπους πρεσβείες να πιστοποιούν την υλοποίηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης και δίχως τα παραστατικά πληρωμών να ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι τα στελέχη της ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εμφάνιζαν ως δήθεν δωρεές προς τη ΜΚΟ χρήματα που υποτίθεται ότι είχαν νωρίτερα διαθέσει ως αμοιβές σε αλλοδαπούς εργαζομένους στα προγράμματα. Τα συγκεκριμένα ποσά δεν καταχωρίζονταν στα λογιστικά βιβλία της οργάνωσης. Επιπλέον, μέρος των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» ξοδευόταν όχι για την υλοποίηση των προγραμμάτων αλλά για αγορές από σούπερ μάρκετ, πληρωμές σε εστιατόρια κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΜΚΟ απέκτησε μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών τέσσερα ακίνητα σε Αμπελοκήπους και Ρόδο, ενώ φέρεται να έμενε με την οικογένειά του σε μεζονέτα στα Βριλήσια αντί ενοικίου 5.000 ευρώ. Τα ακίνητα δεσμεύθηκαν με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ από τις άρσεις τραπεζικού απορρήτου σε λογαριασμούς του προέδρου και της συζύγου του δεν εντοπίστηκαν χρήματα. Αντίθετα, η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε άρσεις τραπεζικού απορρήτου σε λογαριασμούς διπλωματικών υπαλλήλων του ΥΠΕΞ. Η εν λόγω ΜΚΟ διέκοψε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2013.
http://www.kathimerini.gr/754216/article/epikairothta/ellada/ypallhloi-toy-ype3-emplekontai-se-apath-9-ekat-eyrw

Παπουτσάκης είπε...

Το κόλπο των 9 εκατ. και οι νάρκες των ΜΚΟ
Οι κακουργηματικές διώξεις για τα κονδύλια που απορρόφησε το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τον χορό των χρηματοδοτήσεων από την Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών
Πάρτι εκατομμυρίων, τα οποία βγήκαν από τα δημόσια ταμεία χωρίς κανέναν έλεγχο και παραστατικά, είχε στηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, με βιτρίνα τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (International Mine Initiative - ΙΜΙ).

Οπως αποδεικνύεται, η μόνη δραστηριότητα της οργάνωσης - που επισήμως έκλεισε τον περασμένο Αύγουστο - ήταν η είσπραξη περίπου 9 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο μέσω οκτώ συμβάσεων με το υπουργείο Εξωτερικών για αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ. Στους φακέλους των προγραμμάτων δεν βρέθηκαν μεν παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι τα λεφτά έφτασαν στον προορισμό τους, βρέθηκαν όμως αποδείξεις για τον πολυτελή βίο του προέδρου της οργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το ενοίκιο του σπιτιού του στα Βριλήσσια ήταν 5.000 ευρώ τον μήνα!

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ. Η έρευνα για την υπόθεση από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος οκτώ προσώπων. Πρόκειται - μεταξύ άλλων - για τον πρόεδρο της ΜΚΟ και πρώην δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τζεβελέκο και τον άλλοτε στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος. Ο Τζεβελέκος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και παραδόθηκε, κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος, ενώ εις βάρος του Ρόντος και άλλων έξι ατόμων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλέον αναμένεται να κληθούν σε απολογία από την 4η ειδική ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Οπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία - ξεπερνά τις 20.000 σελίδες - η ΙΜΙ από τα τέλη του 2000 έως και το 2004 είχε υπογράψει με την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών οκτώ συμβάσεις για προγράμματα αποναρκοθέτησης σε περιοχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, στον Λίβανο και στο Ιράκ. Η ΥΔΑΣ είχε συσταθεί με Προεδρικό Διάταγμα το Σεπτέμβριο του 2000: «Αρμοδιότητα της ΥΔΑΣ είναι η εποπτεία, ο συντονισμός και η προώθηση δράσεων και προγραμμάτων επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής ή άλλης μορφής βοήθειας καθώς και βοήθειας για την αναδιάρθρωση και την αποκατάσταση υποδομών των αναπτυσσόμενων χωρών, που προωθούνται μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή άλλων συναφών οργανώσεων και ιδρυμάτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τα προγράμματα για τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ΙΜΙ δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να πάρει τα 9 εκατομμύρια ευρώ - χρήματα εξ ολοκλήρου του ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, τα χρήματα εκταμιεύονταν προς την ΙΜΙ χωρίς να ελέγχονται και τις περισσότερες φορές χωρίς καν να υποβάλλονται παραστατικά. «Από την έρευνα της υπηρεσίας μας μόνο για ένα πρόγραμμα, που αφορά την αποναρκοθέτηση στην περιοχή του Ficibajr στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, εκ των οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης που ανέλαβε το ΙΜΙ έχει εντοπιστεί έγγραφο υποβολής αίτησης και φακέλου για χρηματοδότηση από την ΥΔΑΣ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία.

Παπουτσάκης είπε...

Επιπλέον, από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι «για κανένα από τα οκτώ προγράμματα δεν έχουν ευρεθεί επίσημα έγγραφα των ελληνικών διπλωματικών Αρχών, με τα οποία οι τελευταίες να συνηγορούν την ανάγκη πραγματοποίησης των έργων. Δεν έχουν ευρεθεί ενδιάμεσες εκθέσεις προόδου υλοποίησης, πλην του προγράμματος που αφορά την αποναρκοθέτηση των περιοχών Lipovac 1 και Lipovac 2 (Βοσνία και Ερζεγοβίνη)».

«Ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη ΜΚΟ από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ανύπαρκτος», είπε ο ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης, διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις των προγραμμάτων, η χρηματοδότηση βάρυνε κατά 75% το ελληνικό Δημόσιο και κατά 25% τη ΜΚΟ. Προκειμένου όμως το συνολικό ποσό να βγαίνει από το κρατικό ταμείο, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ επινόησαν το κόλπο των εικονικών δωρεών. Εμφάνιζαν κατά κανόνα αλλοδαπούς εργαζόμενους σε αυτήν και στα προγράμματα να επιστρέφουν χρήματα δήθεν της αμοιβής τους, σε ποσοστό 20%-30%, υπό μορφήν δωρεάς στην ίδια την οργάνωση. Αυτές οι εικονικές δωρεές, όμως, δεν καταχωρίζονταν στα βιβλία τους και εμφανίζονταν ως η συμμετοχή της ΙΜΙ στο πρόγραμμα. Ετσι, συνέχισαν μέχρι το 2004 να παίρνουν χρήματα για αποναρκοθετήσεις τις οποίες, όμως, κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι έγιναν ή όχι. Πάντως στα παραστατικά βρέθηκαν ακόμη και λογαριασμοί σουπερμάρκετ και εστιατορίων όπου έτρωγε ο Τζεβελέκος.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. Η αστυνομική έρευνα, πάντως, δεν κατάφερε, προς το παρόν τουλάχιστον, να εντοπίσει τα χρήματα. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τον Τζεβελέκο και τη σύζυγό του Μαρία Μακρυνιώτη, που επίσης είναι κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, δεν οδήγησε σε χρήματα. Οδήγησε όμως στη δέσμευση πολυτελών οικημάτων του ζεύγους Τζεβελέκου - Μακρυνιώτη, στην Αθήνα και στη Ρόδο. Μάλιστα ο Τζεβελέκος φέρεται να έχει πει ότι «αν βρείτε τα λεφτά να μου γράψετε...». Η ΜΚΟ έπαυσε τις εργασίες της τον περασμένο Αύγουστο και το ζεύγος Τζεβελέκου - Μακρυνιώτη μετακόμισε στην Κύπρο. Οπως προκύπτει από καταγεγραμμένες στη δικογραφία τηλεφωνικές τους συνομιλίες, σκοπός τους ήταν να φύγουν για την Αμερική.
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5087632/to-kolpo-twn-9-ekat-kai-oi-narkes-twn-mko/

Ανώνυμος είπε...

Μια ελληνική ΜΚΟ για την προστασία π.χ.της χελώνας careta-careta στα Ιόνια νησιά, είναι απολύτως νοητή. Αλλά μια ελληνική ΜΚΟ για την καταστροφή κάποιων ναρκοπεδίων σε ξένες χώρες είναι απαράδεκτη. Η καταστροφή αυτών των ναρκοπεδίων πρέπει να είναι υπόθεση αυτών των ιδίων κρατών με την οικονομική

Ανώνυμος είπε...

Το οτι δεν γινοταν κανενας ελεγχος ειναι τυχαιο η μηπως ειναι γενικο φαινομενο. Και ο αδερφος του Σαμαρα ειναι Προεδρος σε ΜΚΟ. House of Cards η σειρα, γινεται σε αυτες. Η δικαιοσυνη επιλεκτικα ασχιληθηκε μονο με μια, και οχι τρεχοντος κυβερνησης και μαλιστα αφου εκλεισε. Με τις αλλες γιατι δεν ασχολειται;

Παπουτσάκης είπε...

Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» της ΜΚΟ για τις νάρκες, Κώστας Τζεβελέκος
Πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα, ιδιωτική φρουρά και υπηρετικό προσωπικό, και αρκετά όπλα. Εκεί φαίνεται πως κατέληξε μεγάλο μέρος των 9 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», με επικεφαλής τον Κώστα Τζεβελέκο.

Ο Τζεβελέκος, που άλλοτε συστηνόταν ως δημοσιογράφος και άλλοτε ως θεολόγος ή οικονομολόγος, τα τελευταία χρόνια διέμενε στη Ρόδο, σε μία πολυτελή βίλα στην Ιαλυσό, και σύμφωνα με τη Ροδιακή η αξία της ξεπερνά τα 800.000 ευρώ. Παράλληλα, νοίκιαζε μία πολυτελή μονοκατοικία στα Βριλήσσια, με ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα, ενώ είχε αποκτήσει και μία πολυώροφη πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους.

Ο Τζεβελέκος είχε χτίσει μία περιουσία από το… τίποτα, όμως, σύμφωνα με τη Ροδιακή, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επιστρέψει σχεδόν στο τίποτα, λόγω της χλιδάτης ζωής που έκανε ο ίδιος και η σύζυγός του, και είχε αναγκαστεί να στήσει πάγκο στη λαϊκή αγορά της Ρόδου, πουλώντας έτσι διάφορα λαχανικά προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά!

Πλέον, ο «εγκέφαλος» της ΜΚΟ αντιμετωπίζει βαριές ποινές – όχι όμως και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, οι οποίοι ήταν αυτοί που ενέκριναν τα κονδύλια προς την αμαρτωλή ΜΚΟ, αλλά κανείς δεν αναζητά τις δικές τους ευθύνες…

http://www.koutipandoras.gr/article/107155/poios-einai-o-egkefalos-tis-mko-gia-tis-narkes-kostas-tzevelekos

Παπουτσάκης είπε...

To ετησιο «Δωρακι» Σαμαρα στον αδελφο του...ο αδελφος του πρωθυπουργου Αλεξανδρος Σαμαρας πηρε 11.500.000€ στη ΜΚΟ που προΐστατο για να προστατευσει τους φοινικες απο το κοκκινο σκαθαρι!!!
Κάθε χρόνο, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς, είναι αποδέκτης ως Πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ), δώρων- πιστώσεων από τον προϋπολογισμό του κράτους… Με απόφαση των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του αδελφού Σαμαρά για την ανάθεση, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, του «έργου των επισκοπήσεων (Surveys) για την αναγνώριση και διατήρηση της Χώρας ως Προστατευόμενης Ζώνης κατά ορισμένων επιβλαβών οργανισμών καραντίνας για την περίοδο από 10 Δεκεμβρίου 2013 έως 9 Δεκεμβρίου 2014», έναντι ποσού 374.000 € σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ποσό αυτό δίνεται από τον προϋπολογισμό, που εξορθολογίζεται με τις μειώσεις στα κονδύλια της υγείας, των συντάξεων, της κοινωνικής ασφάλισης κλπ. Το 2011, ήταν η χρονιά που ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρωθυπουργού, ανέλαβε καθήκοντα πρόεδρου στο Δ.Σ του ΜΦΙ. Το 2012, μόλις ορκίστηκε πρωθυ...
Το 2011, ήταν η χρονιά που ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρωθυπουργού, ανέλαβε καθήκοντα πρόεδρου στο Δ.Σ του ΜΦΙ.
Το 2012, μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι ύψους 11,5 εκ € για την επισκευή του ΜΦΙ, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και ψηφιακής σύγκλισης».
Από το 2011, η κυβέρνηση Παπανδρέου τροποποίησε σχετικό άρθρο ΠΔ και με φωτογραφική διάταξη συμπεριέλαβε το Ινστιτούτο στους αρμόδιους φορείς για την ανάθεση τέτοιων έργων, τα οποία προβλεπόταν για υπηρεσίες του Δημοσίου δηλ. χωρίς πρόσθετο κόστος. Με την κομμένη- ραμμένη στα μέτρα του ΜΦΙ τροπολογία, άρχισαν και οι αναθέσεις έργων με επιβάρυνση του τακτικού προϋπολογισμού. Έτσι, το θέμα των επισκοπήσεων ανατέθηκε στο ΜΦΙ για πρώτη φορά το 2012 έναντι ποσού 365.000€ και αυξήθηκε φέτος κατά 9.000€ - προφανώς η χώρα χρήζει καλύτερης προστασίας.
Μια δεύτερη πρόσθετη επιχορήγηση που λαμβάνει το ΜΦΙ είναι για τα «Φυτοφάρμακα Υπολείμματα», η οποία το 2012 ήταν ύψους 450.000€ και για φέτος ανήλθε στα 520.000€. Εχει αυξημένα προβλήματα και η ελληνική γή.
Ακόμη, υπενθυμίζουμε ότι το ΜΦΙ συντηρείται και λειτουργεί από το ελληνικό κράτος, παρότι δωρεά Μπενάκη, με ετήσια τακτική επιχορήγηση για τα λειτουργικά του έξοδα και επιπλέον επιχορηγήσεις για τη μισθοδοσία του.
Το 2013 η τακτική επιχορήγησή του αυξήθηκε σε 1.690.000€ (69%). Μια γενναία αύξηση τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων και νομικών προσώπων μειώνονται δραματικά και οι φορείς φτάνουν τα όρια λειτουργίας τους.
Μια προσεκτική ματιά στον προϋπολογισμό του ΜΦΙ το 2013, του οποίου οι δαπάνες ανέρχονται στα 2.852.346,01€, παρατηρεί ότι η μισθοδοσία των μονίμων είναι 600.000€ ενώ των εκτάκτων 760.000€. Εξηγείται, λοιπόν, περίτρανα ο ρόλος και του ΜΦΙ στις πελατειακές σχέσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά με τους πολίτες- ψηφοφόρους.
Έτσι, λοιπόν, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά οδηγεί τη χώρα και το κράτος στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Με τις παλιές γνωστές πρακτικές.
Απολύονται μόνιμοι από τα υπουργεία για να προσλαμβάνονται αρεστοί έκτακτοι στο οικογενειακό επιχορηγούμενο ινστιτούτο.
logiosermis.net

Παπουτσάκης είπε...

Καμμένος -> Ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς πήρε 10.000.000 € στη ΜΚΟ που προΐστατο για να προστατεύσει τους φοίνικες από το κόκκινο σκαθάρι (Βίντεο)
Την συνάντηση του με τον Βύρωνα Πολύδωρα προανήγγειλε ο Πάνος Κάμμένος αποκλείοντας παράλληλα κάθε πιθανότητα συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι ο Βύρων Πολύδωρας χαίρει της εκτίμησής του από την περίοδο που βρίσκονταν και οι δύο στην Νέα Δημοκρατία ωστόσο κράτησε αποστάσεις από τα σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος στον...
χώρο της Κεντροδεξιάς.

Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις πολιτικές συνεργασίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε πιθανή συνεργασία με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν εντάσσουμε στην δύναμη του κινήματός μας κανέναν που ψήφισε μνημόνια. Λέμε όχι στην Χρυσή Αυγή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως υπάρχουν κοινά σημεία αλλά η συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις θα γίνει υπό όρους, ειδικά στα εθνικά θέματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μία είναι κοντά μας, μια μακριά μας» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει πίσω παρά τις επιθέσεις που δέχεται ενώ αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίον κατηγορεί για εξυπηρέτηση συμφερόντων, προαναγγέλλοντας προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά του υπουργού Υγείας.

«Άλλο η έντιμη και καθαρή πολιτική αντιπαράθεση και άλλο κάποιος υστερικός απέναντι σου».

http://youtu.be/6cgA4z3h9eQ

Unknown είπε...

Έχει ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς τα σχόλια των ενθουσιασμένων από τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ (πριν βγουν) στα σχόλια... Αναρωτιέμαι τι θα λένε αυτοί οι άνθρωποι τώρα 2-3 χρόνια μετά.

gvam44 είπε...

Ο,τι και να λένε Κε Σαρδελιανο η αμείλικτη πραγματικότητα επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι ότι στις 14/8/2015 η Βουλή επισημοποίησε την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και άρα αυτόκαταργήθηκε, που σημαίνει ότι η Ελλαδικό κράτος στερείται πλέον του βασικού χαρακτηριστικού ενός κράτους, της κυριαρχίας δηλαδή.
Είναι πλέον ένα fake state με ψευδοβουλη και ψευδονομους.
Ή πρόταση για να σωθεί η Κοινωνία στο http//:giorgos-vamvakousis.blogspot.com

Unknown είπε...

Η ανάρτηση αυτή αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο! Απίστευτα πράγματα συγκεντρωμένα όλα μαζι να τα βλέπει ο κόσμος ...!!!

bilwander είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bilwander είπε...

Η Βαριά Κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοσέλιδο τα 90+1 Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ στη "Δημοκρατία":
http://eftropios.blogspot.gr/2013/10/901.html

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονταν