Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

τα ΜΜΕ είναι οι τρομοκράτες, το χάος είναι το οργανωμένο σχέδιο.

Τις μέρες που μας πέρασαν η σύγχρονη Ελλάδα υπέστη μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής. Θα ήθελα όμως να καυτηριάσω τη στάση σχεδόν όλων των ΜΜΕ.

Ενώ η Ελλάδα ήταν τρομοκρατημένη και κυρίως στις περιοχές που υπέστησαν τις συνέπειες του πύρινου θηρίου, παράλληλα έκαναν χειρότερη την κατάσταση τα ίδια τα ΜΜΕ με τη στάση τους, τη συμπεριφορά τους, τη δημαγωγία τους, και την ανευθυνότητά τους. Τα ΜΜΕ έκαναν τη δική τους διαχείριση κρίσεως με σκοπό να αποσυντονίσουν την υπάρχουσα διαχείριση και με στόχο να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο χάος και πανικό. Πολλές φορές συντονισμένοι με ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κραυγές ξεπερνούσαν τα όρια, καπηλεύονταν την κατάσταση «για να ρίξουν την Κυβέρνηση»!......Δυστυχώς εκεί έφτασαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Αντί να υποβοηθήσουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης το δυσκόλευαν, του έδιναν χαοτικό χαρακτήρα για να αναδεικνύουν την ηλίθια ερώτηση «που είναι το κράτος» και «δεν υπάρχει κράτος».



Μια παρατήρηση : είδατε καθόλου αυτές τις μέρες στις οθόνες σας προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης; Ποτέ. Δεν τους ενδιέφερε να δείξουν τον τιτάνιο και άξιο συγχαρητηρίων αγώνα των πυροσβεστών μας, των ελικοπτέρων μας, των εθελοντών μας. Είχαν οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Ήθελαν να δείξουν χάος, διάλυση, πλήρη αποδόμηση του κρατικού μηχανισμού, απουσία κρατικής μηχανής. Ήθελαν να δείξουν μια Κυβέρνηση που λίγο πολύ μισεί τους πολίτες και θέλει το θάνατό τους…..Δεν τα κατάφεραν.

Οι δημοσιογράφοι στα μέτωπα της θηριώδους φωτιάς αποδομούσαν τη γιγάντια προσπάθεια των πυροσβεστών πηγαίνοντας από το ένα χωριό στο άλλο αλλά ποτέ στο χωριό που ήταν ανεπτυγμένες δυνάμεις κατάσβεσης και επιχειρούσαν ελικόπτερα. Εάν κατά λάθος πήγαιναν σε χωριό που έβλεπαν πυροσβέστες έφευγαν γρήγορα γρήγορα γιατί αυτό το χωριό δεν εξυπηρετούσε τις σκηνοθετικές απαιτήσεις και τα συμφέροντα του καναλιού. Στο λαό έπρεπε να περάσει μόνο το γκρο πλαν της γυναίκας που φωνάζει : «δεν ήλθε ούτε ένα αεροπλάνο να σβήσει τη φωτιά στο χωριό μας». Έπρεπε να δίνουν πάση θυσία την εικόνα εγκατάλειψης και να προκαλούν χάος και διάλυση! Έρχονταν μετά το πάνελ του καναλιού να ολοκληρώσει την αντικυβερνητική προπαγάνδα. Έτριβαν τα χέρια τους, γελούσαν τα μουστάκια τους στην υποκριτική τους προσπάθεια να φανούν λυπημένοι και δυσαρεστημένοι με την «ανίκανη» κρατική μηχανή. Με τα air condition στο φουλ, τη μικροψυχία παρέα και την ανευθυνότητα, φορώντας γραβάτες, έκαναν δικά τους σχέδια επί χάρτου. Εδώ έπρεπε να πάνε, εδώ αν επιχειρούσε μόνο ένα αεροπλάνο δε θα είχαμε τέτοια συμφορά και το ανήκουστο αν έσβηναν φωτιά τη φωτιά, μέτωπο το μέτωπο δε θα έπαιρνε τέτοια έκταση η συμφορά. Φυσικά αν οι δυνάμεις λειτουργούσαν κατά την επιθυμία τους τότε θα έλεγαν ότι το ακριβώς αντίθετο θα ήταν σωστότερο. Ακούστηκε και το απίστευτο : «δέστε μια κρατική μηχανή που δε μπορεί να σβήσει μια τόσο μικρή φωτιά»! Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρεία, οι πρώτες δορυφορικές ενδείξεις μιλάνε για φωτιές που ξεπέρασαν τις πυρκαγιές της τελευταίας δεκαετίας πολλών χωρών!

Το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής συμπλήρωνε το οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης. Στον αγώνα τους να αποδομήσουν την κρατική μηχανή αναδεικνύοντας μόνο τα λάθη και τις παραλείψεις και στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την εικόνα της ανυποληψίας της Κυβέρνησης τελικά δημιούργησαν εικόνα ανυποληψίας για όλους τους πολιτικούς, αν και κάποιοι επιμένουν ότι αυτός ήταν και ο πρωταρχικός τους στόχος για να ευνοήσουν έτσι μετεκλογικά σενάρια χάους και αδυναμίας συγκρότησης οποιασδήποτε κυβέρνησης. Εδώ παίζει το "καταλληλότερο σενάριο" για επιστροφή του Σημίτη και της πλήρους νταβατζοποίησης της πολιτικής μας ζωής. Ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες για σενάριο προς μια τέτοια κατεύθυνση θα είναι η οποιαδήποτε προβοκάτσια λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ναι τέτοια κίνηση θα προκαλέσει πραγματικά το χάος και μια τέτοια κίνηση παραδόξως ταυτίζεται με τα σχέδια και τα συμφέροντα της τάξης των μεγαλοκαναλαρχών και όχι του Πασόκ που μετατρέπεται σε υποχείριο συμφερόντων!

Ήδη στην ΕΥΠ επεξεργάζονται σενάρια μπαχαλοποίησης λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ήδη σέρνονται σενάρια εκλογών θρίλερ και χάους που θα επιβάλλουν το Σημίτη ως την επικρατέστερη λύση…..το θέμα είναι τι θα κάμει ο λαός; Θα υποταγεί στη θέληση των τεράστιων και άπληστων συμφερόντων που διακινούν οι εμπρηστές της κοινής γνώμης; Αυτό που αποκομίζω από συζητήσεις με συμπολίτες μου είναι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για πρωτοφανή καταστροφή από εμπρησμούς. Δεν μπορώ ακόμα να πω, πως θα μεταφραστεί αυτό εκλογικά αν και διαισθάνομαι.....

CNN : "Greece: One major fire remains"

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σημαντικό να υπαρχουν ζωντανες φωνες, αδουλωτες, ακαμπτες που δεν αρεσκονται - "βολευονται" ή "καταπινουν" αυτα που τους πασαρουν τα υποχειρια των media, αυτων που πραγματικα ελεγχουν την πολιτικη και κοινωνικη ζωη ενος τοπου

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρές φωνές που τολμούν να πουν αυτά τα πράγματα στην 'περίεργη' μπλογκόσφαιρά μας.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε έχω βαρεθεί (παρότι κι εγώ αποκαλώ 'πρόβατα' τον κόσμο) να τα βάζουμε με το λαό ότι και να ψηφίσει, δικαίωμά του, από ΠΑΣΟΚ μέχρι ΝΔ κι όλους τους 'ενδιάμεσους σταθμούς'. Κακά τα ψέματα ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ειναι μόνο το ΚΚΕ και πάντα αυτό θα είναι. Όλα τα άλλα αποτελούνται από δυσαρεστημένους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων. Δεν ξέρουμε τι θα έκαναν αν ικανοποιούνταν τα 'οράματά' τους εντός των αρχικών τους κομμάτων. Ξέρεις τι παίζει μόνο με το ΚΚΕ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι τα original κόμματα στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

τι να σου κάνει κι ο Λαός στην τελική; με τόσα που φτάνουν ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ στα αυτιά του;

Ανώνυμος είπε...

Eidate pouthena se OLLA ta MME, kai ta kratika mazh, na vgazoun 5 odigies pou mporousan na paroun aplh polites ws metra gia na sothoun ? px na forane vregmena malina rouxa klp klp. Odigies pou vriskeis kai sto internet. POUTHENA !!! Ta lamogia ! Pios kserei ean den dixnane panikovlita oti o 'kozmos telionh' possa atoma tha mporousane na sothoun. OUTE MIA ODIGIA . Sthn ousia h zwes pollwn pou panikovlithikan kai figane, kremonde sto lemo ths Stai, Xatzinokolaou, Autia kai kathe papara dimosiografo.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

αυτό και το άλλο,
Συγνώμη που θα στο πω, αλλά το ΚΚΕ έχει την κακή συνήθεια όποτε αναλαμβάνει την εξουσία να καταργεί την δημοκρατία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δε, ήταν με επανάσταση... ή πραξικόπημα. Άστο καλύτερα. Την δημοκρατία μου την θέλω έστω και έτσι ελαττωματική.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

ανώνυμε,

όχι και έτσι. είναι μαλάκες.. αλλά είναι και άσχετοι. Το κράτος έπρεπε να τους το επιβάλει αυτό. Μη τους κατηγορούμε και γιατί δεν είναι αυτό που εμφανίζουν... ειδικοί δηλαδή.

Παπουτσάκης είπε...

Βασίλη το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπι να θέτει όρια στην ελευθερία του λόγου.
Μόνος του κάθε πολίτης πρέπει να αντιλαμβάνεται τα όριά του.
Η αλληλεγγύη και η ομόνοια δεν επιβάλλονται. Δεν υπάρχουν κανόνες γι' αυτά τα πράγματα, πάνε μαζί με τα γεγονότα και δεν ποδηγετούνται ούτε καθοδηγούνται νομικά.
Στο σεβασμό του συνανθρώπου συμμετέχεις ελεύθερα. Αν χρειάζονται νόμοι για να αποδεικνύεις την αλληλεγγύη σου τότε τη βάψαμε!

Ανώνυμος είπε...

Τα ΜΜΕ κρύβουν συμφέροντα και εξουσία. Τη χειρίζονται αυτή την εξουσία αποκλειστικά και μόνο προς εξυπηρέτησιν των συμφερόντων τους. Δε χαρίζουν δεκάρα τσακιστή. Η επιρροή που ασκούν είναι συνυφασμένη με την τσακιστή δεκάρα που σε χαρίζουν πουθενά αντιθέτως σκοτώνουν για τη δεκάρα αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον τελευταίο ανώνυμο.
Επίσης, παρακαλώ Βασίλη, είχα κι έχω ακόμα μια χρωματοφοβία με το κόκκινο, του Σημίτη το πράσινο μπλέδιζε και μου πάει πιο εύκολα να ψηφίσω, γιατί πράσινο που μπλέδισε είναι σίγουρα χειρότερο από μπλε που έμεινε μπλε.

Ανώνυμος είπε...

να ψηφίσω μπλε εννοούσα. Θα δείξει, στο παραβάν θα αργήσω πολύ να αποφασίσω. Εκτός κι αν κάτι με πείσει πριν φτάσω εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΜΜΕ; Ποιά ΜΜΕ; Απ' όσο γνωρίζω, ΜΜΕ καλούνται κάποιοι οργανισμοί οι οποίοι απασχολούν δημοσιογράφους ως προσωπικό και αποστολή τους είναι η ενημέρωση. Έχουμε τέτοια στην Ελλάδα, φίλε Exastal και δεν το έχω αντιληφθεί ακόμη; Γιατί εγώ, δημοσιογράφο ΔΕΝ ΕΙΔΑ στην τηλεόραση, απ'όσο μπορώ να θυμηθώ. Τί να πρωτο θυμηθώ, τον Χατζάρα (τη φωνή του Κουτσόγιωργα), την Έλλη Στάη (το πορνίδιο που για να αναδειχθεί στην κρατική τηλεόραση, "έκαστε" σε όλους τους διευθυντές), τον Κύρτσο (από Κνίτης δεξιός κι από δεξιός... αλήθεια, τώρα τί είναι;), τον Κακαουνάκη (ουδέν σχόλιο), τον Τράγκα (κάποτε ενήργησε ως φωνή του Αλαφούζου στον πόλεμο με το Μητσοτάκη, αναβαπτίσθηκε ως Καραμανλικός αλλά "έφαγε πόρτα" καθότι ο Καραμανλής μπορεί χοντρός να είναι, βλάκας όμως δεν είναι) και αφήνω τελευταίο το άλλο λουλούδι, τον Χατζηνικολάου. Αυτόν δεν μπορώ ακόμη να τον χαρακτηρίσω και να βεβαιωθώ για το παιχνίδι που παίζει. Υποψιάζομαι κάτι, αλλά δεν ξεκαθάρισε ακόμη το τοπίο.
Λοιπόν, οι παραπάνω μου θυμίζουν κλουβί με πολλά, μικρά (αλλά όχι χαριτωμένα) παπαγαλάκια. Τα οποία όμως δεν είναι πολύχρωμα. Έχουν όλα αποχρώσεις του πράσινου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πράσινο του ΠΑΣΟΚ. Μιλώ και για το πράσινο του χαρτονομίσματος των 200 ευρω.
Όσοι όμως οργίζεστε από αυτή την υπερβολική επίθεση προπαγάνδας, σκεφτείτε το ξανά. Αυτή η υπερβολή διέσωσε την κυβέρνηση και κατέστρεψε το υπερκομματικό προφίλ που χρειαζόταν ο Γιωργάκης για να κερδίσει τις εκλογές. Θα πρέπει να ευχαριστείτε τα δήθεν ΜΜΕ, διότι αποκάλυψαν το μισαλλόδοξο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και μας θύμισαν ποιοί είναι και πώς πολιτεύτηκαν τόσα χρόνια. Και από ό,τι είδε όλος ο ελληνικός λαός, δεν άλλαξαν. Αλλαζονία, μισαλλοδοξία, απουσία πολιτικού λόγου και πάνω απ'όλα, υπερβολή. Η "πιο ανίκανη μεταπολιτευτική κυβέρνηση" είναι το σταθερό μοτίβο των ομιλιών τους. Μα ξέχασε κανείς την κυβέρνηση του Χέρφηλντ με τα φαξ, τον μάγο Θωμαδάκη και την Τουρλουμούση με την "πορνο-Μιμή" (κατά τον Κουρή) που κυκλοφορούσαν γυμνοί στο σπίτι με τις 17 τουαλέτες του καλωδιομένου Παπανδρέου; Ξέχασε κανείς ότι ΕΚΕΙΝΗ η κυβέρνηση και όχι άλλη, ευθύνεται για την κρίση στα Ίμια (την οποία διαχειρίστηκε ο Σημίτης με όποιο τρόπο μπόρεσε); Οι παπαγάλοι των ΜΜΕ είναι οι καλύτεροι συνήγοροι της κυβέρνησης. Απλά το μίσος και ο φανατισμός τους τυφλώνει τόσο που δεν το καταλαβαίνουν. Εγώ τουλάχιστον, τους είμαι ευγνώμμων για τη ζημιά που προκάλεσαν στον παντελώς ανίκανο, διανοητικά καθυστερημένο γιο του αλκοολικού, στην προσπάθειά τους να τον κάνουν πρωθυπουργό. Έχετε θάρρος και πίστη. Στην πελοπόνησο μας έχουν ξανακάψει αλλά δεν μας έχουν κάμψει ποτέ. Θα αποτύχουν και αυτοί όπως απέτυχε και ο Ιμπραήμ. Σ'αυτό τον τόπο, ακόμα και οι πέτρες έχουν ψυχή. Και έχουν και μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Και ένα συμπληρωματικό σχόλιο, για όσους ανέφεραν ότι κάποιο είδος ελέγχου στα ΜΜΕ θα έπρεπε να επιβάλλεται. Σας υπενθυμίζω ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ΔΕΝ επέβαλε λογοκρισία στις εφημερίδες ούτε σε καιρό πολέμου. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοια πράγματα σήμερα. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού, άλλως πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Εξάλλου, οι πυρκαγιές έκαψαν την αξιοπιστία και την αυθεντία των ΜΜΕ και νομίζω ότι το πλήγμα είναι ανεπανόρθωτο. Οι πολίτες είναι πια υποψιασμένοι και δεν "τρώνε" την προπαγάνδα τόσο εύκολα. Πέρασε η εποχή του "μπαρμπα-Ντυσσέν" και του "φίλου του λαού". (Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το πρώτο ιστορικά καταγεγραμμένο φαινόμενο λαϊκισμού στον τύπο. Ήταν εφημερίδες της εποχής της γαλικής επανάστασης, οι οποίες ευθύνονται για το θάνατο 200.000 ανθρώπων τους οποίους κατήγγειλαν ως "διεφθαρμένους ευγενείς" και συνεπώς "εχθρούς του λαού". Επιτρέψτε μου μόνο να προσθέσω ότι εκδότης του "φίλου του λαού" ήταν κάποιος Μαρά, πρώην αυλοκόλακας και τσανακογλύφτης πολλών ευγενών, αλλά το πιο ωραίο μέρος της ιστορίας είναι το τέλος της: ο Μαρά, υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων του, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.)