Ο πρόεδρος του Πασόκ καταφεύγει συνεχώς και με μεγαλύτερη ένταση στο ψέμα και την παραποίηση για να δώσει έμφαση και δραματοποίηση στις υποσχέσεις του. Για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές θα καταφύγουμε στο περίφημο debate όπου λέει εξήλθε νικητής, σύμφωνα με τα παπαγαλάκια του "πανελλήνιου σοσιαλισμού" :
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, παρέλειπε επιδεικτικώς να απαντά ευθέως στις ερωτήσεις που του υπέβαλλαν, γι’ αυτό και αρκετές φορές ακούσαμε από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ερωτούσαν, τη στερεότυπη παρατήρηση, κατά τη διατύπωση της διευκρινιστικής ερώτησης, «μα, κύριε πρόεδρε, δεν μου απαντήσατε».
Το χειρότερο ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου εψεύσθη ασυστόλως στις περιπτώσεις που ευαρεστείτο να απαντήσει. Ειδικότερα:
1. Ερωτήθηκε για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και απάντησε ότι δεν υπάρχουν και ότι το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Ουδέν ψευδέστερο. Διότι με τη Συμφωνία της Μαδρίτης αναγνώριζε η Ελλάδα «ζωτικά συμφέροντα» στην Τουρκία, η οποία, στα συμφέροντά της αυτά, εντάσσει και τις κατ’ αυτήν «γκρίζες ζώνες» των ελληνικών βραχονησίδων. Με τη Συμφωνία δε του Ελσίνκι αναγνωρίστηκαν ως διαφορές όλες οι εκκρεμότητες που δημιούργησε η Τουρκία, πέραν δηλαδή της υφαλοκρηπίδας, στις σχέσεις των δύο χωρών.
2. Ερωτήθηκε για τη δημόσια διοίκηση και αντί απαντήσεως καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης μιλώντας για διαφθορά του κράτους. Να θυμίσουμε στον αναμάρτητο κ. Παπανδρέου ότι τον Μάρτιο του 2002 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, με μια συνέντευξή του (στη ΝΕΤ) και με ένα άρθρο του (στο «ΒΗΜΑ») άφησε και πάλι σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης Σημίτη, μιλώντας «για διαφθορά της τελευταίας πενταετίας, η οποία πήρε μορφή κοινωνικού και πολιτικού φαινομένου και πρέπει να αντιμετωπισθεί».
3. Ερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου για το ασφαλιστικό και υποσχέθηκε ότι θα το λύσει, χωρίς αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση στην οποία ανήκε ο κ. Παπανδρέου, αφού έβαλε στο ράφι τα περίφημα πακέτα (μικρό και μεγάλο) του κ. Σπράου, στη συνέχεια εκάλεσε Βρετανούς να ξαναρχίσουν από την αρχή τις μελέτες και να ετοιμάσουν σενάρια ασφαλιστικών αλλαγών; Και ότι, ύστερα από
πολύμηνη κυοφορία, οι μελέτες ετοιμάσθηκαν αλλά η κυβέρνηση Σημίτη επέλεξε… το νόμο Σιούφα, τον οποίον είχε επεξεργασθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
4. Ερωτήθηκε για την Παιδεία ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για την εξασφάλιση ενός 5% του ΑΕΠ στο συγκεκριμένο εθνικό κλάδο. Να θυμίσουμε στον κ. Παπανδρέου ότι, κατά την τελευταία θητεία της κυβέρνησης Σημίτη, ενώ ο μέσος όρος των δαπανών, ως ποσοστού του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος, για την Παιδεία, στην Ευρώπη ανερχόταν σε ποσοστό 5,1%, στην Ελλάδα ήταν καθηλωμένος στο 3,5%. Σύμφωνα δε με στοιχεία της Ε.Ε., η Ελλάδα ήταν τελευταία στην Ευρώπη στις υποδομές για την Παιδεία.
5. Είπε, τέλος, ότι αυτός τηρεί το λόγο του. Φανταζόμαστε ότι τον τηρεί όπως στην περίπτωση της κ. Πατουλίδου.....Νίκος Σίμου : "τα ψέματα του κ. Παπανδρέου" - e-tipos
3 σχόλια:
sas tsouzei ligaki pou iparxoun anthropoi pou empenonte apo ton giorgo zileuete
Να το χαίρεστε το παιδί σας, βρε κουτά.....
Ναι ζηλεύουμε την πολιτική του διάνοια, το ήθος του, την εξυπνάδα του, το λόγο του, την ευφράδειά του κ.ά.
οχι αλλο καρβουνο!!!!
Δημοσίευση σχολίου