Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

πάει και ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έτσι και βγει Γιωργάκης!

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Παπανδρέου έκαμε μια δήλωση που πέρασε στα πολύ ψηλά και απαρατήρητα. Είχε όμως ιδιάζουσα αξία γιατί αναφέρονταν στον τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Έχει το δικό του σχέδιο και όραμα για τον αγωγό ο πρόεδρος Γιώργος. Δήλωσε λοιπόν με ελαφρά και ανεύθυνη τη καρδία ότι «το θέμα του αγωγού ΣΥΝΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Κάνει του κεφαλιού του, σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας έργο και υπεκφεύγει να τοποθετηθεί ορθά κοφτά υπέρ της γεωστρατηγικής του αξίας.
Τι θέλει να πει ο ποιητής; ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΘΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΟΥΤΙΝ. Κάποιοι λένε και ότι θα βρει τρόπο να καταργήσει τελείως τη συμφωνία.
Έχουν από τώρα προετοιμάσει οι γνωστοί άγνωστοι εθελοντές οργανώσεις οικολόγων που αντιτίθενται στον αγωγό με πρόσχημα……την οικολογική καταστροφή της περιοχής!
Ο πραγματικός τους στόχος όμως είναι η εξυπηρέτηση άλλων διεθνών συμφερόντων που ενοχλήθηκαν από την τριεθνή συμφωνία Ρωσίας – Ελλάδας – Βουλγαρίας που έχει δημιουργήσει και επιπλέον επιμέρους συμφωνίες με άλλες Κυβερνήσεις. Με το που βγαίνει ο Γιωργάκης θα μας φάνε τα αυτιά οι διάφοροι «ευαισθητοποιημένοι» οικολόγοι και περίεργοι περιβαντολόγοι που ακούνε ανάπτυξη, επένδυση και τεχνολογία και βγάζουν σπυράκια. Που μιλάνε για τη φύση με στενοκέφαλη και παραθρησκευτικού τύπου προκατάληψη. Αυτούς πρόκειται να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος για να πραγματοποιήσει τα επικίνδυνα σχέδιά του εναντίον του αγωγού.

4 σχόλια:

john anast είπε...

Πέσ' τα, πέσ' τα. ΕΠιτέλους κάποιοι πρέπει να μας θυμίζουν τον φασισμό που είχαμε τα τελυταία χρόνια και το φασισμό που θέλουν πάλι να μας φέρουν.
Υ.Γ. μαζεμένα τα είχες ε; Ελπίζω να ξεθύμανες λίγοα. Εγώ ξεθύμανα και μόνο που τα διάβασα Εννοώ και τα τρία τελευταία σου Posts

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι προκειται για αριστερίζων/περιβαλλοντικό ελιγμό του Παπανδρέου που θυμίζει λίγο τον πατέρα του. ''ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο'' αλλά και στα δύο μείναμε. Άσε που οι αριστερίζοντες δεν έχουν πρόβλημα με την Ρωσσία κάθε άλλο... Το πρόβλημα τους είναι η Δύση -ακόμη και η Ε.Ε. της οποίας τα χρήματα διαχειριζόμαστε άθλια- κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει. Γι'αυτό και κατά τις περσινές κινητοποιήσεις, μία μέρα δεν έγιναν επεισόδια, την ημέρα επίσκεψης του Πούτιν στην Αθήνα...
Τέτοια έργα -ακριβώς επειδή είναι γεωπολιτικής σημασίας- έχουν ευρύτερη πολιτική συναίνεση...μέχρι και ο Αλαβάνος τοποθετήθηκε υπέρ...

Ανώνυμος είπε...

http://notoburgasalexandroupolispipe.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ναι στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη