Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Πώς στήθηκε από τη συμμορία εκβιαστών η σκευωρία......

αναδημοσίευση από "Ελεύθερο Τύπο"
Απίστευτη ιστορία σκοτεινού παρασκηνίου με πολιτικές προεκτάσεις και στόχο τα οικονομικά οφέλη.

......Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, όλα παραπέμπουν σε μια σκευωρία, που στήθηκε από μια «συμμορία εκβιαστών», η οποία επικαλείται «υποστήριξη της αντιπολίτευσης», φωτογραφίζοντας το ΠΑΣΟΚ.

Η κατάθεση της Κωνσταντίνας Κάνου -της γυναίκας που ήταν παρούσα στο ραντεβού του Παναγιώτη Ψωμιάδη με την Τάνια Σωτηροπούλου- στην Εξεταστική ........ αποκάλυψε ένα νέο, σκοτεινό παρασκήνιο που «καίει» το ζεύγος Κουκουβίνου-Σωτηροπούλου.

..... η δικηγόρος ενεργούσε από κοινού με το σύντροφό της, πιέζοντάς την να καταθέσει στην Εξεταστική αρχικά ότι άκουσε το όνομα του πρωθυπουργού στη συνάντηση με το νομάρχη και στη συνέχεια -μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο Καραμπέρη - Κουκουβίνου- να κλείσει την υπόθεση «αναίμακτα» για όλους.

Στην ερώτηση «γιατί;», η κυρία Κάνου κατέθεσε ότι έλαβε την απάντηση από την κυρία Σωτηροπούλου πως «θα ήθελε πολύ να ρίξει, με τον άντρα της, την κυβέρνηση».

.....«Σ’ αυτή την ιστορία δεν είμαι μόνη», φέρεται να είπε στην κυρία Κάνου.

Μετά την κατάθεση της κυρίας Σωτηροπούλου στην Εξεταστική και τις αναφορές στο όνομα του Κώστα Καραμανλή η δικηγόρος τής τηλεφώνησε και της ζήτησε να επιβεβαιώσει στη Βουλή ότι ο κ. Ψωμιάδης πράγματι μίλησε για τον κ. Καραμανλή.

Η κυρία Σωτηροπούλου πρόσθεσε ότι ο σύντροφός της βρισκόταν σε δύσκολη θέση, διότι είχε πάρει λεφτά από τον κ. Καραμπέρη, δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζει για το DVD. Αλλά η Κάνου αρνήθηκε, διότι «ο νομάρχης δήλωσε αναρμόδιος» και τότε δέχθηκε δεύτερο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά από τον Μιχάλη Κουκουβίνο.

Αφού της συστήθηκε ως «ιδιαίτερος της Σωτηροπούλου», υποστηρίζει η κυρία Κάνου, της είπε πως «ήταν ευκαιρία να βγάλουν λεφτά».«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το θέμα το δούλευαν μαζί, γιατί έτυχε να δω, έτυχε να ακούσω, έτυχε να μου πουν», ανέφερε η μάρτυρας. Ετσι, η δικηγόρος -μετά τη δημοσιοποίηση του DVD- κάλεσε την κυρία Κάνου στο σπίτι μιας θείας τους (είναι μακρινοί συγγενείς) και της έδωσε ένα χαρτί. Σ’ αυτό τής είχε γράψει τι θα μπορούσε να πει στην Εξεταστική ώστε να απεμπλακούν τόσο η κυρία Σωτηροπούλου όσο και ο κ. Ψωμιάδης. «Θα σου γράψω αυτό και αυτό θα πεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπως επίσης αυτό θα πεις και στα κανάλια, όταν πας», κατέθεσε η κυρία Κάνου ότι της είπε η δικηγόρος. Αλλά εκείνη αρνήθηκε και πάλι…

Η μάρτυρας αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές για τη «δράση» του κ. Κουκουβίνου. Ανέφερε ότι και στο παρελθόν είχε πάρει χρήματα από τον πατέρα της και άλλους κατοίκους της περιοχής για να τους βρει οικόπεδα -όπως έλεγε- επικαλούμενος γνωριμία του με υφυπουργό. Επίσης, κατέθεσε ότι την είχε απειλήσει λέγοντάς της: «Να πας να πεις στο νομάρχη ότι θέλω λεφτά και οικόπεδο» (όπως ακριβώς εμφανίζεται να ζητά από τους Καραμπέρη - Πάπιστα στο επίμαχο DVD).

Δεν υπάρχουν σχόλια: