Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας | Τρεις νέες συμφωνίες για τον Ασωπό

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με τον ...
Σύνδεσμο Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Δήμο Τανάγρας.

Το σύμφωνο με κάθε έναν από τους προαναφερόμενους φορείς, προβλέπει τη στήριξη της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα, που αποτελεί μέρος του σχεδίου για την εξυγίανση του Ασωπού, την προστασία των κατοίκων και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, με κοινές δράσεις και παρεμβάσεις από όλες τις πλευρές.

Για τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, το σύμφωνο συνεργασίας με την Περιφέρεια υπέγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Κουδούνης, για το Επιμελητήριο Βοιωτίας ο πρόεδρός του Παναγιώτης Αγνιάδης και για τον Δήμο Τανάγρας ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Περγάλιας.

Οι συμφωνίες αυτές προστίθενται στο σύνολο του «μετώπου δράσεων» που δημιουργεί η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από την μόλυνση του Ασωπού αλλά και την εξυγίανσή του. Πρόσφατα άλλωστε, ο Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση τόσο με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Υγείας όσο και με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος.

Το σχέδιο των ριζικών παρεμβάσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για τον Ασωπό, ανέπτυξε ο Κώστας Μπακογιάννης στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας στην οποία κλήθηκε ως κεντρικός ομιλητής.

Ο κ. Μπακογιάννης τόσο στην ομιλία του προς τον ΣΒΣΕ όσο και μετά την υπογραφή των συμφώνων συνεργασίας τόνισε:

«Αισθάνομαι ότι αυτό το σχέδιο που μελετήσαμε και εκπονήσαμε για να αλλάξουμε τα πάντα σε σχέση με τη ζωή στον Ασωπό, βρίσκει συνεχώς όλο και περισσότερους υποστηρικτές και συμπαραστάτες. 

Από την συμμετοχή των κατοίκων και στην δημόσια διαβούλευση μέχρι την συνεργασία με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς, φαίνεται ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Βγαίνουμε επιθετικά μπροστά και διαγράφουμε ανύπαρκτα διλήμματα. 
Μία ολόκληρη χώρα ήταν εγκλωβισμένη στο δίλημμα: «Ασωπός καθαρός με κλειστές επιχειρήσεις ή μολυσμένος Ασωπός με ανεξέλεγκτες επιχειρήσεις», αυτό το ψευτοδίλημμα πέθανε. 
Ο Ασωπός θα καθαρίσει, οι επιχειρήσεις θα δουλέψουν με κανόνες και ολόκληρη η περιοχή θα αποτελέσει υπόδειγμα υγείας και οικονομικής ανάπτυξης. Είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό και θα το επιτύχουμε».

3 σχόλια:

Herman είπε...

Buy-1-bottled-ayahuasc online.
How to get 4-aco-dmt near me?
Best place to order 5-meo-dmt-online
Are you looking for ayahuasca?
How to order dmt-online?
Ultimate meo-dmt-online.

Best cubensis.
How to get ecuador?
Best Iboga.

Packers and Movers Jaipur είπε...

Get Packers and Movers Jaipur List of Top Reliable, 100% Affordable, Verified and Secured Service Provider. Get Free ###Packers and Movers Jaipur Price Quotation instantly and Save Cost and Time. Packers and Movers Jaipur ✔✔✔Reviews and Compare Charges for household Shifting, Home/Office Relocation, ***Car Transportation, Pet Relocation, Bike SHifting @
Packers And Movers Jaipur

Packers and Movers Hyderabad είπε...

Packers and Movers Hyderabad Give Certified and Verified Service Providers, Cheap and Best ###Office Relocation Charges, ***Home Shifting, ✔✔✔Goods Insurance worth Rs. 10,000, Assurance for Local and Domestic House Shifting. Safe and Reliable Household Shifting Services in Hyderabad with Reasonable Packers and Movers Price Quotation @ Packers And Movers Hyderabad