Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Κωστής Χατζηδάκης: Τέλος στον κύκλο του λαϊκισμού-Ήρθε η ώρα της αλήθειας

Ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού και πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης στην ιστοσελίδα του «Βήματος» σε ...
μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Β΄ Αθηνών επισημαίνει ότι το κόμμα είναι σε διαρκή συναγερμό, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές και αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο είναι υπεύθυνος, υπογραμμίζει πως δίνεται έμφαση στο δίπτυχο χαμηλότεροι φόροι-χαμηλότερες δαπάνες. «θα επεξεργαστούμε ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση και θα το παρουσιάσουμε τόσο προς τους Έλληνες πολίτες όσο και στην τρόικα πριν από τις εκλογές.
Για να γίνει μια καινούργια αρχή στην οικονομία» υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Χατζηδάκης και σημειώνει ότι το πρόγραμμα που ετοιμάζεται έχει στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και θα δίνει ευκαιρίες σ’ όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Επί της διαπραγμάτευσης, αναφέρει ότι «η όποια συμφωνία με την τρόικα φαίνεται ότι θα είναι μια εμβαλωματική που δεν δίνει λύση στα προβλήματα της χώρας» και ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. έχει σαφή αντίρρηση ως προς την κατεύθυνση των μέτρων.
Ο ίδιος λέει ότι το grexit έφυγε από το τραπέζι με την συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού και αναφορικά με τις εκτιμήσεις που γίνονται για τις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνει πως με το ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού, κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση πατάει σε δύο βάρκες: η μια είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η άλλη είναι της «ηρωικής εξόδου». «Όπως πάει να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα διακυβέρνησης του τόπου ούτε αναιρεί τους λόγους που μας οδήγησαν να ζητήσουμε εκλογές» τονίζει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας το αίτημα για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Επί του συνεδρίου που ξεκινάει σε λίγες ώρες, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι είναι ευκαιρία να ληφθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις για τη δομή και τη λειτουργία του κόμματος και οι αλλαγές που θα υιοθετηθούν μπορεί να αλλάξουν την κομματική κουλτούρα της ΝΔ και αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. είναι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά στην Ελλάδα, είναι το ευρωπαϊκό κόμμα που δεν είναι ο αντιπρόσωπος των Βρυξελλών στην Ελλάδα, αλλά το κόμμα της Ευρώπης και της κοινής λογικής. 
Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη: 
Με όσα έγιναν και στην ΟΝΝΕΔ και συμβαίνουν και στο παρασκήνιο σε επίπεδο κόμματος και Κ.Ο. θα περιοριστεί επιτέλους η δύναμη των κομματικών μηχανισμών, των φατριών, των βαρονιών των τζακιών και των οικογενειών; 
«Καταρχάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αποφάσεις του μετέτρεψε ουσιαστικά το πρόβλημα της ΟΝΝΕΔ σε ευκαιρία για ανανέωση. Και έκανε πράξη το σύνθημά του «όλα από την αρχή» στη ΝΔ. Το 10ο Συνέδριό μας είναι ευκαιρία να λάβουμε ριζοσπαστικές αποφάσεις για τη δομή και τη λειτουργία του κόμματος. Το σχέδιο καταστατικού που δόθηκε για διαβούλευση έχει σημαντικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 
Η θητεία του προέδρου, τα ολιγομελέστερα όργανα, η αυτοδέσμευση για αποφυγή δανεισμού από τις τράπεζες, η ενεργότερη συμμετοχή της κομματικής βάσης στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών είναι σίγουρα προτάσεις που εκσυγχρονίζουν τη ΝΔ. Οι αλλαγές που φαίνεται ότι θα υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο μπορεί να αλλάξουν την κομματική κουλτούρα της ΝΔ και αυτό με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος». 
Πως θα πείσετε τους πολίτες που αποστρέφονται την πολιτική και τα κόμματα να συμμετάσχουν και πάλι ενεργά; 
«Οι πολίτες παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι απέναντι στην πολιτική και στα κόμματα. Πρέπει, συνεπώς, να καταβάλλουμε υπερπροσπάθεια και να κάνουμε πολλά για να αλλάξουμε το κλίμα. Στέκομαι κυρίως σε δύο πράγματα: Καταρχάς, πρέπει να κλείσουμε τον κύκλο του λαϊκισμού και να απευθυνθούμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας. 
Να τους πούμε συγκεκριμένα πράγματα που να δίνουν απαντήσεις στα προβλήματά τους χωρίς να μασάμε τα λόγια μας. Να γίνουμε και δυσάρεστοι, αν χρειαστεί, αλλά πάντως να μην ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Δεύτερον, πρέπει με το παράδειγμά μας να επιδεικνύουμε κάθε στιγμή ότι εννοούμε αυτά που λέμε. 
Σας θυμίζω για παράδειγμα την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει με διαφάνεια και δύσκολες αποφάσεις το θέμα των οικονομικών του κόμματος. Ή την απόφαση για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Δεν μπορεί να ασκούμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο εσωτερικό μας και να τα βάζουμε κάτω από το χαλί». 
Πόσο δύσκολο είναι να εκσυγχρονιστεί ένα κόμμα εξουσίας όπως η Ν.Δ. που έχει, όπως παραδέχονται πολλοί, εξαρτήσεις; 
«Αναμφίβολα, η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ ισχυρή. Κάποιες νοοτροπίες και κάποιες πρακτικές είναι ριζωμένες για δεκαετίες. Από την άλλη, όμως, υπάρχει ένα πανίσχυρό αίτημα από την κοινωνία των πολιτών και την κομματική βάση μας για ανανέωση και εκσυγχρονισμό. 
Αυτό το αίτημα ενσαρκώνει η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ που έλαβε εντολή να προχωρήσει στις αλλαγές για τις οποίες δεσμεύτηκε πριν την εκλογή του. Έχοντας εξασφαλίσει την ενότητα της ΝΔ πρέπει να ρίξουμε το βάρος στη δημιουργική ανανέωσή της». 
Σε λίγες ξεκινά το 10ο συνέδριό σας. Ποιο είναι το στοίχημα σας; Τι να περιμένουν οι πολίτες που δεν συγκινούνται από συνέδρια; 
«Ουσιαστικά πρέπει να εκπλήξουμε ευχάριστα τους Έλληνες. Όχι με μεγάλα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις, αποφάσεις και πολιτικές. Με τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του καταστατικού και των κανόνων λειτουργίας της ΝΔ. Προσωπικά, π.χ., πιστεύω στην απευθείας εκλογή των προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών από τη βάση, αλλά και στην πρόβλεψη μιας ποσόστωσης (π.χ. το 1/3 ή το 1/4 των μελών των οργάνων του κόμματος) για μέλη που θα εκλέγονται για πρώτη φορά στα όργανα, προκειμένου να πετύχουμε στην πράξη τη διαρκή ανανέωση και το άνοιγμα στην κοινωνία. Ακόμα, όμως, περισσότερο πρέπει να εκπλήξουμε θετικά τους πολίτες με τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις. Που δεν πρέπει, φυσικά, να είναι λαϊκιστικές σαπουνόφουσκες, αλλά να υιοθετούν τις καλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές. Πρέπει να εμπνεύσουμε, να μεταδώσουμε την ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας». 
Η Ν.Δ. μετά το συνέδριο που θα κινείται ιδεολογικά; Η στροφή προς το κέντρο είναι αυτοσκοπός; Η δεξιά σας τάση πρέπει να αισθάνεται απομονωμένη; 
«Νομίζω ότι  η συζήτηση είναι ξεπερασμένη από τα πράγματα και το δίλημμα ψεύτικο. Πιστεύω ότι πια είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η ΝΔ είναι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Το ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας, όχι με την έννοια ότι είναι ο αντιπρόσωπος των Βρυξελλών στη χώρα, αλλά το κόμμα που υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Το κόμμα της Ευρώπης και της κοινής λογικής. Τελεία και παύλα!».
 Είστε υπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Θα δούμε προτάσεις, το στίγμα σας για το τι θα κάνετε εάν επιστρέψετε στην κυβέρνηση; 
«Την τελευταία μέρα του συνεδρίου, σε ειδική συνεδρίαση για το πρόγραμμα, θα παρουσιάσουμε προς διαβούλευση μια πρώτη δέσμη προτάσεων που θα στέλνουν σαφές μήνυμα για την αντίληψη που έχουμε για το μέλλον. Οι προτάσεις αυτές δεν θα είναι το πρόγραμμα, θα είναι πρόγευση προγράμματος και θα εντάσσονται μέσα σε μια γενικότερη πολιτική φιλοσοφία για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και αξιόπιστο. Η δουλειά για το πρόγραμμα της ΝΔ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, επιμέρους προγραμματικές θέσεις θα παρουσιάζονται ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα όμως στην ολότητά του θα παρουσιαστεί πριν από τις εκλογές. Και επειδή δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές είμαστε σε ένα διαρκή συναγερμό». 
Ποιοι είναι οι άξονες του νέου προγράμματος; 
«Το νέο πρόγραμμα της ΝΔ συγκροτείται  σε 5 μεγάλες θεματικές ενότητες, τα 5Α όπως τα έχουμε ονομάσει, κάθε ένα εκ των οποίων αντανακλά μια θεμελιώδη αξία για μας και την πολιτική μας:  Ανάπτυξη - Αξιοκρατία - Αριστεία - Αξιοπιστία – Αλληλεγγύη. 
Στην ενότητα της Ανάπτυξης κεντρική πολιτική κατεύθυνσή μας είναι το δίπτυχο «χαμηλότεροι φόροι – χαμηλότερες δαπάνες», αλλά και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Να αρχίσει η Ελλάδα να δουλεύει ξανά! 
Η Αξιοκρατία είναι κεντρική επιδίωξη για ένα κράτος περισσότερο αποτελεσματικό. Μια δημόσια διοίκηση η οποία θα είναι σύμμαχος και όχι εμπόδιο στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Με τη δικαιοσύνη που θα ενθαρρύνει και δεν θα αποτρέπει τις επενδύσεις και μια ολοκληρωμένη πολιτική στα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης. Τομείς όπου οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν οδηγήσει προς τα πίσω. 
Με το μήνυμα της Αριστείας ρίχνουμε το βάρος στην εμπέδωση αξιών. Απενοχοποιούμε την έννοια της επιτυχίας στην εκπαίδευση, αναδεικνύουμε την αξία της άμιλλας, ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Αντλούμε από το ιστορικό μας παρελθόν για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αξιοπιστία είναι το μήνυμα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας. 
Δράσεις που θα ενισχύσουν το κύρος της χώρας. Με στόχο να δυναμώσουμε ξανά τη φωνή της Ελλάδος και τη διεθνή απήχησή της. Άφησα τελευταία για να την υπογραμμίσω την αξία της Αλληλεγγύης. Μια έννοια απολύτως κομβική στην πολιτική μας. Για εμάς ελευθερία και αλληλεγγύη πρέπει να συνδυάζονται. 
Έτσι ώστε μέσα από την ελεύθερη οικονομία να παράγεται πλούτος ο οποίος θα επιτρέπει την άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει πίσω. Γι’ αυτό για εμάς πέρα από την κοινωνική ευαισθησία ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η κοινωνική αποτελεσματικότητα. Και στην παρούσα φάση, στη φάση της κρίσης, η πολιτικές στον συγκεκριμένο τομέα είναι ίσως οι πιο σημαντικές. Πιο εξειδικευμένα παραδείγματα θα δείτε την Κυριακή».
 Πόσο εύκολο είναι να καταρτισθεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όταν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο που ορίζεται από το 3ο μνημόνιο που έχει ψηφίσει και η Ν.Δ.; 
«Το μνημόνιο θέτει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση διαμορφώνει το μείγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει για να τους πετύχει. Πάρτε για παράδειγμα την εξίσωση δαπάνες-φόροι. Το μείγμα πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου στηριζόταν σε αύξηση φόρων κατά 2/3 και μείωση δαπανών κατά 1/3, ενώ το μείγμα της κυβέρνησης Σαμαρά στηριζόταν σε αύξηση φόρων κατά 1/3 και μείωση δαπανών κατά 2/3. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του είναι φόροι, φόροι, φόροι. Εμείς λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρους λογαριασμούς τόσο με την τρόικα όσο και τους Έλληνες πολίτες. 
Πιστεύουμε στο δίπτυχο χαμηλότεροι φόροι-χαμηλότερες δαπάνες θα επεξεργαστούμε ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση και θα το παρουσιάσουμε τόσο προς τους Έλληνες πολίτες όσο και στην τρόικα πριν από τις εκλογές. Για να γίνει μια καινούργια αρχή στην οικονομία. Όλα τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη περίπτωση εμβαλωματικές λύσεις οι οποίες σπρώχνουν το τενεκεδάκι παρακάτω». 
Μήπως ήρθε η ώρα να κατατεθεί ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και αυτό να τεθεί σε συζήτηση με τους εκπροσώπους των πιστωτών και να μην γίνεται η όποια διαπραγμάτευση με βάση το δικό τους σχέδιο; 
«Μα, προφανώς όλο το πρόγραμμά μας αυτό το στόχο έχει. Να είναι ένα πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας, ένα πρόγραμμα που να δίνει ευκαιρίες σ’ όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Μόνο που στο δικό μας πρόγραμμα δεν θα είναι το κράτος ο επιχειρηματίας. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων. 
Το κράτος πρέπει να είναι ο καταλύτης. Από την πλευρά μας, βασιζόμενοι σε όλες τις μελέτες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τους τομείς που πρέπει να ενθαρρυνθούν, θα επιδιώξουμε να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των μεγαλύτερων  και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των start-upεπιχειρήσεων, κάθε Έλληνα που οραματίζεται κάτι σ’ αυτό τον τόπο. Όχι ακολουθώντας ένα σοβιετικό μοντέλο, αλλά ακολουθώντας τα παραδείγματα επιτυχίας όλων των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών». 
Εάν υπάρξει συμφωνία και έρθει ένα πακέτο μέτρων στη Βουλή τι θα κάνει η Ν.Δ.; Θα αρνηθείτε να ψηφίσετε νέα μέτρα που στηρίζουν οι πιστωτές, η πλειοψηφία εκ των οποίων είναι συγγενείς σας ιδεολογικά. Δεν είναι μια αντίφαση; 
«Η όποια συμφωνία με την τρόικα φαίνεται ότι θα είναι μια εμβαλωματική που δεν δίνει λύση στα προβλήματα της χώρας. Και  η ΝΔ έχει μια σαφή αντίρρηση ως προς την κατεύθυνση των μέτρων. Η κυβέρνηση  έχει καταλήξει, όπως γνωρίζουμε ήδη, από επιλογή της, σε μια λύση που θα βασίζεται στην επιβολή νέων φόρων. Το πακέτο μέτρων των 5,5 δις περιέχει κατ’ ελάχιστον 4 δις νέους φόρους, τη στιγμή που η υπερβολική φορολόγηση ήδη προκαλεί ασφυξία στην παραγωγική Ελλάδα! 
Είναι σαφές πως η λογική αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο, καθώς η εξίσωση πολύ απλά δεν βγαίνει. Οι νέοι φόροι θα είναι πρόβλημα, όχι λύση για την οικονομία. Μετά τη συμφωνία, λοιπόν, ο κίνδυνος είναι η ελληνική οικονομία να παραμείνει απλώς με τη μύτη έξω από το νερό. Δεν είναι, όμως, αυτό που χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιτευχθεί μόνο με χαμηλότερους φόρους και χαμηλότερες δαπάνες, ένα κλίμα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, με οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων αλλά και με μια πολιτική αλλαγή που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στις αγορές και στους επενδυτές». 
Φοβάστε επανάληψη του καλοκαιριού του 2015; Πιστεύετε ότι θα ρισκάρει ένα νέο δημοψήφισμα ο Αλ. Τσίπρας ή θα καταφύγει σε εκλογές; 
«Με το ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πατάει σε δύο βάρκες: η μια είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η άλλη είναι της «ηρωικής εξόδου». Θέλει από τη μια να παραμείνει στην εξουσία. 
Γι’ αυτό προσπαθεί να κλείσει τη συμφωνία όπως όπως. Διάφορες κινήσεις της, όμως, μας προδιαθέτουν πωςη κυβέρνηση έχει ταυτόχρονα συνθέσει και μια μουσική «ηρωικής εξόδου». Την είδαμε πρόσφατα με το ΔΝΤ και τη μονομερή κατάθεση νομοσχεδίων. Αυτή η αμφιθυμία πάντως της κυβέρνησης βλάπτει την ίδια και ακόμα περισσότερο τον τόπο». 
Είστε πολιτικός που έχετε εικόνα τι συζητάνε στις Βρυξέλλες. Θεωρείτε ότι υπάρχει κλίμα να εγκαταλειφθεί η Ελλάδα; Το Grexit παραμένει στο τραπέζι; 
«Μετά την συμφωνία του καλοκαιριού νομίζω ότι τα σενάρια grexit μπήκαν στο αρχείο. Βεβαίως αυτό δεν εμποδίζει να ξανατοποθετηθούν πάνω στο τραπέζι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών οδηγηθούν σε αδιέξοδο». 
 Στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός ξεπεράσει τον κάβο και ψηφιστούν τα μέτρα. Κερδίζει πολιτικό χρόνο; Εσείς ζητάτε συνεχώς εκλογές. Δεν θα βρεθείτε σε κενό στρατηγικής; 
«Όπως πάει να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα διακυβέρνησης του τόπου ούτε αναιρεί τους λόγους που μας οδήγησαν να ζητήσουμε εκλογές. 
Την επομένη της συμφωνίας ούτε τα προβλήματα της οικονομίας θα έχουν αντιμετωπισθεί ουσιαστικά ούτε το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αλλά παράλληλα οι ιδεοληψίες και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης θα είναι πάντα εδώ. 
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η πραγματικότητα εκδικείται την κυβέρνηση για τη δημαγωγία της και τις εξωπραγματικές υποσχέσεις της. Ταυτόχρονα, όμως, εκδικείται, δυστυχώς, και τους Έλληνες πολίτες. Γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο». 

29 σχόλια:

Twinkle είπε...

Nice post. It is really interesting. Thanks for sharing the post!
Domain Registrar In India, Check domain availability, Domain Transfer And Renewal In India, Website Creation Company In India, Web Design Company In India, Web Services, Web Design Company in Tuticorin

Packers And Movers Ahmedabad είπε...

Packers and Movers Ahmedabad - We Provide ***Best Service Providers, Safe, Reliable, Affordable, Trusted ###Movers and Packers in Ahmedabad List, Household Shifting, Office Relocation: Choose Top Verified Packers and Movers Ahmedabad Compare ???Shifting Service Chrages, Price Quotation, Rate List Charts and Save Money and Time @ Packers and Movers Ahmedabad

Packers And Movers Bangalore είπε...

Packers and Movers Bangalore as a Services providing company can make all the difference to your ###Home Relocation experience. Bangalore based Company which offers versatile solutions, Right team that easily reduce the stress associated with a ???Household Shifting, ***Vehicle Transportation. we help things run smoothly and reduce breakages and offer you seamless, Affordable, Reliable Shifting Services, Compare Shifting Charges
Packers And Movers Bangalore

Packers and Movers Hyderabad είπε...

Packers and Movers Hyderabad Give Certified and Verified Service Providers, Cheap and Best ###Office Relocation Charges, ***Home Shifting, ✔✔✔Goods Insurance worth Rs. 10,000, Assurance for Local and Domestic House Shifting. Safe and Reliable Household Shifting Services in Hyderabad with Reasonable Packers and Movers Price Quotation @ Packers And Movers Hyderabad

Packers And Movers Delhi είπε...

Get Shifting/Relocation Quotation from ###Packers and Movers Delhi. Packers and Movers Delhi 100% Affordable and Reliable ***Household Shifting Services. Compare Transportation Charges and Save Time, Verified and Trusted Packers and Movers in Delhi, Cheap and Safe Local, Domestic House Shifting @
Packers And Movers Delhi

Packers And Movers Gurgaon είπε...

Packers and Movers Gurgaon Provide Reliable, Safe and Certified Service Provider list, Get Free ***Best Price Quotaition and Compare Charges. ???Hassle free Household Shifting Services, High Quality packing Material, Office Relocation, Car Transportaion, ###Local and Domestic Shifting Service @
Packers And Movers Gurgaon

Packers And Movers Kolkata είπε...

Get Packers and Movers Kolkata List of Top Reliable, 100% Affordable, Verified and Secured Service Provider. Get Free ###Packers and Movers Kolkata Price Quotation instantly and Save Cost and Time. ???Packers and Movers Kolkata Reviews and Compare Charges for household Shifting, Home/Office Relocation, ***Car Transportation, Pet Relocation, Bike SHifting @ Packers and Movers Kolkata

Packers and Movers Bangalore είπε...

This is really a pleasant and useful, containing all data furthermore greatly affect the new innovation. Much obliged for sharing it @ Packers And Movers Bangalore

Packers And Movers Ahmedabad είπε...

Superb post, we enjoyed each and everything as per written in your post. Thank you for this informative article because it’s really helpful, I really like site.
Please visit our website: @ Packers and Movers Ahmedabad

Packers And Movers Delhi είπε...

Nice image visibility and well written blog. Thanks for sharing. I have recently come across a new online service provider company which provides Shifting Services @ Packers And Movers Delhi

Packers And Movers Chennai είπε...

Packers and Movers Chennai Give Safe and Reliable ***Household Shifting Services in Chennai with Reasonable ###Packers and Movers Price Quotation. We Provide Household Shifting, Office Relocation, ✔ ✔ ✔ Local and Domestic Transportation Services, Affordable and Reliable Shifting Service Charges @ Packers And Movers Chennai

Packers And Movers Gurgaon είπε...

Thanks for sharing Such a valuable information.Im very thankful to You That You Had Given Me This opportunity to write on This blog.please visit our website I Assure You That it will be very useful for @ Packers And Movers Gurgaon
Packers And Movers Gurgaon to Pune
Packers And Movers Gurgaon to Bhubaneswar
Packers And Movers Gurgaon to Bhopal
Packers And Movers Gurgaon to Lucknow
Packers And Movers Gurgaon to Chandigarh
Packers And Movers Gurgaon to Patna
Packers And Movers Gurgaon to Mumbai

Packers And Movers Delhi είπε...

Superb post, we enjoyed each and everything as per written in your post. Thank you for this informative article because it’s really helpful, I really like site. @
Packers And Movers Delhi

Packers And Movers Kolkata είπε...

Superb post, we enjoyed each and everything as per written in your post. Thank you for this informative article because it’s really helpful, I really like site.
Please visit our website: @ Packers and Movers Kolkata

KIT είπε...

A very inspiring blog your article is so convincing that I never stop myself to say something about it.
Best Colleges for Computer Engineering | Biotechnology Colleges in Coimbatore
Best MBA Colleges in Coimbatore | Engg Colleges in Coimbatore

KIT είπε...


A very interesting blog....

Packers and Movers Bangalore είπε...

Packers And Movers Aranya Bhavan Bangalore
Packers And Movers Ashoknagar Bangalore
Packers And Movers Attibele Bangalore
Packers And Movers Attur Bangalore
Packers And Movers Avalahalli Bangalore
Packers And Movers Avenue Road Bangalore
Packers And Movers BSF Campus Bangalore

Packers and Movers Hyderabad είπε...

Packers And Movers Ameerpet
Packers And Movers Chandanagar
Packers And Movers Miyapur
Packers And Movers mehdipatnam
Packers And Movers KPHB Colony
Packers And Movers ahmedguda
Packers And Movers alizapur

Packers and Movers Bangalore είπε...

Packers And Movers Harogadde Bangalore
Packers And Movers Hennagara Bangalore
Packers And Movers Highcourt Bangalore
Packers And Movers Hongasandra Bangalore
Packers And Movers Hoodi Bangalore
Packers And Movers Horamavu Bangalore
Packers And Movers Hosakerehalli Bangalore

Packers And Movers Chennai είπε...

Packers And Movers Chennai to Pune
Packers And Movers Chennai to Ahmedabad
Packers And Movers Chennai to Bangalore
Packers And Movers Chennai to Hyderabad
Packers And Movers Chennai to Jaipur

Malaivel Siddha Hospital είπε...

Wonderful post,This article have helped greatly continue writing... HIV I & II RNA PCR Quantitative-AIDS cure in India
Donate blood - Malaivel Trust AIDS cure 100% for siddha in India HIV,HSV,HbsAg Cure Treatment in India
VDRL complete cure for siddha in India HBSag complete cure for Herbal in india
HIV/AIDS Complete cure for siddha in India AIDS cure 100% for Ayurveda in India
HBSag complete cure for Ayurveda in india AIDS cure 100% for Herbal in India

Malaivel Siddha Hospital είπε...

Great post.thanks for sharing
HBSag complete cure for Ayurveda in india HIV/AIDS Complete cure for siddha in Tamilnadu
HIV/AIDS Complete cure test result in Tamilnadu HIV I & II RNA PCR Quantitative-AIDS cure in Tamilnadu
HBSag complete cure for siddha in Tamilnadu AIDS cure 100% for siddha in Tamilnadu
VDRL complete cure for siddha in Tamilnadu HIV/AIDS Complete cure for Ayurvedic in Tamilnadu
HBSag complete cure for Ayurvedic in Tamilnadu Herpes simplex virus complete cure in Tamilnadu

SS Vermicompost Industry είπε...

Thanks for sharing such a great blog
Vermicompost manufacturers in Tamilnadu | Vermicompost in Tamilnadu
Vermicompost Manufacturers | Vermicompost Suppliers
Vermicompost in Coimbatore | Vermicompost manufacturers in Chennai
Vermicompost in chennai | Best Vermicompost in chennai

tjproductstech είπε...


Hi, Very nice article. I hope you will publish again such type of post. Thank you!
Corporate gifts ideas | Corporate gifts
Corporate gifts singapore | Corporate gifts in singapore
Promotional gifts singapore | corporate gifts supplier

Herman είπε...

Buy-1-bottled-ayahuasc online.
How to get 4-aco-dmt near me?
Best place to order 5-meo-dmt-online
Are you looking for ayahuasca?
How to order dmt-online?
Ultimate meo-dmt-online.

Best cubensis.
How to get ecuador?
Best Iboga.

Itools Mobile Service είπε...


Thanks for sharing this information. I really appreciate it.
Iphone service center in tnagar | Iphone service center in chennai
Lenovo mobile service center in Tnagar | Lenovo Mobile service center in chennai
Moto service center in t nagar | Motorola service center in t nagar
Moto Service Center in Chennai | Motorola Service Center in chennai

Shanthi Cabs είπε...

Impressive!Thanks for the post Tours and Travels in Madurai 
Guest House Booking in Madurai | Guest Houses in Madurai
Best travel agency in Madurai | Best tour operators in Madurai

Packers and Movers Chennai είπε...

Amazing article. Your blog helped me to improve myself in many ways thanks for sharing this kind of wonderful informative blogs in live. I have bookmarked more article from this website. Such a nice blog you are providing ! Kindly Visit Us Packers And Movers Chennai

Altaj Shoes είπε...

Interesting stuff to read. Keep it up.
Woodland showroom in madurai | Skechers showroom in Madurai
Puma showroom in madurai