Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Ξεκάθαρα μηνύματα Καραμανλή προς γείτονες

Ομιλία Καραμανλή με μηνύματα για συνεργασία και αλληλοσεβασμό προς τις γειτονικές χώρες.

«Ξεκάθαρα μηνύματα» προς τις γειτονικές χώρες έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών που διεξάγεται στην Κομοτηνή.

«Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας. Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους του γειτονικούς λαούς, υποστηρίζουμε την ευρωατλαντική προοπτική όλων των γειτόνων μας, όπως κάναμε για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σε ό,τι αφορά την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά και όπως πράξαμε πιο πρόσφατα με την Αλβανία σε ό,τι αφορά την ένταξή της στην Ατλαντική Συμμαχία», είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να είναι η ευρύτερη περιοχή μας μια γειτονιά ειρήνης, μια γειτονιά σταθερότητας, μια γειτονιά ασφάλειας για όλους. Μια γειτονιά ανάπτυξης, μια γειτονιά προόδου για μας αλλά και για τους γείτονες μας. Στην πορεία αυτή απαράβατος γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο αλληλοσεβασμός. Επαναλαμβάνω με απόλυτη σιγουριά ότι κάνουν λάθος, μεγάλο λάθος όσοι επενδύουν σε εθνικιστικές εξάρσεις, σε προκλητικές συμπεριφορές, σε ανιστόρητες εμμονές. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω».

5 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Καραμανλής; «Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες»
Μήνυμα του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την Κομοτηνή.

Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο του έργου και της ευθύνης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά τη δοξολογία, με αφορμή τη σημερινή γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιστορική Μητρόπολη της Κομοτηνής, δοξολογία την οποία παρακολούθησε μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και του κύρους της πολιτικής μας ζωής, αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του πολιτισμού μας και ζήτησε από όλους υπευθυνότητα, συστράτευση και εθνική ομοψυχία για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις μεγάλες και καθοριστικές για το μέλλον μας προκλήσεις που προκύπτουν από τη δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Ειδικότερα ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε:

«Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη και για όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Είναι μια μέρα η οποία εμπνέει πίστη, εμπνέει εθνική αυτοπεποίθηση, υποδεικνύει προσήλωση σε αρχές, σε αξίες, σε ιδανικά, υποδεικνύει προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας και του κύρους της πολιτικής μας ζωής. Είναι μια μέρα που εκπέμπει μηνύματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ελπίδας. Μηνύματα με άλλα λόγια εξαιρετικά επίκαιρα, ειδικά στη σημερινή, δύσκολη διεθνή συγκυρία. Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες, καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι ανάγκη, απαιτούν αυτές οι προκλήσεις, να έχουμε και υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ανάγκη, απαιτείται, να υπάρχει συστράτευση, εθνική ομοψυχία στο δρόμο του έργου της προόδου, στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και ακόμα, απαιτούν οι προκλήσεις αυτές, να έχουμε αφοσίωση στα διδάγματα της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Σε αυτό το δρόμο, το δρόμο το δύσκολο, τον ανηφορικό, ταυτόχρονα όμως το δρόμο της ευθύνης, πορευόμαστε σταθερά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ανώνυμος είπε...

Σιγά θα τα κάνει πάνω του ο κουμπάρος.

Ανώνυμος είπε...

Ναι θα βγει το Γιωργάκι το αμερικανάκι και θα πεθάνουν από την τρομάρα τους τα τούρκα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο κ. Κ.Κ. προκαλεί κανονικότατα! Το ζήτημα είναι εάν γνωρίζει την πραγματικότητα, οπότε παλεύει να μείνει γατζωμένος στο θρόνο του ή τα λέει όλα αυτά εξαιτίας του βοναπαρτισμού και του μεγαλοϊδεατισμού του...
Όπως κι αν έχει ίδρυμα σαν του μπάρμπα του δεν θα έχει και όσο μαδάει η εικόνα που χτίστηκε από το επιτελείο Ρουσόπουλου, η τύχη του στο χώρο της Δεξιάς θα είναι οικτρή..
Είναι προσβολή - με όσα έχει κάνει αυτός και η παρέα του - να μιλάει για ποιότητα της Δημοκρατίας και μάλιστα την υπεράσπιση του Θεσμού!
Να μπαινοβγαίνουν οι Τούρκοι στο λιμανάκι της Ρω ή να ανέχεται Τούρκο στρατηγό στη Λάρισα και να κάνει δήθεν τον "καμπόσο".
Να μας ζητάει συστράτευση, όταν λαρυγγώνει τον κοσμάκη με ανεργία, φόρους, ακρίβεια και φτώχια...
Είναι μια χάρτινη καρικατούρα που πρέπει να φύγει το συντομότερο.

Ανώνυμος είπε...

Μα αν θα φύγει ο Καραμανλής θα έρθει το μόγγολο ο Γιωργάκη το αμερικανάκι και θα γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Επιτέλους θα διαβούν τα αμρικανά την ελευθερη χώρα μας και τα κανάλια θα ονομάζουν την επέλαση σωτηρία τηςε χώρας και το Γιωργάκη σωτήρα.
Αυτό πράγματι θέλουμε;