Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τις είδατε τις χειροπέδες; Προφυλακιστέος ο Πρόδρομος Μαυρίδης.

Ευτυχώς υπάρχουν γενναίοι εισαγγελείς!
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης.
Ο κ. Ζαγοριανός δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα του Μαυρίδη, ο οποίος υποστήριξε στην πεντάωρη απολογία του, ότι δε χρημάτισε ποτέ κανέναν κρατικό ή δημόσιο λειτουργό, τη στιγμή που τα δεδομένα από τα γερμανικά δικαστήρια αλλά και οι έρευνες του Εισαγγελέα.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Για την ίδια κατηγορία απολογήθηκε και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 700.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Εν τω μεταξύ έκρηξη σημειώθηκε στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης σε γραφείο στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Λυκαβηττού 7.
Είκοσι λεπτά νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στο ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 «Στο Κόκκινο» και είπε ότι επρόκειτο να γίνει έκρηξη στη Λυκαβηττού 7, χωρίς να αναφέρει οργάνωση.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια η έκρηξη οφείλεται σε ωρολογιακό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του γραφείου.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές ενώ στο γραφείο στεγάζεται η επενδυτική εταιρία ΠΡΟΦΙΤ του Γιώργου Τρεπεκλή που εκπροσωπούσε την SIEMENS.

Του γνωστού Τρεπεκλή που ήταν σύμβουλος του προέδρου Γιώργου!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ...
ΕΙΔΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ?
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ + ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ +
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΑΝΤΑΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...
ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΠΙΣΤΑ... ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ...
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ALTER
(ΑΧ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΕ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

θΑΥΜΑΣΤΕ ΕΔΩ:
http://2.bp.blogspot.com/_SwvqahfgyBg/SeJ140aG7OI/AAAAAAAAmvo/G7RT8JqEu34/s400/hristoforakos4+(2).JPG

Ανώνυμος είπε...

Κλασσική μαφιόζικη μεθοδολογία από τη συμμορία του Γιωργάκη.
Η έκρηξη στο γραφείο του Τρεπεκλή είναι άλλοθι για να επικαλεστεί καταστροφή στοιχείων όταν κληθεί να καταθέσει στο Ζαγοριανό.
Παλιά τα κόλπα αλλά ο εισαγγελέας δεν είναι τόσο αγαθός.
Εξ' άλλου οι λογαριασμοί του Τρεπεκλή μιλούν από μόνοι τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΒΟΥΡΚΟΣ – ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Εδώ και 3 εβδομάδες ξέραμε ότι θα απολογηθούν στις 20/5 στον εισαγγελέα τα πράσινα στελέχη της Ζίμενς και του ΟΤΕ για τις σκανδαλώδεις ψηφιακές προμήθειες του ΟΤΕ των 57 εκατομμυρίων ευρώ. Όλο αυτό τον καιρό τα Γιωργο-κάναλα και τα πράσινα blogs έκαναν την πάπια και δεν ανέφεραν καθόλου το θέμα, λές και είναι κάτι ποταπό.

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης 20/5 δεν είχε ακουστεί ΤΙΠΟΤΕ για τις επισκέψεις των «πράσινων μιζαδόρων» της Ζίμενς στον εισαγγελέα. Το απόγευμα που έγινε γνωστό ότι ο Χριστοφοράκος έγινε Λούης άρχισε να κυκλοφορεί στα μπλόγκς αλλά τσιμουδιά στην τηλεόραση.

Ακόμη και στα βραδινά δελτία το θέμα απασχόλησε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Κυριακού και του Αλαφούζου. Ειδικά στον Αντέννα η απαξίωση ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙ αφού ασχολήθηκαν το πολύ δύο λεπτά και μετά άρχισαν να μιλάνε για την ακρίβεια, τα βενζινάδικα, την κρίση, τους λαθρομετανάστες, και άλλα τέτοια θέματα που δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με την επικαιρότητα.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου δεν ξέρουν τίποτε, δεν άκουσαν τίποτε, σαν το Γιωργάκη.

Ξερές ειδήσεις, χωρίς σχόλια, χωρίς σενάρια, χωρίς δημοσιογραφικά πηγαδάκια, χωρίς έγκυρες πηγές, χωρίς ρεπορτάζ, χωρίς της παναγιάς τα μάτια.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δηλαδή, ρε καραγκιόζηδες δημοσιογράφοι, εσείς που ξέρετε ακόμη και τι σώβρακο φοράει ο Καραμανλής, δεν ξέρετε τίποτε για τη σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά;

Δεν είναι αρκετά σημαντική η πράσινη μίζα των 57 εκατομμυρίων ευρώ αλλά είναι αρκετά μεγάλη η μπλέ μίζα των 100 χιλιάδων του παυλίδη, που μας πρήξατε τρείς μήνες τώρα;

Κύριοι και κυρίες Ευαγγελάτο, Πρετεντέρη, Τρέμη, Τσίμα, Καψή, Οικονομέα, Καμπουράκη, Χατζηνικολάου, Λιαρέλλη, Μακρή ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΤΡΟΠΗ για τη δημοσιογραφία.

ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Είστε πάμπλουτοι λακέδες των μεγαλο-επιχειρηματιών που έχουν κάνει συμφωνίες με το Γιωργάκη εδώ και καιρό. Να ρίξουν τον Καραμανλή και να βάλουν επάνω το Γιωργάκη για να ρουφήξουν το βιός του λαού με το μπουρί της σόμπας, όπως κάνουν από το 1974 μέχρι σήμερα και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Πόσα από αυτά καταλαβαίνει ο απλός λαός θα δούμε στις ευρωεκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Η αγορά του C4I της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απο την Ζήμενς τον Ιανουάριο του 2006 είναι γεγονός. Η παραίτηση του Μαρκογιαννάκη που είπε αγράμματο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λινό που αποκάλυψε την απίστευτη αγορά της ντροπής είναι επίσης γεγονός.
Νεοδημοκράτες την έχετε βαμένη με την Ζήμενς γι'αυτό δέν τολμάτε να αποκαλύψετε τίποτα.
Η φωτογραφία Καραμανλή - Χριστοφοράκου - Μπακογιάννη απο εκείνη την εποχή είναι.

Ανώνυμος είπε...

Προηγούμενε ανώνυμε, δεν διαθέτεις κάν την κοινή λογική να ταιριάζεις τα πράσινα ψέματα στις σωστές ημερομηνίες.
Πώς αγόρασε η ΝΔ το C4I το 2006. Ακόμη και ένα μικρό παιδί ξέρει ότι οι Ολυμπιακοί έγιναν το 2004. Π΄ρωτα έγινα οι Ολυμπιακοί και μετά αγοράστηκε το C4I;
Είσαι εντελώς πειραγμένος;
Η αλήθεια είναι ότι η παραγγελία έγινε το 2002, δόθηκε το 40% της προκαταβολής, μετά εισπράχθηκε η μίζα του Τρεπεκλή (τα γνωστά 6,5 εκατομμύρια ευρώ όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πέρυσι στον ανακριτή) και τον Ιανουάριο του 2006 η Ν.Δ. πλήρωσε το υπόλοιπο του ποσού λόγω της σύμβασης που είχε υπογράψει το πασόκ.
Δεν μπορούσε να κλάνει διαφορετικά, το δημόσιο υποτίθεται ότι έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από τις εναλλαγές των κυβερνήσεων.
Δηλαδή, με απλά λόγια, Η ΝΔ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΙΖΕΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, Ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ,
Αυτά που λές στο σχόλιό σου είναι ασυναρτησίες ενός ανεγκέφαλου πασόκου.
Σαν τα πρόβατα, αναμασάτε ότι ψέμα σας πασάρει το κόμμα.
Μπέε.....

Ανώνυμος είπε...

Πρασινάλογα είναι γνωστό οτι η μαύρη προπαγάνδα δίνει και παίρνει τον τελευταίο καιρό στα υπόγεια του μεγάρου μαξίμου.
Το ΠΑΣΟΚ είχε παραγγείλει δοκιμαστικά το C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων έχει και αυτό τις μεγάλες ευθύνες του, αλλά δέν μπορούσε να μαντέψει οτι ήταν ένα σύστημα προβληματικό που δέν λειτούργησε την εποχή των ολυμπιακών αγώνων σχεδόν καθόλου.
Ο Τρεπεκλής ήταν παιδικός φίλος του Γιωργάκη αλλά είχαν κόψει τους δεσμούς απο την εποχή που ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Η προμήθεια του C4I κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 255 εκατ. ευρώ, από τα οποία είχε πάρει απο το ΠΑΣΟΚ τα 108 σωστά όπως το λές το 40%. Η κοινοπραξία άν και δέν λειτούργησε σωστά το σύστημα παρά μόνο σε ποσοστό 50% ζητούσε όλα τα υπόλοιπα.
Τις νέες διαπραγματεύσεις με την SAIC και Siemens είχε αναλάβει ο υφυπουργός του Βουλγαράκη, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, που παραιτήθηκε αιφνιδίως τον Ιανουάριο του 2006, με μια μάλλον προσχηματική αφορμή. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τότε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Λινός είχε στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, ογκώδη φάκελο με πολλές παρατυπίες στους όρους των προσαρμογών που έγιναν από τον πρώην υφυπουργό στην αρχική σύμβαση για το C4I.
Ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλος, εξάλλου είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με την προμήθεια του C4I. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προήχθηκε στο μεταξύ, αλλά η ερεύνα αγνοείται.Στο πλαίσιο εκείνων των παζαριών, το Eλεγκτικό Συνέδριο είχε επίσης «μπλοκάρει» τις πληρωμές προς την SAIC. Αυτό επειδή έκρινε ότι η σύμβαση ήταν άκυρη επειδή δεν έπρεπε να υπαχθεί στο διάταγμα που αφορά τις προμήθειες πολεμικού υλικού, αλλά στις κανονικές διαδικασίες διαγωνισμών με δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια.
Τελικά παρά το μπλοκάρισμα του ελεγκτικού συνεδρίου ο Καραμανλής κατάφερε να το ξεμπλοκάρει, αγόρασε ολόκληρο το σύστημα C4I, έδωσε ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό στιν Siemens, επιπλέον της έκανε δωράκι άλλον έναν σταθμό μίζες αξίας 40 εκατ. ευρώ. Υπεύθυνοι για τις διαπραγματεύσεις ήταν ο υπουργός Δημόσιας τάξης Γ.Βουλγαράκης και ο εκπρόσωπος της Siemens Διονύσιος Δενδρινός.
Αυτά που λές στο σχόλιό σου είναι ασυναρτησίες ενός ανεγκέφαλου γαλάζιου.
Σαν τα πρόβατα, αναμασάτε ότι ψέμα σας πασάρει το κόμμα.
Μπέε.....