Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

απάντηση στην επερώτηση του Καρχιμάκη που αφορά το "Moni Toplou teraHotel".....

[η ερώτηση του Καρχιμάκη]

Το μεγάλο ξεπούλημα στη Μονή Τοπλού διεπράχθη σχεδόν εξ’ ολοκλήρου επί Κυβερνήσεων Πασόκ, όπου όχι απλά δεν υπήρξαν ανταλλαγές αλλά το δημόσιο παραιτήθηκε εγκληματικά έναντι των χρυσοφόρων συμφερόντων ενός μοναστηριού που όλως τυχαίως ευρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του «κοινοβουλευτικού βιομηχάνου λάσπης» ........ εννοείται κυρ Καρχιμάκη.

Ο βιονικός λασπολόγος και high tech κατασκευαστής παραπολιτικών "σκουπιδιών" με αυτή την επερώτηση συμμετέχει όπως φαίνεται συνειδητά στη συγκάλυψη της πιο καλοστημένης επιχείρησης ολοκληρωτικής παραχώρησης δημοσίου πλούτου, ως «κρατική δωρεά» σε καλοστημένα και ύποπτα συμφέροντα. Συμμετέχει στη συγκάλυψη μιας οργιώδους λεηλασίας, ενός πρωτοφανούς πλιάτσικου και ενός ακόμα «μεγάλου» ξεπουλήματος. Είναι μνημειώδης ο εθισμός και η ανεκτικότηα στα "colpo grosso" από τις αξέχαστες Κυβερνήσεις Πασόκ!

Ο αρχιτέκτονας της πολιτικής λάσπης στη χώρα μας, «συνεργάτης» και "(εξ)υπηρέτης" των ολίγων ισχυρών της ελληνικής πλουτοκρατίας, για μία ακόμα φορά, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ την διαλεύκανση του τεράστιου αυτού "νόμιμου" σκανδάλου, όπως έπραξε και σε άλλες πολλές περιπτώσεις παραπλανητικών δήθεν επερωτήσεων, διανθισμένων με το γνωστό πια ύφος "αδιάφ(θ)ορου" κανιβαλισμού. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ έτσι ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣ «ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» (ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ) ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!».

Ο κυρ Καρχιμάκης δια της σιωπής του απέναντι στο σκάνδαλο της μονής Τοπλού που τον αφορά άμεσα και την ίδια στιγμή με την συνήθη ανθρωποφάγα "ηθική" του, ακόμα και σε ό,τι έχει σχέση με το Βατοπαίδι και τη Βιστωνίδα επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την λειτουργία της δημοκρατίας. Κατά το δοκούν, ως ιδιοκτησία μιας παρέας, ψηφοθηρικά και αλαζονικά.

Προσέξτε την υποκρισία του ανδρός: ερωτάσθε « κ. Αλογοσκούφη διότι ουσιαστικά παραχωρήσατε τη λίμνη Βιστωνίδα, βάζοντας τέλος με την παραίτηση του Δημοσίου, στη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησής του επί της λίμνης. Οφείλετε να λογοδοτήσετε για την απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας προκειμένου να καλύψετε τις ύποπτες μεθοδεύσεις σας». Το ερώτημα φυσικά λειτουργεί και αντιστρόφως ανάλογα για το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους ερωτάσθε κυρ Καρχιμάκη για την «παραίτησή» σας από το Κάβο Σίδερο! Λογοδοτήστε για την εγκληματική παραχώρηση, άνευ ανταλλαγμάτων, δημόσιας περιουσίας. Αλλά ω του θαύματος και της θείας καλογερικής επιφοιτήσεως, στην περίπτωση Τοπλού ο κυρ Καρχίμ αντιλαμβάνεται μονόπλευρα κυβερνητική υπονόμευση της σημαντικότερης επένδυσης για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος της Ελλάδας, στο Κάβο Σίδερο»!!!

Αυτή η επένδυση, αναμένεται λέει, να ενισχύσει κατά πολύ τον τουρισμό της Σητείας και να αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο ζωής του τοπικού πληθυσμού με .......... τους ρεσεψιονίστες καλόγερους!

Κατηγορεί μάλιστα την Κυβέρνηση ότι υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο με τη στάση της το "Hotel Moni Toplou", το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Ελλάδα και που αναμένετε να ενισχύσει σημαντικότατα τον τουρισμό του νησιού προσφέροντας πολύτιμες θέσεις εργασίας, golf και spa στον πληθυσμό της ακριτικής αυτής περιοχής!!!

Δυστυχώς τόση τεράστια ανευθυνότητα, υποκρισία και πολιτική αναισθησία χαρακτηρίζουν αυτόν που τη μια μέρα επερωτά για τις υποτίθεται σκανδαλώδεις παραχωρήσεις στη Μονή Βατοπεδίου και την επομένη πρωί πρωί επερωτά για την υπονόμευση των παραχωρήσεων στη Μονή Τοπλού!

Κυρ Καρχιμάκη! Ή και οι δύο παραχωρήσεις είναι σκάνδαλα ολκής ή και οι δύο παραχωρήσεις είναι ευκαιρίες για επενδύσεις. Αποφασίστε και πάψτε επιτέλους να παίζεται τόσο ανεύθυνα με τη λογική μας. Ο φαρισαϊσμός έχει και αυτός τα όριά του……

ο ερωτώντας πολίτης

Βασίλειος Παπουτσάκης

Y.Γ.:
κοιτάξτε τι έπαθε ένα κοριτσάκι μόλις του είπαν ότι έκαμε άλλη μια γελοία επερώτηση ο Καρχιμάκης : Paranoia :

[πρώτη ανάρτηση 27/09/08 ώρα 07:24]

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξασταλάκο,
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ.
Πανωμερίτης

Ανώνυμος είπε...

Δε μας χέζεις ρε Πανωμερίτη....
για το μέγα σκάνδαλο Τοπλού θα μας πεις τίποτα ή έχαψες και συ τις μέγα επενδυτικές ψευτιές του ψευτο - Καρχίμω!

Παπουτσάκης είπε...

Ανόητα και αήττητα ΜΜΕ-Οι Τούρκοι τώρα ζητάνε την περιουσία του Οικουμενικού πατριαρχείου

Ηλίθια ΜΜΕ. Ανόητοι Τράγκες. Τώρα οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν πίσω οτιδήποτε θεωρούν ότι έχασαν με χρυσόβουλα και σφραγίδες. Τόσο ανόητοι είναι οι μισέλληνες που επειδή τους ασκήθηκαν διώξεις για κακουργήματα, την πληρώνει ο Ελληνισμός. Η βλακεία είναι αήττητη και τα ΜΜΕ έχουν μπόλικη από δαύτη. Οι Τούρκοι θέλουν να διεκδικήσουν ότι υπάρχει για πάρουν τα κτήματα που είχαν χάσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τέτοια ζημιά έκαναν τα ΜΜΕ.
http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_8749.html

Παπουτσάκης είπε...

Αλλάζει όνομα η ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα
«Η παράδοση των Μακεδόνων: Έτοιμοι για την συμφωνία, αλλάζουμε όνομα», γράφει η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Σε αναλυτικό της άρθρο, με τίτλο «Η παράδοση των Μακεδόνων: έτοιμοι για τη συμφωνία, αλλάζουμε όνομα» η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρεται στην υπόθεση του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και στις πιθανότητες λύσης της διαφοράς με την Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος Φραντζέσκο Μπατιστίνι παραθέτει τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ειδικότερα, ο κ. Τσερβένκοφσκι τονίζει ότι «είμαστε έτοιμοι να βρούμε ένα δίκαιο συμβιβασμό και μια λογική λύση με την Ελλάδα, υπό τον όρο να μην απορρίπτει την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα». Ο Μπατιστίνι συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «στα Σκόπια έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη διαφορά αποτελεί έρμα, νεκρό βάρος, και για πρώτη φορά δέχονται να αναβαπτισθούν, κάνοντας παρελθόν τόσο το «FYROM», όσο και στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», προσθέτει ότι, ως λύση, αποκλείεται το «Σλαβομακεδονία», διότι «θα ενοχλούσε τους Αλβανούς», όπως επίσης και το «Pirin Macedonia», διότι θα ήταν «υπερβολικά φιλοβουλγαρικό», αλλά και το «Vardar», η ονομασία που, όπως τονίζεται, ίσχυε πριν τον Τίτο.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος σημειώνει ότι «οι πιο πιθανές λύσεις είναι «Nuova Macedonia» (Νέα Μακεδονία) και «Macedonia del Nord» (Μακεδονία του Βορρά). Διότι τα Σκόπια θα μπορούσαν, με τον τρόπο αυτό, να διατηρήσουν το όνομα που αγαπούν . Η Αθήνα, παράλληλα, θα εξασφάλιζε την αποσαφήνιση ότι η πρώτη, αρχαία, μεγάλη Μακεδονία, είναι η περιοχή στην οποία ζουν οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης».

Ο Μπατιστίνι αναφέρεται επίσης στην συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις και στη δήλωση της δεύτερης ότι «θα θέλαμε να λύσουμε την υπόθεση αυτή, όσο πιο σύντομα γίνεται. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που να ικανοποιεί όλους». «Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παραδείγματα παλαιού μίσους», συμπληρώνει η «Κορριέρε», αναφέροντας τη σχετική δήλωση του πολιτικολόγου John Agnew. Και καταλήγει: «Έστω και αν ήρθε η στιγμή για (να χορέψουν οι δυο χώρες) ταγκό ή συρτάκι, αυτό δεν σημαίνει ότι το μίσος θα μετατραπεί σε έρωτα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/09/2008_249960

Παπουτσάκης είπε...

Ιδιωτικοποιείται η Alitalia

Λύση για την Alitalia μετά το «ναι» των πιλότων
Τη Δευτέρα πρόκειται να υπογράψουν και οι μικρότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μετά από δεκαπέντε ώρες διαπραγμάτευσης, από τις οποίες οι έξι με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων εθνικών συνδικάτων, οι Ιταλοί πιλότοι, υπέγραψαν το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Alitalia. Στη νέα εταιρεία θα προσληφθούν 1.550 εξ αυτών, 139 θα έχουν σχέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, ενώ κρίθηκαν τελικά υπεράριθμοι και τίθενται εκτός εταιρείας 870.

Εγγύηση θεωρείται το ότι το συμβόλαιο των πιλότων, θα τους εξασφαλίζει ρόλο ισότιμο με εκείνο των ανώτερων υπαλλήλων της «νέας Alitalia «. Επίσης, η εργοδοσία δεσμεύεται να καλύψει τυχόν μελλοντικές της ανάγκες, προσλαμβάνοντας μέρος των πιλότων, που θα μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Κλείνει έτσι το σημαντικότερο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης για την ιδιωτικοποίηση του ιταλικού εθνικού αερομεταφορέα. Τη Δευτέρα πρόκειται να υπογράψουν και οι μικρότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιπταμένων και από τις 15 Οκτωβρίου, η «νέα Alitalia «, θα μπορέσει να απογειωθεί υπό την νέα της μορφή.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Λουφτχάνσα επιβεβαίωσε σήμερα ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει μέρος των μετοχών του νέου ιταλικού αερομεταφορέα. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και η νέα εργοδοσία, πρόκειται μάλλον να την προτιμήσουν, αφήνοντας «στο συρτάρι» την πρόταση Air France-KLM. Σύμφωνα, τέλος, με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «Canale 5», ιδιοκτησίας του Ιταλού μεγιστάνα-πρωθυπουργού, η αεροπορική σύνδεση της «Νέας Alitalia « με την Αθήνα, δεν θα πραγματοποιείται πλέον από το αεροδρόμιο της Ρώμης, αλλά από εκείνο της Νάπολης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/09/2008_249950

Παπουτσάκης είπε...

Τα 5 «βαρίδια» στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο, 27.09.08
Πέντε είναι τα σημεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων που -σύμφωνα με την ανάλυση της Χαριλάου Τρικούπη- καθιστούν εύθραυστο το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Προβληματισμό στην αξιωματική αντιπολίτευση προκαλούν:

1 Η διαρροή των ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει σε διψήφιο αριθμό, ανάλογα φυσικά με τη μέτρηση. Στη δημοσκόπηση της MRB που δημοσίευσε ο ΕΤ.Κ οι διαρροές ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και βαίνουν μειούμενες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, καταγράφονται στο 12%.

2 Η εκτίμηση περισσοτέρων από ενός στους δύο ερωτηθέντες (52,4%) -σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της MRB- ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τις λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών.

3 Η απάντηση του 47% των πολιτών ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας. Σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Χαριλάου Τρικούπη, τα 2 και 3 αφορούν κρίσιμα ευρήματα και δείχνουν το βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

4 Οι περίπου δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά που διατηρεί υπέρ της η Ν.Δ. στη λεγόμενη παράσταση νίκης. Το γεγονός ότι -σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση- οι πολίτες προβλέπουν στην πλειοψηφία τους νίκη της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές προβληματίζει τη Χαριλάου Τρικούπη.

5 Η χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Στη δημοσκόπηση της MRB καταγράφεται κάτω από 70%, κάτι που σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, από την άλλη όμως έχει αποθέματα ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, χαμόγελα στην αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί μια σειρά άλλων ευρημάτων των τελευταίων μετρήσεων.

Το πρώτο που σημειώνουν είναι το προβάδισμα στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.

Το δεύτερο ότι, για πρώτη φορά ύστερα από περίπου πέντε χρόνια, στο δίπολο για τη διακυβέρνηση της χώρας «Καραμανλής και Ν.Δ.» και «Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ» η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά «Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ».

Το τρίτο είναι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαφθοράς στο δημόσιο βίο αλλά και το ότι η κοινή γνώμη θεωρεί ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι πιο κοντά στα προβλήματα των πολιτών από ό,τι ο Κ. Καραμανλής.

Τέταρτον, η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλεται κυρίως -όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στην επιστροφή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Η ανάγνωση αυτή οδηγεί τον Γ. Παπανδρέου σε συνέχιση της τακτικής που έχει ακολουθήσει από το τέλος του καλοκαιριού και μετά.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=53420

Παπουτσάκης είπε...

Πέτρο Τατούλη μας ζάλισες, σήκω και φύγε να σε πούμε μάγκα


Και μόνο που είπε ότι πικράθηκε επειδή έχασε τον υπουργικό θωκο μας φτάνει και μας περισσεύει. Εντάξει είναι και το κόμμα μπάχαλο αλλα όταν θεωρείς ότι «έκαναν το κόμμα φέουδο, που παρεισέφρυσαν στο κόμμα χωρίς ποτέ να ανήκουν σε αυτό" τότε απλά παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Αλλά θα πικραθείς μην χάσεις τον βουλευτικό σου θώκο; Δεν μας αρέσει έτσι όπως το πας Πέτρο Τατούλη. Φύγε. Παραιτήσου και θα είσαι αρχηγός. Τι τα θέλεις τα ...

...προνόμια; Μα, έχουμε τρελαθεί τελείως ή λίγο; Αν δεν μου αρέσει κάτι φεύγω.
"Κάποιοι –υπογράμμισε- ανακύκλωσαν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση, αν και δήλωνα ότι δεν θα ήμουν εκείνος που θα ακολουθούσα τέτοιες τακτικές. Εφηύραν θεωρίες συνωμοσίας, δεν δίστασαν να πουν ότι τα είπα επειδή έχασα τον υπουργικό μου θώκο», χωρίς ωστόσο να αρνηθεί ότι πικράθηκε όταν απομακρύνθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτά όμως, ανέφερε, κρατούν λίγο, διότι πολιτική με συναίσθημα δεν γίνεται.

http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_4328.html