Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

η ομιλία Καραμανλή τρόμαξε τα παπαγαλάκια των νταβάδων.....

Η ομιλία Καραμανλή στην Κ.Ε του κόμματός του έχει φέρει σε αμηχανία τα «παπαγαλάκια» των «νταβάδων». Αναγνώσανε ορθά τα σημειολογικά χαρακτηριστικά της ομιλίας και επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να την «απονευρώσουν».
Ακούγοντας τα φαιδρά «παπαγαλάκια» Του ΜΕΓΚΑ διέγνωσα την ανήμπορη «λύσσα» τους και «εμπνεύστηκα» για αυτό το σημείωμα.
Τι τάραξε τόσο τους «εγκάθετους» των «νταβάδων»;
Τους τάραξε γιατί ο Καραμανλής μίλησε στο στιλ του Ανδρέα. Σημειολογικά η σκληρή γλώσσα του Καραμανλή θύμιζε τη γλώσσα του Ανδρέα στο «Πεντελικόν».
Τους τάραξε γιατί ο Καραμανλής αποφάσισε να δράση από εδώ και στο εξής σαν Βοναπάρτης, όπως ακριβώς ο Ανδρέας.
Και έπεισε ότι από εδώ και στο εξής θα δράση έτσι και θα πάρει την κατάσταση επάνω του.
Και είναι αυτό που προκάλεσε την «παγωνιά» και τη «σύγχυση» στις κορυφές των «κέντρων» που θέλουν να αποδομήσουν το σκηνικό, στα «παπαγαλάκια» τους και τους ποικιλόχρωμους» «εκσυγχρονιστές».
Γνωρίζουν ότι ο Καραμανλής έχει πολλά ατού στα χέρια του και αν αποκτήσει την πίστη του Βοναπάρτη, αν γίνει δηλαδή Ανδρέας, θα τα χρησιμοποιήσει και θα τους κάνει ματ.
Γιατί απλά μόνο να βγει ανοικτά και να καταγγείλει τους ποικίλους εκβιασμούς και τις υπονομεύσεις που υφίσταται, ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ περισσότερα από όσα θα πει.
Έχει και άλλα χαρτιά και πολλές πρωτοβουλίες που μπορεί να πάρει.
Και ο λόγος του έδειξε ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει αποφασιστικά και δυναμικά.
Γι’ αυτό τρόμαξαν οι «παπαγάλοι» των «νταβάδων»........Ρεσάλτο mag
"Τα Νέα" απ' το "πασοκικό παρακράτος" : Μέχρι και γκάλοπ είχαν έτοιμο προ τριημέρου αλλά αντί να το δημοσιεύσουν την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή της Κ.Ε., θεώρησαν σκόπιμο να το δημοσιεύσουν την Κυριακή για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη και να θεωρηθεί ότι ο Καραμανλής δεν έχει απήχηση στην κοινωνία, αντίθετα από τον πρόεδρο Γιώργο που έγινε ξαφνικά "καλύτερος", κοινώς "the best"! Οι πληροφορίες λένε ότι τρόμαξαν από την άμεση επιρροή που είχε η ομιλία Καραμανλή την Παρασκευή και το Σάββατο, γι' αυτό και στην πραγματικότητα εξέδωσαν τη μισή έρευνα κατά το συμφέρον τους φυσικά. Αυτό θα πει "δημοκρατικό μέσο ενημέρωσης" ή "πατσαβουροτυπία" ή "παρακρατική παραπληροφόρηση"!

12 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Γιώργο, περίμενε!
Tου Mπαμπη Παπαδημητριου

Ηταν πειστικός: στο περιεχόμενο των λόγων του αλλά και στην «πολιτική» γλώσσα των νοημάτων. Και, το κυριότερο, ήταν στην απολύτως ορθή κατεύθυνση. Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ανταμειφθεί, τουλάχιστον όχι τώρα κοντά, από τους πολίτες. Γιατί, όπως και όσοι ήσαν μέσα στην αίθουσα, έτσι κι έξω απ’ αυτήν και, κυρίως, όσοι ετοιμάζουν τα δελτία «των 8» θέλουν να δουν το αίμα να ρέει προκειμένου να πειστούν. Οχι για κάτι σημαντικό, αλλά για κάτι που μπορεί να ανταλλαχθεί στον πλασματικό κόσμο του αθηναϊκού τριγώνου όπου όλα ξεκινούν και, νομίζουν ότι, πρέπει να καταλήγουν.

Ο Καραμανλής κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (θα είχε πάρει και το 2000 χωρίς τη στήριξη του ΧΑΑ), κόντρα σε κανάλια και άλλους εκβιαστές της καθημερινότητάς μας. Αυτά τότε! Τώρα, θα χρειαστεί να εκφράζει συχνά και πειστικά τον θυμό του. Να βγει από τις κομματικές συγκεντρώσεις και τις καλά ενορχηστρωμένες ερωτο-απαντήσεις. Να βρεθεί πιο κοντά στην πραγματικότητα του κόσμου. Να καταλάβει πόσο διαιρεμένοι είμαστε: εκείνοι που βολεύονται στο κράτος και εκείνοι που το περιμένουν να τους υπηρετήσει.

Η επόμενη αναμέτρηση όμως θα είναι πραγματικά δύσκολη. Τελειώνει μια περίοδος ανέμελης διανομής και αναδιανομής ενός πλούτου που πλημμύριζε την Ελλάδα και, προφανώς, σε πολύ μεγάλο μέρος του πέρναγε από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τα χέρια των πολιτικών. Εισερχόμαστε σε περίοδο συγκριτικά μικρότερων εισοδημάτων και, κυρίως, δυσκολότερου πλούτου. Κάθε μονάδα εθνικού προϊόντος θα χρειαστεί να τη δουλέψουμε προσεκτικά και πιο έξυπνα. Ο ανταγωνισμός θα γίνει σκληρός γιατί τα αγαθά θα είναι λιγότερα και ακριβότερα. Μπορεί ο πολίτης να κάνει λάθη και, συχνά, να παρασύρεται από ανόητους σε ανόητες συμπεριφορές. Σπανίως όμως λαθαίνει όταν έχει στριμωχτεί. Οπως έχει συμβεί αυτή τη φορά.

Μπορεί ο Καραμανλής να έχει απολέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν το έχει όμως κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Εχοντας, τους προηγούμενους μήνες, στρίψει το σκάφος του ΠΑΣΟΚ δήθεν «αριστερά», προκειμένου να καλυφθεί από τον άνεμο του ΣΥΝ, υποχρεώνεται τώρα να μιλήσει γλώσσα κυβερνητική.

Παρακολουθήστε το παράδειγμα με τον εκβιασμό των τελωνειακών. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της κατάργησης των ειδικών λογαριασμών. Ηθελε να το κάνει (1998) αλλά υποχώρησε μετά από αντίστοιχου θράσους «απεργίες». Οταν όμως ζητά από την κυβέρνηση να «διασφαλίζει έμπρακτα τα μισθολογικά δικαιώματα» αλλά και τον «εξορθολογισμό του συστήματος τελωνειακών ελέγχων» αλλά και θεωρεί «δεδομένο το να βρίσκουμε βενζίνη», τότε κάπου ο εκπρόσωπος Παπακωνσταντίνου έχει μπερδευτεί. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ανέτοιμο όταν τα στελέχη του ζητούν τη συνέχιση της απεργίας και του εκβιασμού του πολίτη απλώς και μόνον για να δικαιωθεί ο επικοινωνιακός λόγος σύμφωνα με τον οποίο ο Καραμανλής μένει από... βενζίνη! Περιμέναμε κάτι καλύτερο. Μέχρι τότε: Γιώργο, περίμενε!

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/09/2008_286496

Παπουτσάκης είπε...

Οι πολίτες αναμένουν
Tου Κωστη Η. Φαφουτη

Ο πρωθυπουργός προσήλθε στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αντιμέτωπος με τα εξής δεδομένα: Τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας σειράς άστοχων χειρισμών και επιλογών. Με πρώτη την εξαγγελία έκτακτων και απροετοίμαστων φοροεισπρακτικών μέτρων. Στη συνέχεια με την επίδειξη πολιτικού νεοπλουτισμού από υπουργό, που παραδέχθηκε ότι συνέστησε ΕΠΕ για να γλιτώνει φόρους. Πολλαπλασιαστικά λειτούργησαν επιπροσθέτως οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

- Την κρίση να εξαπλώνεται και στις σχέσεις του κόμματος με το σύνολο της κοινωνίας. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται ύστερα από πολλά χρόνια.

- Την αμφισβήτηση να φτάνει για πρώτη φορά να αγγίζει και το πρόσωπο του ίδιου του κ. Καραμανλή, κατά κύριο λόγο επειδή προσέφερε κάλυψη με τη συνέντευξή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σε όλες τις αστοχίες.

Ολο το κρίσιμο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της παρουσίας του στη ΔΕΘ και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Καραμανλής έγινε δέκτης, ιδιωτικώς και δημοσίως, πλήθους εισηγήσεων για το τι πρέπει να κάνει για να αναστρέψει το κλίμα, ακόμη και για ποιους υπουργούς έπρεπε να απομακρύνει από το κυβερνητικό σχήμα. Φυσικό ήταν, την ώρα της κρίσης, να μην υιοθετήσει υποδείξεις, για τις οποίες πολλοί στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι υποκρύπτουν και ιδιοτελή προσωπικά κίνητρα. Αντ’ αυτού, επέλεξε να βγει ο ίδιος μπροστά, να πάρει για άλλη μια φορά το παιχνίδι στα χέρια του και να προχωρήσει σε επίδειξη πυγμής προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, προς τους –εμφανείς και αφανείς– επίδοξους αμφισβητίες.

Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή επέλεξε να απευθυνθεί σχεδόν αποκλειστικά στο κομματικό ακροατήριο για να το συσπειρώσει, στόχο που σε πρώτη φάση δείχνει ότι τον πέτυχε. Οι πολίτες, όμως, που αγωνιούν για την επάρκεια των οικονομικών τους, την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που ανησυχούν για τις διαστάσεις που έχει λάβει η λεηλασία του δημόσιου χρήματος ή επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγές και συγκρούσεις με νοοτροπίες που κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα, ελάχιστες απαντήσεις πήραν.

Ο κ. Καραμανλής έδειξε ότι έλαβε υπ’ όψιν τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων. Μένει να απευθυνθεί και προς το κομμάτι των ψηφοφόρων, που βρίσκονται εκτός κομματικού ακροατηρίου της Ν.Δ., οι οποίοι και τελικά θα κρίνουν την έκβαση της επόμενης εκλογικής μάχης, που φαίνεται ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα να διεξαχθεί. Τα χρονικά περιθώρια, που έχουν απομείνει, είναι περιορισμένα, αν όχι ασφυκτικά. Μόλις ένα χρόνο μετά τις προηγούμενες εκλογές, που ουσιαστικά έγιναν χωρίς συγκεκριμένο διακύβευμα, η κυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της. Το τέλος της εσωστρέφειας δεν επέρχεται με ομιλίες, αλλά με πολιτικές πρωτοβουλίες, συγκεκριμένες ιεραρχήσεις και στοχεύσεις. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει κάποιος για μόνιμη ανατροπή. Ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι επίκειται «ντέρμπι».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/09/2008_286499

Παπουτσάκης είπε...

Ο κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ κ. ΜΥΛΛΕΡ;

Μια παλιά, κυνική συνέντευξη του κ.Χρυσοχοίδη.
Την ξαναθυμίζουμε, επειδή παραμένει πάντα καινούργια.

Ο κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ κ. ΜΥΛΛΕΡ;

Η συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στο
δημοσιογράφο κ.Παπαχελά, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής,28/11/2004,
είναι μια σκέτη πρόκληση δουλικότατου φιλοαμερικανισμού.

Και όπως τονίζει το ΠΟΝΤΙΚΙ, που τη σχολίασε καυστικά,
« …οι κυνικές τοποθετήσεις του, ξεπέρασαν ακόμη και τις ωμές
φιλοαμερικάνικες θέσεις του κ.Επίτιμου…»

Μεταφέρουμε μερικές αποκαλυπτικότατες φράσεις του,(όπως ΑΚΡΙΒΩΣ δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ), που μας παραπέμπουν στα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Τότε που όλοι οι κοτζαμπάσηδες και μερικές μάνες τρομαγμένες συμβούλευαν τα παιδιά τους:

«Βασίλη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης…»
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τον αντιαμερικανισμό «εθνικό σπορ» .
ΤΟ ΒΗΜΑ , 28-11-2004 - A. ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

«Ας τελειώνουμε με τα εύκολα άλλοθι. Από τη μια κατηγορούμε τον ξένο παράγοντα για παρεμβάσεις και από την άλλη απαιτούμε από τις ξένες δυνάμεις να μας λύσουν τα προβλήματα. H πορεία των εθνικών θεμάτων είναι επιτυχής όταν εγκαταλείπουμε το σύνδρομο του "όλα ή τίποτα".
"Ο μύθος του κακού και αφελούς Αμερικανού, όσο αναπαράγεται, απλώς εκτονώνει το αίσθημα μειονεξίας εκείνων που εξακολουθούν πεισματικά να βλέπουν την Ελλάδα σαν ψωροκώσταινα".

« Ο αντιαμερικανισμός έχει γίνει το εθνικό μας σπορ μετά το ποδόσφαιρο..»

"Από τη μια ζούμε αμερικανικά, χωρίς όμως να έχουμε υιοθετήσει τα θετικά στοιχεία και πρότυπα του αμερικανικού τρόπου ζωής, και από την άλλη αποδίδουμε στην Αμερική όλα τα κακά της μοίρας μας.
Για να το πούμε καθαρά, όταν εισβάλλει ο αντιαμερικανισμός ή οποιαδήποτε θυμική και ισοπεδωτική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, τότε αυτό μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό για τα συμφέροντα της χώρας»
«H Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία κι αν πάρει η γειτονική χώρα.
"H οικονομική συνεργασία και η ανάπτυξη αυτής της περιοχής είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθούν και οι όποιες ακραίες τάσεις παρατηρούνται σε ορισμένους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας".
----------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς κανένα άλλο δικό μας σχόλιο.
Μια απορία μόνο:
Το επίσημο ΠΑΣΟΚ, συμφωνεί με τις θέσεις του Γραμματέα του;
Για να ξέρουμε δηλαδή πόσο ΒΑΘΕΙΑ έχει σαπίσει ο κόσμος της πολιτικής…

Στέφανος Ληναίος -- 3.12.04 .
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2688

Παπουτσάκης είπε...

Το κακό σενάριο

δηλαδή το σενάριο «ανατροπής της ανατροπής». Προβλέπει την ανατροπή των δεδομένων και τη Νέα Δημοκρατία να ξαναπαίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, φοβούνται ότι η ψυχολογία στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί πάλι στο ναδίρ και κάτι τέτοιο θα προκαλέσει νέες εσωκομματικές αντιδράσεις. Αντιδράσεις που δεν σημειώνονται σήμερα χάριν του καλού κλίματος επειδή ουδείς παίρνει το ρίσκο να «χαλάσει» τη σημερινή εικόνα.

Την ίδια ώρα όμως πιστεύουν ότι η «ανατροπή της ανατροπής» θα είναι προσωρινή. Επειδή η Ν.Δ.
και ο Κ. Καραμανλής θα συνεχίσουν, όπως εκτιμούν, να έχουν πρόβλημα πολιτικής και ιδεολογικής καθοδήγησης και να μην έχουν σχέδιο που θα συνασπίσει τις δυνάμεις της κοινωνίας γύρω από αυτό.

Προβλέπουν με βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πολώσει το πολιτικό κλίμα για να στείλει μήνυμα στην εκλογική του βάση και να αναστείλει το κύμα αμφισβήτησής του. «Θέλησε να κυβερνήσει επικοινωνιακά αλλά θα ηττηθεί πολιτικά», λένε για τον κ. Καραμανλή οι αισιόδοξοι στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου.

Στελέχη που συνομιλούν καθημερινά με τον Γ. Παπανδρέου διαβεβαιώνουν ότι η μόνη αποτελεσματική αντίδραση στην ενδεχόμενη «ανατροπή της ανατροπής» θα είναι η συνέπεια του Γ. Παπανδρέου στην τακτική που ακολουθεί από το τέλος του καλοκαιριού και μετά, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή, και κυρίως η επιστροφή από την επίθεση στην άμυνα, «αφενός θα αναιρούσε την τακτική που έχει φέρει το προβάδισμα, αφετέρου θα έδειχνε πανικό».

Παπουτσάκης είπε...

Γιάννης Λούλης
Επικοινωνιολόγος

Οι κρίσιμοι «δείκτες» μιας δημοσκόπησης

Κάθε δημοσκόπηση έχει πολλαπλές πληροφορίες. Τούτο ισχύει ακόμη περισσότερο για την MRB, που έχει μια μακρά διαδρομή στο χώρο των ερευνών της κοινής γνώμης ήδη από τη δεκαετία του 1980. Με επιβεβαιωμένη, διαχρονικά, την αξιοπιστία της. Αν κανείς επέλεγε τους πιο σημαντικούς δείκτες που οριοθετούν την πολιτική δυναμική, αυτοί θα ήταν:
Πρώτον: Πιο σημαντικό από τη μικρή διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζει 6,2% από τη Ν.Δ., ενώ χάνει προς αυτήν 1,5%. Η σχέση αυτή στις μετακινήσεις καταγράφεται σε ώρες αυξημένης δυσαρέσκειας και μένει να δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου. Να θυμίσω ότι στις δημοσκοπήσεις προ των εκλογών του 2007, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε μια σχέση 2 προς 1, η οποία εν τέλει ανετράπη.
Δεύτερον: Αλλο ένα θετικό δεδομένο για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι στην «ικανότητα διακυβέρνησης» έχει περάσει 2% μπροστά, ενώ ήταν 2% πίσω τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Γενικά όλοι οι δείκτες που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του έχουν βελτιωθεί.
Τρίτον: Οσο όμως όλα αυτά είναι ευνοϊκά για το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα θα έπρεπε να προβληματιστεί (κάτι όχι εύκολο σε ώρες ευφορίας), διότι η δυναμική του, στις καλύτερες δυνατές συγκυρίες, είναι ισχνή. Τούτο δεν είναι παράδοξο, αλλά εξηγείται από το ότι το 47% πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ανέτοιμο να κυβερνήσει και στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 32,3% το θεωρεί τώρα ανέτοιμο, με ελπίδες για το χρονικό αυτό όριο.
Τέταρτον: Για το κυβερνών κόμμα το κεντρικό ανάχωμα παραμένει η εικόνα του πρωθυπουργού, έστω και εάν έχει υποστεί τραύματα. Οταν συγκρίνεται με τον Γιώργο Παπανδρέου υπερτερεί πάντα ως «καταλληλότερος πρωθυπουργός», με 6% όταν συγκρίνονται οι αρχηγοί όλων των κομμάτων και με 3% όταν συγκρίνονται οι δύο ηγέτες μόνον. Στην τελευταία περίπτωση βεβαίως η υποχώρηση των ποσοστών του Κώστα Καραμανλή οφείλεται στην επιδείνωση της εικόνας του στους ψηφοφόρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με δεδομένο το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.
Πέμπτον: Ενας δείκτης μεγάλης σημασίας για το κυβερνών κόμμα είναι ότι σε πολύ δύσκολες ώρες για το ίδιο, το 42,3% θεωρεί πως η Ν.Δ. πρέπει να «συνεχίσει τη διακυβέρνηση» μετά τις επόμενες εκλογές (με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με πολύ μικρή διαφορά). Τούτο επισημαίνει τις αντοχές της κυβερνητικής εικόνας σε μια άκρως δυσμενή συγκυρία.
Ολοι αυτοί οι δείκτες δείχνουν το πόσο ασταθής είναι η παρούσα ισορροπία. Παρά τα νέα δεδομένα του τοπίου. Και οι δύο πλευρές έχουν δυνάμεις και αδυναμίες. Το κυβερνών κόμμα συνδυάζει φθορά και αντοχές στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβερνητικής του διαδρομής. Το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει βελτίωση της θέσης του, αλλά και σοβαρά ερωτηματικά για την κυβερνητική του αξιοπιστία. Φυσικά στην πρώτη περίπτωση κυριαρχεί (και ορθώς) ανησυχία. Ενώ στη δεύτερη επικρατεί αισιοδοξία (μάλλον υπέρμετρη).
Το κρίσιμο προφανώς είναι το πώς τα συναισθήματα αυτά θα μετατραπούν σε συγκροτημένες αντιδράσεις στο πλαίσιο μιας ρεαλιστικής στρατηγικής.
Αν μη τι άλλο, με δεδομένες τις εύθραυστες ισορροπίες, το πολιτικό τοπίο δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε σιγουριά. Ούτε για τη μια ούτε για την άλλη πλευρά.

Παπουτσάκης είπε...

Χρήστος Πασαλάρης
Συντάκτης Ελεύθερου Τύπου

Θέλουν έναν Καραμανλή επαναστάτη

Πολλά περιμένει από την αυριανή σύναξη της Κεντρικής Επιτροπής ο κόσμος που ψήφισε πέρυσι τέτοιες μέρες τη Νέα Δημοκρατία. Περιμένει να ξαναμπούν όλα τα «πρόβατα στο μαντρί», καθώς έρχονται κρύες νύχτες και καραδοκούν πεινασμένοι λύκοι. Περιμένει από τον αρχιτσέλιγκα να πιάσει με την γκλίτσα του τα άτακτα ζωντανά και να τα ξαναφέρει κοντά του. Περιμένει από τον ίδιο να μετρήσει τα λάθη του, να μάθει να τα σκεπάζει, όπως ήξερε ο θείος του, να διαλέξει καλύτερους βοηθούς και «συμβούλους» και να κάνει ένα νέο, πολύ τολμηρό ξεκίνημα.
Οσοι καταπιάνονται με ιστορικούς παραλληλισμούς θα του θύμιζαν σήμερα μερικά περιστατικά που συνέβησαν τέτοιες μέρες και σημάδεψαν την πολιτική ιστορία μας. Οπως ότι σαν μεθαύριο, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831, οι Μαυρομιχαλαίοι δολοφονούσαν στο Ναύπλιο τον τολμηρό μεταρρυθμιστή Ιωάννη Καποδίστρια. Και όπως ότι σαν σήμερα το 1989 οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη σκότωναν στην Αθήνα τον ανατρεπτικό Παύλο Μπακογιάννη, η δε συγκυβέρνηση Τζαννετάκη παρέπεμπε τον Ανδρέα σε δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Και όπως ότι τέτοιες μέρες το 1993 κάποιοι βαρόνοι των media ανέτρεπαν τον Μητσοτάκη.
«Τι μας τα θυμίζεις όλα αυτά;», θα πουν οι πιο οργισμένοι από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. (που, όπως γράψαμε, καιρός είναι να αλλάξει όνομα και να ξαναγεννηθεί με ό,τι καλύτερο και εντιμότερο και… προπάντων ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ στελεχικό δυναμικό διαθέτει). Τα θυμίζουμε γιατί αυτή τη φορά ούτε να δολοφονηθεί κανείς πρόκειται (αφού κανείς δεν είναι τόσο ενοχλητικός για το κρατούν σύστημα) ούτε να αποπεμφθούν κάποιοι κορυφαίοι από το κόμμα για σκανδαλώδη πλουτισμό ούτε ο πρωθυπουργός να ανατραπεί, αφού δεν υπάρχει ο «καταλληλότερος». Η σκόνη που σηκώθηκε θα καταλαγιάσει, ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός, οι βουλευτές που κατέχουν βίλες και πισίνες και θαλαμηγούς και κρυφές καταθέσεις θα εξακολουθήσουν να… κατέχονται από αυτά που κατέχουν και το μόνο που θα μείνει είναι η λαχτάρα του κόσμου να δει έναν Καραμανλή τολμηρό επαναστάτη, ό,τι κι αν αυτό κοστίζει… Θα τον δει;

http://blogs.e-tipos.com/christospasalaris

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εχω βαρεθει την ολη μιζερια τους...

alkis είπε...

παρακρατική παραπληροφόρηση.. μου άρεσε αυτό καλησπέρα και συμφωνώ με τον πρέζα μιζέρια μιζέρια μιζέρια και ο κόσμος κραυγάζει τον ακούει κανείς?

Ανώνυμος είπε...

΄Εχεις δίκιο, τρομάξανε οι νταβατζίδες ή βοηθάνε οι φίλοι; Γιατί τώρα που πανθομολογουμένως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση από το 2004, το προοδευτικό Βήμα «ανακαλύπτει» στο πρωτοσέλιδο του το καραμανλικής εμπνεύσεως «Σχέδιο Σύγκρουσης με αντάρτες και προνομιούχους». Πέρα του ότι οι αντιλήψεις μου, με αυτές της εφημερίδας και της κυβέρνησης για το ποιοι συνιστούν τους «προνομιούχους» διαφέρουν, αξίζει να σημειώσω πως οι «φίλοι» στην ανάγκη φαίνονται.

Και κάτι άλλο: Όταν ο πρόεδρος του Πασοκ είχε βρεθεί σε δυσχερή θέση στο παρελθόν, το ΒΗΜΑ τον προέτρεπε να παραιτηθεί συμπεριφερόμενο με τη δέουσα- βάσει των εκδοτικών του συμφερόντων- απρέπεια, ενώ στην περίπτωση Καραμανλή του φέρεται για τους ίδιους λόγους με το δέοντα σεβασμό...

Ανώνυμος είπε...

Εξασταλάκο,
Είμαι ένα τρομαγμένο, μετανοιωμένο παπαγαλάκι, συγχώραμε.
Κανάκης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΡΟ ΟΡΓΑΝΟ των σοσιαληστών το Press-gr.
Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΗς ΔΕΚΑΕΤΊΑΣ ΤΟΥ 80, με τα πράσινα δελτία προπαγάνδας που αναπαράγονται καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης των καναλο-εκβιαστών του Μπόμπολα, του Λαμπράκη και του Κοντομηνά.
Η απόλυτη Καρχιμάκειος λάσπη!!!
Πάρτε το χαμπάρι κύριοι! Ο λαός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ πρωθυπουργό κάποιον που εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα, μόνο και μόνο επειδή τον στηρίζουν σκανδαλωδώς οι καναλο-επιχειρηματίες, που είτε τους κυνηγά ο εισαγγελέας (Κοντομηνάς – Κυριακού) είτε θέλουν να ξεκοκκαλίσουν τα 24 δις του Δ ΚΠΣ (Μπόμπολας).

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΙΚΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ - Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

"Υπάρχουν και μ@λ@κες στη Νέα Δημοκρατία"

Ποιους να εννοεί, άραγε;