Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Μόνο ο Αλαβάνος κατήγγειλε το «Κρητικό Βατοπαίδι». Τη μονή Τοπλού.

Υπόθεση ανάλογη με εκείνης της μονής Βατοπαιδίου στην Κρήτη στη μονή Τοπλού κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο παραιτήθηκε από 15 χιλιάδες στρέμματα σε σύνολο 30 χιλιάδων.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για δημόσια έκταση, για μια περιοχή «ΝATURA» με μοναδικό αρχαιολογικό χώρο και το μόνο μέρος στη Μεσόγειο που έχει επιβιώσει από τη Μινωϊκή έως την Βυζαντινή περίοδο για τη διάσωση της oποίας υπάρχει παγκόσμια κινητοποίηση.
Η περιπέτεια αυτή, ανέφερε ο κ.Αλαβάνος, ξεκίνησε το 1991 επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Η τότε κυβέρνηση αναγνώρισε ένα σουλτανικό φιρμάνι που επικαλέστηκε η Μονή.
Στη συνέχεια η Μονή δημιούργησε ένα ίδρυμα για την εκμετάλλευση της έκτασης. Μάλιστα, είπε ο κ. Αλαβάνος, μια αγγλική εταιρεία έδειξε ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, μετά από δικαστικές αποφάσεις, τα μισά στρέμματα πέρασαν στη κυριότητα του κράτους.
Ωστόσο, πρόσθεσε, αργότερα και εν μέσω δικαστικής εξέλιξης, με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καλείται το δημόσιο να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση. Το 1997 με κοινή υπουργική απόφαση η κυβέρνηση κάνει δεκτή την επένδυση.
Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά το σχετικό φάκελο, παράλληλα δε, θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=941225
Το Πασόκ φυσικά και βλέπει μόνο Βατοπαίδι. Σφυρίζει αδιάφορα για τη μονή Τοπλού και κοροϊδεύει ασύστολα το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: