Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Φωτιές άναψε στο Ρέθυμνο ο αποκλεισμός Νεονάκη.

Αναβρασμός επικρατεί στο Πασόκ Ρεθύμνου μετά τον αποκλεισμό του Νεονάκη από τα ψηφοδέλτια του Πασόκ. Οι συνέπειες αυτής της κίνησης Παπανδρέου δεν είναι ακόμα ορατές αλλά τοπικά στελέχη φοβούνται ότι ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει μεταξύ υποστηρικτών Νεονάκη και του εσωκομματικού του αντιπάλου Όθωνα μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες για το Πασόκ εξελίξεις.


Τοπικά στελέχη που είχαν δραστηριοποιηθεί ενεργά στο πλευρό του Νεονάκη και που δεν είναι λίγα χαρακτηρίζουν ως πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη την ενέργεια αυτή του Παπανδρέου.


Ιδιαίτερα έντονες και εξαιρετικά οργισμένες δηλώσεις από πολλά στελέχη του τοπικού Πασόκ ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης, αλλά και την εφαρμογή των διαδικασιών σύμφωνα με την εγκύκλιο του κόμματος, δηλαδή - εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση - να στηθεί κάλπη για να αποφασίσουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος εάν επιθυμούν τη συμμετοχή του Μιχάλη Νεονάκη στο ψηφοδέλτιο.
Σε περίπτωση που ούτε η απόφαση ανακληθεί, ούτε κάλπες στηθούν, όπως ζητούν πολλά μέλη του κόμματος , τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και παραίτηση από το γραμματέα της Νομαρχιακής Πασόκ Ρεθύμνου Μανόλη Τζανιδάκη που σχολιάζοντας τον αποκλεισμό Νεονάκη δήλωσε: «Ήταν μια απόφαση-έκπληξη για το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι είναι άδικη απόφαση, ανθρώπινα, για τον Μιχάλη Νεονάκη, ο οποίος 3,5 χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα του νομού μας. Πέρα από αυτό, υπάρχει και η πολιτική διάσταση της απόφασης, η οποία είναι η εξής: ότι αποδυναμώνεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο πάρα πολύ, και προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερη πολιτική δύναμη στο νομό για πρώτη φορά από την ίδρυσή του.......».
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο ζητούν πλήρη αιτιολόγηση της απόφασης:
«Η πολιτική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, είναι σοβαρή. Ο Μιχάλης Νεονάκης δεν είναι το τυχαίο στέλεχος ή ο τυχαίος υποψήφιος. Με την έννοια αυτή, και ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε δε μας τιμάει σαν χώρο», σημείωσε από την πλευρά της η συντονίστρια της Δημοτικής Οργάνωσης του Ρεθύμνου Μαρία Σαρχώση.
Το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Λίτινας δήλωσε από την πλευρά του ότι «η κατάσταση που δημιουργήθηκε τοπικά στο ΠΑΣΟΚ δεν τιμά κανέναν από όλους εμάς που θέλουμε να λεγόμαστε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για τη διαχείριση της κατάστασης».
Ο Βαγγέλης Μουνδριανάκης υποψήφιος του Πασόκ στις προηγούμενες εκλογές δήλωσε :«Οφείλει κάθε κόμμα να βγαίνει επίσημα και να κοινοποιεί τις αποφάσεις του. Εγώ αυτό απαιτώ από το κόμμα μου. Είναι πάρα πολύ βαρύ αυτό που έγινε. Δε δίνει χαρά σε κανέναν. Σκέφτομαι και την προσωπική διάσταση του θέματος και του Μιχάλη, γι’ αυτό δεν αισθάνομαι καθόλου καλά και δε θέλω να σχολιάσω τίποτα περισσότερο».
Ο πρώην βουλευτής Μανόλης Λουκάκης σχολίασε: «Θεωρώ πολύ άδικη την απόφαση αυτή. Οι λόγοι για τους οποίους ο Νεονάκης αποκλείστηκε από τις προηγούμενες εκλογές δεν υπάρχουν σήμερα. Εξέλιπαν οι λόγοι που θα δικαιολογούσαν αυτή την απόφαση, η οποία είναι και άδικη και ανήθικη».
Ο Πέτρος Ευθυμίου ρωτήθηκε γιατί ενώ ο Μιχάλης Νεονάκης δικαιώθηκε από τα δικαστήρια είναι εκτός ψηφοδελτίου, και απάντησε: «Εξ όσων γνωρίζω, η περίπτωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων δεν έχει ούτε δικαστικά χαρακτηριστικά, ούτε καθ' οιονδήποτε τρόπο συνδεόμενα με αποφάσεις δικαστηρίων. Είναι μια πολιτική απόφαση.........Άρα, δεν υπάρχει κανένα θέμα ηθικής τάξης για τον Μιχάλη Νεονάκη. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι μια πολιτική επιλογή».

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δημιουργηκη μιζερια τα λεω εγω...

Ανώνυμος είπε...

έχουν όμως πλάκα όλοι αυτοί οι καβγάδες γιατί απογυμνώνουν τις ιδεολογίες και αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται για την καρέκλα.
Βέβαια ειδικά για το Νεονάκη μπορούσε να τον ειδοποιήσει ο Παπανδρέου για τις προθέσεις του και να μην τον έχουν στην πρίζα 4 χρόνια τώρα να κάνει προεκλογικό αγώνα στο Ρέθυμνο.