Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

ο Νεονάκης για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια Πασόκ.

Ο Μιχάλης Νεονάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1958. Είναι οδοντίατρος και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1977 ενώ το 1980 αναδείχθηκε μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Εκλέγεται μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1984.
Έκπληκτος ενημερώθηκε προχθές τον εκλογικό του αποκλεισμό από τον Αθανασάκη...ως προσωπική επιλογή Παπανδρέου. Ο ίδιος ο Νεονάκης, που δούλευε πάνω από 4 χρόνια την υποψηφιότητά του και θεωρούνταν αδιαφιλονίκητο φαβορί, χαρακτήρισε:

«ως πολιτικά αδικαιολόγητη, ηθικά απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη για το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του την απόφαση να μη συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος............και συνέχισε:
Δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές οδηγούν το κόμμα μας σε σύγκρουση με το αυτονόητο: Να υπερασπίζεται όλους εκείνους οι οποίοι λασπολογήθηκαν από τη συντηρητική παράταξη και δικαιώθηκαν από την ελληνική Δικαιοσύνη. Σήμερα φαίνεται να λειτουργεί κάτω από ένα καθεστώς αυτοενοχοποίησης, γεγονός που μόνο κακό προξενεί στο ίδιο, αλλά και ευρύτερα στη δημοκρατική παράταξη.
Πώς, αλήθεια, μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι, ενώ το ΠΑΣΟΚ επικαλείται συνεχώς τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, την ίδια στιγμή εμπράκτως τις αμφισβητεί και μάλιστα για δικά του στελέχη; Σε ποιον δημιουργεί πρόβλημα μια τέτοια πολιτική πρακτική; Σε ποιον ανοίγει ορέξεις για να βάλει “τη λάσπη στον ανεμιστήρα”;
Θα τελειώσω με μία φράση που έχει διατυπωθεί επανειλημμένως από την ηγεσία μας: “Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λασπολογήσει τα στελέχη μας”. Πολύ φοβάμαι όμως ότι με αυτή την πρακτική όχι μόνο η λασπολογία θα ενταθεί, αλλά το κόστος για το κόμμα μας θα είναι σημαντικό, αφού θα είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμαστε συνεχώς στις επιθέσεις της Ν.Δ. Τέλος, επειδή πάντα κινήθηκα σεβόμενος τις διαδικασίες και τις καταστατικές διατάξεις του ΠΑΣΟΚ, ζητώ να επιληφθεί του θέματός μου η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος, ο Συνήγορος του Μέλους και το Εθνικό Συμβούλιο, του οποίου είμαι μέλος, και το οποίο είναι αρμόδιο για την τελική απόφαση. Ελπίζω ότι αυτή η άδικη, σκληρή και αναιτιολόγητη απόφαση θα ανακληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: