Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ο "άνθρωπος" των Αμερικανών στην Ελλάδα....

Ρίχνοντας μια σύντομη ματιά στις «προγραμματικές» δηλώσεις του Γιωργάκη για την ελληνική οικονομία, διαπιστώνεις, ότι το μονο που δεν περιεχουν ειναι η οικονομια. Υποσχονται ομως παροχες για ολους, χωρις αναφορα στο απο που θα προελθουν οι ποροι, προκεται προφανως για την συνταγη του μεγαλου και σοφου προφεσσορα της οικονομιας και μπαμπα του Γιωργακη, δηλαδη απο δανεια απο τις διεθνεις (δηλαδη εβραιοαμερικανικες) τραπεζες. Υποσχεται επισης πολλη συμμετοχικη Δημοκρατια, πορεια στο λαο, εγνοια για τους φτωχους, ανθρωπινα δικαιωματα και αλλα τετοια ευγενη φουμαρα. Ανυπαρκτο σχεδιο, σκετος λαικισμος. Και διερωταται κανεις, εχοντας υπ’ οψιν την σαπιλα της εικοσαετους διακυβερνησης της χωρας απο το ΠΑΣΟΚ, πως ειναι δυνατον οι προσφατες δημοσκοπησεις να δειχνουν, οτι ο ανθρωπος αυτος και το κομμα που κληρονομησε, εχουν ξαφνικα ανεβει στην πρωτη θεση προτιμησης του ελληνα πολιτη; Ανοητη ερωτηση βεβαια, οταν ολη την ωρα μιλαμε για την CIA και το μακρυ της χερι.

Οπως δειχνουν τα πραμματα, τον Γιωργακη αυτον τον εχουν ανακηρυξει οι ΗΠΑ σαν τον «ανθρωπο» τους στην Ελλαδα, οπως εχουν και τους «ανθρωπους» τους αλλου, τον Wiktor Juschtschenko και την Julia Timoschenko στην Ουκρανια η τον Michail Saakaschwili στην Γεωργια. Τα προσωπα αυτα δεν χρειαζεται να εινε φωστηρες, αρκει να εχουν το προσον της προσωπικης φιλοδοξιας για την αρχηγια και να συνεργαζονται στενα με τον ηγεμονα και τις οργανωσεις και υπηρεσιες του, τοτε η υποστηριξη και η λογιστικη που θα του παρεχουν ειναι σιγουρη. Ετσι αναμεσα στα αλλα εχουν αναθεσει στον Γιωργακη και την προεδρια της Σοσιαλιστικης Διεθνους (Die Sozialistische Internationale/The Socialist International), για την οποια φαινεται να καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι (οπως αναθεσαν και στον Guffy Onan, παρντον Kofi Annan, πρωτα την γενικη γραμματεια των Ηνωμενων Εθνων και απο το 2007 την προεδρια της Allianz für eine Grüne Revolution in Afrika - AGRA για να καλοπιανουν τους μαυρους της Αφρικης). Το αν σημερα η Σοσιαλιστικη Διεθνης εχει καποια σχεση με τον σοσιαλισμο, ειναι κατι το παρα πολυ αμφισβητουμενο, σιγουρο ειναι ομως, οτι για τα 168 μελη της λειτουργει σαν ενα μανταλακι που τα κραταει δεμενα με το Κεντρο και καθηλωμενα στην παγκοσμιοποιημενη πολιτικη των Neocons. Κατα τα αλλα δεν μπορω να φανταστω σε τι θα ωφελήσει την Ελλαδα η συμμετοχη του Γιωργακη στο συνεδριο της Σοσιαλιστικης Διεθνους στην Νεα Υορκη (24. μεχρι 28.09.08) και στο συνεδριο του Ιδρυματος Κλιντον για την καταπολεμηση της φτωχειας, εκτος απο την προσωπικη προβολη του σαν μεγαλου πολιτικου ηγετη. Ετσι για να θαμπωνει τους θαυμαστες του στην Ελλαδα, οπως ο Kofi Annan στην Αφρικη.
Εμμανουηλ Σαριδης:"Για τις ΗΠΑ οι κυβοι εριφθησαν, η κυβερνηση Καραμανλη πρεπει να ξηλωθει και να αντικατασταθει απο μια αλλη, που θα ματαιωσει την συμφωνια για τον αγωγο πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: