Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

η εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ!


suriza163.jpg

Στη δίνη των εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα εντός των τειχών του εκλογικού σχήματος να είναι αντιστρόφως ανάλογο της πολιτικής και δημοσκοπικής ευφορίας.

Η πίεση των συνιστωσών προς την Κουμουνδούρου ολοένα και εντείνεται, την ώρα που τόσο ο κ. Αλ. Αλαβάνος όσο και ο κ. Αλ. Τσίπρας θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκροτήσει ρεαλιστικό πρόγραμμα και «να παίξει ανοιχτό και επιθετικό πολιτικό παιχνίδι».

Βυθίζεται ...; στην εσωστρέφεια ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορεί να χανόμαστε στην εσωστρέφεια και να συζητούμε περί όνου σκιάς την ώρα που η κρίση του ΠΑΣΟΚ και το σκάνδαλο Siemens δημιουργούν τόσο κενό πολιτικό χώρο για να αναπτυχθούμε», τονίζει στον ΕΤ κορυφαίος παράγοντας του ΣΥΝ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του κόμματος διαπιστώνει με θλίψη ότι «οι σύμμαχοι μας τραβούν προς τα πίσω ...;». Ενδεικτική του κλίματος ήταν η θυελλώδης τετράωρη (!) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την περασμένη εβδομάδα, με επίκεντρο τις τέσσερις αποχές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την καταψήφιση της Ευρωσυνθήκης. Η λέξη «διαγραφή» ακούστηκε πολλές φορές, αλλά εν τέλει τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την «πυροσβεστική» παρέμβαση του κ. Αλαβάνου.

Καλά γνωρίζοντες, άλλωστε, υποστηρίζουν στον ΕΤ ότι, ειδικά το τελευταίο διάστημα, «ο Αλαβάνος λειτουργεί ως ...; κυματοθραύστης μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑίων και του ΣΥΝ». Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας προσπαθεί να εκτονώσει τις συγκρούσεις, κάνοντας γύρους τηλεφωνημάτων κάθε ημέρα προς τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών για να ...; προλάβει τα χειρότερα.

Αλλωστε, όσα στελέχη της Κουμουνδούρου διάβασαν πίσω από τις λέξεις τις χθεσινές συνεντεύξεις των κ.κ. Αλαβάνου και Τσίπρα (στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και στην «Αυγή» αντίστοιχα) εκτιμούν ότι «έστειλαν πολλά εσωτερικά μηνύματα».

«Ενα ανάχωμα υπάρχει μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αδυναμίες μας», επισήμανε ο κ. Αλαβάνος, για να προσθέσει ότι «βρισκόμαστε σε εντελώς έκτακτες περιστάσεις, οφείλουμε να κάνουμε ταχύτατες και βαθιές αλλαγές σε ελάχιστο χρόνο». Μάλιστα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους συμμάχους, είπε καθαρά ότι, αν δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις απαιτούμενες αλλαγές, τότε ...; «θα υπάρξουν άλλοι».

«Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη θέση. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από την παραδοσιακή αντίληψη της Αριστεράς, που αρκείται να εξασφαλίσει μια μικρή θέση στο σύστημα, να φύγει από την κουλτούρα ενός αριστερού μουσειακού μικρόκοσμου», καταλήγει ο κ. Αλαβάνος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται προφανώς και ο κ. Αλ. Τσίπρας, που ζητεί «καλύτερη συνεννόηση και συντονισμό», όπως επίσης και «να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα, να συνεννοηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε σε μια πλατιά, ανοιχτή διαδικασία εκπόνησης εναλλακτικού σχεδίου».

«Είναι ιστορική ευθύνη για την Αριστερά να μπορέσει να αποτελέσει τον πυρήνα μιας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στέλνοντας μηνύματα προς τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ .
earthquake.pblogs

Δεν υπάρχουν σχόλια: