Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

τα παζάρια, τα ψέματα και τα εκατομμύρια του ΠΑΣΟΚ

Σημίτης – Παπανδρέου ήξεραν "επίσημα", από τον Ιανουάριο, λεπτομέρειες γύρω από το θέμα της Siemens και τις μίζες που έρεαν στα ταμεία του Πασόκ. Φυσικά κανένας δεν πιστεύει ότι δεν γνώριζαν από την πρώτη στιγμή τα τεκταινόμενα αλλά ο Παπανδρέου βρήκε την ευκαιρία να βγει λάδι, ενώ την έχει λερωμένη τη φωλιά του και να τα ρίξει όλα στο Σημίτη και στους περίφημους στρατηγούς του. Το επιτελείο Παπανδρέου αρνείται και πάλι να κοιτάξει κατάματα το πρόβλημα και ως συνήθως φταίνε όλοι οι άλλοι και δεν έχει καμία σχέση το "βαθύ Πασόκ". Αρνούνται να δουν ότι οι μίζες είναι δομικό πρόβλημα του κόμματος, έτσι όπως αυτό χτίστηκε τη δεκαετία του 80, αρχικά γύρω από τους ανυποχώρητους συνδικαλιστές και εν τέλει πλάκωσε ολόκληρο τον παρακρατικό κομματικό μηχανισμό. Ξέρει άραγε ο Παπανδρέου ότι πολλοί έγιναν φίλοι και μέλη του Πασόκ για να πιάσουν την καλή και να κλέψουν; Ξέρει άραγε ότι πολλοί «φίλοι του», δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι «την άλλη φορά όμως» θα κλέψουν και αυτοί;

Οι Παπανδρεϊκοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει προσωπική εμπλοκή του Σημίτη σε υποθέσεις διαφθοράς, του χρεώνουν, ωστόσο, την ανάπτυξη και τη δράση ενός συστήματος διαφθοράς «κάτω από τη μύτη του». Προσπαθούν δηλαδή να εξαντλήσουν τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος μέσα στα όρια του σημιτικού μπλοκ, ενώ τα παπανδρεϊκά παλικάρια άντεχαν σε όλες τις αμαρτωλές πιέσεις και αντιστέκονταν στις σειρήνες του εκσυγχρονισμού! (πλάκα μας κάνουν!)

Ο Σημίτης είναι έξαλλος με τον τρόπο που διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται ο Γ. Παπανδρέου τις επιθέσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ της δικής του περιόδου για θέματα διαφθοράς. Θεωρεί στρατηγικό λάθος του διαδόχου του να ακολουθήσει γραμμή συναίνεσης προς τον Καραμανλή για να αντιμετωπίσουν από κοινού τη διαφθορά στο δημόσιο βίο.

Τα παρένθετα πρόσωπα στα οποία «προσέκρουσε» η έρευνα του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου σχετικά με την πληρωμή 1 εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων σε ένα λογαριασμό του Ρότερνταμ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», τα χρήματα που κατευθύνθηκαν από τη Siemens προς το κόμμα και το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζουν τα 8-10 εκατομμύρια μάρκα, τόσο για τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ όσο και για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικοί λογαριασμοί στην τράπεζα ABN AMRO στο Ρότερνταμ. Ο πονηρός, ex-μαοϊστής και ex-συνωμότης Θόδωρος Τσουκάτος γνωρίζει αυτού του είδους τις προεκλογικές χορηγίες τόσο από τη Siemens όσο και από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, αλλά και από άλλες εταιρείες και βρίσκεται σε ένα περίεργο είδος «διαπραγμάτευσης» με το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του οποίου εμμένει στη γραμμή «όλα στο φως»! «Αυτά τα “όλα”, είναι τόσο πολλά που αν αποδειχθούν δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από το πολιτικό σκηνικό που ξέρουμε …». Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις των εμπλεκομένων τους τελευταίους μήνες στην υπόθεση του λογαριασμού του Ρότερνταμ περιλαμβάνει κασέτες, σημειώματα, γράμματα και αποδείξεις. Τα «κλειδιά» βρίσκονται στα χέρια του Βίου και του Τσουκάτου.

Με τη συμπεριφορά του ο Παπανδρέου δικαιώνει τις καταγγελίες Καραμανλή, που αποκαλούσε το Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής» και στέλνει στην κοινή γνώμη το μήνυμα ότι αποδέχεται τις καταγγελίες της Ν.Δ. κατά του ΠΑΣΟΚ ως «διεφθαρμένου κόμματος». Φυσικά ο Παπανδρέου προσπαθεί να επιβληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δια της πλαγίας. Επιχειρώντας ακόμα περισσότερο την απαξίωση της περιόδου του εκσυγχρονισμού και βυθίζοντας ακόμα περισσότερο το κόμμα του, στην εσωστρέφεια.

Τάσος Τέλλογλου στην Καθημερινή
Ήξεραν από τον Ιανουάριο
Καραμανλής υπέρ πλήρους διερεύνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: