Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

το σάπιο παρελθόν εκδικείται τον Γ. Παπανδρέου.

Σε αγώνα κατασυκοφάντησης όλου του πολιτικού συστήματος πρωταγωνιστούν οι «δημοκρατικές» φυλλάδες για να μειώσουν τους κραδασμούς που προκαλούν στην ελληνική κοινωνία οι διαδρομές του μαύρου χρήματος κατευθείαν στα πορτοφόλια της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης». Φυσικά και δεν πρέπει να αποκλείονται φαινόμενα μιμητισμού αλλά οι φυλλάδες δουλεύουν διαφορετικά. Σου λένε αφού τα παιδιά μας είχαν κάμει τη μίζα, επιστήμη, δε μπορεί σίγουρα έκλεβαν και οι Δεξιοί, που είναι και επάρατοι και την έχουν στο αίμα τους, «την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο»…..για να μην ξεχνάμε και τις σοσιαλιστικές ερμηνείες του ιστορικού γίγνεσθαι.
Τι θα πει αυτό; Ότι σίγουρα έχει φάει καλά η διαπλοκή από τα «δημοκρατικά» τσιράκια του πανελλήνιου σοσιαλισμού, οπότε πρέπει δια πυρός και σιδήρου να καεί το πολιτικό σύστημα, να καεί ο Καραμανλής και όλο του, το πολιτικό σόι. Κάπως έτσι σκέφτονταν πάντα οι «δημοκράτες»! Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι, ποτέ εμείς. Για ό,τι μας παίρνει μπάλα, φταίει η Δεξιά και ο φούφουτος. Ακ
όμα και όταν αποδεικνύεται ότι τα παίρνουν μαύρα και κάτω από το τραπέζι. Σε μάρκα τα παιδιά μας;…ταξίδια με υπουργούς αυτοί. Πόσο εύκολα αλλοιώνουν την πραγματικότητα ή κατασκευάζουν παραμύθια συγκάλυψης και συμψηφισμού. Επινοούν γραμματείς και φαρισαίους προς δήθεν διασταύρωση των λεγομένων τους και άστους να κουρεύονται. H γραμματέας όμως, δεν αποκαλύπτει, ονόματα. Για να βγεί καπάκι ο Γιώργος να καταδικάσει συλλήβδην το έργο της δικαιοσύνης και να απαξιώνει τους θεσμούς. Θαύμα, θαύμα! Αντί να κάτσει να δει που έχει μπλέξει και να καθαρίσει έστω και επιφανειακά τους βρώμικους στάβλους του κόμματος κατηγορεί τους άλλους για τα χάλια της παράταξης. Παλιότερα τα έβαζε όλα κάτω από το χαλί. Σήμερα κρύβεται πίσω από τις πατσαβούρες του συστήματος-πασόκ αδυνατώντας να αναλάβει πραγματικές πρωτοβουλίες ανατροπής και εκκαθάρισης του παλαιοκομματικού και πανίσχυρου μηχανισμού του κινήματος. Είναι όμηρος του αμαρτωλού παρακρατικού παρελθόντος του κόμματος και των στρατηγών Τσουκάτων που απειλούν εκ του ασφαλούς. [2].
Καταθέτοντας εξάλλου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Thales, Παύλος Πέζας, που έχασε τον διαγωνισμό για το C4I, , άφησε αιχμές για τη σχέση του εκπροσώπου της SAIC Γιώργου Τρεπεκλή με το υπουργείο Εξωτερικών το 2003. Δηλαδή με τον ίδιο τον Γιώργο
Παπανδρέου προσωπικά. Τόσο τεράστια διαφθορά. Παρά ταύτα αναζητεί διέξοδο ο Γιώργος από την σκανδαλολογία καταγγέλλοντας όλους τους άλλους, άντε και τους εκσυγχρονιστές, για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Γι’ αυτό και αναζητεί διέξοδο στην επίμονη απαίτηση για εξεταστικές. Πρακτική άλλων εποχών, άλλων καιρών, άλλων Κυβερνήσεων. Πρακτική κουκουλώματος. Φυσικά ο ευαίσθητος «δημοκρατικός» τύπος ακολουθεί και εδώ την ίδια γνωστή μέθοδο και διαδρομή παραπληροφόρησης που και στο παρελθόν έχει αποδώσει τους επιθυμητούς καρπούς. Ξεκινούν «Τα Νέα», ακολουθεί η «Ελευθεροτυπία» και πατά κάτω τους «ανεπιθύμητους», το «Έθνος» συνεπικουρούμενο τώρα από το «Πρώτο Θέμα» όπου πρωτοστατεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θέμος Αναστασιάδης, γνωστός και αυτός από περίεργες διαδρομές σε μίζες και εκατομμύρια!….καθόλου παράξενο! Τελευταία πάσχει και αυτός από υπέρταση.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεργάτες του υπουργού Πολιτισμού που επικαλούνται Τα Νέα σημειώνουν ότι ο κ. Λιάπης διαθέτει όλα τα παραστατικά για να αποδείξει ότι έχει πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα, τόσο του ταξιδιού που έγινε με αεροπλάνο της γραμμής όσο και της παραμονής του στο εξωτερικό, δηλαδή ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ο Μ.Λιάπης απειλεί ότι θα προχωρήσει σε αγωγές εναντίον όσων τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο και ζητά αυτή η υπόθεση, σε ό,τι τον αφορά, να κλείσει εδώ αφού δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία.

Ανώνυμος είπε...

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με καταγγελίες για ύποπτες συμβάσεις της Siemens για τις περιπτώσεις του ΟΣΕ, των πυραύλων Patriot και των πυραυλικών συστημάτων Ερμής, θα σχηματιστούν χωριστές δικογραφίες και θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.

Όπως έχει δείξει η δικαστηριακή πρακτική, η απόσταση από την άσκηση της ποινικής δίωξης μέχρι την προσωποποίηση των κατηγοριών είναι μεγάλη και μπορεί να περάσουν ακόμη και δύο χρόνια.

Τους επόμενους σταθμούς της έρευνας παρουσιάζουν Τα Νέα της Τετάρτης: Ο δικαστικός λειτουργός πρέπει να μελετήσει τη δικογραφία χιλιάδων σελίδων. Στη συνέχεια θα εξετάσει από μηδενική βάση όλους τους μάρτυρες και θα αναμείνει απαντήσεις από τις τράπεζες του εξωτερικού, στις οποίες ο κ. Αθανασίου έχει υποβάλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα ύποπτων λογαριασμών.

Μετά, θα υποβάλει -αν το κρίνει αναγκαίο- συμπληρωματικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για να φτάσουν στα χέρια του οι αναλυτικές κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, θα συντάξει κατηγορητήρια, θα στείλει κλήσεις προς απολογία και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, θα αποφασίζει για την ποινική μεταχείριση όσων τελικά περιληφθούν στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος, καθώς η δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει ασκηθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950

Ανώνυμος είπε...

Siemens, αναμείνατε το 2009...
Ο ανακριτής άσκησε δίωξη κατά παντός υπευθύνου, αλλά δεν εντόπισε μαύρο πολιτικό χρήμα

Στις ελληνικές καλένδες του θέρους του 2009 παραπέμπονται η ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης Siemens και οι όποιες απαντήσεις για τις σκοτεινές διαδρομές από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας σε κόμματα και πολιτικούς στην Ελλάδα. Χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου έκλεισε αιφνιδίως την προκαταρκτική έρευνα, που βρισκόταν σε εξέλιξη με αργούς ρυθμούς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, απαγγέλλοντας κατηγορίες κατά παντός υπευθύνου για τέσσερα κακουργήματα εις βάρος του Δημοσίου και του ΟΤΕ και διαπιστώνοντας ότι δεν προκύπτουν έως τώρα ποινικές ευθύνες πολιτικών, οι οποίοι έχουν διατελέσει υπουργοί.

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη, η δικαστική έρευνα επί της ουσίας «παγώνει» έως το τέλος του καλοκαιριού. Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τον Σεπτέμβριο, αναμένεται η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί ο εφέτης ανακριτής που θα αναλάβει το έργο της κύριας ανάκρισης, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες, με δεδομένο τον όγκο της δικογραφίας και το πλήθος των μαρτύρων.

Ο κ. Αθανασίου απήγγειλε τις κατηγορίες παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθικής αυτουργίας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς και άμεσης συνέργειας στην ίδια πράξη. Στην ποινική δίωξη δεν περιλαμβάνεται το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, δεδομένο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο εισαγγελέας είτε δεν επείσθη από τους ισχυρισμούς του κ. Τσουκάτου για την τύχη του 1 εκατ. μάρκων και από τα στοιχεία για χρηματοδότηση των κομμάτων είτε έκρινε πως τα σχετικά αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμπλέξει την κυβέρνηση


"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα" υπογραμμίζουν με δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, σε απάντηση του συμψηφισμού που επιχειρείται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ με στόχο να περιοριστεί το πολιτικό κόστος που του προκαλούν οι αποκαλύψεις σε βάρος στελεχών του σε σχέση με την υπόθεση της Siemens.

Κανένα μαγαζάκι δεν θα σωθεί" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, κινούμενος στη γραμμή» που τις τελευταίες ημέρες χαράσσει η Χαριλάου Τρικούπη, εν μέσω σεναρίων περί αποκαλύψεων σε βάρος της κυβερνητικής παράταξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε εξ άλλου και ο Θ. Τσουκάτος, ο οποίος υποστήριξε πως και τα δύο μεγάλα κόμματα δέχτηκαν χρήματα από τη Siemens, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από τις έως τώρα δικαστικές εξελίξεις.

Απαντώντας στο κλίμα αυτό και ειδικότερα στις αιτιάσεις Τσουκάτου, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης κάλεσε τον κ. Τσουκάτο να ασχοληθεί με την απολογία του. Ο κ. Τσουκάτος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Προς το παρόν εκείνο το οποίο πρέπει να κάνει, είναι να απολογηθεί με πληρότητα και να πει όλη την αλήθεια στις Ανακριτικές Αρχές. Να αφήσει τι κάνουν οι άλλοι και να μας πει τι έχει κάνει ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι προς το παρόν, χειροπιαστά στοιχεία υπάρχουν για στελέχη άλλων κομμάτων και όχι της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε» δήλωσε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντός, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση κοιτά μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Να είστε σίγουροι ότι θα βγουν στο φως και θα αποδοθούν ευθύνες».

"Εγώ δεν αρκούμαι σε φήμες και διαδόσεις. Όπως κάθε πολίτης έτσι και εγώ θέλω συγκεκριμένα ονόματα, λογαριασμούς και στοιχεία» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ανοχές.
Στο μεταξύ, εν μέσω της ονοματολογίας, που ξεφεύγει από κάθε έλεγχο πλέον, ξέσπασε ήδη πόλεμος αγωγών και εξωδίκων για τη Siemens.

Μετά τον Α. Τσοχατζόπουλο που είχε προσφύγει εναντίον όσων των ενέπλεκαν στην υπόθεση, κατάθεση αγωγής προανήγγειλε και ο Χρ. Βερελής.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης κατέθεσε την Παρασκευή τρεις αγωγές, εναντίον δύο εφημερίδων και ενός τηλεοπτικού σταθμού, ενώ άλλες δύο αγωγές και άλλες δύο εξώδικες επιστολές απέστειλε σε ΜΜΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης.

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα του λαού είναι ο… Ζαχόπουλος, ο Σεργιανόπουλος και η… "Ζίμενς"!..




Ο μεγαλύτερος εχθρός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του ταλαίπωρου πολίτη αυτής της χώρας, είναι η… επικαιρότητα!

ΔΕΝ έχετε παρά να αναλογισθείτε με τι ασχολούμαστε όλοι –ΜΜΕ, Ραδιοτηλεοράσεις και εφημερίδες– τους τελευταίους μήνες. Σας τα θυμίζω:

***

* ΜΕ τη γαργαλιστική υπόθεση Ζαχόπουλου, με τις γκομενούλες του και τις σκαμπρόζικες λεπτομέρειες των… συνευρέσεών του!

* ΜΕ την άλλη, τραγική μεν, αλλά με σκανδαλώδεις λεπτομέρειες, της δολοφονίας του Σεργιανόπουλου και την όχι και τόσο άμεμπτη ιδιωτική ζωή του!..

* ΜΕ την παράλληλη υπόθεση, που ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία, του γιου της Αλίκης Βουγιουκλάκη…

* ΜΕ τη μυστηριώδη απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλονίκης… κ.ά.

***

ΑΛΛΑ, πριν κοπάσουν οι παραπάνω μάλλον σκανδαλοθηρικές υποθέσεις και ενώ ελπίζαμε ότι θα ασχοληθούμε, επιτέλους, με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κοσμάκη και που κάνουν δύσκολη τη ζωή του, φούντωσε το σκάνδαλο "Ζίμενς"!..

…Και κάλυψε κάθε άλλο ενδιαφέρον.

Νύχτα – μέρα όλοι σ’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο με ένα πρόβλημα ασχολούμαστε:

Ποιοι πήραν τις μεγαλύτερες "μίζες" από την αμαρτωλή "Ζίμενς"!..

***

ΣΤΟ μεταξύ η ΔΕΗ αυξάνει… τρεις φορές μέσα σε έξι μήνες την τιμή του ηλεκτρικού!.. Και ακολουθούν και οι άλλες εταιρείες κρατικής… ταλαιπωρίας!..

ΟΣΟ για την αγορά αυτή, κάθε μέρα παίρνει φωτιά και συναγωνίζεται (στις φωτιές) τον… Υμηττό, την Πάρνηθα, την Πεντέλη κ.ά.

Φωτιά και λάβρα οι τιμές, ενώ μισθοί και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένα!

***

Η κυβέρνηση, οι πολιτικοί, οι πολίτες και τα ΜΜΕ ένα έχουν ως πρόβλημα: Τον… Τσουκάτο! Και όταν με το καλό θα κοπάσει το σκάνδαλο της Ζίμενς», θα επανέλθουμε στον… Ζαχόπουλο…

Ή στον Σεργιανόπουλο!.. Ή μπορεί να μας προκύψει άλλη, ανάλογη, επικαιρότητα…

…Για ν’ αφήσει τα πραγματικά προβλήματα του λαού στην μπάντα!

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων…

…Οι Ελληνες απαξιώνουν όλα τα κόμματα, όλους τους πολιτικούς!.. Και μέρα με τη μέρα γεννιέται ένα νέο κόμμα: Το Κόμμα των Αναποφάσιστων, με ποσοστό 27,4%, ενώ η Ν.Δ. φθάνει στο 24,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 21%!..

Ανώνυμος είπε...

«Ως εδώ και μη παρέκει»
Έντονη η αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη για το θέμα του ταξιδιού στη Γερμανία.

Για πολιτική τρομοκρατία και λασπολογία μιλά ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens, με αφορμή ταξίδι του στη Γερμανία. Ο κ. Λιάπης τονίζει ότι ταξίδεψε μόνος με τον γιο μου, το οργάνωσε και το πλήρωσε ο ίδιος και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η αντίδραση του κ. Λιάπη έρχεται έπειτα από δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας τέσσερα έγγραφα που βρέθηκαν στο μυστικό αρχείο του Μ.Χριστοφοράκου και στη συνέχεια στη δικογραφία και -σύμφωνα με την εφημερίδα- «αποδεικνύουν ότι ο υπουργός και η συνοδεία του (έξι συνολικά άτομα) μετείχαν στο ταξίδι Μόναχο, Φρανκφούρτη, Λειψία, Ζάλτσμπουργκ, Αθήνα. Όλα ήταν κανονισμένα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο».

«Ως εδώ και μη παρέκει. Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρόλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα. Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων αναφέρει σε δήλωσή του ο Μ.Λιάπης.

«Το είπα λοιπόν και το ξαναλέω: Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιο μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: Όλα τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά.

»Όλα τα άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Για αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια» καταλήγει ο υπουργός Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η αντίδραση του κ. Λιαπή ήρθε κατόπιν συνεννοήσεως με την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως και σήμερα, Τετάρτη, τον υπουργό. Το Μέγαρο Μαξίμου, εξάλλου, φέρεται να έχει υπόψη τα παραστατικά στα οποία αναφέρεται ο κ. Μιχάλης Λιάπης.

Το θέμα του ταξιδιού υπουργού παραμένει στην επικαιρότητα εδώ και ημέρες, αλλά μόλις την Τρίτη αναφέρθηκε δημοσίως το όνομα του κ. Λιάπη. Παρά την πίεση που ασκήθηκε επί τέσσερις ημέρες στην κυβέρνηση από το σύνολο των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ ότι ο υπουργός Πολιτισμού- αφού εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το όνομά του και τον ακολουθεί όργιο φημών- πρέπει να δώσει εξηγήσεις δημοσίως για την εμπλοκή του, ο κ. Μ.Λιάπης ακολούθησε μέχρι σήμερα την τακτική της σιωπής. Περιορίστηκε μόνο στο να αφήσει να διαρρεύσει μέσω συνεργατών του ότι πράγματι πήγε να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά με δικά του έξοδα.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος, ο οποίος δέχθηκε χθες βροχή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του υπουργού Πολιτισμού, είπε με έμφαση ότι «με φήμες δεν γίνεται πολιτική όσο και αν κάποιοι το προσπαθούν» και τόνισε: «Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε κατά πόσο από ΄δώ και πέρα εάν κάποιος περάσει από το σπίτι σας ή κάποιος βρεθεί να είναι εκεί που είστε κι εσείς και τυχαίνει να ασχολείται η Δικαιοσύνη μαζί του, έχετε κι εσείς κάποιου είδους βαρύτητα. Εάν λοιπόν κάποιος πέσει θύμα φήμης, δεν θα πρέπει να ψάχνουμε ποιος είναι εκείνος ο οποίος διακινεί τις φήμες και τι λόγους έχει;».

Τις απόψεις τους εξέφρασαν από τηλεοράσεως ή ραδιοφώνου πολλά στελέχη. Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε στη ΝΕΤ105,8 ότι ο υπουργός -όποιος κι αν είναι αυτός- πρέπει να πει τι συνέβη και να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ενώ ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης σημείωσε πως ο τρόπος που τελείωσε η ερευνά δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι δεν έγινε καλά. Ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος ζήτησε μιλώντας στο MEGA την παραίτηση του εμπλεκομένου, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ πως εάν αποδειχθεί εμπλοκή υπουργού οι βουλευτές θα ζητήσουν «την παραδειγματική του τιμωρία», ενώ ο Πέτρος Τατούλης, συμμετέχοντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που οργάνωσε η εφημερίδα Ημερησία, τόνισε: «Το σκάνδαλο της Siemens είναι τόσο μεγάλο ώστε όλοι μας ανεξαιρέτως -όσο υψηλά ιστάμενοι κι αν είναι ορισμένοι- είμαστε ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο».

Η φημολογία αφορούσε φερόμενο ταξίδι του υπουργού με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, έναν εφοπλιστή και έναν επιχειρηματία στο Ζάλτσμπουργκ για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας- Βραζιλίας. Όπως σημείωναν Τα Νέα, κάποιοι μάλιστα στη ΝΔ διακινούσαν φήμες ότι υπάρχουν φωτογραφίες από αυτό το περιβόητο ταξίδι, εντός ή εκτός γηπέδου, όπου εικονίζεται ο κ. Λιάπης μαζί με τον κ. Μ.Χριστοφοράκο.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση Λιάπη στο δημοσίευμα για την υπόθεση Siemens
Προτίθεται να κινηθεί δικαστικά κατά της εφημερίδας που τον φέρει να μετείχε σε ιδιωτικό ταξίδι που οργάνωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε οργανώσει το ταξίδι του Μ. Λιάπη και της συνοδείας του, τον Ιούνιο του 2005 στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Λιάπης χαρακτηρίζει «ανυπόστατες φήμες» τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens και του ταξιδιού που φέρεται να οργάνωσε για τον ίδιο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Ειδικότερα, η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού έχει ως εξής: «Ως εδώ και μη παρέκει. Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρ' όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα. Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων. Το 'πα λοιπόν και το ξαναλέω: Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: όλα τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά. Όλα τ' άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Γι' αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια».

www.kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση Λιάπη στο δημοσίευμα για την υπόθεση Siemens
Προτίθεται να κινηθεί δικαστικά κατά της εφημερίδας που τον φέρει να μετείχε σε ιδιωτικό ταξίδι που οργάνωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε οργανώσει το ταξίδι του Μ. Λιάπη και της συνοδείας του, τον Ιούνιο του 2005 στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Λιάπης χαρακτηρίζει «ανυπόστατες φήμες» τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens και του ταξιδιού που φέρεται να οργάνωσε για τον ίδιο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Ειδικότερα, η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού έχει ως εξής: «Ως εδώ και μη παρέκει. Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρ' όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα. Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων. Το 'πα λοιπόν και το ξαναλέω: Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: όλα τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά. Όλα τ' άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Γι' αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια».

www.kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ: «Όργιο συγκάλυψης του υπουργού στην υπόθεση Siemens»

Για «όργιο συγκάλυψης της ταυτότητας του υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις με έξοδα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Hellas» κάνουν λόγο σε ερώτησή τους, 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το Μιχάλη Καρχιμάκη.

Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «ο αρμόδιος για τις ποινικές ευθύνες, εισαγγελέας κ. Αθανασίου, που μετέχει στο σύστημα επιλεκτικών διαρροών και που επιτρέπει κατά τη διάρκεια των καταθέσεων τη συνεχή και αδιάκοπη διέλευση από το γραφείο του πρώην βουλευτού της ΝΔ, κου Λυκουρέζου, δικηγόρου της Siemens, εμφανίζεται με προκλητικά κατευθυνόμενη, ανεξήγητη και ύποπτη αδιαφορία, να μάθει την ταυτότητα του εμπλεκομένου υπουργού», ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή, δια του υπουργού Επικρατείας, «αναθέτει την πρωτοβουλία διαλεύκανσης, στον ίδιο τον εμπλεκόμενο υπουργό».

«Θα προχωρήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης στις απαιτούμενες και προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας και το κύρος της Δικαιοσύνης και να ασκηθεί κατά τον Οργανισμό Δικαστηρίων, πειθαρχικός έλεγχος στον κ. Αθανασίου για τις ανεπίτρεπτες πρακτικές και παραλείψεις του και επίσης, κατά το αρ. 91 του Συντάγματος, πειθαρχικός έλεγχος στον κ. Σανιδά για την αντιθεσμική ανοχή του σε αυτές τις πρακτικές;» ερωτούν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση Λιάπη στη φημολογία
Προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη
Τετάρτη, 02.07.08
Αγωγή ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ καταθέτει ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης, σε βάρος της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, όπως μεταδίδει ο City 99,5.

Η εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα φωτοτυπίες εγγράφων της Siemens, όπου εμφανίζεται υπουργός να έχει συνταξιδέψει με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στην Αυστρία, με την ευκαιρία ποδοσφαιρικού αγώνα.

Για λάσπη κατά κύματα εναντίον του, με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση μέσω του προσώπου του, και να αντισταθμιστούν τα αποδεδειγμένα ανομήματα των πολιτικών αντιπάλων, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Λιάπης.

Και σημειώνει : «Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: ΟΛΑ τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά. Γι’ αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λιάπη:

«Ως εδώ και μη παρέκει.

Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρ’ όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα.

Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων.

Το ‘πα λοιπόν και το ξαναλέω:

Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: ΟΛΑ τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα.

Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά.

Όλα τ’ άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Γι’ αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια».


e-tipos.com, City 99,5