Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Στην Αγγλία σταματούν να διδάσκουν στο δημοτικό, Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

GoodBye Churchill

Τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία, θα πάψουν στο εξής, να μελετούν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την ιστορία της βασίλισσας Victoria.
Αντ' αυτών θα διδάσκονται blogging και Twitter! Είναι ένα από τα νέα «μέτρα» που λαμβάνονται στα πλαίσια του ριζικού ανασχεδιασμού της διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι σύμβουλοι της νέας διδακτικής πολιτικής πιστεύουν ότι τα παιδιά μπορούν να ζήσουν «χωρίς» μάχες κατά του ναζισμού και βαρετές ιστορίες για «την άνοδο και την πτώση της βρετανικής αυτοκρατορίας» αλλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα νέα εργαλεία του internet, όπως το podcasting, το post instant και την Wikipedia.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους γονείς, που θεωρούν ότι τα παιδιά έτσι κι' αλλιώς θα μάθουν το internet, ενώ δεν θα έχουν ακούσει τίποτα για τον Τσώρτσιλ και τους Ναζί.

Exit Winston Churchill, enter Twitter ...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συμβαίνουν στην Αγγλία…..
Εκεί έχουν ξεκαθαρίσει απλά βασικά θέματα απαραίτητα για την πρόοδο και την ευημερία των… Εμείς εδώ δεν έχουμε ακόμη διαβάσει ούτε την αληθινή μας Ιστορία…Κάνουμε παρελάσεις…. Ασχολούμαστε με το ποιος θα κρατεί την Ελληνική σημαία και πόσο ολοκάθαρος Έλληνας είναι αυτός…κλπ τόσο σοβαρά θέματα…
Καημένη Ελλάδα…με τόσο ατυχία να έχει στην εξουσία μια τέτοια κυβέρνηση…τι να περιμένεις για να δούμε κάτι καλύτερο στην παιδεία , δεν φτάνουν ούτε 50 χρόνια εξουσίας προοδευτικής και σοσιαλιστικής διακυβέρνησης….
Από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και τα βήματα για μια προοδευτική κοινωνική και ανθρωπιστική παιδεία…με τα δειλά βήματα της πρώτης αλλαγής.. τι να περιμενεις.. εδω χρειάζεται πολύ και πολύχρονη δουλειά όταν έχεις απέναντι σου τέτοια αντίδραση και τέτοια παλιαοκοματικη δεξιά και ακροδεξιά….

Με εκτίμηση

babis

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι, θα μας πάρουν τα αφτιά τα εκσυγχρονιστήρια με το τι κάνουν στην αγγλετέρα. Θα λένε πόσο σύγχρονο είναι το σύστημα εκεί και τέτοια φαιδρά. Λες και δοκιμάστηκε χρόνια το μέτρο και έβγαλαν συμπεράσματα.
Τέτοια παρτάλια σαν τα εκσυγχρονιστήρια δεν έχουν ξαναπεράσει. Όμως κιχ δεν λένε για την Βασιλεία που έχουν εκεί στα ξένα. Πόσο δημοκράτες λέτε να είναι?

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο ηφαίστειο του πλανήτη λέγεται Γεώργιος Α. Παπανδρέου.
Είναι έτοιμο να εκραγεί και να μεταδώσει το φως, τη λάβα και τη δύναμη του στους λαούς της Γης.
Η οικουμένη με κομμένη την ανάσα περιμένει τα λευτεριά της Ελλάδας από τη χούντα της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών και τώρα και στο παρελθόν.
Ο ελληνικός λαός έχει αναλάβει την ύψιστη τποχρέωση να ελευθερώσει τον πλανήτη από την παρουσία του Καραμανλή και να μεταμορφώσει τη λαίλαπα της δεξιάς σε πανηγύρι του διεθνούς σοσιαλισμού.

Εμπρός Έλληνες
Η ώρα της λευτεριάς πλησιάζει.

Ανώνυμος είπε...

6:21 ωραίο επιχείρημα μας φέρνεις ρέ την βασιλεία αυτή η μπούρδα πώς σου ήρθε πάλι? Στην Ελλάδα έχουμε την απόλυτη δημοκρατία δηλαδή με τον Κώστα Καραμάν-αλή τον Β'

Ανώνυμος είπε...

Άντε με το καλό να προσκυνήσεις τον σπλάχνο του Αντρέα, αφού είσαι τόσο δημοκράτης. Αυτός καθόλου διάδοχος δεν είναι. Μόνο δημοκράτης, χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Ο καραμανλής όμως εξελέγη μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή εκλογές. Οι πασόκοι, που μισούν τις εκλογές, τις αμφισβητούν και επιθυμούν δικτατορία. Έχουν τόσο δημοκρατικά αισθήματα. Και λεφτά αισθήματα ταυτόχρονα.

Ανώνυμος είπε...

Ο καταλληλότερος από τις Βρυξέλες έδωσε το πράσινο φως στις επιχειρήσεις για ελαστικά ωράρια και λοιπά καρκινώματα….
Καλά αυτός ο πλέον κατάλληλος όσον αφορά την γλώσσα σώματος, ο τσαμπουκάς που θα πήγαινε εκεί στις Βρυξέλες να υπερασπιστεί τους αγρότες ( Φάτε αγρότες υποσχέσεις και κοιλιά περίδρομο) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ;
Ή μήπως οι επικοινωνιολόγοι πάλι του είπαν πέστα από μακριά που να μη σε φτάνουν οι ροχάλες;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ο Γιωργάκης εύχεται και στους Τούρκους χρόνια πολλά. Πού τον πετύχατε αυτόν? Στα γαριδάκια?
Αχ, πόσο θα ήθελε να ήταν καταλληλότερος όμως! Αλλά δεν είναι!!
Και την ελαστικοποίηση της εργασία την ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης θέλει ανασφάλιστη εργασία. Αυτά τα ξεχνάτε? Πάντως πρέπει να μιλά πιο συχνά χωρίς κείμενο. Χαρίζει απίστευτες στιγμές γέλιου στους Έλληνες, αλλά και στους μετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε 7:12 υπάρχει φωτογραφία που ο δικός σου καταλληλότερος Κωστάκης καταθέτει στεφάνι στον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ αγκαλιά με τον κουμπάρο του Ερντογράν. Γι'αυτόν και μόνο τον λόγο δέν έχεις κανένα δικαίωμα να ομιλείς.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι μας λέτε οι ΠΑΣΟΚΟΙ? Θα απαγορέψετε όποιον σας αντιπαρατείθεται? Ωραία άποψη για τη δημοκρατία έχετε. Ακόμα και οι χουντικοί μπροστά στο φασισμό του ΠΑΣΟΚ ήταν αρνάκια.

Ανώνυμος είπε...

Το καλό με τους φανατικούς οπαδούς του πασόκ είναι ότι αποπνέουν τέτοια ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καφρίλα που απωθούν τους κεντρώους.
Βλέπεις, είναι 5 χρόνια τώρα χωρίς εξουσία και έχει γιγαντωθεί το σύνδρομο στέρησης για εξουσία.
Είδες οι "δημοκράτες" του παπαντρεισμού;
Ευτυχώς που δεν έχουν ακόμη καταλάβει τη μαλακία που έκαναν και έβγαλαν αρχηγό τον απόφοιτο του πίκπα.
Στο πρώτο debate με τον Καραμανλή θα χάσει 5 μονάδες ο αμερικάνος βουτυρομπεμπές!

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερε πρόσεχε καλά τί γράφεις εσύ δέν είσαι Ανώνυμος γι'αυτό πρόσεχε καλύτερα γιατί μετά τις ευρωεκλογές δέν βλέπω να τολμάς να ξαναγράφεις εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η ελεύθερος είπε...
Το καλό με τους φανατικούς οπαδούς του πασόκ είναι ότι αποπνέουν τέτοια ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καφρίλα που απωθούν τους κεντρώους.

Aπο τους κεντρώους είναι το ΠΑΣΟΚ τώρα 5 μονάδες μπροστά σε σχέση με τις 5 μονάδες που ήταν πίσω πρίν απο έναν χρόνο, ένα τεράστιο ποσοστό των κεντρώων πήγε στο ΠΑΣΟΚ απο την Νέα Δημοκρατία σε χρόνο ντέ τέ.
Εσάς άν δέν σας στήριζαν οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ που αντίθετα ρίχνει τα ποσοστά του θα είχατε βουλιάξει τώρα, λές βουτυρομπεμπέ τον Γιώργο ο Καραμανλής τί είναι?
Η εθελοτυφλία σου δέν έχει προηγούμενο όπως και η απίστευτη αλαζονεία σου.

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε πιτσιρίκια εδώ μέσα.
Νωρίς για ύπνο παιδιά, έχετε μάθημα αύριο.