Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

μήνυμα Καραμανλή προς νταβατζήδες και "αντάρτες":«Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν»

"Δεν αρνήθηκα -και δεν αρνούμαι- ότι, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, έγιναν και λάθη. Έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Εκείνο που δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ, είναι απλό και ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να βάλω ποτέ καμία σκοπιμότητα πιο πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν πρόκειται να υποτάξω ποτέ το μέλλον της κοινωνίας μας, ούτε σε κομματικές, ούτε σε προσωπικές επιδιώξεις. Δεν υποτάσσομαι σε απόπειρες που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ασύμβατες στην εντολή των Ελλήνων. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που επέλεξε ο λαός. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μας. Ακούω τη φωνή σας και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αυτή είναι η δύναμή μου."

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2008ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,

Βρισκόμαστε και πάλι, μαζί! Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, για ολόκληρο τον Κόσμο. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις πιο έντονες παγκόσμιες οικονομικές αναταράξεις. Σε μια στιγμή γεμάτη εξωτερικές, αλλά και εσωτερικές αντιξοότητες. Είμαστε εδώ! Αποφασισμένοι να αντισταθούμε στις δυσκολίες, για να πάμε τη Χώρα μπροστά. Είμαστε εδώ! Αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ασφάλεια και σιγουριά, απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Είμαστε εδώ! Αποφασισμένοι να κρατήσουμε την ανάπτυξη της χώρας μας στις πρώτες θέσεις της Ευρωζώνης, να περιορίσουμε την ανεργία, να δώσουμε τη μάχη με την ακρίβεια.

Είμαστε εδώ! Μέλη της ίδιας, μεγάλης πολιτικής οικογένειας.
- Συνεχιστές των αγώνων της Δημοκρατίας, της Ισονομίας, της Ισότητας Ευκαιριών.
- Συνεχιστές των αγώνων, για μια κοινωνική ευαισθησία, με πολίτες που δημιουργούν.
- Συνεχιστές των αγώνων, για μια ισχυρή και περήφανη Πατρίδα, στην καρδιά της Ευρώπης.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα συμπληρώνονται 34 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Τιμούμε τον ιδρυτή της Παράταξής μας. Τιμούμε όλους τους έως τώρα επικεφαλής της:
- Το Γεώργιο Ράλλη,
- τον Ευάγγελο Αβέρωφ,
- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,
- το Μιλτιάδη Έβερτ.

Τιμούμε όλες και όλους όσοι αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, για την Ελλάδα, για την πρόοδο της Κοινωνίας μας. Τιμούμε τα εκατομμύρια των πολιτών που πίστεψαν, πάλεψαν, μόχθησαν, για το καλό της Παράταξης και το συμφέρον της Πατρίδας μας.
- Είμαστε η Παράταξη που πρωταγωνίστησε στη Μεταπολίτευση και έδωσε στην Ελλάδα το πιο δημοκρατικό, το πιο προοδευτικό Σύνταγμα.
- Η Παράταξη που έκανε πράξη, σε δύσκολους καιρούς, το μεγάλο εθνικό όραμα, την ισότιμη ένταξη της Χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
- Είμαστε η Παράταξη που υπηρετεί έμπρακτα την εθνική ενότητα και τη συστράτευση των Απανταχού Ελλήνων.
- Η Παράταξη, που ταυτίζει την Πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την κοινωνική δικαιοσύνη με την οικονομική πρόοδο.
- Η Παράταξη που αγωνίστηκε (και αγωνίζεται) για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον!
- Η Παράταξη που προωθεί, με συνέπεια και υπευθυνότητα, το εθνικό, το συλλογικό, το κοινωνικό συμφέρον.

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ γιατί ήσασταν και είστε πρωταγωνιστές στους κοινούς μας αγώνες. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη, την αποτελεσματική συμμετοχή σας, στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Αποδείξατε στην πράξη, ότι είστε η γενιά της προσφοράς, η γενιά της μεταρρύθμισης, η γενιά των αλλαγών.

Αποδείξατε ότι τα νιάτα δεν συμβιβάζονται με ιδιοτελή συμφέροντα. Δεν υποτάσσονται σε σκοπιμότητες άλλων. Δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους σε κανέναν.

Εργαζόμαστε, μαζί, για να μπει με αξιώσεις το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο. Να έχουν τα νιάτα της Πατρίδας μας τη Δημόσια Εκπαίδευση που δικαιούνται. Να έχουν οι νέες και οι νέοι μας ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, την εργασία, τη δημιουργία.

Κάναμε, στα προηγούμενα χρόνια, σημαντικά βήματα:
- Ο Νόμος Πλαίσιο διασφαλίζει την αυτονομία και την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
- Ο νόμος για την Έρευνα και την Τεχνολογία εντάσσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας, στη νέα εποχή.
- Ο νόμος για τα μεταπτυχιακά ανοίγει στα Πανεπιστήμιά μας το δρόμο της εξωστρέφειας.
- Ο νόμος για τα κολέγια βάζει τέλος στο ανεξέλεγκτο χάος των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
- Επενδύουμε στην ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, που αποβλέπει στη στήριξη των παιδιών με αναπηρία, όπως και των παιδιών από κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.
- Δίνουμε έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που επικεντρώνεται στην αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα της ζωής.
- Διασφαλίζουμε τη σύνδεση της Παιδείας με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, αναπτύσσοντας κατάλληλες υποδομές και ειδικά προγράμματα.

Ξεκινούμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανοιχτό διάλογο, για ένα καλύτερο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την αυτοτέλεια του Λυκείου, να διευρύνουμε τις δυνατότητες επιλογής για κάθε νέα και νέο, να αντιμετωπίσουμε, στη ρίζα της, την παραπαιδεία.

Επενδύουμε με πίστη στις δυνατότητες και τα όνειρα της νέας γενιάς. Επενδύουμε στη μετεξέλιξη της Πατρίδας μας σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Επενδύουμε σε όλους τους νέους, σε όλες τις νέες της Ελλάδας.

Φίλες και φίλοι,

Προτεραιότητά μας ήταν και είναι η σύνδεση της Παιδείας με την αγορά εργασίας. Επιδίωξή μας ήταν και είναι ο προσανατολισμός της Εκπαίδευσης στα επαγγέλματα του μέλλοντος: Στις ανάγκες της Νέας Οικονομίας, στις «πράσινες ειδικότητες», στην Ψηφιακή Τεχνολογία. Γνωρίζουμε τι σημαίνει για την Κοινωνία το ψηφιακό χάσμα, που άφησε πίσω του το χτες. Αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είναι θεμελιώδες δικαίωμα για τον καθένα. Εργαζόμαστε με Όραμα και Σχέδιο για την Ψηφιακή Ελλάδα.

Προωθούμε δράσεις, που στόχο έχουν...
- να μπουν οι νέες τεχνολογίες σε κάθε διάσταση της καθημερινότητας των πολιτών.
- Να μη λείπουν από καμία πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.
- Να είναι εφόδιο για όλους τους πολίτες.
Ιδίως, μάλιστα, για εσάς! Για τις νέες και τους νέους μας, που απαιτείτε -και σωστά -ευκαιρίες συμμετοχής στην τεχνολογική επανάσταση. Που θέλετε την Ελλάδα να μην υστερεί, όπως υστερούσε στο παρελθόν.

Τα έως τώρα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας.

Οι νέες τεχνολογίες κατακτούν, σήμερα, πρωταγωνιστική θέση στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
- Εξελίσσουν την παραδοσιακή διδασκαλία.
- Αναβαθμίζουν τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
- Κάνουν τα παιδιά, τους νέους μας, κοινωνούς στην αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη.

Οι νέες τεχνολογίες βρίσκουν, σήμερα, σημαντική θέση στο Κράτος και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
- Αναβαθμίζουν τη λειτουργία του.
- Περιορίζουν τη γραφειοκρατία.
- Προάγουν τη διαφάνεια.
- Βελτιώνουν τις συναλλαγές Κράτους και Πολίτη. Βεβαίως μένουν πολλά να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή. Η προσπάθεια είναι συνεχής, γιατί αποτελεί στρατηγική μας επιλογή.

Οι νέες τεχνολογίες κατακτούν τη θέση που απαιτούν οι καιροί στις επικοινωνίες, τη βιομηχανία, το εμπόριο. Ανοίγουν στην Ελλάδα το δρόμο του μέλλοντος. Ανοίγουν σε κάθε νέα και νέο καινούργιες δυνατότητες. Είναι πολιτικές πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα και πάνω από Παρατάξεις.

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή. Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει, σήμερα, την πιο μεγάλη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Η έκρηξη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των βασικών αγροτικών προϊόντων προκαλεί ήδη σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις οικονομίες του Κόσμου:
- Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης υπερδιπλασιάστηκε.
- Η ακρίβεια εξελίχθηκε σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα, για όλες τις χώρες της.
- Η ανεργία απειλεί σοβαρά τις κοινωνίες της.
- Οι ρυθμοί της ανάπτυξής της έπεσαν στο μισό.
- Οι κραδασμοί της χρηματοοικονομικής κρίσης έφτασαν στην καρδιά της Ευρώπης και κλονίζουν κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Παρόλα αυτά, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες...
- ότι δεν υπάρχει καμία διεθνής κρίση.
- Ότι δεν σημαίνει τίποτε η αύξηση των διεθνών επιτοκίων.
- Ότι δεν μας αφορούν οι αυξήσεις, ούτε στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, ούτε στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών και των βασικών τροφίμων.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι για όλα αυτά φταίει η Ελληνική Κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν έχασαν κάθε επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα. Δεν ξέρω εάν απλώς ακολουθούν το δρόμο του μικροκομματισμού. Μιας συμπεριφοράς όμως που είναι ανεπίτρεπτη, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων κρίσεων. Πάντως, ένα είναι περισσότερο από βέβαιο: Οι πολίτες γνωρίζουν τη διεθνή πραγματικότητα και αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις και την απειλή της διεθνούς κρίσης. Δεν κρύψαμε ποτέ και δεν κρύβουμε την αλήθεια. Λέμε καθαρά τα πράγματα. Χωρίς ωραιοποιήσεις, αλλά και χωρίς υπερβολές. Βλάπτει η απόκρυψη της πραγματικότητας, όπως βλάπτει και η κινδυνολογία.

Πράγματι, οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης επηρεάζουν και τη Χώρα μας. Το βλέπουμε όλοι στην ακρίβεια, στα επιτόκια, στα έσοδα και τα έξοδα του Κράτους. Παρόλα αυτά, η ελληνική Οικονομία έχει θωρακισθεί από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων. Γι’ αυτό επέδειξε και επιδεικνύει ισχυρές αντοχές. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι υπερδιπλάσιοι του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Η ανεργία περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πολλών χρόνων. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποδεικνύει σταθερότητα και ανθεκτικότητα.

Όλα αυτά επισημαίνουν σοβαρές κατακτήσεις της Οικονομίας μας. Φυσικά υπάρχουν και αδυναμίες. Αλλά μπορούμε να τις καλύψουμε. Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα που διογκώνονται εξαιτίας του διεθνούς περιβάλλοντος. Ξέρουμε και τις χρόνιες παθογένειες που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

- Αποφασίσαμε απέναντι σ’ όλα αυτά, να ενισχύσουμε το δίχτυ ασφάλειας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
- Αποφασίσαμε να μείνουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής που έχουμε πετύχει.
- Αποφασίσαμε να εντείνουμε, ακόμη περισσότερο, τη σύγκρουση με τις στρεβλώσεις στην αγορά, με τις μονοπωλιακές καταστάσεις, με τις αθέμιτες πρακτικές ασύδοτων μεσαζόντων.
- Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να απελευθερωθούν, το ταχύτερο δυνατό, οι δημιουργικές δυνάμεις της Κοινωνίας μας.

Επιλέγουμε πολιτικές, που εγγυώνται οφέλη για όλους τους πολίτες. Επιλέγουμε πολιτικές που ενισχύουν την ορμητική δύναμη των νέων μας σε κάθε τομέα οικονομικής και κοινωνικής δράσης.

Νέες και νέοι της Ελλάδας,

Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον ευκαιριών και ασφάλειας για όλους τους νέους και όλες τις νέες μας. Απορρίπτουμε για το λόγο αυτό τις αντιλήψεις της αδράνειας και της στασιμότητας. Απορρίπτουμε τις νοοτροπίες του συντηρητισμού και της καθήλωσης. Απορρίπτουμε τις πρακτικές και τις συνήθειες, που δεν ταιριάζουν στα οράματα της νέας γενιάς.

Εργαζόμαστε με πρόγραμμα και σχέδιο για την Ελλάδα που θέλουμε. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις με γνώμονα την ευημερία όλων των Ελλήνων.

Εργαζόμαστε για να αισθάνεστε ασφάλεια, όταν σκέφτεστε το μέλλον σας. Γι’ αυτό, προωθούμε σταθερά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του Συστήματος και τονώνουμε την αλληλεγγύη των γενεών.

Εργαζόμαστε για να απολαμβάνετε το δικαίωμά σας για ένα ποιοτικό περιβάλλον. Πορευόμαστε με την πεποίθηση πως, ό,τι ωφελεί το περιβάλλον, ωφελεί και την ανάπτυξη, ωφελεί και την ποιότητα της ζωής μας.

Εργαζόμαστε με στόχο να έχετε, ειδικά οι νέοι της Περιφέρειας, ισχυρά κίνητρα παραμονής στον τόπο σας. Γι’ αυτό, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Κατασκευάζουμε σύγχρονους οδικούς άξονες για...
- να μειώσουμε τις αποστάσεις από τα αστικά κέντρα,
- να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις και τις μεταφορές,
- να πάμε την ανάπτυξη παντού.

Αναβαθμίζουμε τις υποδομές των περιφερειακών λιμανιών και των αεροδρομίων μας, ώστε να γίνουν πόλοι ανάπτυξης και απασχόλησης.

Δίνουμε, ταυτόχρονα, όλοι μαζί λύσεις σε προβλήματα, που δεν τολμούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις του χτες. Η ψήφιση των τροπολογιών για την Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ είναι άλλη μια απόδειξη της κοινής μας βούλησης.

§ Στηρίζουμε την επέκταση της τουριστικής βιομηχανίας μας σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια.
§ Στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο να κρατηθεί στη γη του, να παράγει και να προοδεύει. Εφαρμόζουμε προγράμματα ενίσχυσης των νέων αγροτών και καθιερώνουμε υποτροφίες για τα παιδιά αγροτών που σπουδάζουν σε συναφή αντικείμενα.
§ Εργαζόμαστε με στόχο να βρίσκουν οι νέες και οι νέοι μας τη δουλειά που οραματίζονται, αλλά και να ξεκινούν ευκολότερα μια δική τους οικονομική δραστηριότητα.
Η αύξηση της απασχόλησης όμως δεν γίνεται με λόγια, όπως κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο.
- Προϋποθέτει τη δημιουργία ισχυρής Οικονομίας ευκαιριών.
- Απαιτεί νέα αναπτυξιακά εργαλεία, απλοποιημένες διαδικασίες, σύγχρονες υποδομές.
- Χρειάζεται έμπρακτη ενθάρρυνση σε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέα επαγγέλματα.

Αυτή είναι η στρατηγική μας. Και τη στρατηγική αυτή, τη συνεχίζουμε αταλάντευτα.

Εφαρμόζουμε παράλληλα ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με επίκεντρο...
- τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού,
- τις γυναίκες,
- τις νέες και τους νέους.

Επιχορηγούνται οι προσλήψεις άνεργων νέων. Υποστηρίζεται η απασχόληση Ατόμων με Αναπηρία. Ενισχύονται οι νέοι επιστήμονες, για ένα δικό τους ξεκίνημα. Απαντούμε έμπρακτα στις αγωνίες και τα αιτήματα της νέας γενιάς. Ανοίγουμε, σε δύσκολους καιρούς, καινούριους δρόμους στις νέες και τους νέους. Εργαζόμαστε για να είναι η νέα γενιά ακόμα πιο ισχυρή.

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,

Ξέρουμε όλοι, ότι η νέα εποχή…
- απαιτεί στοχευμένες μεταρρυθμίσεις.
- Απαιτεί ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις.
- Απαιτεί από την πολιτική να μην αιχμαλωτίζεται στο παρελθόν, αλλά να διεκδικεί με τόλμη το αύριο.

Και όμως! Κάποιοι προσπαθούν, να σας πείσουν...
- Ότι τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτόν τον τόπο.
- Ότι δεν υπάρχει λόγος να αγωνίζεστε για αλλαγές.

Δεν αρνήθηκα -και δεν αρνούμαι- ότι, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, έγιναν και λάθη. Έχω καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα. Εκείνο που δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ, είναι απλό και ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να βάλω ποτέ καμία σκοπιμότητα πιο πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν πρόκειται να υποτάξω ποτέ το μέλλον της κοινωνίας μας, ούτε σε κομματικές, ούτε σε προσωπικές επιδιώξεις. Δεν υποτάσσομαι σε απόπειρες που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ασύμβατες στην εντολή των Ελλήνων. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που επέλεξε ο λαός. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μας. Ακούω τη φωνή σας και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αυτή είναι η δύναμή μου.

Σας ευχαριστώ, γιατί πρώτοι εσείς…
- στηρίξατε τις πολιτικές μας, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να τις ναρκοθετήσουν.
- Στηρίξατε αλλαγές για το καλό του τόπου, όταν κάποιοι επιχειρούσαν να επιβάλλουν το τέλμα.
- Στηρίξατε μεταρρυθμίσεις ουσίας, όταν κάποιοι επιδίδονταν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής.

Αποδείξατε εσείς ότι μπορείτε να αφουγκράζεστε τις αλλαγές, που συντελούνται σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αποδείξατε ότι μπορείτε να διαμορφώνετε την ατζέντα του μέλλοντος. Είναι η ώρα να δώσετε ακόμα πιο ηχηρή την απάντησή σας: Όχι στην ισοπεδωτική αμφισβήτηση των πάντων! Όχι στις λογικές απαξίωσης και μηδενισμού! Όχι σε καιροσκοπισμούς που πληγώνουν την πατρίδα μας!

Απαντήστε με αισιοδοξία. Απαντήστε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά: Ναι στις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν! Ναι στον αγώνα για τα κοινά μας ιδανικά! Ναι στην ελπίδα και το όραμα της νέας γενιάς!

Κρατήστε την ουσία της πολιτικής στο προσκήνιο.
- Αποδείξτε -όπως το κάνετε πάντα -τη συνέπεια και την ευθύνη, που χαρακτηρίζει τους νέους μας.
- Συστρατευτείτε -όπως πάντα- στη λύση των προβλημάτων, που βαραίνουν την καθημερινότητα των πολλών.
- Περιφρονήστε το λαϊκισμό, την ανευθυνότητα, τον φανατισμό και τις ακρότητες.

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,

Κρατήστε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας. Τη φλόγα των κοινών μας αγώνων. Τη φλόγα που φωτίζει τα κοινά μας ιδανικά. Προχωράμε μαζί, για να πάμε τον τόπο μπροστά. Προχωράμε...
- αποφασισμένοι μπροστά στις αντιξοότητες.
- Δυναμικοί απέναντι στις προκλήσεις.
- Πρωτοπόροι στο δρόμο του μέλλοντος.

Εσείς είστε...
- η γενιά των νέων αγώνων.
- Η γενιά που επάξια κατακτά το μέλλον.
- Η γενιά που κερδίζει δύσκολες μάχες, δίκαιους αγώνες.

Απευθυνθείτε σ’ όλες τις νέες και όλους τους νέους μας. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς να ρωτάτε τι ψήφισαν. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. Οι λύσεις που προωθούμε είναι για όλους. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο γερά τα θεμέλια της ελπίδας για τη νέα γενιά.

Ανοίξτε καινούρια δίκτυα επικοινωνίας με τις νέες και τους νέους του Απανταχού Ελληνισμού. Ανταλλάξτε απόψεις, ιδέες, προβληματισμούς…
- για τις προκλήσεις της νέας εποχής.
- Για τον Πολιτισμό μας.
- Για την Ελλάδα που αλλάζει.

Παλέψτε για ό,τι υπηρετεί τους Έλληνες, για ό,τι ενώνει τους Έλληνες. Παλέψτε για ό,τι προσθέτει δύναμη στην πατρίδα μας. Παλέψτε για τους απλούς ανθρώπους γύρω σας. Σας θέλουμε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε μπροστά. Χωρίς συμβιβασμούς. Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης, απέναντι σ’ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Προχωράμε μαζί. Αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας. Προχωράμε με αισιοδοξία. Με σιγουριά για το μέλλον της πατρίδας μας.

Καλή δύναμη και να ‘στε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Φούσκωσε, ξεφούσκωσε, φύσηξε, ξεφύσηξε, έσκασε στο φύσημα. Βγήκε επιτέλους από τον πύργο του και κατάλαβε ο Ελληνικός Λαός πιος πραγματικά είναι ο καταλληλότερος...
Πανωμερίτης