Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ο καπιταλισμος θα δωση την θεση του, στο καλλιτερο.Οχι στο χειροτερο.

Ενω η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και ο ΟΣΕ στοιχιζουν στον ελληνα φορολογουμενο ουτε ενα ουτε δυο αλλα περισοτερο απο 2,7 εκατομ.ευρω την ημερα, πονος μεγας εφαμιλλος του τοκετου ή του κωλικου διακατελαβε τους σοσιαλιστας και την προοδευτικη αριστερωσυνη μας, οχι για τα πεταμενα μας λεφτα στο κρατικο διχτυ που μαζευει νερα, αλλα για τους φορους που θα καταβαλλουν οι Αμερικανοι φορολογουμενοι ( τα 700 δις δολλαρια ) για να μην καταρρευση το τραπεζικο συστημα στην Αμερικη, με συνεπειες και στην ΕΥΡΩΠΗ αλλα και απωλεια χιλιαδων θεσεως στην ιδια την Αμερικη.
Την ιδια στιγμη θριαμβολογουν ( πχ ακουσα τον εν Παρισιοις τελεσαντα τους γαμους του γνωστον τεως υπουργον αστρατευτο αλλα και την ευτραφη απυλωτη σοφη και πολυξευρη βουλευτη του ΚΚΕ που παιζει μποουλιγκ στην σοσιαλιστικη Κηφισια) οπως ονειρευονται δεκαετιες τωρα, για την «καταρρευσι» του καπιταλισμου, αγνοουντες ή μαλλον αποκρυπτοντες , τι ακριβως εχει συμβη...Οτι δηλαδη δεν επαληθεύτηκαν ποτε οι παρόμοιες προηγούμενες προβλέψεις τους..
Καθ οσον , οσο ειναι γνωστό, οτι η κατάρρευση της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ προκλήθηκε από την κατάρρευση των δύο κολοσσών της αγοράς ενυπόθηκων δανείων, της Fannie Mae και της Freddie Mac που κατέχουν ή έχουν εγγυηθεί σχεδόν το ήμισυ από τα 12 τρισεκατομμύρια δολάρια των εκκρεμών ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ. Τα ομόλογα της Fannie Mae και της Freddie Mac έχαιραν ιδίου κύρους με εκείνα του αμερικανικού δημοσίου γιατί οι δύο αυτοί οργανισμοί είναι ημικρατικοί και τα ομόλογα που ............


.......... εξέδιδαν εξασφάλιζαν μεγαλύτερες αποδόσεις από αυτά των ιδιωτών ανταγωνιστών τους. Ο κρατικός παρεμβατισμός στην αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, μέσω των δύο αυτών οργανισμών, οδήγησε σε σκάνδαλα που είδαν το φώς της δημοσιότητας το 2003 και στη κατάρρευση του συνόλου της αγοράς κατοικίας.
Η International Herald Tribune στις 9 Σεπτεμβριου εγραφε οτι «Οι οπαδοι της ελευθερης αγορας θεωρουν τις δυο αυτες εταιρειες, προεκτασι του μεγαλου κρατους, ενω οι Δημοκρατικοι τις εχουν προστατευσει ως κυριο οχημα, για την προωθησι της προσιτης στεγης για τα μεσαια και χαμηλα εισοδηματα».Επισης οτι « Καποιοι ειχαν προειδοποιησει για την επικειμενη καταστροφη καθως οι δυο εταιρειες χρηιμοποιουσαν την αρρητη στηριξη της κυβερνησης για να δανειζονται με ελαχιστα κεφαλαια..»
Βεβαιως επειδη στην Αμερικη λειτουργει η Δημοκρατια με τα ελαττωματα της ( ενω εμεις εχουμε μονο τα ελαττωματα της και τους βιαστες της, ενα ΚΚΕ αποστεωμενο με φαια ουσια αγκιναρας και πολιτικους σε διαρκη πετροπολεμο οπως τα αλητακια στις γειτονιες της παλαιας Αθηνας ) συντομα οι κρατικοι λειτουργοι, που παρεβλεψαν, ανεχθησαν αυτη την καταστασι και τις δραματικες συνεπειες, αλλα και ολα τα μεγαλοστελεχη οι υπευθυνοι της οικονομικης απατης που η απληστια και η ανευθυνοτητα τους προκαλεσε, θα αποκαλυφθουν.. Οχι οπως στην δικη μας περιπτωσι του σκανδαλου του Χρηματιστηριου, οπου 35 τρις δραχμων κατεληστευθησαν χωρις ποτε να βρεθη καποιος ενοχος...Ή , καθημερινως χρεωκοπει το Δημοσιο , οταν ανεχονται ολες οι κυβερνησεις μεχρι σημερα, να δανειζομεθα για να πεταμε μονο για την Ολυμπιακη και τον ΟΣΕ, οπως προαναφεραμε, 2,7 εκ ευρω ημερησιως, χωρις ουδεις απο τους υπευθυνους να τιμωρειται. Ή να αποζημιωνονται για να εγκαταλειψουν το Δημοσιο οι οκνοι των ΔΕΚΟ με χρηματα των φορολογουμενων,.Ή να επιβαρυνονται οι φορολογουμενου το 60%, δηλαδη των 16216 ευρω απο τα 23000 ευρω που ειναι η ετησια συνταξις των καλοπερασακηδων της ΔΕΗ.Χωρις ουδεις να τιμωρειται ή ναιδρωνη τ αυτι του...Αλλα ουτε και να συγκινειται καποιος απο τα ευαισθητα καλοπαιδα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΠΑΣΟΚ για τους ελληνες φορολογουμενους, οπως συγκινουνται και εξοργιζονται για τα χρηματα των Αμερικανων Φορολογουμενων!!!
Διοτι μπορει προσωρινως , η καταρρευσι του Κρατισμου στην Ελλαδα και το κοστος συντηρησεως του,να συγκαλυπτεται μεσω του επαχθους δανεισμου, της αυξησεως της φορολογιας, των μονοπωλιων, των κλειστων επαγγελματων και ολων αυτων των μεσων που δημιουργουν το απυθμενο τυφλο κωφο και αλαλο κρατος.Οχι ομως για παντα.
Η Deutsche Welle, σημερα 3/10/2008, επι τη 18η επετειω της επανενωσεως της Ομοσποδιακης(Δυτικης) Γερμανιας και της Λαικης(Ανατολικης) Γερμανιας ( της υποδουλης στην Σοβιετια) αποκλαυπτει το κοστος του κρατισμου υπο κομμουνιστικο προσωπειο, στα στρατοπεδα του «υπαρκτου σοσιαλισμου».
«Περιπου 1,5 τρις εκατομ. ευρω» γραφει η Deutsche Welle, «στοιχισε η επανενωσι των δυο Γερμανιων.. Και παρα τις εισφορες «αλληλεγγυης» των 156 εκατομ ευρω απο την Δυτικη (τεως) στην Ανατολικη (επισης τεως) η δυναμικη της οικονομιας της τεως Ανατολικης Γερμανιας δεν ξεπερνα το 67% του επιπεδου της Δυτικης και με αυτους τους ρυθμους, οπως επιβεβαιωνουν οι ειδικοι, θα χρειστουν ακομη 320 χρονια να αγγιξει το επιπεδο της Δυτικη Γερμανιας..»


Στην Βαλκανοταλιμπανια μας, οι αριστεροματουληδες, αυτα τα «αγνοουν» και συγκεντρωνουν την πονετικη λυπη τους στους Αμερικανους φορολογουμενους και την κριτικη τους στην ευελπιστουμενη απο αυτους καταρρευσι του καπιταλισμου.
Ομως ο καπιταλισμος θα δωση την θεσι του, οπως συμβαινει με καθε τι, στο καλλιτερο.Οχι στο χειροτερο.Το καλλιτερο, που θα επιβαλλη οχι μια επανασταση δογματικων του ολοκληρωτισμου και κατεχοντων την γνωσι εξ επιφοιτησεως των «αγιων» μαρξ και λενιν. Αλλα η επιστημονικη, βιομηχανικη, τεχνολογικη προοδος και η συνεπεια τουτων, οριστικη επιλυσι των προβληματων διατροφης, η εξαλειψι των ασθενειών και εν τελει η ουσιαστικη μηδενισι του κοστους λογω ανωτατης τεχνολογικης προοδου που θα καταστηση την εννοια του χρηματος αχρηστη...
Εφ οσον καποτε οι αρετες της δικαιοσυνης της φρονησεως, της σωφροσυνης, γινουν κτημα αρχοντων και αρχουμενων...

ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: