Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο μπαρμά-Φώτης Κουβέλης είναι απλά ένας ακόμη πολιτικός

Υπάρχει αξιοπρέπεια στην πολιτική; Επειτα από σαράντα χρόνια... φούρναρης, μπορώ μετά βεβαιότητος να δηλώσω ότι η αξιοπρέπεια στον χώρο της πολιτικής είναι είδος ...... ουσιώδες εν ανεπαρκεία.
Χθες, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η βασική αυτή αρχή. Από τον μπαρμπα-Φώτη (Κουβέλη). Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό. Κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο προς εξέταση ή διερεύνηση. Οχι. Είναι απλά ένας ακόμη πολιτικός. Που δρα και κινείται με έναν δικό του κώδικα, έναν κώδικα προσαρμοσμένο στις δικές του αξίες, όπως  αυτός τις έχει μετασκευάσει για να μπορεί να χωράει, να κινείται και να λειτουργεί εντός τους.
Δείτε λοιπόν τι έγινε χθες: ο περί ου ο λόγος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ακολουθούμενος από έναν αριθμό σεναρίων που τον θέλουν να εισέρχεται στην κυβέρνηση και να αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα.
Παρακάμπτω εντελώς ότι πρόκειται για τον ίδιο αυτόν μπαρμπα-Φώτη (Κουβέλη) ο οποίος αποχώρησε το 2010 από τον Συνασπισμό, καταγγέλλοντας τον Τσίπρα και τους συν αυτώ ότι με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους αποτελούν κίνδυνο για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα.
Στέκομαι μόνο στα τελευταία: ότι από τον Ιούνιο του 2013 που αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοιξε σταθερό και μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με τον Τσίπρα, έγλειφε δηλαδή εκεί όπου τρία χρόνια πριν έφτυνε. Και είναι αυτή η στενή επικοινωνία που επέτρεψε στον Τσίπρα να τον καταστήσει κανονικό υποχείριό του: έτσι, δεν προξένησε την παραμικρή έκπληξη σε κανέναν όταν τον Αύγουστο του 2014 αρνήθηκε την κοινή πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκλογή που θα ξεκινούσε στο τέλος του ίδιου χρόνου. Αδυνατώντας όλοι αρχικά να καταλάβουν τη στάση του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «τα είχε βρει με τον Τσίπρα» για να τον προτείνει εκείνος, μετά τις εκλογές για το αξίωμα του προέδρου - να είναι δηλαδή πρόεδρος με τις... δάφνες της «πρώτη φορά Αριστερά» πλειοψηφίας.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά. Ο Τσίπρας τον κορόιδεψε και αυτόν, όπως κορόιδεψε κανονικά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Επέλεξε για το αξίωμα τον Πρόεδρο Προκόπη. Και δεν τον πήρε καν να τον ενημερώσει, να του δώσει μια εξήγηση για το «πούλημα». Ετσι, για τα μάτια του κόσμου που λένε.
Τούτων δοθέντων, κάποιος άλλος στη θέση του δεν θα απαντούσε καν στο τηλέφωνο, με το οποίο του διαβιβάστηκε η χθεσινή πρόσκληση. Κάποιος άλλος. Οχι ο μπαρμπα-Φώτης. Που χθες διέβη το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, χαμογελαστός, ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτε. Και έβγαλε και φωτογραφίες για να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία...

Το είπα και στην αρχή: η αξιοπρέπεια είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία στην πολιτική...

Το Στίγμα // ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: