Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τι θα συνέβαινε αν γινόταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου

Εδώ και καιρό πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν επικεντρωθεί στα λάθη και τις παραλείψεις της ΝΔ. Πράγματι η ΝΔ δέχεται πως έκανε λάθη και παραλείψεις, έκανε όμως και πολύ σημαντικό έργο γι’αυτό δε φοβάται τη σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω όμως πως δεν έχει δοθεί η βαρύτητα που πρέπει στο πόσο έτοιμο είναι το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει,. Μερικές μέρες προεκλογικής εκστρατείας απέδειξαν, τόσο την απίστευτη έλλειψη προετοιμασίας, όσο και τη λαϊκίστικη αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Τι αλήθεια ισχύει; Η πάγια θέση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι έργο εθνικής προτεραιότητας ή η πρόσφατη δήλωση του κ. Παπανδρέου την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ότι ο αγωγός εξυπηρετεί δήθεν τα συμφέροντα μόνο της ρωσικής πλευράς. Τι ισχύει; Η δήλωση του κυρίου Ραγκούση στις 8/9 στις 8.30 το βράδυ σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος, απαντώντας για τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή, είπε: «εμείς θα πάμε σε έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή» ή η δήλωσή του, μισή ώρα αργότερα, στο κρατικό κανάλι ότι «τα ψηλά εισοδήματα θα φορολογούνται βεβαίως με το δικό τους συντελεστή, τα μεσαία εισοδήματα με τον δικό τους και βεβαίως τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων ουσιαστικά θα πρέπει (να φορολογούνται) με αφορολόγητο συντελεστή». Επίσης, τι απ’τα 2 ισχύει; Η δήλωση του κ. Παπανδρέου την Κυριακή 13/9 στη Θεσσαλονίκη ότι για την ΟΑ «εμείς έχουμε προτείνει τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού φορέα και τη συμμετοχή του δημοσίου στην Ολυμπιακή» ή δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη τη Δευτέρα σε ιδιωτικό ραδιόφωνο ότι « η απάντηση είναι όχι. Δε σκοπεύει (το ΠΑΣΟΚ) να βάλει την Ολυμπιακή κάτω από τον κρατικό έλεγχο, εκτός πια αν υπάρξουνε, τι να σας πω, έκτακτες συνθήκες».

Πού θα βρει επίσης το ΠΑΣΟΚ τα 10,3 δις ευρώ τα οποία χρειάζονται για να καλυφθούν οι προεκλογικές του εξαγγελίες όταν ο προϋπολογισμός έχει έσοδα 65,9 δις και δαπάνες 74,7 δις, ένα έλλειμμα δηλ. 8,8 δις ευρώ; Μόνο από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ θα αυξηθούν οι δαπάνες κατά 13,5% και το έλλειμμα θα υπερδιπλασιαστεί.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο λογαριασμός του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας θα πληρωθεί τελικά από τους ίδιους του Έλληνες πολίτες. Οι περιστάσεις είναι πραγματικά ιδιαίτερα δύσκολες. Βιώνουμε τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση. Δεν είναι η ώρα να διακινδυνεύσουμε το μέλλον της χώρας. Θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο να υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού όταν, μόλις χθες, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, κ Αλμούνια, που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι σοσιαλιστής, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παροχές στην ελληνική οικονομία. Πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες, όλοι πρέπει να αποφασίσουμε σε αυτές τις εκλογές με βάση πραγματικά το συμφέρον της χώρας.

25 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Κ. Χατζηδάκη σαφώς και κάνατε σπουδαίο έργο. Σε άλλη χώρα κυβέρνηση, και να θέλει δεν μπορεί να καταστρέψει τη χώρα σε τόσο μικρό διάστημα. Επάξια κερδίζετε το βραβείο της πιο γρηγορης καταστροφής χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν οι F5PILOT και Stefanos αμείβονται από την Ιπποκράτους γιά να απαντούν και να παρακολουθούν συγκεκριμένα μπλογκ. Διότι δεν είναι λογικό και δυνατό να εργάζεσαι και ταυτόχρονα να είσαι 24/7 μπροστά από ένα υπολογιστή.

Ανώνυμος είπε...

Το εθνικό σκάνδαλο των Υποκλοπών, που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Τσαλικίδη, μετέτρεψε τον Ελληνα πρωθυπουργό σε έρμαιο της διαπλοκής.
Γύρευε πόσο "προσωπικές" συνομιλίες του, κρατάνε στα συρτάρια τους συγκεκριμένοι Νονοί του τόπο


Πέντε χρόνια υποδύθηκε τον πρωθυπουργό, ενώ στη πραγματικότητα δεν ήταν παρά έΠέντε χρόνια υποδύθηκε τον πρωθυπουργό, ενώ στη πραγματικότητα δεν ήταν παρά ένας άβουλος αιχμάλωτος της διαπλοκής.
Το εθνικό σκάνδαλο των Υποκλοπών, που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Τσαλικίδη, μετέτρεψε τον Ελληνα πρωθυπουργό σε έρμαιο της διαπλοκής.
Γύρευε πόσο "προσωπικές" συνομιλίες του, κρατάνε στα συρτάρια τους συγκεκριμένοι Νονοί του τόπου-για να μην μιλήσουμε για συλλογή απο video, πιο αποκαλυπτικά ακόμη κι απο το περίφημο του Ζαχόπουλου, που έχουν στη διάθεσή τους. (Ο Καραμανλής βρισκόταν "υπο στενή παρακολούθηση" απο τότε που έγινε αρχηγός της ΝΔ-1997)
Είναι εκείνοι που ξέσπασαν σε τρανταχτά γέλια, βλέποντάς τον στο σουβλατζίδικο (όπως το χαρακτήρισε ο Παπανδρέου) του Μπαιρακτάρη, να τους απειλεί έχοντας πιει κι ένα ποτηράκι παραπάνω... νας άβουλος αιχμάλωτος της διαπλοκής.

Ανώνυμος είπε...

Σάββας Τσιτουρίδης

«Η απόφαση αποκλεισμού μου από τα ψηφοδέλτια της Νέας δημοκρατίας είναι μία ανήθικη πολιτικά απόφαση αυτών που φαίνεται να κάνουν κουμάντο σήμερα στην Ρηγίλλης και στο Μαξίμου.
Η απόφαση αυτή, πριν απ’ όλα, παραβιάζει μία βασική αρχή μίας πολιτείας δικαίου. Αυτή που επιβάλει ώστε ο καθένας να κρίνεται από την αποδεδειγμένη αλήθεια και μόνο απ’ αυτήν. Και κανείς δεν μπορεί να συκοφαντείται, να απαξιώνεται και να ευτελίζεται αυθαίρετα από κρυπτόμενες εξουσίες για επικοινωνιακούς λόγους ή για να χρησιμοποιηθεί, για μία ακόμη φορά, ως σωσίβιο στην προσπάθεια αποτυχημένων και διαπλεκομένων να διασωθούν.
Στο παρελθόν, όταν και πάλι σήκωσα τον σταυρό άλλων, προέταξα την ανάγκη της συντεταγμένης πορείας και σιώπησα. Τώρα δεν θα κάνω το ίδιο. Το οφείλω στους γονείς μου. Το οφείλω στα παιδιά μου. Πρώτιστα όμως το οφείλω σ’ αυτούς που με πιστεύουν, είναι υπερήφανοι για μένα σε όλη την Ελλάδα και με εξέλεξαν και το 2007 στο Κιλκίς, κλείνοντας τα αυτιά τους στη λάσπη και στη συκοφαντία και εκείνης της εποχής.
Από τότε έως και σήμερα υπηρέτησα συντεταγμένα και με ευθύνη την παράταξη και στήριξα με όλες τις δυνάμεις μου τις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή.
Η απαράδεκτη απόφαση αποκλεισμού είναι προσβλητική για αυτούς που με τίμησαν το 2007. Στημένες και ιδιοτελείς δημοσκοπήσεις επαγγελματιών μυστικοσυμβούλων και σταλινικές πρακτικές αποκεφαλισμού διαφωνούντων με τους εκλεκτούς της διαπλοκής, δεν μπορούν να υποκαθιστούν την κρίση των πολιτών.
Είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω. Για το πλαίσιο και τη βάση της περαιτέρω πολιτικής πορείας μου θα μιλήσω στις επόμενες ημέρες.
Θέλω να διαβεβαιώσω στους φίλους μου και σε όσους με πιστεύουν ότι δεν θα κάνω το χατίρι σε κανένα να καθίσω στο σπίτι μου. Οι αρχές, οι ιδέες, οι αξίες και η φλόγα που μας οδήγησαν στον ριζοσπαστισμό του 1997 και αποτέλεσαν την βάση για αντίσταση σ’ αυτούς που θέλουν να διαφεντεύουν τον τόπο εξωθεσμικά, θα είναι και πάλι ο δρόμος για πολλούς από εμάς. Δύσκολος και ανηφορικός δρόμος. Αλλά πιο αναγκαίος από ποτέ.»

Ανώνυμος είπε...

"ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"...

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια γιατί λεφτά υπάρχουν, θα ζούμε καλύτερες μέρες και θα απολαμβάνουμε το λευκό χιόνι.

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 15, 2009 6:40 μμ
Να τα πεις στον Τσιτουρίδη αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω που καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια γιατί λεφτά υπάρχουν, θα ζούμε καλύτερες μέρες και θα απολαμβάνουμε το λευκό χιόνι
..... από τις σοσιαλιστικές βίλες μας!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΙΛΟΤΑΚΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ¨;

ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ Γ.Α.Π. ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ .........ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ.ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ
ΣΤΡΑΦΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ......
ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 15, 2009 9:39 μμ
Για τον λόγο αυτόν θα φύγει με τρόπο ταπεινωτικό για έναν πρωθυπουργό που δεν έχει ξαναγίνει. Και θα φύγει έτσι γιατί αντι να επανιδρύσει το κράτος το κατέστρεψε και το χρεωκόπησε και πρόδωσε τις προσδοκίες και τις ελπίδες του λαού ο ανίκανος.

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 15, 2009 6:33 μμ
Πολύ χαίρομαι που έχω αποκτήσει οπαδούς στο διαδύκτιο που παρακολουθούν την δραστηριότητά μου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΙΛΟΤΑΚΟ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΘΑΣΟΚ *ΕΔΡΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ), ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΙΛΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΗ!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ!!!!!!!!

Υ.Γ.
ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΝΤΕ!!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Σεπτέμβριος 15, 2009 10:19 μμ
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια που το ερμηνεύω ότι το αποτέλεσμα που ήθελα το πέτυχα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ :ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Σεπτέμβριος 15, 2009 11:55 μμ
Ξέχασες το ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Αλλά τι να πει κανείς όταν τον βρίζουν γιατί δεν έχουν επιχειρήματα; Τι θες να απαντήσω στις βρισιές με βρισιές. Συγνώμη αλλά δεν είναι του επιπέδου μου οι κοκορομαχίες.

stefanos είπε...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του ΠΑΣΟΚ στο 7,2% δείχνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της MARC για τον ALPHA που διενεργήθηκε από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, από 6,1% που ήταν η διαφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από μία εβδομάδα.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%, έναντι 29,4% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,1%, τα άλλα κόμματα με 2,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,8%.

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος σύμφωνα με την αναγωγή της MARC, η σύνθεση της Βουλής θα είναι και πάλι πεντακομματική. Η κεντρική τιμή που δίνεται στο ΠΑΣΟΚ είναι 41,2%, με κατώτατο ποσοστό που μπορεί να συγκεντρώσει το 38,3% και ανώτατο το 44,1%. Στη ΝΔ η κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος που δίνεται είναι 34,9%, με κατώτατο ποσοστό 32,1% και ανώτατο το 37,7%. Στο ΚΚΕ δίνεται κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος 8,3%, με κατώτατο ποσοστό το 6,7% και ανώτατο το 9,9%. Στον ΛΑ.Ο.Σ. δίνεται κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος 6,1%, με κατώτατο ποσοστό το 4,7% και ανώτατο το 7,5%. Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνεται κεντρική τιμή εκλογικού αποτελέσματος 4,4%, με κατώτατο ποσοστό το 3,2% και ανώτατο το 5,6%.

Με βάση τα παραπάνω εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 153 έδρες, ενώ η ΝΔ θα εκλέξει 95 βουλευτές, το ΚΚΕ 23 βουλευτές, ο ΛΑ.Ο.Σ. 17 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ 12 βουλευτές.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης και ο Γιώργος Παπανδρέου αυξάνει την διαφορά του ως καταλληλότερος Πρωθυπουργός έναντι του Κώστα Καραμανλή, συγκεντρώνοντας το 45,1% έναντι 39,2% του προέδρου της ΝΔ.

Η ΔΕΘ φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς σε ερώτηση «ποιος από τους δύο κέρδισε τις εντυπώσεις με την ομιλία του στην ΔΕΘ», τον Γιώργο Παπανδρέου απάντησε το 47,5% των ερωτηθέντων, έναντι 25,7% του Κώστα Καραμανλή.

Πηγή: ALPHA

stefanos είπε...

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!

Απόσπασμα ομιλίας ΓΑΠ σε Τρίπολη

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΛΟΤΑΚΟ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΤΟΝ Κ.Κ. κτλ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΤΩΡΑ ;!!!!!!!!!!

ΣΤΕΦΑΝΑΚΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΡΕΜΗ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ Γ.Α.Π.
Η ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ;!!!!!!!!!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!!!!!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ!!!!!!!!!

ΤΟ ΘΑΣΟΚ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ , ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Σεπτέμβριος 16, 2009 1:15 πμ
Άσε τον Καραμανλή. Εσένα σε έβρισα; Δεν νομίζω. Αν και έχω ακούσει από σένα τα εξ αμάξης. Επομένως νομίζω ότι με αδικείς.

F5PILOT είπε...

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ!!!!!!!!!

Συμφωνώ απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ!!!!!!!!!!

stefanos είπε...

Ρε παιδάκια,
ποιά αλαζονεία?
Πλακίτσα σας κάνουμε
καθώς είσαστε
"φανατικά"
και άνευ κατάρτισης
στα πολιτικά θέματα...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδάκια,
ποιά αλαζονεία?
Πλακίτσα σας κάνουμε
καθώς είσαστε
"φανατικά"
και άνευ κατάρτισης
στα πολιτικά θέματα...


ΤΣ.ΤΣ.ΤΣ. ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.......ΟΥΠΣ ΣΥΓΝΩΜΗ,
Η ΚΥΡΙΑ ΤΡΕΜΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!!!!!!!!!