Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Το ΠΑΣΟΚ διέπραξε τεράστια γκάφα

«Κόκκινο» χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο, με αφορμή την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της Ευάγγελου Αντώναρου, χαρακτήρισε «τεράστια γκάφα» και «αυτογελοιοποίηση» την κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να αποστείλει επιστολή στους συνηγόρους τού Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να παρασχεθούν στοιχεία που αφορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξαπολύουν «φαρμακερά βέλη» εναντίον της Ιπποκράτους για την πρωτοφανή της κίνηση ν’ ανοίξει διάλογο με τον κατηγορούμενο, πρώην μεγαλοστέλεχο του γερμανικού κολοσσού.

«Αυτή η ιστορία κάποτε πρέπει να τελειώνει, διότι η σκιά της βαραίνει επάνω στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Θεωρώ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, με την αγωνία που τη διακρίνει αυτόν τον καιρό, υπέπεσε σ’ ένα λάθος, σ’ ένα ατόπημα. Ανακήρυξε ως τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής έναν υπόδικο. Θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί πάρα πολύ καλά πριν το κάνει» τόνισε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ιδιαίτερα δηκτικός στις δηλώσεις του ήταν και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να συνδιαλλαγούν με κανέναν παράνομο και εν πάση περιπτώσει υπόδικο. Είναι αδιανόητο για ένα κόμμα, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, με απόλυτο σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ, να στέλνει επιστολή σ’ έναν άνθρωπο που κατηγορείται, σε δύο διαφορετικές χώρες, και να του ζητάει στοιχεία. Ενας άνθρωπος προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του και είναι συνταγματικό του δικαίωμα. Είναι προφανές ότι και ψέματα θα πει και ζητήματα θα κουκουλώσει και θα διαμορφώσει την αλήθεια ανάλογα όπως τον βολεύει. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τον κ. Χριστοφοράκο ως έναν ήρωα που θα αποκαλύψει μια ομιχλώδη αλήθεια. Αυτό πολιτικά είναι επικίνδυνο, κοινωνικά, δε, απολύτως διαστροφικό».

Στην αίθουσα της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται ο κ. Παπανδρέου συνομιλητής ενός υπόδικου κατηγορουμένου. «Αλίμονο, εάν κάποιο κόμμα προκαλούμενο από τον οιονδήποτε ή από κάποια φερόμενη δήλωση κάποιου αντιδρά με τρόπο ο οποίος είναι είτε αντιδεοντολογικός είτε το εκθέτει. Εγώ πιστεύω ότι εκείνο το οποίο έκανε το ΠΑΣΟΚ εκθέτει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Το αυτογελοιοποιεί. Είναι αδιανόητο να γίνεται ένα κόμμα, να γίνεται ο αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος, γιατί εκείνος πήρε την απόφαση όπως ανακοινώθηκε, συνομιλητής οποιουδήποτε κατηγορουμένου. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Πρωτοφανή στα διεθνή δικαστικά χρονικά. Ας ψάξει το ΠΑΣΟΚ να μας πει πού αλλού έχει γίνει κάτι τέτοιο. Τότε θα καταλάβει το μέγεθος της τεράστιας γκάφας που διέπραξε», τόνισε.

1 σχόλιο:

Απογευματινή είπε...

Σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογολογία …… http://www.apogevmatini.gr/?p=40440
Σκληρή κριτική σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή άσκησε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος, από την αίθουσα της ενημέρωσης, τόνισε ότι το Σύνταγμα είναι σαφές και ορίζει ότι μια κυβέρνηση εκλέγεται για διάστημα τετραετίας. Αποσυνδέοντας, παράλληλα, τις συνεχείς συναντήσεις του πρωθυπουργού με τα στελέχη της κυβέρνησης από τη σεναριολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Αντώναρος επισήμανε πως τα σενάρια περί ανασχηματισμού έχουν απαντηθεί, τόνισε πως μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η παραγωγή έργου και η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Γιώργο Παπανδρέου πως οδηγούν τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο.

«Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε και δεν έχουμε καμία διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο. Γι’ αυτό και σας λέω ότι εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στο έργο μας. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία τής πολιτικής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα. Είναι διαστροφή και παραβίαση του Συντάγματος να προσπαθεί κάποιος να προκαλέσει, να εκβιάσει εκλογές, τη στιγμή που υπάρχει σύμπτωση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.

Δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, άσκησε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης. «Με τη στάση τους αυτή οδηγούν τη χώρα σε μια μακρά, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Σκεφτείτε τώρα να τσακωνόμαστε από τώρα μέχρι το Μάρτιο. Λαϊκισμός, πόλωση, οξύτητα, ανευθυνότητα, πράγματα τα οποία χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν φταίει η χώρα σε τίποτα», σημείωσε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «μυθεύματα» τις φήμες περί πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και μετακίνησής του από τη θέση του γραμματέα, τόνισε πως ο πρωθυπουργός είναι το απόλυτα αρμόδιο πρόσωπο για να πάρει αποφάσεις αυτής της μορφής.