Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Έδειξε πάλι το χαρακτήρα του ο Παπακωνσταντίνου ή μήπως επιβραβεύει τις υπερβολές του "State Department;";

Το αμερικάνικο "State Department" φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να εκδίδει αυτές τις ταξιδιωτικές οδηγίες που βγάζει κάθε χρόνο και για όλες τις χώρες του πλανήτη. Είναι γεγονός όμως ότι αρκετές φορές οι «οδηγίες» τους είναι αποτέλεσμα πολιτικών συγκυριών ή εργαλεία οικονομικής πίεσης. Αυτό σημαίνει ότι στο State γίνεται διπλωματική επεξεργασία αυτών των κειμένων και ακριβώς ίδια γεγονότα αντιμετωπίζονται διαφορετικά ανάλογα με τη διασύνδεση που υπάρχει με την εκάστοτε κυβέρνηση. Μια τρομοκρατική επίθεση δηλαδή στο Μπέλφαστ , που σημαίνει αναζωπύρωση σκληρής και πολύ επικίνδυνης βίας στην Αγγλία, περιγράφεται με εντελώς διαφορετικά χρώματα από μια βομβιστική επίθεση στην Αθήνα ή την εγκληματική ενέργεια ενός αστυνόμου εις βάρος ενός πολίτη. Οι εγκληματικές ενέργειες στο Λίβερπουλ θεωρούνται πολύ επιδερμικά τυχαία και μεμονωμένα συμβάντα και καθόλου άξια λόγου εν συγκρίσει με πολύ μικρότερης βίας επεισόδια στην Ομόνοια. Άσχετα αν στο Λίβερπουλ θεωρείται καθημερινότητα πλέον η όποια εγκληματικότητα υπάρχει εκεί.
Τώρα να βγαίνει το Πασόκ και να προκαλεί ότι δεν μπορεί να καταδικάσει ένα κείμενο που εξόφθαλμα αδικεί τη χώρα μας με καθαρές «πολιτικές» υπερβολές και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος πρέπει να ξέρουν εκεί στο Πασόκ ότι οι Έλληνες δεν ανέχονται εύκολα την κομματική κουτοπονηριά. Άσε που μερικές φορές αυτή η στάση οδηγεί σε σκέψεις συμβιβασμένων και υποταγμένων κομμάτων σε ξένα συμφέροντα! Ξέρουμε ότι η βουλιμία του Πασόκ για εξουσία το οδηγεί συχνά σε αδίστακτες εκτιμήσεις που έρχονται σε σύγκρουση με το κοινωνικό συμφέρον, ευχόμενοι να πληγεί πραγματικά η κοινωνία για να εμφανίζονται αργότερα ως «προφήτες» που είχαν εκτιμήσει σωστά τα δεδομένα και είχαν προβλέψει απολύτως τις παρενέργειες κάποιων κυβερνητικών επιλογών. Μήπως συμμετείχατε κιόλας στη σύνταξη αυτών των οδηγιών;
κ. Παπακωνσταντίνου υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας αν νομίζετε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο σας και ως κόμμα και ως αυλή του προέδρου Γιώργου. Η κατάληψη της εξουσίας έχει γίνει για σας, αυτοσκοπός και έχει τυφλώσει τη λογική και αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όλες σας τις πράξεις μια και είστε κόμμα εξουσίας και όλες τις καταγγελίες που με μεγάλη ελαφρύτητα εκστομίζετε είναι δεδομένο ότι θα τις βρείτε κάποτε μπροστά σας!
Υ.Γ.: είναι πράγματι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα βγήκαν οι κουκουλοφόροι να επιβεβαιώσουν το "State Department" απαιτώντας την απελευθέρωση του υιού Βούτση, γνωστού στελέχους του Σύριζα! Μάλλον δυσαρεστήθηκαν που οι Αμερικανοί δεν συμπεριέλαβαν το Κολωνάκι στις οδηγίες τους και είπαν να δράσουν τάχιστα οι κουκούλες σε μια περιοχή που «άδικα» δεν θεωρούν επικίνδυνη οι διπλωμάτες των ΗΠΑ! Στο επόμενο update του travel info θα γίνεται ειδική αναφορά στο "επικίνδυνο Κολωνάκι"! Το "State Department" ευχαριστεί θερμά τους κουκουλοφόρους για την επιβεβαίωση των οδηγιών που παρέχουν στους Αμερικανούς πολίτες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Ellada exei os baria biomixania ton toyrismo kai h dienthis eikona prepei na diasfalizete apo OLOYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

john anast είπε...

episeis prepei na simeiothei oti me vasi thn amer. nomothesia an to amerik. kratos den se proeidopoihsei gia ton kindyno se mia ksenh xora tote ofeilei na se apozimiosei an patheis kati.. epomenos mporei na katalavei kapoios th spoudi ton amerikanon da bgaloun tetoia taksidiotikh odigia