Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

η μοναξιά του Αλογοσκούφη!

[από σχόλιο αναγνώστη]
Δεν είναι χώρα για σοβαρούς τεχνοκράτες η Ελλάδα. Ο Αλογοσκούφης πρέπει να είναι πολύ πικραμένος από τις εξελίξεις, διότι ακόμη και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες δεν έχουν καταλάβει τί πορνείο-οικονομία παρέλαβε και με πόσους κόπους έχει καταφέρει να τη συνεφέρει, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της περικοπής δαπανών (πάνω από 8 δισ. το χρόνο έχει μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα).
Οι περισσότεροι Έλληνες (όλων των κομμάτων, δυστυχώς και της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η οικονομία είναι βαριά σαν το τρένο. Το ξεκίνημα, τα πρώτα 500 μέτρα είναι τα πιό δύσκολα, απαιτείται πολύ προπάθεια και η ταχύτητα που κερδίζεις είναι μικρή, μετά όμως τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και απογειώνεσαι, διότι έχεις τη φόρα σου, έχεις κτίσει τους θεσμούς και τις υποδομές.
Δυστυχώς ο κόσμος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΟΠΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ.
Είναι όπως ΑΚΡΙΒΩΣ
και τα οικονομικά ενός σπιτιού. Ο πατέρας μπορεί να κουράστηκε 30 χρόνια να φτιάξει ένα σπίτι που μετά το θάνατό του εκποιείται από το γυιό του για ταξίδια και αυτοκίνητα.
Το τρομερό είναι ότι όταν μετά από 3-4 χρόνια καταναλωθούν τα λεφτά, ο γυιός παραπονιέται για τη φτώχεια του, για την ακρίβεια, για την οποιαδήποτε κυβέρνηση, κλπ, κλπ.
Οι ανώριμοι λαοί εκλέγουν ανώριμους πολιτικούς, γι'αυτό άλλωστε μένουν πάντοτε απογοητευμένοι. Όταν δεν καταλαβαίνω τα βασικά στην οικονομία είναι φυσιολογικό να απογοητεύομαι ξανά και ξανά.
Δεν βλέπω κανένα (και πρώτα από όλους τους Νεοδημοκράτες) να εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση από το 1929 ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ. Αναρωτηθήκαμε για παράδειγμα ποια θα ήταν σήμερα η οικονομική μας κατάσταση, εάν ο Αλογοσκούφης δεν είχε περικόψει το έλλειμμα και ήμασταν ακόμη υπό επιτήρηση;
Λάθη και παραλείψεις
υπάρχουν βεβαίως αλλά ας αναρωτηθούμε πόσο δύσκολο είναι να κουμαντάρεις ένα δημόσιο φορέα που όταν δεν μπορεί να κλέψει, απλά αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του (βλ. φορολογικά έσοδα). Και να έχεις συνεχώς και ένα σωρό άσχετους από οικονομικά νεοδημοκράτες υπουργούς να γκρινιάζουν συνεχώς για ακόμη περισσότερα λεφτά.
Σε κάθε περίπτωση τεράστιες είναι οι ευθύνες του Καραμανλή για την ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Ο Ρουσόπουλος μπορεί να είναι παμπόνηρος αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει στον κόσμο πράγματα που δεν καταλαβαίνει, να μην ξεχνάμε ότι είναι αριστερών καταβολών.
Καλά θα κάνει ο Καραμανλής να σταματήσει να υποτιμά την επικοινωνία στα οικονομικά θέματα και να βάλει κάποιον που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της θέσης. Εάν μπορώ επίσης να εκφέρω μία προσωπική γνώμη για το Ρουσόπουλο, νομίζω ότι δεν κάνει για μιά δουλειά που απαιτεί σκληρή καθημερινή προσπάθεια και βαθειά γνώση του αντικειμένου (άσε που υποψιάζομαι ότι είναι και εξαιρετικά φυγόπονος εκ φύσεως).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελειώσατε επιτέλους.
Τώρα εκλογές
και σεις ρουσοπουλάκια κλέφτες
όλοι φυλακή να κυβερνήσει ανενόχλητος ο Γεώργιος Παπανδρέου ο ηγέτης του λαϊκού κινήματος.
Exastal
τον πούλο και στο χρονοντούλαπό σου.
Εκεί εκεί στη Β' Εθνική.
Τέρμα το παρτυ.
Σας έδωσε πολλά ο θουΒουΡου.

Ανώνυμος είπε...

Νουδουλίτσες σε όλες τις δημοσκοπήσεις μπροστά ο Γιώργος. Σας ξέσκισε.
Μόνο ο Gιώργος θα δώσει χρήμα στον ελληνικό λαό που πείνασε επί Καραμανλή.
Μόνο ο Γιώργος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε ο Σκουφάλογος.
Μόνο ο Γιώργος μπορεί να προστατέψει το λαϊκό εισόδημα.
Καραμανλή στη Ραφήνα σου να τρως τις πίτσες σου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΑΙ
λαικό δημώδες

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ,ΚΑΛΑ.....ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ.?????

Ανώνυμος είπε...

1,7 -1,8 μπροστά το ΠΑΣΟΚ! Nάτος ο Πρωθυπουργός! Χαστούκι για το Μαξίμου και το γκάλοπ του "φιλικού" ΑLTER-μεγάλη η διαφορά, παντού μπροστά ο Γιώργος!

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΝΔ!
Νέο γκάλοπ-σοκ δίνει τη χαριστική βολή στο σύστημα Μαξίμου!

Σύμφωνα με πληροφορίες και το αποψινό γκάλοπ του ΑΛΤΕΡ, βγάζει πρώτο μάγκα τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υπερτερεί σε όλα απο τον Καραμανλή.

Η διαφορά είναι 1,7% -1,8%! Κρίμα που δεν θα είναι στο πάνελ η Μάρα Ζαχαρέα να το σχολιάσει!

Μιλάμε για στραπάτσο αν σκεφθείς οτι το κανάλι του Κουρή, παίζει φουλ Μαξίμου με τους Χατζηνικολάου, Τράγκα και Ακη Παυλόπουλο να δίνουν ρέστα για τη Νέα Δημοκρατία.
Μόνο ο δυστυχής Γιώργος Λιάγκας με τον Βαρεμένο αντιστέκονται στο σύστημα Μαξίμου!
Την ίδια στιγμή πανικόβλητο το Μαξίμου έχει πέσει στα καλίγραμμα πόδια της Γιάννας και την εκλιπαρεί να παρουσιάσει τη Κυριακή στον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ" γκάλοπ που να βγάζει μπροστά τη ΝΔ , έστω και με 0,3!
Ποιος όμως να ποντάρει σε κουτσό άλογο; Στον Αστραχάν;

http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/09/n-lter.html