Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

η γκάφα της ημέρας από το Πασόκ (κάθε μέρα και μια γκάφα)!!!

Καλά να πάθουν που κάθονται
κι' ακούνε τον Καρχιμάκη
και τον Κοντομηνά!




Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους στον ALPHA και το ΠΑΣΟΚ και το έχουμε ξαναπεί. ΠΡΟΣΕΞΤΕ τα ρεπορτάζ σας. Η εταιρεία "Αστική ανάπτυξη -εκμετάλλευση ακινήτων ΕΠΕ" που φέρεται να είναι του υπουργού Γ.Βουλγαράκη δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχέση με την "Αστική ανάπτυξη αστικών ακινήτων ΑΕ(προσοχή είναι ΑΕ) που έχει ένας επιχειρηματίας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει εταιρεία με 500 υπαλλήλους και η εταιρεία αυτή θυγατρική του μεγάλου ομίλου Πιάπιστα! Αυτή είναι που πήρε ΝΟΜΙΜΑ και αγόρασε τα οικόπεδα από την Ι.Μ. Βατοπεδίου και μάλιστα πήρε ΔΑΝΕΙΟ συνολικού ύψους 35 εκ ευρώ για να προχωρήσει στην ανάπτυξη τους! Θα κατηγορηθούν που τα αγόρασαν κιόλας ρε παιδιά; Τους τα έδωσαν και τα πήραν. Και βγαίνουν 25 βουλευτές... ....του ΠΑΣΟΚ και κάνουν ερώτηση για ένα θέμα που δεν ξέρουν. Πετάνε μια φωτοβολίδα για εντυπωσιασμό. Εκθέτουν κόσμο πάνω στην βιασύνη τους να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Ας το κάνουν αλλά ας τα διασταυρώσουν πρώτα.

Και να ήξεραν ότι αυτός ο επιχειρηματίας κρύβεται από πίσω από παιδιά που έχουν λευχαιμία και χρηματοδοτεί τις θεραπείες τους. Όπως του μικρού Ανδρέα. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Απλά να ήξεραν τι έκαναν όλοι αυτοί. Ας βγάλουν την ουσία του θέματος που θέλουν χωρίς να χτυπάνε παράπλευρα.

Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβουν ότι ο Γ.Βουλγαράκης όσο και αν τον θεωρούν ανόητο δεν είναι τόσο που θα αγόραζε με την εταιρεία, ακίνητα από το Βατοπέδι; Μα είναι δυνατόν 25 βουλευτές να υπέπεσαν σε τέτοια γκάφα; Αλλά ούτε ένας βουλευτής από τους 25 δεν βρέθηκε να τους πει: "Παίδες stop κάνουμε λάθος, δεν έχει καμία σχέση η μια εταιρεία με την άλλη".
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες:
έρχεται νέα γκάφα αύριο
που θα ξαναρίξει την Κυβέρνηση
και τις πληροφορίες θα έχει δώσει
το "βαθύ λαρύγγι" της ΝΔ!!!!
Παιδιά πάρτε τους στο ψιλό
μπας και ηρεμήσουν.....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

• Ο κ. Βουλγαράκης επισήμως δήλωσε:

«Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν απαγορεύει … την συμμετοχή μου, ως εταίρου στην ΕΠΕ. … Η ορθή ανάγνωση του ανάγνωση του αρ. 57 του Συντάγματος… αποδεικνύει πλήρως ότι η συμμετοχή μου ως εταίρου στην ΕΠΕ δεν δημιουργούσε κανένα ασυμβίβαστο, διότι η εταιρεία ρητώς καθόριζε τον σκοπό της που δεν ενέπιπτε σε καμία από τις απαγορεύσεις του αρ. 57 του Συντάγματος.»

ΚΑΙ ΟΜΩΣ σύμφωνα με το αρ. 57 του Συντάγματος

«Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητά του ιδιοκτήτη ή ΕΤΑΙΡΟΥ ή μετόχου… επιχείρησης, η οποία: (α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα. …(ε) μισθώνει για εμπορικούς λόγους ακίνητα του Δημοσίου.» Ακριβώς στην επόμενη παράγραφο το ίδιο το Σύνταγμα δίνει την ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ στην έννοια «Δημόσιο».

ΕΝΩ το καταστατικό ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΕ με ΕΤΑΙΡΟ τον κ. Βουλγαράκη (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 1443/7-3-05) αναφέρει:
«Σκοπός της εταιρείας είναι: 1. Η αγορά, πώληση, μίσθωση και η εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων, κτιρίων, κατοικιών, οικοπέδων και αγρών. 2. Η διαχείριση επ’ αμοιβή ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ακινήτων. 3. Η οικιστική ανάπτυξη γης…»

Πράγματι η εταιρεία καθορίζει ρητώς τον σκοπό της. Και στον σκοπό αυτό περιλαμβάνονται πάσης φύσεως ακίνητα, ενώ σε καμία από τις σκοπούμενες δραστηριότητες της εταιρείας δεν αποκλείεται το Δημόσιο. ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΡΗΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ για λόγους που, μόνο οι ίδιο γνωρίζουν, ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΡΗΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΡΗΤΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

• Ο κ. Βουλγαράκης επισήμως δήλωσε ακόμα:
«Από την πώληση και μετά αγνοώ την πορεία της εταιρείας»
(εν. της εταιρείας που μεταβίβασε στην υπεράκτια MOBICOR COMMERCIAL LTD)

ΚΑΙ ΟΜΩΣ η δήλωση αυτή διαψεύδεται πανηγυρικά από την ίδια την υπογραφή της συζύγου του Υπουργού. Την υπογραφή της που τέθηκε την 21/4/08, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την πώληση της εταιρείας, σε συμβολαιογραφική πράξη (νέα τροποποίηση καταστατικού) της ΕΠΕ που ίδρυσε ο κ. Υπουργός και που επιμένει να δηλώνει ότι δήθεν μετά την πώλησή της το 2007 αγνοεί την πορεία της. Μία απλή ανάγνωση, σαν αυτή που αναφέρει αλαζονικά ο κ. Υπουργός, του ΦΕΚ 2404/22-4-08 ΤΑΕ – ΕΠΕ, αποδεικνύει ότι οι ιδρυτές όχι μόνο γνωρίζουν την πορεία του «επιχειρηματικού τέκνου» τους, αλλά διαχειρίζονται και τα συμβόλαιά της με όλες τις λεπτομέρειές τους (τροποποιήσεις, αυξήσεις κεφαλαίου – καθώς φαίνεται πάει καλά η εταιρεία -, μεταφορά έδρας σε νέα γραφεία στη Γλυφάδα, κλπ)

Αυτά ως προς την αξιοπιστία του Υπουργού Ναυτιλίας.
Οι απαντήσεις του δεν χαρακτηρίζονται από την υπευθυνότητα που αρμόζει στον θεσμό που υπηρετεί.
Κατά συνέπεια, απομένει η υπεύθυνη διερεύνηση όλων των σοβαρών ζητημάτων που τίθενται και οι απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Ανώνυμος είπε...

ποιός είσαι ......
ο Καρχιμάκης;


Γελοιότητες της
σχολής Καρχιμάκη.....

Ανώνυμος είπε...

ποιός είσαι ......
ο Καρχιμάκης;


Γελοιότητες της
σχολής Καρχιμάκη.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ



Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλησπέρα. Σήμερα θα μιλήσουμε για γκάφες. Είπε ο κ. Ρουσόπουλος ότι η αποκάλυψη από το ΠΑΣΟΚ της νοθείας στη Βουλή, «αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα». Καταρχάς, θέλω να τον ρωτήσω, επειδή είδαμε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, αν αυτό το πήρε από κάποια εφημερίδα ή αν έδωσε αυτός τη γραμμή σε εφημερίδα. Διότι είδαμε ακριβώς το ίδιο πρωτοσέλιδο.

Ας μιλήσουμε για γκάφες και ας μιλήσουμε για τις γκάφες της Νέας Δημοκρατίας. Να ξεκινήσουμε με την γκάφα της απογραφής, με την οποία επιχείρησε να γίνει απαξίωση συνολικά του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης και είναι η αρχή όλων των δεινών που έχει η ελληνική οικονομία σήμερα.

Ας μιλήσουμε για την γκάφα της αναθεώρησης του ΑΕΠ, η οποία είναι και επίσημα μία απ' τις 100 μεγαλύτερες γκάφες στον κόσμο των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έγκριτα ξένα περιοδικά. Ας μιλήσουμε για την γκάφα του βασικού μετόχου. Την γκάφα των καμένων της Πάρνηθας και της Πελοποννήσου. Την γκάφα στη βαθμολόγηση των περσινών εξετάσεων. Την γκάφα με τους τρεις υπουργούς και τις υποκλοπές. Την γκάφα της αποβολής της Ελλάδας από το πρωτόκολλο του Κιότο. Την γκάφα του βρόμικου ηλιελαίου. Την γκάφα της «χαμένης γαλοπούλας». Την γκάφα του κ. Ρεγκούζα, «λαδωθείτε αλλά με μέτρο». Και βεβαίως, την γκάφα του κ. Βλάχου χθες.

Το πρόβλημά μας ξέρετε ποιο είναι; Όλα αυτά δεν είναι γκάφες. Είναι μια νοοτροπία, είναι μια αντίληψη, είναι μια λογική διακυβέρνησης. Είναι η αντίληψη της αυθαιρεσίας, της αδιαφάνειας και της αλαζονείας. Αυτό ζούμε αυτές τις ημέρες. Αυτό ζήσαμε και στη Βουλή. Αυτό είδαμε στο βίντεο. Αυτό καταγγέλλουμε εμείς.

Είναι η ίδια ακριβώς αδιαφάνεια, η ίδια ακριβώς αλαζονεία, την οποία βρίσκουμε στην οικονομία, με το φορολογικό νομοσχέδιο που ξεκινάει σήμερα στη Βουλή. Είναι η ίδια αλαζονεία που βρίσκουμε στην καταπάτηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι η ίδια ακριβώς αυθαιρεσία και αλαζονεία που βρίσκουμε στη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας στου δήμους.

Ακριβώς αυτή την ίδια αλαζονεία, αδιαφάνεια, αυθαιρεσία, βρίσκουμε και στη Βουλή, βρίσκουμε και στους θεσμούς, τη βρήκαμε και στην υπόθεση της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Καταρχάς, είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι η χθεσινή καταγγελία του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε. Ο κ. Σιούφας το πήρε πάνω του. Ο κ. Σιούφας έσπευσε να πει ότι όλα έγιναν σωστά, ότι όλα έγιναν ορθά και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εγώ θα περίμενα, ως απλός πολίτης, ο Πρόεδρος της Βουλής, προτού σπεύσει να καλύψει την κυβέρνηση, να κάνει μία έρευνα. Μία ενδελεχή εσωτερική έρευνα. Να ανακοινώσει ότι εξετάζει το ζήτημα, ότι ρωτά τους υπαλλήλους της Βουλής, ρωτά τους εμπλεκομένους βουλευτές και ότι μετά εκδίδει πόρισμα.

Δεν περίμενα αυτή την εσπευσμένη ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να παραδώσει άσπιλη την κυβέρνηση, η οποία οργάνωσε αυτή τη διαδικασία. Και να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι για το τι λέει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει όχι μία λανθασμένη διαδικασία. Καταγγέλλει νόθευση της βούλησης των βουλευτών.

Στο ερώτημα «γιατί τώρα», η απάντηση είναι ότι ένα υπεύθυνο κόμμα, όταν έχει στην κατοχή του παρόμοια πληροφορία, με την έναρξη της πολιτικής περιόδου, είναι υποχρεωμένο να την δώσει στη δημοσιότητα. Και στο ερώτημα «αν αυτό αλλάζει δήθεν την πολιτική ατζέντα και τη βγάζει απ' τα καυτά προβλήματα της οικονομίας», η απάντηση είναι, δεν την αλλάζει, την επιβαρύνει την πολιτική ατζέντα.

Η πολιτική ατζέντα είναι αυτό που νιώθει ο πολίτης και ο πολίτης νιώθει να απαξιώνεται. Να απαξιώνεται με την οικονομία στην τσέπη του, να απαξιώνεται στην καθημερινή του ζωή, να απαξιώνεται και από τον τρόπο με τον οποίο βλέπει να λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, και το Κοινοβούλιο.

Ακούσαμε από χθες μία σειρά από «εξηγήσεις» απ' τη Νέα Δημοκρατία. Ακούσαμε πράγματα που κάθε λογικός πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει. Εξακολουθούμε να μην έχουμε απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις. Τι δουλειά είχαν ο Γραμματέας και η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σε μία διαδικασία, στην οποία δεν προβλέπεται κατά κανένα τρόπο ρόλος γι' αυτούς;

Τι ακριβώς σημαίνουν οι μυστικές συνεννοήσεις, τα ραβασάκια που περνώνται στους ψηφοσυλλέκτες, από τα άτομα που ανήκουν στην ηγεσία της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας; Τι ακριβώς είναι αυτό που βάζει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - ψηφοσυλλέκτης στην τσέπη του; Είναι κάτι άλλο; Υπάρχουν άλλα χαρτιά στη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του πιο σημαντικού κειμένου της χώρας, του Συντάγματος; Κυκλοφορούν διάφορα άλλα χαρτιά; Τι είναι αυτά; Αποτελέσματα Ιπποδρόμου ή κάτι συναφές;

Και βεβαίως, έχουμε ακούσει και απολύτως φαιδρές εξηγήσεις, οι οποίες είναι και αντιφατικές μεταξύ τους. Ακούσαμε ότι το «εκτός γραμμής», το οποίο ακούγεται στο περίφημο βίντεο, κατά άλλους, σημαίνει εκτός διαγράμμισης, θα ξεχάσουμε και την ελληνική γλώσσα και, κατά άλλους, ναι, πράγματι, σημαίνει εκτός γραμμής, όπως το καταλαβαίνετε εσείς και εγώ, αλλά δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία, αφορούσε τους βουλευτές άλλων κομμάτων.

Ας αποφασίσουν ποια είναι η υπερασπιστική τους γραμμή. Ας αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν να πουν και για μια φορά ας βγουν να πούν την αλήθεια. Ας βγουν να πουν αυτό το οποίο κατάλαβε και ο τελευταίος πολίτης στο τελευταίο χωριό αυτής της χώρας. Στη Βουλή έγινε νοθεία. Έγινε οργανωμένη νοθεία, έγινε αλλοίωση της βούλησης των βουλευτών και, αυτό, στο πιο σημαντικό κείμενο της χώρας, το Σύνταγμα.

Και δυστυχώς, είναι κακό που το λέμε, αλλά το είχαμε πει, είχαμε προειδοποιήσει. Είχαμε φύγει από τη συνταγματική αναθεώρηση, γιατί είχε προηγηθεί και πάλι νοθεία.

Είχε προηγηθεί στη συζήτηση στην Επιτροπή, όταν είδαμε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να έρχεται και να ψηφίζει εκεί όπου δεν έπρεπε, για να περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 24, του δασοκτόνου άρθρου 24.

Δυστυχώς, φάνηκε ότι εκείνο το μάθημα δεν το πήρε η Νέα Δημοκρατία. Και όσο περνούν οι μέρες, όσο εξετάζονται τα ντοκουμέντα, θα αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε τα συκώτια σου δεξιόμουτρο, ρίξε χολή! Προφανώς εσύ περνάς καλά σε αυτή τη χώρα. Να μας πεις το συνταγή ρε φιλάρα…

Προφανώς εσένα δεν σε ενοχλεί τίποτα και είναι όλα καλώς καμωμένα.
Προφανώς:
- Καλώς δόθηκε το κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού στη Μονη Βατοπεδίου με συμβολαιογράφο τη κα Βουλγαράκη. Μια χαρά…
- Σωστά φορολογούνται οι επιτηδευματίες με πρόσθετο φόρο 1.000 €, και κυρίως αυτοί που δουλεύουν με μπλοκάκι γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Μια χαρά.
- Σωστά αυξήθηκε ο ΦΠΑ μια μονάδα
- Σωστά θα πληρώσουν εκατομμύρια Έλληνες φόρο για το εξοχικό τους.
- Σωστά την ίδια στιγμή καταργήθηκε ο φόρος κληρονομιάς και για τις μεγάλες κληρονομιές
- Σωστά μειώθηκε ο φόρος για τις ΑΕ και αυξήθηκε ο φόρος στη βενζίνη
- Μια χαρά τήρησε όλες τις υποσχέσεις της η κυβέρνηση (5% ανάπτυξη, 5% στην παιδεία, κλπ…)
- Μια χαρά είναι που ο -εκ του μηδενός συσταθείς γαλάζιος εφοπλιστής- κατήγγειλε πως έδινε μίζα σε υπουργό.
- Μια χαρά κάηκαν πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία 70 Έλληνες σε πυρκαγιές. Σιγά το πράγμα.
- Μια χαρά είναι που η Φεβρωνία αντάλλασε ερωτικά ραβασάκια με τον Αγοραστό (παντρεμένοι και οι δύο…) την ώρα αυτός υποτίθεται πως μεριμνούσε για τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Έλιωσε το Φερβρωνάκι: πήγε και ήλθε 10 φορές γιατί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ποιο ξενοδοχείο θα γίνει ο γαλάζιος πήδος. Και όταν μιλούσαν και με τον Τραγάκη ήταν για να τους λύσει τη διαφωνία. Καλά γαμήσια τους είπε παιδιά και να προσέχετε…
Τελικά, πόσο μαλάκας είσαι? Τι παίρνεις ρε φίλε και δεν μας δίνεις και μας??
Νουδουτουλίνη? Θέλει συνταγή?