Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Παπανδρέου κατά δικαιοσύνης.....

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ανέφερε:

«Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου αποτελούν οι ίδιες εκτροπή από κάθε αίσθημα ευθύνης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάταια προσπαθεί με μια κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης να συγκαλύψει και να συσκοτίσει τα μεγάλα ηθικά και πολιτικά προβλήματα που έχουν προκύψει από το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την υπόθεση SIEMENS. Όσον αφορά την πρόταση του κ. Βενιζέλου για σύσταση 'μικρής εξεταστικής επιτροπής', η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις θέσεις της και με τοποθετήσεις μου στη Βουλή, αλλά και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται, συνεχώς, με διαφορετικές θέσεις και τοποθετήσεις. Ας κατασταλάξει, τελικά, διατυπώνοντας μια ενιαία πρόταση».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δριμεία απάντηση της Ενωσης Δικαστών στις πολιτικές επικρίσεις για την Siemens

Με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες επικρίσεις πολιτικών προσώπων εναντίον ανακριτικών, εισαγγελικών και δικαστικών γενικά αρχών, για την υπόθεση της Siemens, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Οι πράξεις των δικαστικών αρχών δεν ποινικοποιούν την πολιτική. Απλώς αποσκοπούν στην αναζήτηση υφισταμένων τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων. Μόνες δε αρμόδιες, για την αναζήτηση τέτοιων ευθυνών, είναι οι δικαστικές αρχές.

Η δημόσια δε επίκριση των ανωτέρω πράξεων μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχει επέμβαση στην προσωπική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, ιδίως όταν αφορά εκκρεμή υπόθεση (βλ. και Ολομ. ΑΠ 8/1998).

Συνεπώς, οι πρόσφατες επικρίσεις πολιτικών προσώπων με στόχο τις ενέργειες του Εισαγγελέα, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση Siemens, παρέχουν την εντύπωση ότι επιδιώκουν την άσκηση πίεσης των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι θα επιληφθούν στη συνέχεια της υπόθεσης και την καταπτόησή τους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους.

Τέλος, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και μειωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση σε μια δικαιοκρατούμενη πολιτεία και, βέβαια, δεν είναι δυνατόν να επηρεάσουν τη συντεταγμένη Δικαιοσύνη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 04-07-08

Χατζηγάκης: Oι επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης δεν έχουν αντίκρισμα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης σε εκτενείς σημερινές δηλώσεις του απαντά στις «επιθέσεις» που δέχεται η Δικαιοσύνη από πρόσωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραθέτει το χρονικό και την εξέλιξη των τριών μεγάλων υποθέσεων που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, όπως είναι η υπόθεση της Siemens, το παραδικαστικό και τα ομόλογα.

Ειδικότερα, οι δηλώσεις του Χατζηγάκη έχουν ως εξής:

«Στις συνεχείς μετωπικές επιθέσεις μερίδας της αντιπολίτευσης κατά της Δικαιοσύνης, έρχεται η ίδια η πραγματικότητα να τους διαψεύσει.

Οι επιθέσεις αυτές, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, αλλά βλάπτουν και τους ίδιους τους παράγοντες της αντιπολίτευσης αυτής, όπως αποκαλύπτεται από την πτωτική της πορεία, μήνες τώρα. Η επίμονη αυτή επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης, δεν αποτελεί πολιτική γενναιότητα, δεδομένου ότι απευθύνονται κατηγορίες σε ανθρώπους που δεν μπορούν να απαντήσουν και να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους με δημοσιεύματα και δηλώσεις.

Δυστυχώς, οι οπαδοί αυτής της πολεμικής, δεν διδάσκονται από τα λάθη τους και πιστεύουν ότι θα υπερβούν τα πολλαπλά τους αδιέξοδα με αυτή τη συνεχή παράθεση ανακριβειών. Αρκεί να τους υπενθυμίσει κανείς τους παλαιούς ισχυρισμούς τους ότι «διορίζονται οι ίδιοι και ίδιοι ανακριτές στις μεγάλες υποθέσεις», τα διάφορα ψεύδη γύρω από τα «Πορίσματα Ζορμπά», τις προφητείες τους για συγκαλύψεις και σκόπιμες συσκοτίσεις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ