Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΚΚ : «δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις».

"Τα μηνύματα των πολιτών είναι ξεκάθαρα. Κάποιοι αρνήθηκαν να τα ακούσουν. Επέλεξαν το συντηρητισμό. Επέλεξαν το λαϊκισμό. Επέλεξαν την αντίδραση σε κάθε αλλαγή. Αυτή η στείρα άρνηση, το ΟΧΙ σε όλα, δεν ωφελεί τον Τόπο. Το έχω πει και δεν κουράζομαι να το επαναλαμβάνω: Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα συμφέροντα του Τόπου σε κομματικές σκοπιμότητες.
Οι πολίτες επέλεξαν διακυβέρνηση εμπιστοσύνης. Επέλεξαν διακυβέρνηση ευθύνης. Διακυβέρνηση εμπιστοσύνης σημαίνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες. Το μήνυμα, για μας, είναι ξεκάθαρο: Οι πολίτες απαιτούν να κινούμαστε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά. Δεν έχουμε περιθώρια για καθυστερήσεις. Δεν έχουμε περιθώρια ανοχής σε γραφειοκρατικά εμπόδια, που υπηρετούν τη συντήρηση, τη στασιμότητα, την αδράνεια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποκύπτουμε σε αντιδράσεις που μεθοδεύονται από οργανωμένες μειοψηφίες και ομάδες προνομιούχων. Είμαστε ισχυροί στην Κοινωνία. Η κοινωνία είναι ο σύμμαχός μας. Και με την κοινωνία δίπλα μας θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Οι ανάγκες των καιρών είναι μεγάλες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, που έρχονται από το παρελθόν και δεν λύθηκαν ακόμη. Έχουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε στις μεγάλες, τις επιτακτικές ανάγκες, που εγείρουν οι προκλήσεις της νέας εποχής: Η Παγκοσμιότητα, η Ψηφιακή Επανάσταση, η Περιβαλλοντική πρόκληση.
Πρώτα βήματα...
- είναι η συγκρότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.
- Είναι η χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες.
- Είναι η νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ.
- Είναι η εφαρμογή νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Είναι η μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.
- Είναι η καθιέρωση, από το 2009, Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης.
- Είναι η επίλυση του Ασφαλιστικού Ζητήματος. Καλέσαμε, ήδη, τις πολιτικές δυνάμεις και ξεκινούμε τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς φορείς, για ένα ευρύτατο, ουσιαστικό διάλογο.
Σας καλώ να καταπολεμήσουμε, όλες και όλοι μαζί, την απαξία της πολιτικής, που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν. Να καταπολεμήσουμε το λαϊκισμό και την ισοπέδωση, που κάποιοι προκρίνουν ως εύκολη λύση. Να καταπολεμήσουμε την πόλωση και το φανατισμό, που κάποιοι ανεύθυνα καλλιεργούν. Να αναπτύσσουμε υπεύθυνο πολιτικό διάλογο. Με στόχο την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που εμπνέει. Την Ελλάδα που ενώνει. Την Ελλάδα που κάνει περήφανους όλους τους πολίτες της." απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ (03/10/07)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως ειναι δυνατον κανεις να πιστεψει ενα τετοιο πολιτικο που η πρωτη του ενεργεια μολις εξελεγη με οριακη πλειοψηφια!! ηταν να αλλαξει τον εκλογικο νομο!!!!!????? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!!
Μας περναει για ηλιθιους ?????????????????
ΟΥΣΤ!!!

Παπουτσάκης είπε...

ναι αλλά πρέπει να μας απασχολεί ποιός και γιατί έκανε και κάνει τέτοιους εκλογικούς νόμους που δεν σέβονται τον αντίπαλο. Το Πασόκ φυσικά που επιζητά διαρκώς να κυβερνά μόνο αυτό με ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος (π.χ. εκλογές 2000). Η πλειοψηφία της ΝΔ δεν ήταν καθόλου οριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ήταν κοινοβουλευτικά οριακή βάσει του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ νόμου Σκανδαλίδη. Το Πασόκ ως κόμμα εξουσίας πρέπει να μάθει να σέβεται τον πολιτικό του αντίπαλο. Η συμπεριφορά του στο θέμα των εκλογικών νόμων αποδεικνύει ένα τεράστιο κόμπλεξ που έχει απέναντι στη ΝΔ και που πρέπει να το ξεπεράσει.

Antonios Politakis είπε...

Νομίζω ότι υπάρχει συνταγματικό άρθρο όλες οι αλλαγές του εκλογικού νόμου να ισχύουν από την μεθεπόμενη εκλογική διαδικασία. Έργο της συνταγματικής αναθεώρησης επί Σημίτη.