Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

τα μηνύματα που εκπέμπει ο Γ. Παπανδρέου στο θέμα της Γεννηματά και της Πατουλίδου.

ανεμόμυλος ο Γ. Παπανδρέου.


Το Σύνταγμα είναι ρητό και κατηγορηματικό στο θέμα της Φώφης Γεννηματά. «όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν».

Απορεί λοιπόν κανείς γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγνόησε μια συνταγματική ρήτρα εκλογιμότητας. Ο πρόεδρος ή γνώριζε και αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις «κακής Δεξιάς», «συνταγματικής εκτροπής» και «πανικού της Δεξιάς» που μισεί την καημένη τη Φώφη και δεν της επιτρέπει να εκφραστεί πολιτικά ή δεν γνώριζε οπότε αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατί ώφειλε αυτός ή τουλάχιστον ένας σύμβουλός του να γνωρίζουν. Τέτοιες κινήσεις αναδεικνύουν τον πανικό της Χαριλάου Τρικούπη στην αναμενόμενη ήττα αλλά και τη σύγχυση και νευρικότητα που υπάρχει στο επιτελείο του προέδρου. Είναι φανερό ότι το στρατηγείο του προέδρου κοιτάζει στην επόμενη μέρα. Στη «διαχείριση της ήττας».

Ως κεραυνός εν αιθρία συμπλήρωσε τη σύγχυση στο τοπίο Πασόκ η παραίτηση της Βούλας Πατουλίδου. Η ίδια κάνει λόγο για «υπαναχώρηση του κ. Παπανδρέου από δέσμευση που είχε αναλάβει ενώπιον της, όταν αποδέχτηκε πρόταση να είναι υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή θα συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Αναδεικνύεται από αυτή τη συμπεριφορά Παπανδρέου ο τρόπος που θα μας αντιμετωπίσει έτσι και εκλεγεί. Όπως αθέτησε υποσχέσεις που έδωσε σε συνεργάτες του έτσι θα αθετήσει και όλες τις υποσχέσεις που προσφέρει απλόχερα και αβασάνιστα προς κάθε κατεύθυνση. Η Βούλα Πατουλίδου δηλώνει πως λόγω του ασυμβιβάστου «θα έπρεπε να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό, παρέμεινε λοιπόν, χωρίς μισθό, χωρίς γιατρό και χωρίς σύνταξη». Ο Γ. Παπανδρέου έχει ακόμα πολλά να μάθει. Κινήσεις που θίγουν την προσωπικότητα καταξιωμένων συνεργατών του αποδεικνύουν τον τρόπο σκέψης του και μας βοηθούν να καταλάβουμε τι θα γίνει έτσι και ο ελληνικός λαός τον χρίσει Πρωθυπουργό. Τη συμπεριφορά απέναντι στην Πατουλίδου την παραβλέπει ο φανατισμένος ψηφοφόρος, την καταδικάζει όμως ο μετριοπαθής και αναποφάσιστος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ..διχασμένο-πονηρό!(για την ακρίβεια “κουτοπόνηρο!”) ,

greeknetizen,

Άρειος Πάγος, υποψηφιότητα Φώφης Γεννηματά και το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα,

Η νιρβάνα της Φωφώς,

Το κώλυμα και η ... αισιοδοξία!!!,

Ο πασατέμπος του πραξικοπήματος...

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εδω ο κοσμος χανεται και εμεις ασχολουμαστε με τη Φωφη...Ερε Χουντα που μας χρειαζεται....

Ανώνυμος είπε...

Άτομα σαν την Πατουλίδου, που "μυξοκλαίνε" μόλις δεν γίνεται το δικό τους και αρχίζουν να εκτοξεύουν κατηγορίες ενάντια στους ανθρώπους που στηρίζανε μέχρι τώρα, νομίζω δε χρειάζονται πουθενά. Ο Παπανδρέου ξέρει πολύ καλά τι κάνει και που τοποθετεί τον κάθε συνεργάτη του. Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί δεν περνάνε. Ο καθένας πέρνει ότι του αξίζει.

Ο Κτηνίατρος είπε...

Ο Γιωργάκης ξέρει πολύ καλά τι κάνει.Απλά η Πατουλίδου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το συλογισμό του και έφυγε από το τρένο.Λάθος της.Πάντως άνεργη δεν θα μείνει γιατί ακούω ότι ο Μεϊμαράκης κινεί ήδη διαδικασίες για να ξαναμπεί στο στρατό.Αλίμονο σε εμάς.

Παπουτσάκης είπε...

Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το θέμα της Βούλας Πατουλίδου.

Με την επιστολή χαρακτηρίζει το ζήτημα που δημιουργήθηκε «μείζον θέμα πολιτικής ηθικής» και ζητά από τον υπουργό «κάθε ενδεχόμενο τρόπο ώστε η κ. Πατουλίδου να επανέλθει στο στράτευμα ως εξαιρετική περίπτωση, ως μια γυναίκα που τίμησε την Ελλάδα παγκοσμίως και ένωσε τους απανταχού Έλληνες».

Παπουτσάκης είπε...

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ για Φώφη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο και τις δηλώσεις συνταγματολόγων, επιμένει ότι η απόφαση του Α' Τμήματος του Αρείου Πάγου να αποκλείσει την κ. Φώφη Γεννηματά από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, ελήφθη καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε χθες την υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να σημειώσει ότι αφορά στο εάν είναι Ελληνες υπήκοοι, είναι άνω των 25 ετών, δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και δεν είναι υποψήφιοι σε άλλη εκλογική περιφέρεια.

Επικαλούμενος δε, τη γνώμη και του κ. Ε. Βενιζέλου-ως συνταγματολόγου- τόνισε πως ο Αρειος Πάγος στη φάση αυτή, κάνει έλεγχο των λεγομένων θετικών προσόντων εκλογιμότητας, ενώ την εξέταση των τυχόν κωλυμάτων εκλογής κάνει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το Εκλογοδικείο, κι αυτό συμβαίνει εδώ και 33 χρόνια.

Η γ.γ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει το θέμα που ανέκυψε, χαρακτήρισε «ορθή την απόφαση του Αρείου Πάγου» σημείωσε ότι «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην ήξερε ότι η κ. Γεννηματά δεν μπορούσε να είναι υποψήφια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, περιορίσθηκε να δηλώσει: «Διαβάστε τις απόψεις των συνταγματολόγων. Υπάρχουν διάφορες απόψεις».

Παπουτσάκης είπε...

Ανακριβείς οι ισχυρισμοί για μη προηγούμενο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει προηγούμενο απόφασης του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου ανάλογο με την πρόσφατη απόφαση, με την οποία αποκλείστηκε η πρώην υπερνομάρχης, Φώφη Γεννηματά, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ίδια η κα Γεννηματά δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Είναι η πρώτη φορά, από το 1974 μέχρι σήμερα, που ο Άρειος Πάγος δεν ανακηρύσσει υποψήφιο βουλευτή λόγω κωλύματος.

Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν αυτό, παρ' όλο που δεκάδες υποψήφιοι είχαν εξόφθαλμα κωλύματα και κρίθηκαν στη συνέχεια στα Εκλογοδικεία ύστερα από ενστάσεις. Κάποιοι κέρδισαν, άλλοι έχασαν τις υποθέσεις τους στο Εκλογοδικείο, αλλά το Εκλογοδικείο είναι το αρμόδιο να κρίνει. Το ανώτατο ειδικό δικαστήριο. Αυτή τη στιγμή δηλαδή ακυρώνεται και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο».

Ακριβώς το αντίθετο αποδεικνύεται όμως από την απόφαση του ίδιου Τμήματος που είχε ληφθεί προ επταετίας (λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2000, επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη).

Πρόκειται για την υπ' αριθμ.59/2000. Πρόεδρος ήταν ο τότε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Βελλής, (πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν ο Στέφανος Ματθίας) και μέλη ο αρεοπαγίτης και μετέπειτα πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κάπος και οι αρεοπαγίτες Α. Κατσίφας, Κων/νος Κωστήρης και Πέτρος Κακκαλής.

Με την απόφαση αυτή, με την οποία κόπηκαν διάφοροι συνδυασμοί, όπως ο συνδυασμός του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ, καθώς και ορισμένοι υποψήφιοι, δύο υποψήφιοι δεν ανακηρύχθηκαν το 2000, στα ψηφοδέλτια Επικρατείας δύο κομμάτων. Το πλήρες κείμενό της έχει ως εξής:

«Δεν θα περιληφθούν και δεν θα ανακηρυχθούν:

α) Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ο Μαζαράκης Αθανάσιος του Ευάγγελου, στρατιωτικός εν ενεργεία, διότι δεν επέδωσε μέχρι τις 27.3.2000 την κατά το άρθρο 56 παρ. 1 του Συντάγματος και 30 παρ. 1 της Εκλογικής Νομοθεσίας παραίτησή του από την υπηρεσία στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

β) Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (Ε.ΠΑ.Κ) ο Βούτσης Αθανάσιος του Γεωργίου, στρατιωτικός εν ενεργεία (λοχίας), διότι, ναι μεν αυτός παραιτήθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα από την υπηρεσία του, όμως υπέχει ανειλημμένη υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα, όπως προκύπτει από το σχετικό σήμα του 884 ΠΑΒΕΤ/ΓΕΣ-ΔΕΜ και επομένως, δεν μπορεί να ανακηρυχθεί ως υποψήφιος βουλευτής».

Απαντώντας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόπουλος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, απάντησε ότι «τα δικαστήρια μιλούν με τις αποφάσεις τους».

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στην ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση της κας Φώφης Γεννηματά.

Ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος,-και υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης-σημείωσε ότι το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου «δεν περιορίστηκε απλά σε εξωτερικού χαρακτήρα διαπιστωτικό έλεγχο τυπικών προϋποθέσεων, ώστε να μπορούσε να εκληφθεί, έστω με ακραία ερμηνεία, ότι ρύθμισε διοικητικής φύσεως ζήτημα, αλλά προχώρησε σε ουσιαστικό έλεγχο κωλυμάτων νομιμότητας, καθώς και συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΚΚΙ.