Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

«Πατρινό Καρναβάλι και Ανοιχτή Διακυβέρνηση για πάντα»

....Η αναφορά προκύπτει ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Πατρινό Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και των εκ Κυθήρων προερχόμενο αλλά με θητεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιάννη Πανάρετο. Πρόκειται για «αυτοκόλλητο» συνεργάτη του σημερινού Πρωθυπουργού, από τα πέτρινα χρόνια που όλοι εμείς τον αποκαλούσαμε Γιωργάκη. Ο κ. Πανάρετος υπήρξε διαχρονικά μια εναλλακτική παρουσία στο ΠΑΣΟΚ. Μακριά από συμπλέγματα. Κάτι σαν τη «ζουζουνίτσα» Μπιρμπίλη δηλαδή.

Γι' αυτό και ο Γιώργος τον επιβράβευσε με δυο θέσεις, επί ημερών «Ανοιχτής Διακυβέρνησης». Τον έκανε υφυπουργό Παιδείας. Και χθες, υπεύθυνο για την πρόοδο της «ανοιχτής διακυβέρνησης.gr». Λογικό, καθώς τον γνωρίζει καλά και τον εμπιστεύεται. Επιπροσθέτως, ο κ. Πανάρετος έχει δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα: Ήταν και παραμένει blogger. Και δεύτερον, είναι καθηγητής πιθανοτήτων και στατιστικής. Λόγω σπουδών δηλαδή, ο μόνος που μπορεί να πίστευε πραγματικά ότι ο πρώην Γιωργάκης θα γινόταν μια μέρα Πρωθυπουργός.

Η ζουζουνίτσα Θα τους πάρει όλους στο λαιμό της!

Χρίζει προσοχής για το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου η περίπτωση της Τίνας Μπιρμπίλη. Η πρώην λογογράφος του σημερινού Πρωθυπουργού και «ζουζουνίτσα» της «Ανοιχτής Διακυβέρνησης», παίζει μόνη της μπάλα μέχρι σήμερα. Και ωθεί και άλλους Υπουργούς της Κυβέρνησης Παπανδρέου να ακολουθήσουν τις δικές της ιδέες. Όπως συνέβη για παράδειγμα με τον «κουμπαρά» Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμφώνησε να σταματήσει την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων. Και μπορεί η «ζουζουνίτσα» να μην έχει ιδέα για το τι σημαίνει πολιτικό κόστος, οι υπόλοιποι όμως όφειλαν να καταλάβουν τι τους περιμένει από όσους συμπολίτες μας ήλπιζαν να απαλλαγούν από το σαραβαλάκι τους, και δεν θα έχουν την ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: