Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Σοβαρή η κατάσταση δύο εκ των έξι αστυνομικών που έπεσαν θύματα άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης.

Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα της νέας άνανδρης επίθεσης κατά αστυνομικών.
Σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, το βράδυ της Τρίτης.

O ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλεύεται στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ενώ στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύονται τέσσερις αστυνομικοί και μία δόκιμη ειδικός φρουρός που είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς και ένας πολίτης που υπέστη νευρικό κλονισμό, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες, οι δράστες έβαλαν κατά των αστυνομικών με δύο πυροβόλα όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία -σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση- δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί. Πριν τραπούν σε φυγή, οι δράστες έριξαν μία χειροβομβίδα, πιθανότατα αμυντικού τύπου.

Aπό το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν 99 κάλυκες πυροβόλου όπλου, ένα φυσίγγιο, ένας μοχλός απασφάλισης (περόνη), βολίδες και θραύσματα. Εκτιμάται, ακόμα, πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε. Η αστυνομία εντόπισε τρεις μοτοσικλέτες κοντά στο σταθμό του μετρό στο Χαλάνδρι και από την έρευνα προκύπτει πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: