Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ μπλοκάρει τη συμφωνία Cosco - ΟΛΠ ! Γιώργο έδωσες και τα λιμάνια;

Εκλογές σημαίνει παραλογισμός και εκβιασμοί. Φυσικά, την πληρώνει το κοινωνικό σύνολο. Η είδηση: νεκρώνει για δύο 48ωρα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά. Και αυτό γιατί χθες η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος), αλλά και η Ένωση Λιμενεργατών Ελλάδας, εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να συναινέσει στο παράλογο αίτημα να «παγώσει» η εγκατάσταση της κινεζικής Cosco από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Αυτά όλα δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ρητή διαβεβαίωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τους συνδικαλιστές (κατόπιν σχετικών ενεργειών της πρεσβείας…), ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί. Στην κινεζική πρεσβεία, επικρατεί ήδη αναβρασμός, ενώ η οργή κατά ΠΑΣΟΚ και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων», ξεχειλίζει. Ξέρουν φυσικά ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά… Και μετά, κάποιος μιλάει για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας!
«Κινητοποιήσεις» υπέρ… κεκτημένων!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΟΜΥΛΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά να μην προσέλθουν στην εργασία τους την 1η και 2η Οκτωβρίου, όπως και την 5η και 6η του ίδιου μήνα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Επίσης, η ΟΜΥΛΕ έχει εξαγγείλει αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο των εκλογών 3ης και 4ης Οκτωβρίου. Αποχή!!! Όπως λέει από εδώ και από εκεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργακόπουλος, στις 6 Οκτωβρίου θα «συνέλθει» το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να «επανεξετάσει» την κατάσταση (τα εκλογικά αποτελέσματα;) για τη συνέχιση των «κινητοποιήσεων». Επειδή όμως μας ταΐζουν κουτόχορτο, καλό είναι να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, ότι κάποιοι, στο βωμό της «προστασίας» των κεκτημένων τους, στερούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο, μπλοκάροντας το ίδιο το μέλλον.
Εκτίμηση ζημιάς… ελέω «βολεμένων»!
Οι Κινέζοι, έχουν δεσμευτεί για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αν δεν μπλοκαριστεί η συμφωνία, είναι περίπου 1000! Πολύ ψωμί, για πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη… Με τη συμφωνία, συντάσσονται όλοι οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά. Αντιδρούν οι «πράσινοι» ΟΤΑ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους λόγους. Όμως, 200 άνθρωποι, μπλοκάρουν το μέλλον και στερούν από το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, έσοδα δισεκατομμυρίων! Γιατί; Γιατί κάποιοι από αυτούς, με διάφορους τρόπους, εισπράττουν αμοιβές μέχρι και 120.000 ευρώ ετησίως! Και αν και τους προτάθηκαν (κατ’ εμάς υπέρογκες) αποζημιώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις θα ανέρχονταν σε 200.000 ευρώ, δωρεάν μετοχές του ΟΛΠ και πρόσληψη ενός τέκνου έκαστου, αυτοί… αρνήθηκαν! Αυτά, είχαν καταγγελθεί εξάλλου από τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Τους συνδικαλιστές τους βολεύει όμως το «παχυλό» σήμερα, εις βάρος φυσικά των υπολοίπων. Ελλάς καληνύχτα…
πηγή:Ελεύθερη Ώρα

Σχόλιο:Σκεφτείτε να αναλάβουν και τα ηνία της χώρας τι έχει να γίνει! Με τους «συνδικαλιστές» όχημα η ηγεσία του Πασόκ προσπαθεί να επιβάλλει παντού τη θέλησή της και τα βρώμικα σχέδιά της. Συνθήκες και συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ κρατών πρόκειται να ανατραπούν για να περάσουν έναντι εξευτελιστικών «προσφορών» στα χέρια Αμερικανών. Εκεί που ο Γιώργος χρωστά! Και χρωστά τα πάντα. Με πρόσχημα την «επανατοποθέτηση του κράτους» πρόκειται να ανατραπούν τελειωμένες συμφωνίες λες και δεν υπάρχει συνέχεια σε ένα κράτος ή θα βγαίνει ο ένας και θα καταργεί τις συμφωνίες του άλλου! Τώρα μπλοκάρουν τη συμφωνία Cosco - ΟΛΠ….
Το νέο «σοσιαλιστικό» σχέδιο του Γιωργάκη άρχισε ήδη να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και μάλιστα συχνά με βίαιο τρόπο. Οι εργατοπατέρες ξέρουν από «διάλογο». Τι διάολε τζάμπα παίρνουν τόσο τεράστιους μισθούς; Τώρα τους χρειάζεται το κίνημα, τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο περίφημο σχέδιο του προέδρου Γιώργου, χωρίς να το έχουν επακριβώς ερμηνεύσει! Ελπίζουν ότι ο Γιώργος θα διατηρήσει την κατάσταση ως έχει. Βόλεμα, κρατισμός, υπέρογκοι μισθοί σε ανθρώπους που απλά έχουν πράσινη κομματική ταυτότητα αλλά δεν παράγουν τίποτα και βλέπουν οποιαδήποτε πιθανότητα ανάπτυξης ως εμπόδιο στις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει και στο ακριβοπληρωμένο «καθιστό» βόλεμα! Αμ δε! Ο Γιώργος έδωσε αλλού το λιμάνι! Στους φίλους του και στους προστάτες του! σε αυτούς χρωστά, αυτούς υπολογίζει!
Σε κάθε περίπτωση πάντως ποιος ωφελείται από την απομάκρυνση των Κινέζων από το λιμάνι; Ποιος δεν θέλει τους Κινέζους στα ελληνικά λιμάνια; Μήπως οι ίδιοι θα ήθελαν αυτές οι επενδύσεις να δρομολογηθούν προς Τουρκία μεριά; Όπως θα ήθελαν τον Πούτιν να στραφεί προς την Τουρκία για τους αγωγούς του; Τελικά και τα λιμάνια μας έχουν γεωστρατηγική αξία που αγνοούσαμε γιατί αναλύαμε μονόπλευρα και υπερβολικά την αξία του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη. Τελικά και τα λιμάνια είχαν ενοχλήσει τους φίλους μας Αμερικανούς που κλίνουν μονοδιάστατα πλέον προς την πλευρά των Τούρκων. Ο Καραμανλής ήταν εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια και πρέπει δια πυρός και σιδήρου να αντικατασταθεί από κάποιον που «τους ανήκει». Και ποιος είναι αυτός; Ο Γιώργος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε πόσο γελοία μαριονέτα είναι ο χαζός γιός της κυρίας τσάντ.
Δεν θέλει κάν να περιμένει να γίνουν εκλογές.
Μόνο με την αβάντα των στημένων γκάλοπ του Μπόμπολα, του Λαμπράκη και του Αλαφούζου προσπαθεί από τώρα ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ τα Ελληνικά συμφέροντα, προασπίζοντας αυτά της πραγματικής του χώρας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Πρίν από μία εβδομάδα είπε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με τη Ρωσία τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Τώρα, εντελώς συγκυριακά, βάζει τους συνδικαλιστές να μην αφήσουν να προχωρήσει η συμφωνία με τους Κινέζους της Cosco στον ΟΛΠ.
Δύο από τα 4 πράγματα που έχει υποσχεθεί στους συμπατριώτες του θέλει να τα κάνει ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΛΕΓΕΙ.
Μόνο με τα γκάλοπ του Μπόμπολα, λες και η γνώμη του λαού δεν έχει και πολύ σημασία.
Έχουν λυσσάξει εκεί στην Ιπποκράτους, σαν ύαινες κάνουν
Δηλαδή, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν το Γιωργάκη, τί θα πρέπει να περιμένουμε;
Μέχρι τα Χριστούγεννα τα Σκόπια θα πάρουν το όνομα Μακεδονία (για διεθνή χρήση) και εμάς θα μας αφήσουν να τους λέμε και Τιμπουκτού (είδες τί καλή συμφωνία θα κάνει το Χαζο-γκιόργκο;).
Τέλος μέχρι το Πάσχα στο Κυπριακό θα δοθεί ένα αίσιο τέλος με μια ωραία διζωνική ομοσπονδία, που όχι μόνο θα αφήσει τους Κύπριους στο έλεος των Τουρκοκυπρίων αλλά και θα βάλει την Τουρκία στην Ε.Ε. μια ώρα αρχίτερα, από την πίσω πόρτα βέβαια.
Γραμμάτια είναι αυτά, πρέπει να πληρωθούν.
Τί να κάνει και το Στέητ Ντιπάρτμεντ;
Έχουμε και υποχρέωσεις κύριε Τζώρτζ.
Τόσο καιρό σου δίναμε κύριε Γιωργάκη, τώρα είναι pay back time.
(Στο μεταξύ βέβαια, όλα τα κανάλια θα μας ευλογούν καθημερινά τον αμερικάνο μεσσία, που κλείνει ένα ένα τα εθνικά θέματα που μας κληροδότησε εκείνος ο δοσίλογοσ ο χοντρούλης ο Καραμανλής!
Καλό έ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης μεριμνά υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων. Τι σας εκπλήσσει; Αμερικάνος είναι.