Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Απολαυστικός Τσουκάτος!

Ο κ. Τσουκάτος έχει προσκομίσει στον ανακριτή τον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2000, όπου αναγράφεται συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων 540 εκατ. δραχμές, στα οποία υποστηρίζει ότι περιλαμβάνονται και το ένα εκατ. μάρκα. Στο απολογητικό του υπόμνημα υποστηρίζει ότι:
- Τα χρήματα δόθηκαν με πρωτοβουλία του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου για την προεκλογική ενίσχυση των εκλογών του 2000.
- Η τακτική της χρηματοδότησης ακολουθείτο από τα κόμματα και συνέχισε να ακολουθείται και μετά το 2000. Ήταν πάγια τακτική, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
- Τα χρήματα προορίζονταν για την προεκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και ουδεμία σχέση είχαν με τον ΟΤΕ και τη σύμβαση της Siemens, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, που συνδέει τον κ. Τσουκάτο με την υπόθεση του ΟΤΕ.
- Ουδέποτε, υποστηρίζει, είχε ο ίδιος σχέση με τον ΟΤΕ ούτε κατείχε κάποια κυβερνητική θέση για να απευθυνθούν σε αυτόν στελέχη της Siemens.
Διαβάστε στο πρώτο σχόλιο το κατηγορητήριο που βαρύνει τον Τσουκάτο

6 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Τσουκάτου:

Για την: «παθητική δωροδοκία»:

* «Την πράξη τέλεσες ηθελημένα, ήτοι γνωρίζοντας ότι παρείχες συνδρομή υλικής φύσεως σε συγκατηγορούμενούς σου -στελέχη του ΟΤΕ, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν προκύψει για όλους από τη μέχρι σήμερα ανάκριση, σε σχέση με τη σύναψη εκτελεστών παραγγελιών στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας 8002/1997, η δε ζημία που προξένησαν σε βάρος του Οργανισμού υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

* Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ που «με τη μεσολάβησή σου και των συναυτουργών σου» έλαβαν ωφελήματα «από τα στελέχη της Siemens και συγκατηγορούμενούς σου Μ. Χριστοφοράκο, Πρ. Μαυρίδη, Ηλ. Γεωργίου, Χρ. Καραβέλα, Αλ. Αθανασιάδη, Εμμ. Σταυριανό και Βόλκερ Γιουνγκ» και συγκεκριμένα «ποσά που εκταμιεύθηκαν από λογαριασμούς της μητρικής Siemens, με πρόθεση να εγκρίνουν και να συνάψουν τις εκτελεστές παραγγελίες της προγραμματικής συμφωνίας 8002, οι οποίες ήταν υπερκοστολογημένες, αφού στο κόστος αυτών είχαν μετακυληθεί τα χρηματικά ωφελήματα, που δέχθηκαν ως υπόσχεση και έλαβαν από την εταιρεία και για την παράλειψη ενεργοποίησης των ρητρών».

* «Επεδίωξες και πέτυχες να προσπορίσεις σε τρίτους με τη μεσολάβησή σου συνολικό όφελος 511.278 ευρώ (1.012.000.000 γερμανικά μάρκα), ποσό το οποίο αντιστοιχεί στα ποσά που οι συγκατηγορούμενοί σου -υπάλληλοι του ΟΤΕ- ζήτησαν και έλαβαν με δική σου μεσολάβηση, καθώς και με μεσολάβηση των συγκατηγορουμένων σου - συναυτουργών, για την υλοποίηση των εκτελεστών παραγγελιών της 8002/1997, καθώς και για παράλειψη ενεργοποίησης ρητρών».

* Τα επίμαχα ωφελήματα κόστους, του ενός εκατομμυρίου, ήταν «με βάση την ξεχωριστή συμφωνία 2% μεταξύ της μητρικής και της Siemens Ελλάδος, έλαβαν χώρα παροχές ωφελημάτων από τη Siemens Α.Ε. προς στελέχη του ΟΤΕ Α.Ε., σχετιζομένων αφενός με την κατάρτιση και υπογραφή των εκτελεστών παραγγελιών, στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας, για τα έτη 1997-2002 και αφετέρου για μη ενεργοποίηση τριών ρητρών ισόποσων με το 2% του τζίρου των πωλήσεων από την επιχειρηματική δραστηριότητα της Siemens Ελλάδος με τον ΟΤΕ Α.Ε.».

* Η διαδρομή του ενός εκατομμυρίου ξεκινά από τον Β. Ρούντολφ, εμπορικό Διευθυντή Διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ρευστών διαθεσίμων του τμήματος τηλεπικοινωνιών στη μητρική Siemens. Καθώς «ανέλαβε από το κεντρικό ταμείο της εταιρείας Siemens AG τα χρηματικά ποσά 500.000 μάρκα (στις 08.12.1998) και 500.000 γ. μάρκα (στις 2.2.1999), μετά από αίτημα Χριστοφοράκου, ο οποίος ενεργούσε από κοινού με άλλους συγκατηγορούμενούς σου στα πλαίσια της συμφωνίας 2%».

Τα χρήματα, αφού πέρασαν από διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, «παραδόθηκαν από τους συγκατηγορούμενους σου Στ. Βίο και Γ. Γενναίο σε εσένα, από Απρίλιο έως Μάιο 1999, και κατέληξαν σε στελέχη - υπαλλήλους του ΟΤΕ,τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν προκύψει για όλους από τη μέχρι σήμερα ανάκριση».

Ξέπλυμα

Για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αναφέρεται ότι «απέκτησες και δέχθηκες στην κατοχή σου περιουσία, που προήλθε από την εγκληματική δραστηριότητα της άμεσης συνέργειας από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε παθητική δωροδοκία από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και απέκρυψες την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση αυτής ή τον τόπο που βρίσκεται ή αποκτήθηκε εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα, με σκοπό την απόκρυψη ή συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής».

Με τον τρόπο αυτό διέπραξες «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, επειδή από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και από την υποδομή που είχες διαμορφώσει, προκύπτει σκοπός για πορισμό εισοδήματος».
http://www.antinews.gr/blogimages/tsoukatos.htm

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Θα σας διαβάσω τώρα έναν κατάλογο με ονόματα πολιτικών προσώπων
Και θα ήθελα να μου πείτε τι γνώμη έχετε γι αυτούς. Αρνητική ή Θετική?

Γ. Παπανδρέου : Αρνητική 44% - Θετική 52%
Κ. Καραμανλής : Αρνητική 52% - Θετική 45%
Γ. Καρατζαφέρης : Αρνητική 52% - Θετική 43%
Α. Παπαρήγα : Αρνητική 56% - Θετική 38%
Α. Τσίπρας : Αρνητική 60% - Θετική 33%


Public Issue / ΣΚΑΪ / Καθημερινή - Βαρόμετρο 20/6/09

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση?

Σε λάθος 79%
Σε σωστή 14%
Ούτε λάθος, ούτε σωστή 5%
ΔΓ / ΔΑ 2%


Public Issue / ΣΚΑΪ / Καθημερινή - Βαρόμετρο 20/6/09

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
(Αυθόρμητες πολλαπλές απαντήσεις)

Οικονομικό 63%
Ανεργία 42%
Μετανάστευση 18%
Παιδεία 12%
Υγεία-Ασφάλιση-Κοινωνικό Κράτος 10%
Τάξη-Ασφάλεια 10%
Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης 9%
Λειτουργία Κυβέρνησης, κλπ 8%
Ακρίβεια-Κόστος ζωής 7%
Εισοδήματα 6%


Public Issue / ΣΚΑΪ / Καθημερινή - Βαρόμετρο 20/6/09

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟ
Χέρι - χέρι με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο η τότε δήμαρχος Αθηναίων, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε στο Μόναχο τον πρόεδρο της γερμανικής πολυεθνικής, κ. Κλάους Κλάινφελντ, για μια δουλειά ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.
Ακόμα και ο πιο καλόπιστος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το αφεντικό ενός κολοσσού, όπως είναι η «Siemens», ο οποίος καθημερινά κλείνει δουλειές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα τον ενδιέφερε να παρουσιάσει ο ίδιος μία μικρή δουλειά (συστήματα κυκλοφορίας) για τον Δήμο Αθηναίων.
Η παρουσίαση αυτή, σύμφωνα με τα έγγραφα-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεση του το «ΘΕΜΑ», έγινε στις 23/02/2005, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που είχε η πρώην δήμαρχος Αθηναίων στη βαυαρική πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας είχε στείλει προηγουμένως προσωπική επιστολή στην κυρία Μπακογιάννη και αφού τη χαρακτηρίζει «αγαπημένη» (κάτι που αποδεικνύει την οικειότητα μεταξύ τους), της πλέκει το εγκώμιο και της ζητά να τον επισκεφτεί στο γραφείο του για να της παρουσιάσει τα θέματα «Υψηλή Τεχνολογία - Θέσεις Εργασίας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» και «Τεχνολογικές Προοπτικές για Μητροπόλεις του Μέλλοντος».
Τη συνάντηση αυτή, όπως λεπτομερώς περιγράφεται στην εσωτερική αλληλογραφία της «Siemens», οργάνωσε με κάθε λεπτομέρεια ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Μάλιστα, για να αποφευχθούν τυχόν χρονικές αποκλίσεις, το γραφείο της δημάρχου έστειλε ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου στον τότε ισχυρό άντρα της εταιρείας στην Ελλάδα το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της κυρίας Μπακογιάννη στη Γερμανία.

(από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Ανώνυμος είπε...

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;

Δηλαδή από τον βουλιμικό εκβιαστή;

Πολύ αξιόπιστη πηγή!