Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Καραμανλής από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου σήμερα στο Στρασβούργο, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι η φετινή Σύνοδος έχει ισχυρή συμβολική αξία διότι συμπίπτει με την 60η της επέτειο, ήταν η πρώτη στην οποία συμμετείχε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και σηματοδοτεί την επιστροφή της Γαλλίας στους κόλπους της οργάνωσης. Καλωσόρισε την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της περαιτέρω διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, υπό τον όρο ότι οι υποψήφιες για ένταξη χώρες θα ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις προσχώρησης που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία των σχέσεων καλής γειτονίας.
  • Για το Αφγανιστάν:επισήμανε ότι η επίλυση των προβλημάτων στη χώρα αυτή, δεν μπορεί να γίνει με αμιγώς στρατιωτικά μέσα και ότι θα πρέπει αυτά να συνδυαστούν με ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές δράσεις. Επίσςη ανακο΄λινωσε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει το 2010 τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ και ότι προς το σκοπό αυτό θα ενισχυθεί η ελληνική δύναμη με τριάντα ως σαράντα άτομα.
  • Για τον Ράσμουσεν : δήλωσε την στήριξή του στην επιλογή του Δανού πρωθυπουργού, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας.
  • Για τις συζητήσεις με τον Ομπάμα: ο πρωθυπουργός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, σημειώνοντας ότι από ελληνικής πλευράς, τέθηκαν όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική της πολιτική, όπως για παράδειγμα το Κυπριακό και το ζήτημα των Σκοπίων. Επίσης ανέφερε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και ότι η Ελλάδα ανταπέδωσε την πρόσκληση καλώντας τον να επισκεφθεί την Αθήνα.
  • Για τα Σκόπια: ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ της ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, στη διάρκεια της περυσινής συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι. Τα προβλήματα που υπάρχουν θα πρέπει να λυθούν με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις και όχι με βάση τις αντιλήψεις που παραπέμπουν στο 19ο αιώνα.
  • Για τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία: εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές και για την πλήρη ενεργοποίηση του διαλόγου.
  • Για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας: επανέλαβε ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται περίοδο μεγάλης κρίσης και ότι, όπως οι οικονομίες των άλλων χωρών της γης, η ελληνική, έχει και αυτή τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της. Σε ό,τι αφορά τα αδύναμα σημεία, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε το δημοσιονομικό πρόβλημα και το ιδιαίτερα μεγάλο δημόσιο χρέος.
  • Για το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2008:ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι σε σχέση με παλαιότερες εκτιμήσεις, υπάρχει κάποια απόκλιση. Η απόκλιση αυτή αφορά κυρίως την κατάσταση κάποιων Ταμείων, καθώς και τις εισροές κάποιων κοινοτικών πόρων, οι οποίες δεν κατεγράφησαν το 2008, αλλά, όπως σημείωσε, θα καταγραφούν το 2009, βελτιώνοντας τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
  • Για την «υπόθεση Παυλίδη»:δήλωσε ότι επιθυμεί να διερευνηθεί όλη η υπόθεση και να μην μείνει καμία «σκιά».

11 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Κ. Καραμανλής και Μπ. Ομπάμα αντάλλαξαν προσκλήσεις για επίσκεψεις σε Αθήνα και Ουάσινγκτον

Πρόκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αποδέχτηκε την δική του να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο κατά τη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο.

Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος όλα τα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, το θέμα του Πατριαρχείου αλλά και το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του City99.5, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να μεταφέρει μήνυμα στην Άγκυρα για εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο και ο κ. Ομπάμα απάντησε ότι θέλει να βοηθήσει σε αυτό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επίσκεψη Καραμανλή στο Λευκό Οίκο δεν πρόκειται να γίνει πριν από το Φθινόπωρο ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί τελικά χωριστά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Ομπάμα δήλωσε «υπερήφανος» για τη φιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ κρίσιμη σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οικονομική κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις ιστορικά ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι τόσο ιστορικές, όσο και σύγχρονες.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, τέλος, την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των δύο χωρών.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=83694

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον άξιο γίγαντα πρωθυπουργό μας, έδειξε την παγκόσμια πολιτική του κλάση.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε πέντε χρόνια ο Καραμανλής πέρασε από το Κοινοβούλιο και από την κοινωνία αλλαγές που στο παρελθόν γκρέμισαν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Και τις πέρασε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίσταση.
Να θυμηθούμε λιγάκι μερικές:
1.Ιδιωτικοποίησε την Εμπορική που έβγαζε τεράστιες ζημιές την εποχή που όλες οι άλλες τράπεζες έβγαζαν υπερκέρδη.
2.Ξεφορτώθηκε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και εάν η εθελουσία ήταν μια ακριβή υπόθεση. Τώρα βλέπουμε μια υγιή επιχείρηση που όχι μόνο δεν επιβαρύνει το κράτος αλλά και συμμετέχει στον ανταγωνισμό για καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
3.Νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη. Εδώ θα μπορούσε να ήταν πιο ριζοσπαστικός αλλά έκανε ένα γενναίο πρώτο βήμα.
4.Άλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την παιδεία, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.
5. Ήρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και προχώρησε σε τολμηρές, για κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (σύμφωνο συμβίωσης, νόμος για ενδοοικογενειακή βία). 6.Νομοθέτησε το τρίπτυχο ισότητα (στα όρια συνταξιοδότησης, στα όρια της φορολόγησης στους μισθούς του δημόσιου τομέα), αξιολόγηση (στα ΑΕΙ, στο Δημόσιο με τους δείκτες αποτελεσματικότητας, στα σχολεία και τα λύκεια με τη βάση του 10), αριστεία (ευνοϊκή χρηματοδότηση στα καλύτερα ΑΕΙ, δωρεάν υπολογιστές σε αριστούχους μαθητές, φτηνό Ιντερνετ σε αριστούχους φοιτητές κ.λπ.).
7.Ιδιωτικοποίησε τον ΟΛΠ, όπου προβλέπεται τουλάχιστον πενταπλάσια χωρητικότητα φορτοεκφόρτωσης από τις μοντέρνες μεθοδολογίες των κινέζων της Cosco.
8.Μείωσε κατά πολύ το δημόσιο έλλειμμα από 8% του ΑΕΠ στο 3% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ περίπου 250 δις., οι πέντε ποσοστιαίες μονάδες σημαίνουν πάνω από 12 δις. Ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο. Δηλαδή, γλυτώνουμε σπατάλες του δημοσίου περίπου όσο μία Ολυμπιάδα. Κάθε χρόνο. Εάν στην παγκόσμια κρίση το έλλειμμα του 2004, σήμερα θα ήμασταν εκτός ευρώ.
9. Ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή που επιβάρυνε το κράτος πάνω από 1 εκατομμύριο την ημέρα, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι. Τζάκ πότ αυτή η κίνηση γιατί όχι μόνο αυξάνεται ο ανταγωνισμός με την Aegean αλλά η διαδικασία προχώρησε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κανείς δεν επενδύει.
10.Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή είναι ότι όλα αυτά προσπάθησε να τα κάνει χωρίς να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν έδιωξε ανώτερα και ανώτατα πράσινα στελέχη υπουργείων και οργανισμών, παρόλο που ήξερε ότι άφηνε φίδια στον κόρφο του. Δεν δίωξε κάν το μισό υπουργικό συμβούλιο του πασόκ για τα απίθανα σκάνδαλα που οργάνωσαν, για να έχουν την εύνοια των μεγαλο-επιχειρηματιών αλλά και να εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους.
Έβαλε το μακροπρόθεσμο καλό της Ελλάδας πάνω από το δικό του καλό και το καλό της ΝΔ.
Αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

1.23

Ολα οσα λες τα πιστευεις η σου τα ειπανε και τα αποδεχτηκες?
Ενα ΤΙΠΟΤΑ θα μεινει σε λιγο καιρο που τον ..χανομε.Αμα εχει ιχνος τσιπα πρεπει το συντομωτερο να διευκολυνει τις εξελιξεις προσφερωντας την πραγματικη προσφορα στη χωρα...

Με εκτιμηση
babis

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

Δημοσκόπηση GPO για το Mega (30-3-2009)

Απαντώντας στο «ερώτημα» των ημερών, το 53% του συνόλου και το 77% των γαλάζιων ψηφοφόρων εκτιμά ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θα πρέπει να παραιτηθεί από την Προεδρία της Ν.Δ. ακόμη και σε περίπτωση ήττας.

Αντίστροφα είναι τα ποσοστά για τον Γ. Παπανδρέου αφού το 66% του συνόλου και το 63% των «πράσινων» εκτιμούν ότι σε περίπτωση ήττας θα πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Εάν ο Καραμανλής χάσει τις εκλογές η μεγάλη πλειοψηφία της Ν.Δ. ΔΕΝ θέλει να φύγει, εάν ο Γιωργάκης χάσει τις εκλογές ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ!

Γιωργάκη, ήλθε η ώρα σου αγόρι μου.

Έλα, έλα τώρα, ξέρεις εσύ.

Με ελαφρά πηδηματάκια!

Φτωχή κυρία Τσάντ.

Ανώνυμος είπε...

7.22
κατι τετοια αναλογα λεγανε και για τον Σημιτη...
Τουλαχιστον ο Σημιτης αφησε κατι να θυμωμαστε...αυτος τι θα αφησει να θυμωμαστε?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:58,
Διάβασε το τρίτο σχόλιο για αυτά που ξέχασες ότι έκανε ο καραμανλής, μπας και σου φρασκαριστεί η επιλεκτική σου μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Λυσάξτε ΠΑΣΟΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στην κάλπη θα λυσσάξουν τα ΠΑΣΟΚια δέν λυσσάνε εδώ, εδώ επιτρέπουν εσάς να ψευτολυσσάτε. Στην κάλπη θα λυσσάξουν όχι μόνο τα Πασόκια όλοι οι Έλληνες ακόμα και άν δέν είναι Πασόκια όταν ρίξουν μέσα στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Δείχνετε τόσο μεγάλη αλλαζονία και μικροψυχία αγνοώντας ότι ο ελλαηνικός λαός φοβάται και τις δύο αυτές καταστάσεις εμπάθειας και μίσους

Ανώνυμος είπε...

Γαργάρα κάνατε οτι ο Ομπάμα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ντόρα Μπακογιάννη αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Καραμανλή σας.