Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κάποιοι θα ήθελαν να μας βγάλουν από την ΟΝΕ!

αναδημοσίευση από το blog της Μαρίας Σεφέρου
Οι αρχιτέκτονες του χρηματοπιστωτικού χάους που ενέσκηψε στην παγκόσμια οικονομία εδώ και λίγους μήνες, μαζί με τα τσιράκια τους, δεν παύουν να δείχνουν τις προθέσεις τους για τη διάλυση της ΟΝΕ. Τους ενοχλεί το ισχυρό EURO και θέλουν πάση θυσία να μεθοδεύσουν την αποδυνάμωσή του. Έτσι, ο ένας μετά τον άλλο επιτίθενται κατά της Ελλάδας, που είναι ένας από τους αδύνατους κρίκους της ΟΝΕ – δικό μας βέβαια το φταίξιμο, δική μας και η βλακεία, δεν το συζητώ – και αφήνουν τις σπόντες και το δηλητήριό τους σε κάθε ευκαιρία που τους δίδεται.

Ο Δρ. Paul Krugman, καθηγητής του Πανεπιστημίου Princeton και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας 2008, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, μιλώντας στην ημερίδα για τη διεθνή οικονομική κρίση με θέμα «The Financial Crisis: Managing in Challenging Times» ("Η χρηματοπιστωτική κρίση: το μάνατζμεντ σε εποχές πρόκλησης" ), και δήλωσε «Είμαι τρομοκρατημένος από την έκταση και το βάθος της κρίσης». (Δείτε εδώ). Η ημερίδα διοργανώθηκε στο Athenaeum InterContinental την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009 από την εταιρεία ΠΡΟΘΕΣΗ Α.Ε (μέλος του Ομίλου Εταιρειών της NEOSET).

Μετά το τέλος της ομιλίας του Αμερικανού οικονομολόγου, στη διάρκεια των ερωτήσεων από το ακροατήριο, ο κ. Παπανδρέου έλαβε τον λόγο και ρώτησε αν η «πράσινη ανάπτυξη» θα μπορούσε ν' αποτελέσει απάντηση στην κρίση. Ο Paul Krugman απάντησε ότι τα μέτρα που σχετίζονται με την «πράσινη ανάπτυξη» μπορούν να ενισχύσουν την αγορά, με την έννοια ότι επιβάλλουν νέες προδιαγραφές στις επιχειρήσεις, είπε όμως ότι στο πρόγραμμα Ομπάμα δεν αποτελούν τον βασικό πυλώνα και ότι δεν προσφέρουν άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης. (Δείτε εδώ)

Ο νομπελίστας καθηγητής - ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δε γνωρίζει πώς να επενδύσει τα χρήματα (1,4 εκατομμύρια δολάρια!) που του δόθηκαν από την Σουηδική Ακαδημία τον περασμένο Οκτώβριο, και ομολόγησε ότι τα έχει καταθέσει σε τράπεζα για να εισπράττει τους τόκους - μας είπε πως αν ήμασταν έξω από την ΟΝΕ θα μας συμβούλευε την υποτίμηση του νομίσματός μας ως πανάκεια! Καλά, πώς το σκέφτηκε ο "φιλάνθρωπος" νομπελίστας; Γι’ αυτό δε συγκινούμαι από τους “ειδικούς” και τα νόμπελ τους, που συνήθως δίδονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. «Στη διάρκεια της κρίσης, ακόμη και αν ήθελε ένα κράτος, δεν μπορεί να αποχωρήσει από το ευρώ. Ενδέχεται όμως να αποδειχτεί στο τέλος πιο κερδισμένη η Βρετανία από την υποτίμηση της στερλίνας» υπογράμμισε ο κ. Πωλ Κρούγκμαν.
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Επειτα από την ομιλία του αμερικανού οικονομολόγου, στη διάρκεια των ερωτήσεων από το ακροατήριο, ο κ. Παπανδρέου έλαβε τον λόγο και ρώτησε αν η «πράσινη ανάπτυξη» θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στην κρίση. Ο κ. Κρούγκμαν απάντησε ότι τα μέτρα που σχετίζονται με την «πράσινη ανάπτυξη» μπορούν να ενισχύσουν την αγορά, με την έννοια ότι επιβάλλουν νέες προδιαγραφές στις επιχειρήσεις, είπε όμως ότι στο πρόγραμμα Ομπάμα δεν αποτελούν τον βασικό πυλώνα και ότι δεν προσφέρουν άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση της ύφεσης.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=259949

Ανώνυμος είπε...

Καλά, αυτά είναι τα μεγαλειώδη μυαλά με τα οποία είπε ότι θα κυβερνήσει ο Γιωργάκης;