Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι μας, "επιβεβαιώνουν" τις προβοκάτσιες κατά της ελληνικής οικονομίας!

Στο παιχνίδι της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας χορεύουν από την περίοδο της δεκεμβριανής παρδαλής επανάστασης, ξένα ΜΜΕ, συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Οι εγχώριοι προβοκάτορες και μεγαλοδημοσιογράφοι του καναλαρχικού συστήματος, άλλο που δε θέλουν και «επιβεβαιώνουν» αμέσως της καταγγελίες κατά της χώρας μας. Καταγγελίες ολοφάνερα στημένες και σχεδιασμένες να πλήξουν τη δανειοληπτική ικανότητα της χώρας. Τι θα πει αυτό; Ισχυρές οικονομίες που υποφέρουν από αδυσώπητη κρίση ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ εις βάρος αναπτυσσόμενων χωρών για να καλύψουν τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν από τα προγράμματα ενίσχυσης τραπεζών και επιχειρήσεων που κατέρρευσαν στο εσωτερικό τους. Επιχειρήσεις που στήριξαν τα «σχέδιά» τους σε ανύπαρκτα κεφάλαια και εικονικές επενδύσεις. Και όλα αυτά σε χώρες με χαμηλό επενδυτικό ρίσκο και ανύπαρκτη υποτίθεται οικονομική επικινδυνότητα.
Το πρακτορείο Ρόιτερ σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ «κατέρρευσε» την Ελλάδα. Και φυσικά ανέβηκε το επιτόκιο δανεισμού της. Τα εγχώρια παπαγαλάκια, «με το χαμόγελο στα χείλη» δεν τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους σε αυτή την απίστευτη προβοκάτσια και σχεδόν κατέβαλαν κάθε προσπάθεια επιβεβαίωσης της ανυπόστατης είδησης. Στήνουν πλάτες σε αυτούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα οικονομικά πράγματα της χώρας. Οι πραγματικοί εμπρηστές της ελληνικής κοινωνίας και οι ηθικοί αυτουργοί των κουκουλοφόρων είναι αυτοί οι περισπούδαστοι δημοσιογράφοι που θέτουν το κομματικό συμφέρον του μεγαλοκαναλάρχη τους πάνω από το συμφέρον της χώρας. Έχουν μετατρέψει τα δελτία ειδήσεων σε χυδαία παραπληροφόρηση και νομίζουν ότι είναι προφήτες του μέλλοντος. Κάθε κατηγορία εναντίον της χώρας γίνεται «είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου» και αναβαπτίζεται στα ελληνικά δελτία σε τετελεσμένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ζούμε τη χειρότερη τηλεόραση της «ελεύθερης» ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Τόσο απόλυτα συντονισμένη σε ξένες προβοκάτσιες και τόσο απόλυτα χειραγωγημένη από εσωτερικά και άπληστα συμφέροντα. Υποταγμένη σε βολεμένα, αυθαίρετα και κακομαθημένα οικονομικά κέντρα που έμαθαν στο παρελθόν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως σατράπηδες και να βλέπουν τον ελληνικό λαό ως «εργαλείο» πραγματοποίησης των παμφάγων διαθέσεών τους!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο θέμα αλλά τώρα για την κρατική πασοκοκρατούμενη ΕΡΤ η ερώτηση: Μήπως βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1980 που τότε η κρατική ΕΡΤ (την οποία πληρώνει και το 42% του ελληνικού λαού που ψήφισε Ν.Δ)αρχιζε με Ανδρέα και τέλειωνε με Ανδρέα τον οποίο θυμιάτιζε ατελείωτα με λιβανωτούς περισπούδαστων σχολίων και ειδήσεων; Γιατί αυτή η άθλια τότε ΕΡΤ -για την οποία κάναμε πορείες προς το ραδιομέγαρο, επειδή τότε ήταν η μοναδική πηγή πληροφοριών και δεν πρόβαλε τίποτα άλλο παρά μόνο Ανδρέα- εξακολουθεί να παραμένει άθλια. Στο σημερινό πρωϊνό μαγκαζίνο με τον Τ.Σπηλιόπουλο και την Κ.Μπακογιάννη, ο πρώτος αυτός δημοσιογράφος διαβάζοντας τον καθημερινό Τύπο , σχολίαζε αρνητικά μεν τα φιλοκυβερνητικά φύλλα, θετικά μεν τα αντιπολιτευτικά. Ποιός εξουσιοδότησε αυτόν τον κύριο με τα κρύα αστεία, να σχολιάζει τις ε/φ. ΄Η θα τις διαβάζει και θα δίνει την εικόνα του Τύπου αντικειμενικά, ή να δηλώσει ότι είναι ο Κύρτσος ή ο Κακαουνάκης του κρατικού καναλιού. Τα δε ρεπορτάζ στρέφονταν κυρίως στην κυρία που έχει το περίπτερο (σήμερα τα περίπτερα είναι ανώνυμες εταιρείες από τον τζίρο που κάνουν) απέναντι από την Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και ήθελε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να τις χαρίσει όχι μόνο τα χρέη του 2008 όταν της έκαψαν το περίπτερο τα αναρχοβλαμενα (πολύ σωστά) αλλά και τα χρέη του 2007. Οταν ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε στον προαναφερόμενο δημοσιογραφίσκο όλα αυτά και είπε ότι συνεβούλευσαν την κυρία να πάει στο Πρωτόκολλο του Δήμου να καταθέσει μία αίτηση για να ενσκύψουν και σ΄αυτά τα χρέη της, αλλά αυτή αρνήθηκε, ο κ. Σπηλιόπουλος απάντησε ως ο δικηγόρος της κυρίας, μη λαμβάνοντας υπόψη ό,τι του έλεγε ο αντιδήμαρχος.

Κατόπιν αυτών αγαπητέ Βασίλη , γιατί να μεμφόμεθα όλους αυτούς τους μεγαλοδημοσιογράφους που λες όταν το μαγαζί που το πληρώνει και ο αριστερός αλλά και εγώ ο δεξιός δηλ. η ΕΡΤ εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο των ψευδοπροοδευτικών δυνάμεων;.

Εγώ σου προτείνω να έχεις μια καθημερινή ενημέρωση για όλα αυτά που κρύβουν οι ψευδοπροοδευτικοί μεγαλοκαρχαρίες δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν τα κοντοπίθαρα και τα χοντροκαμωμένα αφεντικά τους ....

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ :Το πολύ σωστά που έβαλα παραπάνω αναφερόταν στο "να της χαρίσει". Αυτό για να μη παρεξηγηθώ.