Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Εσείς μείνατε στα αναβολικά; Στο Πεντάγωνο καλλιεργούν ολόκληρα άκρα για στρατιώτες!

Η πρώτη φάση στο πεντάγωνο του στρατιωτικού προγράμματος για την αναπαραγωγή άκρων , ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινο δέρμα και να καλλιεργήσουν μάζες αδιαφοροποίητων κυττάρων που μπορούν να αντικαταστήσουν τμήματα δέρματος που έχουν υποστεί ακόμα και ανεπανόρθωτη μέχρι σήμερα ζημιά.
Το WPI (Worcester Polytechnic Institute) κατάφερε να αποσπάσει μια ετήσια επιχορήγηση $570,000 για να διατεθεί σε έρευνα για την καλλιέργεια «ανθρώπινων» ιστών. Στην επιχορήγηση συμμετείχε και το «blue-sky research arm» του Πενταγώνου. "Ο αρχικός στόχος αφορούσε την αντικατάσταση μυών που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές” σύμφωνα με τον καθηγητή βιοτεχνολογίας Raymond Page . ο επόμενος στόχος συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα "Restorative Injury Repair", σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η πλήρης αντικατάσταση(ή αποκατάσταση) ολοκληρωτικά κατεστραμμένων ιστών στο πεδίο της μάχης (μυών, νεύρων, δέρματος κ.λπ.).
Το πιο εύκολο τμήμα θεωρούνται οι μυς, μια και έχουν από τη φύση τους την ικανότητα της αποκατάστασης τραυματισμένων μυών. Ακόμα και στην απλή γυμναστική τραυματίζονται μυς και πολύ γρήγορα αποκαθίστανται με φυσικό τρόπο. Αν όμως ο μυς χαθεί στο πεδίο της μάχης τώρα δίνεται η δυνατότητα καλλιέργειας σε άλλο τμήμα του σώματος και ο νέος ιστός να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση των πληγωμένων μυών.
Pentagon Plan to Regrow Limbs: Phase One, Complete

1 σχόλιο:

V for Vlamenoi ;) είπε...

Αυτά να τα βλέπουν όσοι δαιμονοποιούν την έρευνα που επιχορηγείται / παράγεται για στρατιωτικούς σκοπούς...