Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

τα "ψέματα Πασόκ" για την ανεργία

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το ψέμα πάει σύννεφο στο Πασόκ. Η όλη συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι περιστοιχίζεται από επικίνδυνους συμβούλους και ανεύθυνους πολιτικούς συντρόφους που διακατέχονται από ακόρεστη βουλιμία για εξουσία. Στο σχεδιάγραμμα(είναι από τη "Ναυτεμπορική") βλέπετε την εξέλιξη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, το τέταρτο τρίμηνο κάθε έτους. Παρά ταύτα στο Πασόκ επιμένουν στα ψέματα επειδή δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε θέσεις, ούτε προτάσεις:

... η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ανέργων τον περασμένο Δεκέμβριο
Για άλλη µία φορά, το ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίµα πανικού. Το ποσοστό ανεργίας το Δεκέµβριο του 2008 ήταν 8,9%, παραµένοντας στα ίδια επίπεδα µε το Δεκέµβριο του 2007 (8,9%). Η άνοδος των ανέργων κατά 50.000 και του δείκτη ανεργίας από 7,8% τον Νοέµβριο σε 8,9% τον Δεκέµβριο αποτυπώνει αναμενόμενη εποχική διακύµανση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007, και κατά την αντίστοιχη περίοδο (από τον Νοέµβριο στο Δεκέµβριο), είχαµε αύξηση των ανέργων κατά 65.000, µε το ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται από 7,6% στο 8,9%. Σημειώνεται ότι οι άνεργοι εν µέσω οικονοµικής κρίσης, τον Δεκέµβριο 2008 είναι 4.000 λιγότεροι από τον Δεκέμβριο 2007.
... ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε η ανεργία δεν θα µμειώνονταν συνεχώς από 11,3% το πρώτο τρίµηνο του 2004, στο 7,9% το τέταρτο τρίµηνο του 2008, εν µέσω διεθνούς οικονοµικής κρίσης. Είναι το µμικρότερο ποσοστό ανεργίας για το τέταρτο τρίµηνο του έτους από το 1998, έτος από το οποίο η Έρευνα Εργατικού Δυναµικού άρχισε να διεξάγεται σε τριμηνιαία βάση. Η κυβερνητική πολιτική έχει συνέχεια, συνέπεια, µε
ορατά αποτελέσµατα.

... ότι η Κυβέρνηση κατεβάζει το ποσοστό της ανεργίας µε τη µερική απασχόληση και τα Stage.
Οι απασχολούµενοι σε προγράµµατα stage δεν ξεπερνούν τους 20.000. Ο αριθµός αυτός επηρεάζει την ανεργία σε ποσοστό 0,3%, εποµένως η µείωση της ανεργίας δεν οφείλεται σε αυτά τα προγράµµατα.
Το ποσοστό µερικής απασχόλησης είναι ιδιαίτερο χαµηλό και ανέρχεται στο 5,7% του συνόλου των απασχολουµένων. Μάλιστα, από το σύνολο αυτών των εργαζοµένων, µόνο το 43% έκανε αυτή την επιλογή διότι δεν µπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό µερικής απασχόλησης στην ΕΕ-27 ανέρχεται στο 18,5%.

36 σχόλια:

blogger είπε...

Επειδή κι εγώ σήμερα με την "ανεργία" ασχολούμαι και επειδή βαριέμαι να λέω τα ίδια πράγματα, παραθέτω λινκς που αποδεικνύω τα ψέμματα και τα μαγειρέματα της Ν.Δ. σε σχέση με την δήθεν μείωση της ανεργίας...

http://krogias.blogspot.com/2009/03/blog-post_9483.html

http://krogias.blogspot.com/2009/03/blog-post_8352.html

Παπουτσάκης είπε...

Το blog σου Κρόγια είναι πολύ βαρύ και δεν μπορώ να μπω εύκολα με τις χαμηλές ταχύτητες που έχουμε εδώ ....
Πάντως το Πασόκ είναι υπερβολικό όπως και σε πολλά άλλα σημεία των ισχυρισμών του.
Η επίσημη ανεργία ήταν πολύ μεγαλύτερη επί Πασόκ, ενώ σήμερα με παγκόμσια κρίση δεν αγγίζει τα ρεκόρ Πασόκ!!!!!

blogger είπε...

Ε, αφού το λες εσύ... έτσι θα είναι :)
Για την ταχύτητα λέω.

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπουτσάκη σε διαβάζω καθημερινώς τις τελευταίες 20 ημέρες και συμφωνώ με πάρα πολλά από αυτά που γράφεις.
Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος πλέον είναι το εξής: Η Ν. Δ. δεν έχει στελέχη. Είναι όλοι τους ανεπαρκείς. Δεν μπορώ να βλέπω συζητήσεις πλέον στην τηλεόραση. Δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν ούτε για τα αυτονόητα. Μήπως τους χρειάζεται φροντιστήριο;

Παπουτσάκης είπε...

Μάλλον πρέπει να μαζευτούμε να τους κάνουμε κανένα φροντιστήριο...
Όλο και κάτι θα μάθουν.....

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Γιώργο τα νούμερα βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο που έβγαιναν και επί ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει αλλάξει τίποτα εκτός από την δική σας στάση απέναντί τους. Αλήθεια το Stage που δαιμονοποείτε (για το 0,3%) ποιανού ιδέα ήταν; Η Κοινωνική εργασία που λέτε τώρα τι ακριβώς είναι εκτός από Stage II;

blogger είπε...

Μα πως δεν άλλαξαν! Μη με κάνεις να τα γράφω πάλι ή να τα κάνω copy-paste... τα έχω στα link μου. Τρομερές αλλαγές έγιναν στον τρόπο υπολογισμού της ανεργίας!

Άλλος μάρτυρας είναι τα εργατικά κέντρα (και τα γαλάζια παρακαλώ!) Για ρίξε μια ματιά στις ανακοινώσεις που βγάζουν και τα ξαναλέμε.

Βασίλη, τα stage δεν λειτουργούσαν με αυτόν τον αυθαίρετο τρόπο όπως λειτουργούν επί Ν.Δ. Τώρα πλέον στην ίδια θέση γίνεται ΠΑΛΙ ανανέωση του ΙΔΙΟΥ εργαζομένου!
Εκατοντάδες έχουν βγει και το έχουν καταγγείλει αυτό.
Πήρατε ένα πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας και δημιουργήσατε έναν νέο στρατό συμβασιούχων. Αν θυμάμαι καλά για αυτό κατηγορούσατε το ΠΑΣΟΚ (και είχατε δίκιο εν μέρει). Όμως κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Δυστυχώς.

Για την κοινωνική εργασία, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Εξήγησέ μου για να καταλάβω δηλαδή, γιατί έχω την εντύπωση ότι πάλι ερμηνεύουμε κατά το δοκούν.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΠΑΣΟΚΟΙ μπορούν να δεχτούν αυτά τα ίδια αποτελέσματα που δείχνουν την μείωση και όχι την αύξηση όπως διακυρήσουν. Απόδειξη μεγαλύτερη για τον καθένα μας, το να κοιτάξει γύρω του, στους φίλους και γνωστούς και να θυμηθεί πόσοι από αυτούς ήταν άνεργοι επί ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και οι κράχτες του για ακόμη μια φορά ψεύδονται.

blogger είπε...

Εντάξει, ανώνυμε... αν εσύ βλέπεις γύρω σου εργασιακή ευημερία, τότε φίλε μου, σας αξίζουν αυτοί που ψηφίσατε...

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε κρόγια πες τις αερολογίες σου αλλού. Νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο? Ας μας πεί ο Γιωργάκης ποιός είναι ο εργασιακός μεσαίωνας και πως θα τον αλλάξει? Θα κάνει πιο διάφανη και ελαστική την εργασία? Θα εφαρμόσει ανασφάλιστη εργασία για τους νέους, όπως κάποτε πρότεινε? Ή θα μας βάλει να κάνουμε όλους κοινωνική εργασία, όπως στις σοβιετίες, δηλαδή ούτε φράγκο στην τσέπη?

blogger είπε...

Ίδιες και απαράλλαχτες ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί χιλιάδες φορές.

ΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
Τι έχει κάνει δηλαδή η Ν.Δ.;
Για πείτε μου. Αφού λέτε ότι μείωσε την ανεργία... ΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΕ?

Με ποια μέτρα ακριβώς;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος της ΝΔ είναι που δεν απέλυσε όλα τα ΠΡΑΣΙΝΑ γρανάζια που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να χρειάζονται όλο και περισ΄΄οτερο λάδωμα.

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα για τον "κουρασμενο" ασσο του play station ,οπως θα μεινει στην ιστορια δεν εχει σημερα?
Ασε την ανεργια γιατι αυτο το βιωνει στο πετσι του Ελληνας και ξερει τι γινεται σημερα, οσες αρλουμπες και να γραψεις στην απελπιδα προσπαθεια σου να βαλεις χερι στην ετοιμοροπη αθλιοτητα που μας κυβερνα...

Με εκτιμηση
babis

Ανώνυμος είπε...

Θα και θα και θα και θα
πάψε ρε Τζέφρυ παραμυθά

Ανώνυμος είπε...

12,7% επίσημη ανεργία το 1999 !!!!!
Απιστεύτου.....

Ακούγεται πολύ Σημιτικό.
Τί έλεγε το Γιωργάκι άραγε τότε;

Μούγκα στη στρούγκα.

Ανώνυμος είπε...

Οσο αφορα τον σοβαρο και τιμιο αγωνιστη Κρογια εχω να πω να μην αναλισκεται σε τετοιους χωρους.Δεξια φανατισμενα blog ειναι και απλα κανουν το ασπρο μαυρο..δεν μπορεις να τους αντιμετωπισεις σοβαρα..εχουν απογυμνωθει πλεον.Ειδαμε.. παθαμε.. μαθαμε...Εδω χρειαζεται μονο πλακα πλεον και αφησε το εργο αυτο σε μας τους μη ειδικους..Σου συνιστω να συνεχισεις την καταπληκτικη σου εργασια στο blog σου για να μαθαινουμε ειδησεις μια και μονο απο τα blog τις μαθαινουμε,ενα απο τα οποια ειναι και το δικο σου.
Με εκτιμηση

babis

Ανώνυμος είπε...

babia
Ο κόσμος βαρέθηκε την κλάψα του ΠΑΣΟΚ και την ψευτιά των blogs που μόνο τον ήλιο δεν έχουν για σύμβολο. Ας ασχοληθείτε με τα πεθαμένα σας sites μιας και κούρασαν. Έρχονται νέα και πιο φρέσκα που δεν είναι παραρτήματα του Καρχιμάκη.

Ανώνυμος είπε...

Ξερω, ξερω ολα αυτα θα ειναι αποτελεσμα της σκληρης εργασιας που αποφασισε να κανει απο τουδε και στο εξης ο κουρασμενος ασσος του play station..

Με εκτιμηση

babis

V for Vlamenoi ;) είπε...

Κρόγια, λίγο αφότου άρχισα να σχολιάζω στο blog σου, απηυδησμένους προφανώς με είχες ρωτήσει: "Φίλε Νίκο, αρχίζεις και με ενοχλείς...
Σου ανέθεσαν εργολαβία να σχολιάζεις όλα μου τα ποστ;"

Τις τελευταίες ημέρες σε βλέπω ιδιαίτερα ομιλητικό, έγινες συνάδελφος;

http://krogias.blogspot.com/2008/12/viva-la-revulotion.html

Απαντήσεις υπάρχουν και είναι κι αυτές χιλιοειπωμένες, αυτές τις απαντήσεις που δεν ήθελες μάλλον να παρουσιάζω στο blog σου και γι αυτό με έκανες block.

Όπως εδώ: http://krogias.blogspot.com/2009/01/17-272.html

Καληνύχτα ήλιε καληνύχτα...

blogger είπε...

Nick, ξύπνα. Βγήκε ο Ήλιος...

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε αντιηλιακό γρήγορα. Ο ήλιος προκαλεί καρκίνο.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια το ΠΑΣΟΚ λέει ψέμματα. Μόνο με αυτά κατορθώνει να παραπλανά. Όπως κι ο Αντρέας κορόιδεωε τους Έλληνες, έτσι και ο βλακογιώργος θέλει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με τα ψέμματα του οι πράσινες βδέλες ετοιμάζονται να ρουφήξουν το εισόδημα του λαού. Γι'αυτό σκούζουν τώρα οι πράσινες χρυσοπληρωμένες βδέλες. Δεν θέλουν να πληρώσουν εισφορές γιατί δεν έχουν μάθει να πληρώνουν.

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Το αλλο με τον Τοτο το ξέρετε; Μόλις πριν λίγο μεσάνυχτα 23ης προς 24ης Μαρτίου, όταν λυσσομανά ο άνεμος και η βροχή πέφτει ραιν θρου, βγαίνει ο Τριανταφυλλόπουλος και παρουσιάζει δημοσκόπηση στη Ζούγκλα του που δείχνει:

Καταλληλότερος ο χαζοτζέφρυ για πρωθυπουργός!!!!!!!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 15%!!!!!

ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ!!

Ας είναι, μας έκανε και γελάσαμε νυχτιάτικα ο Γιώτα5 δημοσιογράφος. Να είναι καλά,κι αυτός και η Κιμ και ο Τζεφρογιώργος και η Τζεφρομάδερ Μαργκαρετ Τσαντ....!Γελάσαμε αληθινά!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:50 είμαι σίγουρος οτι κάποια στιγμή πρίν απο μερικές δεκαετίες ήσουνα στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ αποθεώνοντας τον Ανδρέα. Οι Πασόκοι της δεκαετίας του '80 είχαν κάποιον φανατισμό που μου θυμίζει απίστευτα τον δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Παιδιά, σὰ θέτε αργηγιά, πρωθυπουργοί να είστε
ἐμένα νὰ ρωτήσετε νὰ σᾶς ὁμολογήσω
τῆς αφεντιάς τὰ βάσανα καὶ τῶν κλεφτῶν τὰ ντέρτια.

Δώδεκα χρόνους ἔκανα στοὺς κλέφτες καπετάνιος.
Ζεστή πίτσα δὲν ἔφαγα, δὲν πλάγιασα σὲ στρῶμα,
τὸν ὕπνο δὲν ἐχόρτασα, τοῦ ὕπνου τὴ γλυκάδα,
τὸ χέρι μου δεν έπιασε του στέϊσιον το πλήκτρο .

Καπετάν κωστάκι

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν μπορεί να λέει ψέματα γιατί είναι υπόλογος στο κίνημα της σοσιαλιστικής διεθνούς. Δεν γίνεται να κοροϊδεύει τον κόσμο. Είναι πραγματικός ηγέτης και δεν καταφεύγει σε λαϊκισμούς και ψευδολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο στο wolf

Η μεγάλη κατρακύλα τής χώρας συντελέστηκε τη δεκαετία τού 80. Τότε πού η ΝΔ ήταν αδύναμη, πολιτικά καί κοινωνικά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Οι νταβατζήδες κάνουν τα αδύνατα δυνατά να αποδυναμώσουν τον Καραμανλή για να πέσουν μετά ανενόχλητοι στη μάσα, το φαγοπότι και τα λουτρά δημόσιου χρήματος.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Ξέρουμε που οδήγησε η φυγή του Βενιζέλου από την Ελλάδα και του Κ. Καραμανλή το 63. Σήμερα δε θα γίνουν σφαγές και χούντες αλλά θα χυθεί πολύ αίμα στο δημόσιο πλούτο που περιμένουν με αγωνία να κατασπαράξουν τα φιλαράκια του Γιωργάκη στις Τράπεζες και στις εργολαβίες.

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζετε ότι ο Γιωργάκης θα σώσει την Ελλάδα με γεύματα και χρηματοδότες τα κανάλια είστε γελασμένοι.
Το παιχνίδι είναι και πάλι σικέ και σημαδεμένο. Πασχίζουν να τον βγάλουν για να διευρύνουν τα κέρδη τους και όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Οι φίλοι μας Πασόκοι βλέπω δεν αντιλαμβάνονται καθόλου αυτή την παράμετρο. Νομίζουν ότι οι νταβατζήδες τους αγαπούν επειδή στηρίζουν Γιώργο στα έντυπα τους και στα δελτία των μαστροπών της παραπληροφόρησης!

Ανώνυμος είπε...

Ένας άνθρωπος καλοαναθρεμμένος που αντιμετωπίζει τη ζωή light. Που ,στα δύσκολα, δυσκολεύεται να λάβει αποφάσεις με τη δικαιολογία οτι δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ.
Ένας ,όπως δείχνει, μπον βιβέρ ίσως η καλύτερη παρέα για ψαράκι και μπυρίτσα. Ένας El Cid των ανικάνων, καταλληλότερος μονο δημοσκοπικά που αντιλαμβάνεται οτι ο ΚΑΝΕΝΑΣ είναι πολύ καλύτερος του. Κλεισμένος στο φρούριο της εξουσίας του, η οποία παραχωρήθηκε ,πρώτα στους όποιους Ρουσόπουλους και ύστερα στους Σουφλιάδες και τις Ντόρες.
Και κούράστηκε ο αειθαλής.

Τί έκανε και κουράστηκε, έσκαβε;

Εμείς ,οι γυναίκες μας,οι πατεράδες και οι μανάδες μας ανεβαίνουμε καθημερινά τον Γολγοθά της μικρής και ασήμαντης ζωής μας και κουραζόμαστε. Μα συνεχίζουμε, δε σταματάμε. Δεν τα παρατάμε. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε.

Και εκείνος κλεισμένος στο χρυσό κλουβί της Δύναμης ,άπραγος και ανίκανος, κουράστηκε, τα παρατά. Με αφορμή το όποιο εμπόδιο θα βρεθεί μπροστά του, εδώ η εκλογική ήττα. Δεν έχει μάθει να πολέμά, δεν γνωρίζει ούτε να κερδίζει ούτε να χάνει. Το μόνο που ξέρει είναι να φεύγει.
Ε, ας φύγει απο τώρα, ας τελειώσει απο εμάς, να τελειώσουμε και εμείς μαζί του να ησυχάσουμε όλοι.

Ειμαι ο Κώστας ,έχασα , και μόλις τελείωσα.

Ανώνυμος είπε...

Καταπέλτη για την κυβέρνηση Καραμανλή αποτελούν οι συστάσεις της Κομισιόν προς την Αθήνα που θα δοθούν επισήμως σήμερα. Ζητούν πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας (από το 2009 έως το 2013) ενώ επισημαίνουν ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν ευθύνεται η διεθνής κρίση αλλά η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απορρίπτεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε ο κ. Παπαθανασίου, ενώ απαιτείται η μείωση μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% να υπάρξει εντός δυο ετών- αντί τριών, που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Κομισιόν σχολιάζοντας τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα («κεφαλικός» φόρος και πάγωμα μισθών στο Δημόσιο) σημείωναν ότι αυτά κινούνται μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν επαρκούν για να φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, διαφορετικά η Ελλάδα θα έχει έλλειμμα πάνω από 4% του ΑΕΠ το 2010! Στο κείμενο των συστάσεων της Κομισιόν (σ.σ. που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ»), αλλά και στα συνοδευτικά έγγραφα, ζητούνται πέντε χρόνια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ξεκινούν με τη διετία 2009-2010 και τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω από το 3% και συνεχίζονται μέχρι το 2013 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

«Αποτύχατε»
Στις συστάσεις- που αναμένεται να υιοθετηθούν από το επόμενο ΕCΟFΙΝ, στις αρχές Απριλίου- ξεκαθαρίζεται ότι για την υπέρβαση του ελλείμματος που παρατηρείται στην Ελλάδα δεν ευθύνεται η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή, «στην περίπτωση της Ελλάδας, η μελέτη των συναφών παραμέτρων... δεν μοιάζει θετική και δεν υποδεικνύει την ύπαρξη έκτακτων συνθηκών που να επιτρέπουν την απομάκρυνση από την καθιερωμένη προθεσμία για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος». Στο δε έγγραφο της Κομισιόν για το υπερβολικό έλλειμμα της Ελλάδας αναφέρεται πως «ειδικότερα, το έλλειμμα δεν προέκυψε από κάποιο ασυνήθιστο γεγονός ή κάποια σοβαρή οικονομική ύφεση. Η πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ έφθασε το 4% το 2007, πριν υποχωρήσει στο 3% το 2008... γεγονός που σημαίνει ότι η Ελλάδα απολάμβανε καλούς οικονομικούς καιρούς το 2007 και το 2008. Επιπλέον, η υπέρβαση από το όριο αναφοράς (σ.σ. 3%) δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωρινή...».

Σύμφωνα με τον κ. Αλμούνια και την Επιτροπή, λόγω των διευρυνόμενων μακροοικονομικών ανισορροπιών και το αυξανόμενο δημόσιο χρέος, η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει πολιτική σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής ήδη από το 2009, με μέτρα περικοπής των δημοσίων δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, έτσι ώστε το έλλειμμα να πέσει κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2010. Πρακτικά αυτό σημαίνει περιορισμό του ελλείμματος σε μια διετία κατά 1,25% (σ.σ. 2,8 δισ.). Όμως, όπως λέει η Κομισιόν, αυτός ο δρόμος της προσαρμογής πρέπει να συνεχιστεί και πέρα από το 2010 «ώστε να επιταχυνθεί η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μέχρι το 2013».

Το κείμενο των συστάσεων είναι ιδιαίτερα απαξιωτικό για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που παρουσίασε ο κ. Παπαθανασίου. Αναφέρει ότι δεν προβλέπει καμιά δημοσιονομική προσαρμογή για το 2009, ούτε αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα για το 2010. Χαρακτηρίζει επίσης το σενάριο για την ανάπτυξη, στο οποίο βασίζονται όλα τα συμπεράσματά του, «ευνοϊκό». Η προθεσμία
Ο κ. Αλμούνια ζητά «τη βελτίωση της λειτουργίας του προϋπολογισμού, με την αύξηση της διαφάνειας, τη συγκρότηση μηχανισμών για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πρωτογενών δαπανών, την πλήρη εφαρμογή των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων στα συστήματα υγείας και συνταξιοδότησης».

Επιβεβαιώνοντας και σχετικά δημοσιεύματα των «ΝΕΩΝ», η Επιτροπή ζητά να μπει τάξη στον τρόπο συλλογής των στοιχείων που παρέχονται στις Βρυξέλλες- και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει με μέτρα για τη βελτίωση της στατιστικής διοίκησης και την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων».

Ο Χοακίν Αλμούνια, επικαλούμενος και τις Συνθήκες, εισηγείται στο ΕCΟFΙΝ να τεθεί το χρονοδιάγραμμα της 24ης Οκτωβρίου, εντός του οποίου η Ελλάδα θα πρέπει αφ΄ ενός μεν να έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για το 2009, αφ΄ ετέρου να έχει ανακοινώσει προς την Κομισιόν - άρα και προς τον ελληνικό λαό- τα πρόσθετα μέτρα που προτίθεται να λάβει εντός του 2010. Στη συνέχεια, μεταξύ 2009 και 2010, θα πρέπει να υποβάλει έκθεση για τα αποτελέσματα που είχαν αυτά τα μέτρα.

socrates είπε...

Οι πασόκοι νομίζουν ότι κάνοντας το άσπρο μαύρο πείθουν κάποιους.
Πριν από μιά πενταετία δουλειές στις αγγελίες υπήρχαν μόνο για ασφαλιστές και μεσίτες.
Δηλαδή χωρίς μισθό.
Άει σιχτίρ πιά με τα πράσινα ψέματα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τα λέει αυτά 'τα νέα';
Ε τι περίμενες από τέτοιες φυλλάδες.
Αυτοί θέλουν να καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και η ευρωζώνη γιατί ακολουθούν τις εντολές της CIA και των Άγγλων.
Ακόμα δεν το κατάλαβες;
Η Αγγλική οικονομία έχει καταρρεύσει και αυτοί τάχουν βάλει με την ελληνική

Ανώνυμος είπε...

Κάντε τόπο να περάσει.
Αφήστε τον, μην τον κρατάτε άλλο.
Έχει σχέδιο και λόγο τιμής.
Είναι ο πρόεδρος με το ποδήλατο, το κομπολόι και ένα ρολόι που δεν δουλεύει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΝΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

Σήμερα η υπουργός εργασίας ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ανακοίνωσε την ένταξη του επαγγέλματος του πρωθυπουργού στα βαρέα και ανθυγεινά επαγγέλματα.

Έτσι μία αδικία αιώνων ήρθη.
"Είναι τοις πάσιν γνωστό το πόσο κουραστικό έχει γίνει το επάγγελμά μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός, δικαιώνοντας έτσι τη ρήση του ΒΥΡΩΝΑ "ΠΟΙΝΗ ΕΚΤΙΩ"

Ανώνυμος είπε...

Αμφισβητεί το ΠΑΣΟΚ γιατί σου λέει πως είναι δυνατόν να έχει πέσει η ανεργία, ενώ τότε εμείς προσπαθούσαμε με κάθε δυνατό κόλπο να τη ρίξουμε.
Αδιόρθωτοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Νομίζουν ότι μόνο εκείνοι τα καταφέρνουν καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Εκλεκτοί και αγαπητοί μου φίλοι..

Πάντα σημαντικά νέα από το χάλι που μας κυβερνά...
Έτσι…..
Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του. Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό σχέδιο και πρωτοβουλίες. Δημοψήφισμα κατά της συντήρησης σε Ελλάδα και Ευρώπη οι ευρωεκλογές. Από τη χθεσινή εισήγηση του Γ. Παπανδρέου στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα:
- Παραδομένη η σημερινή κυβέρνηση στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.
- Γιατί έχει σημασία η νίκη του ΠΑΣΟΚ: τα διλήμματα των ευρωεκλογών.
2. Ψέματα, ψέματα, ψέματα. Κόλαφος η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική πολιτική της αποχωρούσας κυβέρνησης Καραμανλή.
- Πρώτον, η Ελλάδα για δεύτερη φορά σε 5 χρόνια μπαίνει σε επιτήρηση.
- Δεύτερον, η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι για το οικονομικό αδιέξοδο δεν φταίει η διεθνής οικονομική κρίση αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν.
- Τρίτον, «αδειάζεται» πλήρως ο κ. Καραμανλής και το επιχείρημά του για τις «έκτακτες συνθήκες».
3. «Ελαστικοποίηση» εργασιακών σχέσεων: η αλήθεια χωρίς διαστρεβλώσεις.
4. Ολυμπιακή: 1,5 δις ευρώ το κόστος για τους Έλληνες πολίτες. Περιμένουμε το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Η δήλωση της χθεσινής ημέρας: «Ο πρωθυπουργός είναι παρών με όλο του το

σφρίγος». Ευ. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος




Πάντα με εκτίμηση

babis