Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

«Επιστήμονας» επιμένει ότι “στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 ο ήλιος θα επιτεθεί στη Γη”


"Μέρες κολάσεως" θα ζήσει ο πλανήτης τα μεσάνυχτα, 22 Σεπτεμβρίου 2012! Ο ουρανός πάνω απ’ το Manhattan θα σκεπαστεί από μια καυτή κουρτίνα! Σε 90 δεύτερα θα έχουν νεκρώσει ενεργειακά οι μισές Πολιτείες των ΗΠΑ. … Μέσα σε ένα χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πεθάνει από την επίθεση μιας βίαιης ηλιακής θύελλας. Ακούγεται γελοίο. Σοβαρότεροι επιστήμονες αντιλέγουν ότι ο ήλιος δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τόσο βαθιά καταστροφή στη γη, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. [...]
Η επιφάνεια του ήλιου αποτελείται από μια κυλιόμενη μάζα πλάσματος . Τμήμα αυτής της μάζας διαφεύγει προς το διάστημα και ταξιδεύει ως ηλιακός άνεμος. Κατά διαστήματα, ο ηλιακός αέρας μεταφέρει δισεκατομμύρια τόνους πλάσματος. Μια βολίδα γνωστή ως στεφανιαία μαζική εκτίναξη. Εάν χτυπούσε τέτοιος αέρας τη γήινη μαγνητική ασπίδα, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αληθινά καταστρεπτικό.
Η εισβολή του πλάσματος στην ατμόσφαιρά μας προκαλεί τις γρήγορες αλλαγές στη διαμόρφωση του γήινου μαγνητικού πεδίου και τις μεταβολές των μαγνητικών ρευμάτων.
Το αυξανόμενο ΣΥΝΕΧΕΣ ρεύμα δημιουργεί τα ισχυρά μαγνητικά πεδία που διαποτίζουν το μαγνητικό πυρήνα του «γήινου μετασχηματιστή». Στους συνήθεις μετασχηματιστές που κατασκευάζει ο άνθρωπος τέτοιες μεταβολές στο ρεύμα λειώνει τις καλωδιώσεις και καταστρέφει εν τέλει το μετασχηματιστή. Αυτό ακριβώς συνέβη στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ τον Μάρτιο του 1989, και έξι εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν 9 ώρες χωρίς ρεύμα. Ο επιστήμονας που βλέπει κόλαση το 2012 θεωρεί ότι τεράστια κύματα ηλιακού ανέμου θα χτυπήσουν τον πλανήτη σε τρία χρόνια και θα έχουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα.
Space storm alert
Power to the People: 7 Ways to Fix the Grid, Now
Think Negawatts, Not Megawatts
Store Power in Super Batteries
Deliver Clean Energy to Distant Cities

Δεν υπάρχουν σχόλια: