Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Στο Πασόκ σκέφτονται από τώρα το «ξύλο που θα φάνε»!

Στη σέντρα βγάζει ο Λοβέρδος την μέχρι στιγμής λαϊκίστικη και δημαγωγική πολιτική του Πασόκ, σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο". Οι διαπιστώσεις του σε αρκετά σημεία είναι "κομματικά" ορθές, το Πασόκ βρίσκεται όμως στο «σημείο μηδέν». Δεν υπάρχει επιστροφή στο δρόμο που χάραξαν! Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα των επιλογών τους. Της δημαγωγίας και των ψεύτικων παροχών που ενέκρινε προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος για να «μας βγάλει από την κρίση», αφού τα "λεφτά υπάρχουν" και ο Καραμανλής τα βάζει στο σεντούκι ή τα δίνει με προεκλογικά κριτήρια! Σε καμιά χώρα του κόσμου η αντιπολίτευση δεν τόλμησε να προχωρήσει σε ακοστολόγητες παροχές και άνευ ουσίας, θορυβώδεις και αυτονόητους "εθνικούς στόχους", χωρίς σχέδιο και μελέτη….. Το Πασόκ νομίζει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε "νέο 1981", όπως διατυμπανίζει ο «ανανήψας» Άκης Τσοχατζόπουλος. Άρα υπάρχουν περιθώρια εξαπάτησης των αναποφάσιστων. Η εκλογική πελατεία εντάξει θέλει τα δικά της, κάτι διορισμούς, κάτι διευκολύνσεις …… μπορούν να ελεγχθούν δια της κομματικής πειθούς ή με μια κρατικοποίηση (π.χ. της Εθνικής Τράπεζας, όπως αφήνουν να εννοηθεί για να ονειρεύονται θέσεις στο Δημόσιο οι «φίλοι»)…

Ο κόσμος ξέρει τι θα πει Πασόκ και σε περίπτωση που επιτευχθούν τα σχέδια της καναλαρχίας και των μεγάλων συμφερόντων και πραγματοποιηθούν τα πολυπόθητα σενάρια εκλογικής νίκης του «συστήματος Πασόκ» δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος. Μια και μιλάμε για υλοποίηση ακοστολόγητων παροχών που "προσφέρονται" αφειδώς, όποτε ο πρόεδρος βρεθεί μπροστά σε μικρόφωνο! Τη στιγμή που βαδίζουμε σε παγκόσμια κρίση και κανένας οικονομολόγος δεν γνωρίζει τον ορίζοντά της! Δικαιολογίες του τύπου κάναμε λάθος, δεν υπήρχαν λεφτά, βρήκαμε "καμένη γη" θα έχουν πολύ μικρό αντίκρισμα στην κοινωνία που θα έχει απορροφήσει ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις. Πολύ ορθά ο Λοβέρδος προβλέπει ότι «αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές ο δρόμος θα είναι στρωμένος όχι με ανοχή αλλά με… βρεγμένες σανίδες!». Στη σημερινή συγκυρία απαιτείται ρεαλισμός, συναίνεση, ειλικρίνεια και επανεξέταση των πελατειακών σχέσεων που διαμορφώθηκαν την μεταπολίτευση με αιχμή του δόρατος την «χρυσή δεκαετία» του 80. Την εποχή που ο Αντρέας έβγαζε από την αφάνεια τους "καταπιεσμένους" και τους εξασφάλιζε "ελπίδες" προσωπικού βολέματος και φαγοπότι στο δημόσιο. Αυτά είναι χαραγμένα στην κομματική μνήμη του ""κινήματος"..... Οι εποχές όμως των πράσινων καφενείων, του διχασμού και της "ιδεολογίας" των συντεχνιακών συμβιβασμών ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όποιος δεν το βλέπει θα το μετανιώσει! Ενώ οι πονηρές σκέψεις για έλεγχο της κοινωνίας με την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και τα σχέδια προβοκάτσιας που απεργάζονται στα …… υπόγεια της Ιπποκράτους, να ξέρουν ότι βρίσκουν ανταπόκριση μόνο στους γνωστούς σκληρούς πυρήνες της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης»! Οι υπόλοιποι αμφιβάλλουν …..

«Θα φάμε ξύλο αν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο Λοβέρδος,
τουλάχιστον δε σκέφτεται όπως αυτά τα μαμακισμένα τους Νεοδημοκράτες που τους αδειάζουν την τσέπη τα λαμόγια του κόμματος και είναι ευχαριστημένα, γιατί τους πηδάνε οι δικοί τους και όχι οι Πασόκοι.
Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Ο Λοβέρδος δίνει άλλοθι στον εαυτό του σε περίπτωση που (ο μη γένοιτο) εκλεγεί ο Γιωργάκης για πρωθυπουργός. Μετά θα λέει "εγώ τα λεγα".
Τώρα τελευταία αρχίζει να κινείται κι ο Βενιζέλος. Βλέπει "Παπανδρεϊκή" παρένθεση;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΖΑΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, 'Η ΜΗΠΩΣ-ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ.. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΝΑΙ ΡΕ ΑΓΟΡΑΚΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΑΝ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗΣ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΙ. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΙΝΗΣΤΕ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΡΙΜΑΔΟ-ΣΑΝΙΔΑ (ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΣΑΣ) ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΛΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΦΕΡΑΝ. ΦΑΠ-ΦΑΠ-ΦΑΑΠ-ΦΑΑΑΠ-ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΑΓΚΕΣ!

Παπουτσάκης είπε...

θα ήταν καλύτερα να βάραγες τα μούτρα σου με χαστούκια μια και για να συνέλθεις μάλλον τα χρειάζεσαι!
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να δω το γιωργάκη σας να σώζει την Ελλάδα και τον πλανήτη με τις πράσινες απάτες!!
Αλλά αν από τώρα τρώτε χαστούκια τότε ...... άστα Χαράλαμπε! Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 5.32 εισαι απιθανος!
10 με τονο.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη πλάκα οι στόχοι του χαζοκούταβου Γιωργάκη για την οικονομία!
Θα μειώσει τη φοροδιαφυγή, θα αυξήσει τις συντάξεις, θα εξαφανίσει τα ολιγοπώλια και θα μειώσει τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.
Δεν μας λέει όμως πως θα τα καταφέρει όλα αυτά τα ωραία.
Σςςς, είναι το μεγάλο του ΜΥΣΤΙΚΟ που θα μας το φανερώσει μόνο όταν προκηρυχθούν οι εκλογές.
Πιο πρίν δεν το λέει, για να μην του το αντιγράψει ο Καραμανλής.
Γιώργο μου η συνταγή σου για να τα πετύχεις όλα αυτά πρέπει να είναι τρομερή περίπτωση, σχεδόν ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ.
Τέτοιο ΟΥΦΟ που είσαι τέτοιες παλαβωμάρες λές!
(Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο χαζoύλης και έχουμε κάτι για να μας διασκεδάζει να ξεχνάμε την παγκόσμια κρίση.)

Ανώνυμος είπε...

5:32, δεν σε καταλαβαίνω.
Παρόλη την απειρία και την αγαθότητα του καραμανλή σαν πρωθυπουργού ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ με το γιωργάκη;
Ο ένας είναι ο καλύτερος (πλήν λίγο τεμπελάκος) μαθητής της τάξης και ο άλλος είναι ο πιό καθυστερημένος, από το ίδρυμα βρε φίλε μου, πως να στο πώ;
Να διώξουμε τον Καραμανλή για να φέρουμε το χαζό γιό της αμερικανοεβραίας κυρίας τσάντ;
Εάν είναι να πάμε για χειρότερα μένουμε και εδώ που είμαστε.
Πάλι κέρδος θα έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

1. ΠΑΣΟΚ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Πόση ευθύνη μπορεί να επικαλεστεί ένα κόμμα του οποίου δεκάδες παλιά στελέχη έχουν κατακρεουργήσει την οικονομία και την ηθική της χώρας και όμως ζητούν ΠΑΛΙ την ψήφο μας;
Εντάξει, να εμπιστευθούμε τον κύριο Παπανδρέου σαν ένα καινούργιο ηγέτη αλλά τί θα γίνει με τη βρώμικη προίκα των στελεχών που κουβαλάει από το παρελθόν; Μπορείς να μου ζητάς πάλι την ψήφο μου όταν μοστράρεις φάτσα-κάρτα το Χρυσοχοίδη, τον Παπουτσή, τη Βάσω, τη Δαμανάκη, το Ρέππα, το Λαλιώτη και όλο το κακό συναπάντημα;
Διώξε πρώτα κύριε Παπανδρέου τη φύρα και ξαναμιλάμε.
Για ποιά αλλαγή να σε ψηφίσω, αφού σας ξέρω από παλιά.
Δηλαδή εάν αλλάξω τον αρχηγό του Ολυμπιακού αυτό σημαίνει ότι άλλαξε και η ομάδα; Αφού όλη άμυνα, η επίθεση και το κέντρο είναι οι ίδιοι παίκτες ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΟΜΑΔΑ;

2. ΠΑΣΟΚ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Εντάξει, τη θέλω την προοπτική αλλά που είναι, δείξτη μου και θα είμαι δίπλα σου.
Όταν ρωτάνε τον κ. Παπανδρέου για το σχέδιό του για την οικονομία απαντάει με ευχολόγια (χρήμα στο λαό, άφθονη περίθαλψη, εξαιρετική παιδεία, θα πάρω από τους πλούσιους και θα τα δώσω στους φτωχούς, τέρμα η ανεργία κλπ, εξαιρετικά πρωτότυπα πράγματα).
Ωραία, εμένα μου αρέσουν αυτά.
Όταν τον ρωτάς (όπως πρόσφατα στο Ζάππειο) πώς συγκεκριμένα θα τα κάνεις αυτά απαντά ότι θα σας πώ μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.
Μάλλον το οικονομικό του πρόγραμμα θα είναι τόσο φοβερό που το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό για να μην του το κλέψει ο Καραμανλής.
ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
Εντάξει ρε φιλάρα, μας δούλευε ο πατέρας σου αλλά ήταν και μάγκας και γλυκόλογος και καπάτσος, αλλά να μας δουλεύει και ένας κουραμπιές πάει πολύ.
Κλείνω για να μην πώ καμμιά βαριά κουβέντα, γιατί τα πήρα πάλι στο κρανίο.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,
Σας αρέσει να σας πηδάνε μόνο και μόνο επειδή είναι Νεοδημοκράτες.
Ήμαρτον πιά.
Παρατηρητής

Παπουτσάκης είπε...

παρατηρητή,
δεκτές οι ενστάσεις του,
αλλά θα ήταν προτιμότερο να μην βρίζεις .
θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις βατές εκφράσεις το ίδιο έντονες ....

Αν αρχίσουμε να βρίζουμε ο ένας τον άλλο θα γίνει της πόπης. Ευτυχώς δεν είμαστε δημοσιογράφοι για να ευτελίζουμε κάποιους που διαφωνούν!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έχετε αντιληφθεί όλοι σας και όλοι μας ότι αποτελούμε το νερο στο μύλο τους; Άραγε υπερασπιζόσαστε με τέτοιο πάθος τα προσωπικά σας συμφέροντα; Ενεργείτε με βάση αυτά ή τη φανέλα που σας φόρεσε η οικογενειακή (συνήθως) παράδοση. Το μήλο κάτω από τη μ΄λιά, δηλαδη.. Κι αν το ζήτημα είναι ιδεολογικό για κάποιους, πως παγιδεύονται τόσο σκληρά μεσα στον κομματισμό και την ποδοσφαιροποίηση; έκανε λάθη το ΠΑΣΟΚ; Η απάντηση είναι ΝΑΙ 100%. Αποδοκιμάστηκε; ΝΑΙ, και πάλι η απάντηση. Τωρά τα ερώτηματα στρέφονται στην ΝΔ. Προς το παρόν υπάρχει απάντηση μόνο στο πρώτο. Ένοχοι σκανδάλων και διαφθοράς. Θα αποδοκιμαστούν; Είδομεν..