Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

«Ζω για να δω τον Λαλιώτη να επιστρέφει για τρίτη φορά στο ΠΑΣΟΚ»

Ποιός το είπε;
Κουίζ υψηλής δυσκολίας: Θα δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στον Κώστα Λαλιώτη τον προεκλογικό ρόλο που δεν του έδωσε το 2007;
Το ερώτημα της «ολικής επαναφοράς» του κυκλοφορεί σαν φάντασμα πάνω από τα χαλάσματα της Χαρ. Τρικούπη - ως γνωστόν εδώ και μία εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ μετακόμισε σε ιλουστρασιόν εγκαταστάσεις. Οταν ρωτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου, είπε ότι δεν έχει ιδέα. Μετά ανακοινώθηκε μια εκλογική επιτροπή -υπό τον Ραγκούση- και ο Κώστας ήταν μέσα. Εξ οφίτσιο. Μαζί με άλλους εβδομήντα.
Στις εκλογές του 2007 ο Λαλιώτης απέρριψε υπόδειξη του Παπανδρέου να πάει στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιώς. Μετά είχε «όχι» και στην 6η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επακολούθησε μια τελετή εγκατάστασής του στο Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου». Αλλά δεν ξαναπάτησε το πόδι του στο νεοκλασικό της οδού Πειραιώς. Κανονικός πρόεδρος του Ιδρύματος δεν έγινε ποτέ.
Εγκαταστάθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Καμιά σχέση με τα παλαιά μεγαλεία. Το πάνω χέρι στον πολιτικό σχεδιασμό τον είχαν άλλοι πλέον. Μπορεί κι ο ίδιος να μην ήθελε πολλά-πολλά εκείνη την περίοδο προβλέποντας την ήττα. Μετά τις εκλογές εκχώρησε εν λευκώ την ψήφο του στον Γιώργο. Αλλά στο συνέδριο που επακολούθησε το άστρο του, για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, δεν έλαμπε.
Το θέμα της επιστροφής του σε επιτελικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ τίθεται εκ νέου - αν και δεν είναι σαφές ποιος το θέτει.
Ο μόνος που μπορεί να έχει αγωνία είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Είπε σε ανύποπτο χρόνο: «Ζω για να δω τον Λαλιώτη να επιστρέφει για τρίτη φορά στο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: