Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Απέτυχε παταγωδώς και η υποδοχή των «ηρώων» της «κρητικής επανάστασης»!

«Kρητική επανάσταση» χωρίς τους Κρητικούς γίνεται; Ναι αν παρακολουθείς κανάλια και ραδιόφωνα της Αθήνας και του Ηρακλείου. Άσχετα αν οι ίδιοι οι Κρητικοί δεν κατάλαβαν ποιο ακριβώς ήταν το νόημα της «αντίστασης»! Όσο για κάποιες φάτσες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «επανάσταση», στα καφενεία έλεγαν, ότι πήραν μηνιάτικο από το κόμμα και «δεν έχουν ελιά να κρεμαστούν»! .

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει όλους αυτούς που κλαίνε μαζί με την προεδράρα του Πασόκ. Ο λαός κατάλαβε ότι όλα έγιναν για «να πέσει η Κυβέρνηση» και «να κλάψει ο Γιώργος»! Άντε και να ζητήσει ο Παπακωνσταντίνου, παραιτήσεις υπουργών! Οι Κρητικοί ούτε στην «ηρωική» υποδοχή στο λιμάνι πήγαν, παρά την υπερπροβολή που έγινε, ούτε έφυγαν από τα χωράφια τους. Έφτυσαν κανονικά αυτούς που προσπάθησαν να τους ρίξουν σε έναν υποκριτικό «αγώνα» χωρίς κανένα στόχο ουσιαστικά. Γιατί αν ακούσατε εσείς κανένα στόχο, άλλο τόσο άκουσα κι εγώ. Κάτι για νέες καλλιέργειες που θα τις μάθουμε όταν έρθει ο Παπανδρέου στην κυβέρνηση και ενισχύσεις, χωρίς να διευκρινίζεται από πού και προπάντων για ποιόν! Συνήθως οι κολλητοί τα τρώνε….

Η στρατηγική των κινητοποιήσεων ήταν καθαρά για τις τηλεοπτικές ανάγκες κάποιων μεγαλοστελεχών του «κινήματος». Στρατιωτάκια στο έργο ήταν κομματικοί καρχαρίες και φανατικοί εγκάθετοι με απεριόριστο φανατισμό και πολιτικό μίσος. Όλοι ξέρουν ότι κίνητρό τους δεν ήταν το λάδι. Μόνο το show και η «γραμμή του κόμματος» τους ενδιέφερε. Αν ο υπουργός τους έλεγε ότι ικανοποιεί το αίτημα των 100 εκατομ. αμέσως θα ζητούσαν 200. Αυτοί δεν ήθελαν ούτε 500. Μόνο τζερτζελές να γίνει και τηλεοπτική φασαρία. Ο κόσμος κατάλαβε ότι τους κορόϊδευαν και τους γύρισε την πλάτη. Εάν ο «αγώνας» ήταν γνήσιος πάνω από 100.000 θα ανταποκρίνονταν στις εκκλήσεις τους και όχι 1500 άτομα! Θα κατέκλυζαν τις πλατείες της Κρήτης χιλιάδες αγρότες απ’ όλη την Κρήτη. Τώρα ο αγώνας ήταν παλλαϊκός στον αέρα των ραδιοφώνων. Πούλησαν στην υπόλοιπη Ελλάδα φύκια για μεταξωτές κορδέλες Αλλά με έξοδα πληρωμένα, παλλαϊκός ξεσηκωμός δε γίνεται. Δίκιο με όρους κομματικής επικοινωνίας δεν υπάρχει. Όταν έχεις δίκιο και είσαι ειλικρινής, η εικόνα έρχεται μόνη της και είναι πανίσχυρη. Δεν χρειάζεται τις ψευτιές καλοπληρωμένων speakers και μαϊμούδων αγροτών……

Δεν υπάρχουν σχόλια: