Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ο "επαναστατικός" παροξυσμός στα τοπικά ΜΜΕ συνεχίζεται…..

Η πλάκα σήμερα στα ραδιόφωνα του Ηρακλείου ήταν όταν βγήκε αγρότης, παρόντας στα επεισόδια (υπήρχαν και τέτοιοι) και είπε ότι τα δακρυγόνα έπεσαν πριν έρθει ο Παπανδρέου στο λιμάνι και κανένας δεν αντελήφθη ότι πλησίαζε. Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι «φτάνει» ο αρχηγός και είδαν κάποιους να τρέχουν προς το μέρος του. Έβαλαν τότε μια δημοσιογράφο, επίσης παρούσα, που πάσχιζε να ανατρέψει τα λεγόμενά του. «Αποδείξτε το» φώναζε! «Εγώ είδα να σημαδεύουν τον Παπανδρέου»! Βγήκαν καπάκι κάποιοι άλλοι και δούλευαν κανονικά τα δάκρυα του προέδρου, ως θεατρινισμό στυλ Μάρθα Βούρτση: «Βάλτε Springsteen» φώναζε ο έρμος παραγωγός. «όχι όχι μην τον βάλετε, είναι κοντός κι’ αυτός. Σα ντο Μαρκογιαννάκη»! –«Δεν έχετε πολιτική ευγένεια κύριοι όπως ο πρόεδρος».

Ακούγονταν στο background το «Ήλιε φονιά πως άφησες να γίνει το κακό» Και συμπλήρωνε ο παραγωγός, στεντόρεια: «Σκοτώσανε το Γιώργο, το σταυραϊτό και τον Αυγερινόόόόό». Βγάλανε καπάκι κάποιον που ωρύονταν και απειλούσε ότι «αυτά τα λόγια που θα πω, απ’ την καρδιά μου βγαίνουν», «Αλί και τρισαλή, θα πά να μπαλωτάρω το Γκαραμαλή, κι' ας πάω φυλακή»! Επίσης πολύ πλάκα είχε ο τύπος που φώναζε ότι, καλά κάνανε και ρίξανε δακρυγόνα στη μούρη του Γιώργου, για να θυμάται και να μη ρίχνει κι’ αυτός στους αγρότες:«αλλά κάθε εξουσία ίδια είναι». Προς ΚΚΕ, έγερνε αυτός. Κάποιον άλλον έπιασε στιχουργικός οίστρος: «μπλόκο μπλόκο το γκαημό μου, κλαίω και παραμιλώ και το Γιώργη αγαπώ»….

Περιττό να σας πω ότι στην πυρά κατέκαψαν τον Μαρκογιαννάκη (ο κοντός) και τον Αυγενάκη, που τόλμησε να καταγγείλει ως μισθοφόρους τους «οργισμένους» αγρότες που μετέβησαν στον Πειραιά και τόλμησε να κατονομάσει τον Κουράκη ως σπόνσορα της «επανάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: