Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Από τα ομόλογα στις φωτιές : μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου

Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που...οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ....... ........ και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα - ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια "επιτυχία" που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία" στις 28 Αυγ 2007. Προσωπικά το βρήκα στο blog του dexter:"Συντηρητικές Προσεγγίσεις"

8 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Το θαύμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!!!

Τριάντα χρόνια μετά την μεταπολίτευση όλοι οι δεξιοί πολίτες καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα η αριστερά μπορεί να παρανομεί, μπορεί να καταστρέφει, αλλά κανείς δεν μπορεί να την ακουμπήσει.

Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας είναι ίδιοι και απαράλλακτοι. Μεταφέρουν το μίσος στα παιδία τους ανακαλύπτουν νέους τρόπους να αμφισβητήσουν την εξουσία και γενικά βρίσκουν απίθανους λόγους για να ξεκινήσουν νέους αγώνες. Δυστυχώς για αυτούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και απολύτως κατανοητά και από τον πιο ηλίθιο άνθρωπο. Παρότι κατάφεραν μετά την μεταπολίτευση να ελέγχουν τα ιδεολογικά πόστα και να χαρακτηρίζουν προδότες του δεξιούς τους συμπολίτες δεν κατάφεραν να βγάλουν από μέσα τους το μίσος για την Ελλάδα και τον ελληνισμό και να ταυτιστούν με αυτό το κράτος.

Τα επεισόδια μετά την ατυχία (και όχι δολοφονία) του θανάτου του 16χρονου έδειξαν πως κάποιοι ονειρεύονται τέταρτους γύρους και νέους αγώνες εναντίον της δεξιάς. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η εν λόγω κυβέρνηση δεν είναι καθόλου δεξιά. Η μήπως το σύμφωνο ελεύθερης βοσκής –συγγνώμη συμβίωσης , η Ελληνοποιηση μεταναστών και η μείωση των εξοπλισμών φανερώνουν δεξιό προσανατολισμό. Και μην ακουστεί ότι δεξιός είναι ο φιλελεύθερος και ο καπιταλιστής γιατί τότε οι αντάρτες του Σύριζα είναι δεξιό-μουτρα και βρωμο-φασίστες. Μόνο κάποιος να δει τα οικονομικά των πολιτικών του αλλά και των υποστηρικτών του αλλά και τα έσοδα των Μ.Κ.Ο. που πρόσκεινται σε αυτό θα διαπιστώσει ότι όχι ριζοσπάστες αλλά ούτε κατά διάνοια αριστεροί δεν είναι. Εκτός και αν δέχονται τον όρο αριστεροί των σαλονιών ή αριστεροί με δεξιές τσέπες.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που ψηφίζουν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της παιδείας στην ευρωβουλή για να δείξουν ότι είναι υπέρ της Ευρώπης και στην Ελλάδα ακυρώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να οργανώσει έστω τα Πανεπιστήμια , που οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε τρώγλες, στέλνουν τα αγγελούδια τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού μένουν στα καλύτερα σπίτια στο Λονδίνο (βλέπε Kings Cross, notting Hil) και όταν έρχονται στην Ελλάδα πουλάνε μαγκιά και αριστερίτιδα.

Από την άλλοι οι βλάκες που λέγονται δεξιοί ντρέπονται να πουν ότι είναι συντηρητικοί και λουφάζουν για το καλό του τόπου. Δεν προκαλούν, δέχονται ανίκανους και κλέφτες να παίρνουν θέσεις στο δημόσιο , τους πρασινο-χίτωνες να απειλούν τους συναδέλφους τους (θα σας γ…..) και να κραυγάζουν, όχι επειδή νοιάζονται για την χώρα αλλά για να αυξήσουν το καθαρό εισόδημα χρησιμότητας τους. Τα Συριζάκια από την άλλη εξέλεξαν ένα αστέρα και μέσω των free press εφημερίδων της κυρίας Σωτης ,του Γρηγόρη και όλου του εκφυλιστικού συνονθυλεύματος επιχειρούν να μας πείσουν πως όλοι είμαστε μετανάστες (λες να χάλασε ο καθρέφτης) , ότι το να είσαι αδελφή είναι προτέρημα και άλλες αηδιαστικές πιπεράτες ιστορίες για σεξουαλικά συμπλέγματα όλα ικανά για να σου προκαλέσουν χρόνιες ενοχλήσεις στο στομάχι. Μάλιστα αν προσθέσουμε και τις απόψεις τους για τη θρησκεία και τη έννομο τάξη σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτούμε ψυχολόγο.

Τώρα το αν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι έρθουν στον σωστό δρόμο θα είναι θαύμα και θα πρέπει να ορισθεί ως επέτειος. Και όταν λέω ορθός δρόμος δεν εννοώ να γίνουν σαν «τα μούτρα μας», αλλά να παύσουν να καίνε ,να καταστρέφουν και να ανατρέπουν τους νόμους αυτής της χώρας. Γιατί ίσως θα έπρεπε να ξέρουν όταν επιτίθεσαι χωρίς λόγο και εκνευρίζεις τους υπόλοιπους τότε τα πράγματα δυσκολεύουν . Εννοώ ότι ωραία είναι όταν καταστρέφεις περιουσίες, χαλαρά και ωραία, αλλά τι θα γίνει όταν θα θερίσουν θύελλες;
http://dexter-dexter1.blogspot.com/

Παπουτσάκης είπε...

* Οι δεξιοί μιλούν μόνο αν και η φωνή τους είναι αποκλεισμένη από τα αριστεροπλημυρισμένα ΜΜΕ. Οι αριστεροί σκοτώνουν (Τρομοκρατία 17Ν κτλ). Οι αριστεροι καίνε και ρημάζουν (κουκουλοφόροι) Οι αριστεροί καταλύουν το κράτος (Καταλήψεις) Οι αριστεροί καταλύουν την δημοκρατία.(Δυο φορές 46% η ΝΔ και κυβερνά με 151 βουλευτές ). Οι αριστεροί νοθεύουν την δημοκρατία (Το 95% των ΜΜΕ είναι αντικυβερνητικά και διαπλεκόμενα )

* Λοιπον, νομιζω οτι συμφωνουμε όλοι ότι το 15χρονο δεν ήταν αγωνιστής της ελευθερίας αλλά ένας κακομαθημενος πιτσιρικας, ενδεχεται να υπήρξε και "γνωστος - άγνωστος" σε κανα γήπεδο ή αλλού. Αν, λέω ΑΝ, αποδειχτεί από την βαλλιστική εξέταση ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε και ότι η συμπεριφορά του πιτσιρικά είταν εριστική και προβοκατόρικη (που ήταν αφού πετούσε μπουκάλια - βια που μπορει να δικαιολογεί το εν βρασμό ψυχής) τότε συμφωνα με τους ΝΟΜΟΥΣ αυτού του κράτους η ποινή που πρέπει να επιβληθεί..

* Τώρα, αφού έγινε το τραγικό συμβάν, βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα αποθημένα τους καίγοντας την Αθηνά. Για μια ακόμα φορά, η ‘δεξιά’ κάθισε στη άκρη για το καλό του τόπου δίνοντας τόπο στην οργή. Είναι καιρός, για την βάση της ‘δεξιάς’ να αφυπνισθεί γιατί αλλιώς, πες, πες, πες, ο Καραμανλης και οι υπόλοιποι κυβερνώντες θα πάνε στο σπιτάκι τους να βρούνε την ησυχία τους και δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα για μια άλλη μια εικοσαετία.

* ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ που έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε προπονητήρια αναρχικών. ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ δημόσιων σχολείων και κτιρίων που εθίζουν τα παιδιά στην παραβατικότητα και τα ωθούν σε ακραίες συμπεριφορές . ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ τους διαδηλωτές που χτυπάνε αστυνομικούς. Γελοιοποιούν το κράτος ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ επιτέλους όποιον κρατά στα χέρια του μολότοφ και καδρόνια και τα εξαπολύει εναντίων αστυνομικών. Η ατιμωρησία γεννά παραβατικότητα.

* (συνέχεια) Θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα στους "μεγαλοδημοσιογράφους" των κεντρικών δελτίων ειδήσεων , ξέρετε όλους αυτούς που τους "φυλάνε" ένστολοι αστυνομικοί , γιατί τα βάλανε με τον αστυνομικό που πυροβόλησε στον αέρα χθές στα "αλητάκια" στην Νέα Σμύρνη, αν ήταν αυτοί αντιμέτωποι με 60 "αλητάκια" που τους πετούσαν πέτρες και δοκάρια τί θα έκαναν? τρεχάτε ποδαράκια μου θα έκαναν και αν είχαν όπλο θα πυροβολούσαν ή όχι. Θα τρελλαθούμε δηλαδή τί να έκαναν οι αστυνομικοί???

http://dexter-dexter1.blogspot.com/

Παπουτσάκης είπε...

Μήπως να αφυπνιστούμε;

Τα τελευταία 5 χρόνια παρατηρείται μια συνεχιζόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σχετικά με τα εθνικά θέματα. Όπως είναι φανερό η κοινή γνώμη , η αλλιώς οι πολίτες της χωράς αγνοούν παντελώς τις εξελίξεις των εθνικών θεμάτων και ασχολούνται κυρίως με τα όσα τους προβάλουν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Λίγοι στην Ελλάδα γνωρίζουν και ενημερώνονται για τις πραγματικές εξελίξεις στην ασφάλεια ,την εξωτερική πολιτική και τα αμυντικά θέματα.

Πριν από ένα χρόνο όλοι οι έλληνες πληροφορήθηκαν πως ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Βαρντασκα (Σκόπια) με σκοπό να εκδηλώσει τη συμπαράσταση του στην εθνικιστική κυβέρνηση των Σκοπίων. Πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν αφίσες της οικολογικής κίνησης που συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν τα Σκοπιά ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Δεκάδες free press εφημερίδες που κατακλύζουν τους σταθμούς του μετρό καταπιάνονται με τα σοβαρά ζητήματα των εθνικών θεμάτων και οι συγγραφείς τους εκδηλώνουν με μισός τα ανθελληνικά τους αισθήματα, διατυμπανίζοντας πως οι ίδιοι είναι προοδευτικοί και οι αντιφρονούντες φασίστες. Διαμορφώνουν μια στρεβλή εικόνα για τα εθνικά θέματα και ανιστορούν με ζηλευτή ακρίβεια τα γεγονότα των ελληνοτουρκικών και ελληνο-βαλκανικών σχέσεων.

Στην διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων υπερασπίζονται θέσεις οι οποίες είναι κατάφορα αντίθετες με τα ελληνικά συμφέροντα. Οι Έλληνες πάντα έχουν άδικο, όποιοι πιστεύουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι ο κρυφός πόθος των Ελλήνων είναι φαντασμένοι και επικίνδυνοι. Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική , ο Ελληνικός στρατός ήταν στρατός κατοχής και πραγματοποίησε σφαγές (λες και οι αντίπαλοι μας ήταν άγγελοι φωτός) στην Κύπρο οι Έλληνες και ο εθνικισμός τους κατέστρεψαν την ειρηνική συμβίωση και άλλες συναφείς προοδευτικές αηδίες που εξοργίζουν και τον πιο αδιάφορο για τα κοινά πολίτη.

Παρόλα αυτά τα ενδο-ελλαδικά κέντρα συνεχίζουν να κραυγάζουν για ανθρωπινά\ δικαιώματα και για νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών αδιαφορώντας και προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Για αυτούς τα εθνικά θέματα δεν υπάρχουν. Η εθνική ασφάλεια δεν απειλείται από την είσοδο χιλιάδων μουσουλμάνων!!! Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα!!! Οι γείτονες δεν μας απειλούν. Φυσικά οι τούρκοι δεν διεκδικούν τίποτα , oΑλβανικός εθνικισμός είναι φαντασία μας και τα σχέδια για διάσπαση της Ελλάδος συνομωσιολογίες!!!

Οι ειδήμονες στα εθνικά θέματα σπαζοκεφαλιάζουν προσπαθώντας να βρουν λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα έχοντας στο ερευνητικό τους μικροσκόπιο τις διεθνείς σχέσεις και τους συσχετισμούς δυνάμεων. Η εμμονή τους αυτή και οι διαμαρτυρίες(απόλυτα ορθές) τους για την μη ρεαλιστική προσέγγιση της εξωτερικής μας πολιτικής τους στερεί την δυνατότητα να δουν πως οι αντίπαλοι μας έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό και διαφθείροντας συνειδήσεις και δομές, διαμορφώνουν τις συνθήκες για την διάλυση του ελληνισμού στην περιοχή. Δεν χρειάζεται να εξαπολύσουν πυραύλους για να μας πλήξουν. Χρησιμοποιούν την μαλακή ισχύ και τα βρώμικο χρήμα για να διαβρώσουν εκ των έσω την Ελλάδα. Η συνταγή έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν από τους νατοϊκούς υπερατλαντικούς φίλους μας. Τώρα δοκιμάζεται και στην Ελλάδα. Οι χώροι της ανθελληνικής προπαγάνδας και οι συνωμοτικοί κύκλοι είναι γνωστοί. Η προκλητική στάση των πολιτικών μας σε ζητήματα μετανάστευσης είναι επίσης γνωστή. τα μέτωπα πολλά ,τα πρόσωπα και οι κύκλοι καλά προστατευμένοι. Το ερώτημα ,όμως ,παραμένει: θα καταλάβουμε πως τα εθνικά θέματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εσωτερική κατάσταση μιας χώρας ή θα βρεθούμε προ εκπλήξεως όταν θα είναι πολύ αργά;

http://dexter-dexter1.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο,.ο Σουϊντον είπε:

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.

Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Απολαμβάνω πραγματικά κείμενα τα οποία αναπαράγουν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να ασκούν κριτική ή να αποφεύγουν να δουν την αλήθεια από τη λαϊκή σκοπιά. Είναι και τούτο βέβαια ένα μέσο κριτικής προς το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, ρε παιδιά, όχι άλλες συνωμοσίες. Κουράζουν. Ας σταματήσουμε να κάνουμε αντιπολίτευση στους Αμερικανούς και την αντιπολίτευση. Αν είναι αμερικανική σκευωρία -όπως υπαινίσσεστε ξεκάθαρα- γιατί τότε να διατηρούμε τόσο καλές σχέσεις, όσο θέλει ο Πρωθυπουργός και η Ντόρα;

Ethnikofrones είπε...

δειμιε,
Συνομοσιωλογια συνομοσωλογια στο τελος θα μας πεις οτι η 11 Σεπτεμβριου δεν ηταν δουλεια απο μεσα.

πες μου κατι γιατι στο τελος θα μας τρελανετε ολους . ειστε τοσο πολιτικά τυφλοί που δεν καταλαβαινετε τι γινετε γυρω σας η τα παίρνετε για να μας σπατε τα νευρα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ {ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΓΑΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ} ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ:
"ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΗΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΗ. Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ.
ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΑΝΙΑΣ.
ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"

ΔΗΛΑΔΗ δημιε εσυ απο τα παραπανω που δημοσιευτηκαν στο βημα στις 29.6.2007 τι τα θεωρεις συνομοσιωλογια. δηλαδη αν σου πω οτι ο κ.παπανδρεου ειναι φιλαρακι των αμερικανων , οτι ο συριζα ειναι κομμα τρομοκρατης και οτι οι Αμερικανεβραιοι μας εχουν στην μπουκα συνομοσιωλογος ειμαιη μηπως εσυ πολιτικα υποπτος!!
δηλαδη για να το καταλαβω πρεπει να φτασουν τα μεμετια (μην με πεις ρατσιστη ειμαι , γιατι εχω ποντιακο αιμα στις φλεβες μου, και μην σου θυμισω τι μας εκαναν τα "αδελφια " οι Τουρκοι)μεχρι την λαμια για να δεχτειτε οτι μας πολεμουν.

Μην επανελθεις με τα περι συνομωσιολογιας γιατι ενας απλος πολιτικος νους θα σκεφτει.
Οποιος φωναζει για συνομωσιολογια ειναι συνομωτης.

---------------------------------

"Το οτι πασχω απο μανια καταδιωξης δεν σημαινει οτι δεν με καταδιωκουν"
Ο μετερνιχ του 20ου αιωνα και μετρ της συνωμοσιας . Ποιος αλλος ο Χενρυ Κισινγκερ.

Με υπογραφη dexter μελος της ομαδας Ε. (ωχ δεν επρεπε να το γραψω αυτό).!!!!!!!!

Ethnikofrones είπε...

exastal γιατι μου κλεβεις τα κειμενα !!!!!!!!!

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ,
DEXTER.

ΥΓ . ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΑΝ ΔΩ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΙΡΕΤΣΙΣΜΑΤΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»
Του Brady Kiesling*

Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Ελληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ηταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Ελληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το
νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων στο παρελθόν και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η ελληνική αστυνομία είναι εκτός ελέγχου. Η δέουσα αντίδραση της κοινωνίας απεικονίστηκε από τον ταλαντούχο σκιτσογράφο της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή, ο οποίος στις 9 Δεκεμβρίου ζωγράφισε μια πένα να διαπερνά τρεις αστυνομικούς με την επισήμανση «συγγνώμη, εξοστρακίστηκε».

Καθώς περπατούσα στη Φιλελλήνων και έβλεπα τους εμπόρους να μαζεύουν τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, μου ήλθε στο μυαλό η «Kristallnacht», η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Ας μην λησμονούμε άλλωστε ότι οι βανδαλισμοί των καταστημάτων των Εβραίων από τους Ναζί, το 1938, ξεκίνησαν από τη δολοφονία ενός Γερμανού διπλωμάτη στο Παρίσι από έναν Εβραίο θερμοκέφαλο. Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό, ζει και βασιλεύει στον κόσμο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Γι' αυτό πρέπει να τους λούσουμε με βενζίνη και φωτιά. Για να τους φέρουμε σε απόσταση βολής, δεν πρέπει να διστάσουμε να σπάσουμε καταστήματα ή να προβούμε σε εμπρησμούς.

Αναμφίβολα, οι Ελληνες δημοσιογράφοι θα προσβληθούν από την εν λόγω σύγκριση. Αλλωστε, το πογκρόμ των τελευταίων ημερών δεν στράφηκε εναντίον Εβραίων ή Αθίγγανων, αλλά εναντίον των τρισκατάρατων αστυνομικών. Για να μην τους προκαλέσω περισσότερο λοιπόν, τους καλώ να διαβάσουν την προκήρυξη της 17 Νοέμβρη μετά το θάνατο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Μελίστα. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν σήμερα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιούσε τότε η τρομοκρατική οργάνωση. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να παγιδεύσουν το αμάξι ενός αστυνομικού με εκρηκτικά, για να κατακτήσουν το δικαίωμα να παροτρύνουν άλλους να το κάνουν.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, ήταν ένας εκτραχηλισμός που απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεσπάσει. Το ίδιο συνέβη και στη σημερινή Αθήνα. Οταν όσοι έχουν κύρος στην ελληνική κοινωνία – δάσκαλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – καθιστούν σαφές στους νέους ότι η καταστροφική τους μανία αποτελεί ένδειξη πολιτικής αρετής και δεν θα τύχει οιασδήποτε τιμωρίας, μία μικρή μεν, ικανή δε, ομάδα εξ αυτών θα εκμεταλλευθεί την ελευθερία κινήσεων που της παρέχεται. Για όσους δεν ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, η άποψη ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελείται από αυταρχικούς φονιάδες φαντάζει τουλάχιστον βλακώδης. Εκπληκτοι οι τουρίστες παρακολουθούν τους Ελληνες οδηγούς να παραβιάζουν κάθε κανόνα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και να παραμένουν ατιμώρητοι. Σε άλλες χώρες, θεωρείται κοινός τόπος ότι ο σεβασμός στους νόμους σώζει πολύ περισσότερες ζωές από όσες καταστρέφει. Στην Ελλάδα όμως, τα ελληνικά σχολεία θρηνούν εκατοντάδες συμμαθητές του Αλέξη κάθε χρόνο, λόγω της ανοχής της κοινωνίας στη δολοφονική συμπεριφορά των οδηγών, στη διαφθορά των επιθεωρητών εργασίας και στην απόρριψη των τοξικών αποβλήτων των εργοστασίων στα ποτάμια.

Ο ανεπαρκής εξοπλισμός και εκπαίδευση και το πεσμένο ηθικό της ελληνικής αστυνομίας είναι συμπτώματα και όχι αιτίες της κατάρρευσης του κράτους δικαίου. Κάθε μήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει και έναν καινούργιο κακογραμμένο νόμο για να κατευνάσει την οργή της κοινής γνώμης για κάποια περίπτωση κατάχρησης εξουσίας. Οι Ελληνες, από την πλευρά τους, χειροκροτούν την ψήφιση αυτών των νόμων, αλλά αντιτίθενται στην εφαρμογή τους. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Οι ανεφάρμοστοι νόμοι και οι εξευτελιστικοί μισθοί εγγυώνται την άνθηση της διαφθοράς στην ελληνική αστυνομία. Η διαφθορά οδηγεί μαθηματικά στην καταρράκωση του κύρους της. Η έλλειψη κύρους και σεβασμού για τα σώματα ασφαλείας αποτελούν μία πολύ βολική λογική εξήγηση για την ανομία σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας.

Πράγματι, υπάρχουν θερμόαιμοι στους κόλπους της αστυνομίας, οι οποίοι ενίοτε υιοθετούν βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε όσους μετανάστες πέφτουν στα χέρια τους. Αλλά οι νταήδες αυτοί είναι ταυτόχρονα και δειλοί, ενώ η δημογραφική ομάδα των ανυπεράσπιστων τους οποίους μπορούν να βασανίσουν ατιμώρητα είναι μικρή και συρρικνώνεται συνεχώς. Οι αστυνομικοί που παραβιάζουν τον όρκο τους διακινδυνεύουν την ίδια βραδυκίνητη και επιφυλακτική απονομή δικαιοσύνης που περιμένει κάθε Ελληνα που παρανομεί.

Ο σεβασμός του κράτους δικαίου απαιτεί ο θάνατος του Αλέξη να τύχει παραδειγματικής και ταχείας τιμωρίας. Οι δικαστές και οι ένορκοι, έχοντας κατά νου όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, οφείλουν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά το δικαίωμα της αυτοάμυνας κάθε ανθρώπινου όντος –συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών – και από την άλλη την υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή ακόμη και με κίνδυνο της δικής τους. Η ελληνική κοινωνία θα γίνει υγιέστερη μόνο αν τιμωρηθεί το ίδιο το έγκλημα και όχι αυτό που τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται ως έγκλημα.

Κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων αποτελεί πλήγμα για τον αυτοσεβασμό ενός έθνους. Αφού διασκεδάσαμε ολόκληρο τον κόσμο με την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να υπερασπίσει την Αθήνα ενάντια σε μερικές εκατοντάδες ταραξίες, τώρα μερικοί υπεύθυνοι δημοσιογράφοι αλλάζουν γραμμή προκειμένου να συντονιστούν με τον προβληματισμό της κοινής γνώμης. Ισως τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να εντάσσονται σε μία ευρύτερη διαδικασία ωρίμασης. Οι δημοσιογράφοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας τους αφήσουμε να δικαιολογήσουν τις ναρκισσιστικές επαναστατικές τους ασκήσεις, παίζοντας το ρόλο της νομιμοποιημένης εκδοχής της 17 Νοέμβρη, αντί να υπερασπιστούν με σθένος, ως οφείλουν, το κράτος δικαίου σε μία στιγμή που το κράτος αποτυγχάνει, όπως τώρα, να προστατεύσει τους πολίτες του.

* O κ. Brady Kiesling είναι πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ. Παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ κι έκτοτε ζει μόνιμα στη χώρα μας.