Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

το έγγραφο που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ την εμπλοκή Πασόκ στην παραχώρηση της Βιστωνίδας...

Το ΠΑΣΟΚ ήξερε τα πάντα γύρω από την υπόθεση Βατοπαιδίου και τζόγαρε για μικροκομματικά κέρδη στην σκανδαλοθηρία με την άπλετη υποστήριξη των εργολάβων.
Ο τότε υπουργός Οικονομικών αναγνώριζε αυθαίρετα την κυριότητα της Μονής όσον αφορά τη νησίδα του Αγ. Νικολάου. Στη συνέχεια με τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων παραχωρήθηκε και επίσημα η νησίδα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002.
Το έγγραφο με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2001, που κατέθεσε στηνΕξεταστική ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής και δημοσιεύθηκε στην σημερινή
"ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" αναφέρει «…οι πράξεις που αυτό ενεργεί κατ’ αναλογία δικαίου θεωρούνται ότι γίνονται από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους, για τούτο ο χώρος εγκατάστασής του στην περιοχή της Ξάνθης σε κτήμα ανήκει ανέκαθεν στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, αποτελεί στην ουσία (…) εδαφική προέκταση του Αγίου Ορους πέρα των γεωγραφικών του ορίων…».
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Α.Φωτιάδης παρουσίαζε τη νησίδα του Αγ. Νικολάου ως προέκταση της Μονής εντάσσοντάς το στο καθεστώς που ισχύει για το Άγιο Όρος. Σήμερα επικαλλείται γνωμοδοτήσεις στις οποίες δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: