Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Πανικός στο Πασόκ με τις προβλέψεις Αλμούνια

Ήταν αναμενόμενη η στάση του Πασόκ στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής επιτροπής, όπως επίσης και η συνήθης τακτική Πασόκ, που συνειδητά υιοθετεί αποσπασματικά μόνο δεδομένα, από αυτά που αφορούν όλες τις χώρες της Ευρώπης για να οδηγήσει τους οπαδούς του σε λανθασμένα συμπεράσματα, ψέματα, παραπληροφόρηση και φαιά προπαγάνδα.

Στη δήλωση που εξέδωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, είναι φανερό ότι άλλα διαβάζει στις «επίσημες προβλέψεις Αλμούνια» και άλλα υποστηρίζει στις δικές της επίσημες ανακοινώσεις! Ο Γκαιμπελισμός στην πράξη! Πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας για να δικαιολογείται η αντιπολιτευτική της τακτική!


Είναι φανερό ότι ο Αλμούνια στενοχώρησε τους συντρόφους του στο Πασόκ μια και ήταν προετοιμασμένοι για ανακοινώσεις του τύπου: «νέο χαστούκι από τις Βρυξέλλες», «σε επιτήρηση ξανά η ελληνική οικονομία», «απέτυχε παταγωδώς η πολιτική Αλογοσκούφη» και άλλα καταστροφολογικά, όπως μόνο το Πασόκ ξέρει να μεταμορφώνει τα γεγονότα! Η χθεσινή μάλιστα μέρα θεωρούνταν το ground zero της σφοδρής επίθεσης κατά του Αλογοσκούφη, του «εύκολου στόχου» όπως διέρρεαν τα σμαραγδένια παπαγαλάκια του Παπακωνσταντίνου!)


Προς απογοήτευσή τους όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις και προβλέψεις Αλμούνια (που βρίσκονται πολύ κοντά στις προβλέψεις της Κυβέρνησης!!!) η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες αντοχές σε σχέση με άλλες οικονομίες στην διεθνή κρίση. Πρόβλημα συνεχίζουν να αποτελούν το δημόσιο χρέος της χώρας (αποτέλεσμα κυρίως της ασύδοτης οικονομικής πολιτικής Πασόκ) και οι βασικοί περιορισμοί του Συμφώνου Σταθερότητας για το έλλειμμα …… που ενδέχεται να χαλαρώσουν. Πάντως η πολιτική σταθερότητας και ήπιας προσαρμογής που ακολουθεί η κυβέρνηση, φαίνεται ότι απέδωσε μια και οι συνέπειες της κρίσης αναμένονται στην Ελλάδα με τις πλέον μικρότερες αρνητικές προβλέψεις!


Βέβαια η πρόβλεψη για την ανεργία στην Ελλάδα που πρόκειται να κλείσει στο 9% το 2008 και στο 9,2% το 2009.είναι πολύ δυσάρεστη γιατί αφορά ανθρώπους και νοικοκυριά αλλά και πάλι κινείται πολύ κάτω του 12% που παρέδωσε το «δημοκρατικό κίνημα» και σε πολύ μικρότερα επίπεδα από άλλες χώρες της ευρωζώνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: